merhaba arkadaşlar, 1,5 yıl aradan sonra tekrar motor almaya karar vermiştim tercihimde CBF150'den yanaydı ama bugün bayisine gittiğimde artık gelmediği ve kaldırıldığını söyledi. internette bazı satıcılarda mevcut olduğunu gördüm fakat üretimden kalkan bir motoru almak ne kadar doğru olur bilemem onun için istemesemde diğer alternatifim olan ybr'ye yöneleceğim sanırım. daha önce 3 tane çinli motorum oldu, zealsun 150-19 choper, mondial 150zc scoter, son olarakda 250mct almıştım. (en sağlamı zealsundu) gözüm hala cbf'de ama üretimden kalkması aklımı karıştırıyor, siz kullanıcılar olarak tavsinizi almak istedim.
üretimden kalktı diyen kim hangi şube bayi. ilk defa şimdi ve sizden duyuroum.
dükkanı açarken çekerim her daim bismillah
pirimizdir sofuoğlu olsun şampiyon sağlığına zeval vermesin allah
Üretimdenmi kalkmıs :!
@ethem76@ Nasıl yani ? Motorun kaç model ve kaç km de ? sıfır motora 1800. km ye kadar bakım yapılmadı mı ? Yağ değiştirdikten sonra 1800 km de değişim yaptın da çok eksik yağ mı çıktı ? 1800. km de yağ seviyeni kontrol ettiğinde çubukta çok az veya hiç mi yağ göremedin ? Veya 1800. km de çıkan yağı ölçtün ve kaç gram eksik yağ çıktı mesela ? 10w-40 yağ cbf 150 için bu, yani sıcaklarda eksilme eğilimi göstermesi muhtemel yağ numarasıdır ama senin durum nasıl oldu ? Açıklarsan çok güzel olur. Sanırım bi çok arkadaş faydalanacak, bizede güzel bi fikir vermiş olacaktır. Neden yakmış olabileceğini yorumlarız. 1800. km de fakat mesela 1800 km 8-10 ay veya daha uzun bi sürede yapıldı da motorun yağına hiç bakılmamı mı ? Böyle özel bi durumu mu var. Durum nedir ? Güzel fikirler çıkacağına eminim. Km çok mu yüksek ? Kaç km de ? 10w-40 madeni bi araba yağı veya motosiklet yağıda olsa çok düşük kalite bi yağ falanmıydı acaba ? Yağın markası neydi ?[COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 05:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:48 ----------
8.500 de koydum şuan km'si 10.574km motorum 2011 Model 04.07.2011 çıkışlı.Castrol 10.40 koydular.Çubuğa baktığımda milim yağ vardı diyebilirim.(Her zaman yağına bakarım).Hatta ben mi yanlış gördüm diye 2-3 kez daha baktım.Bakımlarını günü gününe yaptırdım.Motorun bakımlarda hava filtresi değişti. Bujiyide önümüzdeki ilk bakımda değiştireceğim.
Gözlerime inanamıyorum.CBF 150 4.800 OLMUŞ
2020 'Tracer 900 İcon Blue
kalkmış mı komik yahu kimkaldırmı yada kin sana şaka yappmış adamım
bodrum kıvrak hondaya uğradım. 5 -6 tane vardı sıfır. Bulamayanlara duyrulur.
Yağ değiştirdiğinde çıkan yağı ölçtürmedin mi yağ çubuğunun ucunda yağı gördükten sonra. O seviyeye kadar yağı düşürmemen lazım. 2000 km boyuca sanırım hiç yağ seviyeni kontrol etmemişsin. Bu arada buji değişim aralığı 8000 km de birdir. Buji daha hiç değişmediyse 8000 km de değişmesi gerekiyordu. Geç kalınmış. Bence diğer bakımı falan bekleme ve değiştir bujini.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:27 ----------
Artık cbf getirmeyeceklermiymiş ? Bilgi ve kaynak sağlam mı ? İstanbul' da ki servisler ne diyorlar acaba ?
sonunda kappa k35 aldım boyut olarak beni tatmin etti, bundan sonraki şehiriçi-dısı turlar daha rahat olur sanırım
Uzaklarda bir güneş doğuyor!..
Sanıyorum benim tahmin ettiğim olay oldu, Honda elinde kalan son cbf150 leri fiyatını yükseltip satıcak, nasıl olsa talep var, bitince de bir daha getirmeyecek ya da enjeksiyonlu dijital göstergeli falan yeni bir model gelicek. cb125 de cbf150 nin yerini alacak motor olarak devam edicek. Mesela dazzler gelse fena olmaz
Artık ya mezara kadar deyip motorlarımıza binmeye devam edeceğiz,yada pazara kadar deyip pazara çekip satacağız,Hayırlısı olsun.
Tahmin etmiştim böyle birşeyi hatta söyledim de artık getirilmez diye bayiye , yok ya olur mü öyle demişti demekki olabiliyormuş , cb almayı düşünmüştüm bu yüzden ama iyiki cbf almisim , sanırım cb 125 , cbf kadar yumuşak bı sürüşü yok
Uzaklarda bir güneş doğuyor!..
günaydın arkadaşlar, dün buraya modelin getirtilmeyeceğini yazdıktan sonra birde honda'ya yazmıştım ve bu sabah beni arayarak modelin getirtileceğini fakat sayısının kısıtlı olacağını mayıs ayı stoklarının bayilere yollandığını ve fabrika stoklarının bittiğini söylediler, haziran ayında cbf getirtilmeyeceğini söylediler. ama temmuz ayında getirileceğini ve dediğim gibi stokların sınırlı olacağını söylediler. gelen motorlarıda kesin sipariş veren bayilere dağıtımını yapacaklarını söylediler. anlayacağınız yeni modeller için cbf kısıtlanmış durumda ve şimdi olmasada yıl sonu gibi sanırım kaldırılacak gibi görünüyor.
Bende bu ybr- apache150 veya cbf250 deki gibi gidona sabit farları sevmiyorum. cbf500 de de öyle, dolayısı ile dazzler teknolojik olabilir ama benim için çok da çekici gelmiyor. CBF600 ile devam ederim gibi
5000liraya motor satıyolar neden kaldırsınlar ki? ozaman meydan yamahaya kalır tvs satıslarıda artar. Tamam cb125e de 125cc ybr de ancak alıcak olsam gider ybr alırım cb125e ile ybr yi aynı kefeye koymamak lazım. Üretimden kaldırılması bence kötü olur honda için ama yeni bir kaç şeyi güncelleyip tekrar zamla satabilirler 2013 kasa falan diye enjeksiyon koyabilirler göstergeleride hem devir saati hem vites göstergesi koyup 6000 diyip bize satarlar gibime de geliyor.
Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz
Şu an bu konu içerisinde 18 kullanıcı var. (0 üye ve 18 misafir)