Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    kertenkele200 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yeniden cbf 150
    6000 kmdeyim sorun yok yağmış cartmış curtmuş basıorum gidior geçen gün artçımın kaskı yoktu polis durdurdu 39 ytl cezayı kesti bide hemşerimiz çıktı izmirliymiş ne geldiyse başıma saten izmirlilerden gelioya bu nasıl iş

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

aman abıcım sattım kurtuldum adam paramı getırdı verdım motoru az once yarında satıs için gelıcek aynı yag sorunu bendede vardı hergun ıkı üç damla muhakkak var yerde bıde vıtes gecışlerınde bı problem vardı galıba bunlar standart ha bırde mars motorum ıkıde bır bozuluyodu servıs bı cozum bulmak yerıne yenısını satmaya kalktı

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı aykan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aslında zamanla 4-5 bin civarı ufak tefek kaçaklar baslıyor onuda demiştim aşırı sıcaktan oluyor diye keçelerden ,ama 1-2 damla yagın sebebi cok çeşitli olabilir tahliye hortumlarından olabilir bende baktım geçenlerde tahliye hortumundan akmıs ancak alttan ufak bi sızma yapıyo oda önemli diğil birde zinciri yeni yagladıgımızda vites pedal körüğünün ordanda atar bikaç gün yapabilir yda ısınınca sonuc olarak hiç bişey olmaz ...:3540 km deyim
    peki şöyle düşünelim...şimdi altta (görüntüyü bozuyor ama) tahliye çıkış hortumları var...burdan aktı...normal değilmi sence...yani tamda boru hizasından gelmesi doğal olabilir...keçelerden sızdırması ise sakat tabi...daha henüz motor aşırı ısınmalar yaşamadı...Temmuz Ağustos bi gelsin bakalım ne olur...

Alıntı MURATCBF150 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aman abıcım sattım kurtuldum adam paramı getırdı verdım motoru az once yarında satıs için gelıcek aynı yag sorunu bendede vardı hergun ıkı üç damla muhakkak var yerde bıde vıtes gecışlerınde bı problem vardı galıba bunlar standart ha bırde mars motorum ıkıde bır bozuluyodu servıs bı cozum bulmak yerıne yenısını satmaya kalktı
    benin anlamadığım ise aykan...mratcbf150 ve Ankaralı kardeşimin yaşadıklarını benim veya başkalarının yaşamamış olması...hani hepimiz yaşasak eyvah diyeceğiz...kronik diyeceğiz...moralimiz bozulacak ama ne bileyim işte kısmetmi diyelim artık...kullanıcı hatasımı motorla alakalımı bilemiyorum...mesela devirsiz kullanır insan farkedemez...vs...yada genel anlamda incelense bu motorlar mutlaka fabrika kaynaklı bişeyler çıkar...

Alıntı kertenkele200 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçen gün artçımın kaskı yoktu polis durdurdu 39 ytl cezayı kesti bide hemşerimiz çıktı izmirliymiş ne geldiyse başıma saten izmirlilerden gelioya bu nasıl iş

kötü ya...tek yediğim ceza arabayla Ankara çıkışı radara yakalanmış olmam ve 190 liraydı...evlat acısı gibi koyuyor ama...devlete ödediğim her kuruşa acırım...

o paralarla şimdi kağıtlar basılıp parti mitingleri yapılıyor
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

yzfomer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hondacbf150,Honda Today, MSX 125, YAMAHA DELIGHT
    dün servise gittim zincir yağlandı yan sehpa takıldı takılırken daha önce alan arkadaşımın motoru yan sehpadayken çok dik konumda duruyordu sanki her an düşücek gibi ondan bahsettim servisteki arkadaş merak etme dedi onlar biraz uzundu bu takıcağım sadece cbf 150 'liler için geldi dedi gerçekten takıldıktan sora gayet ii durdu biraz eğim bile olsa motoru bırakıcağım yerde güvenle yan sehpayı açıp bırakıyorum bunun dışında hortumun ucundaki yağı sordum motor fazla yağı o hortumlardan atarmış şu an 420 km. de gayet memnunum bu arada benim boyumda 1,70 ben çok rahat ediyorum bu motorda sevgiler saygılar

aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    bu yag sorunu kesinlikle keçelerden bazı keçeler tam vites körügünün altındaki keçe özellikle hondalarda kronik üsenmedim sordum örnegin xl 200 ün yağ akıtma sorununu kimse çözemedi bikaç arkadasımda var sonra wave 100 aynı bende vardı ve 5 defa keçe degişti değisirken keçelerin yapılarını inceledim cok dandik anlamadıgım innovada yok cbf 150 de var bu chına üretimlerde keçeler dandik abi sorun arastırın ben kendimde teknisyenim yakından inceledim ha akıtma sorunu yoksa hiç laf salatası yapmam ama 10 motordan 4-5 inde bu olur ve çok büyütülecek bi sorun degil sadece bildigimi paylasıyorum saygılar sevgiler herkese

a vagrant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tenere XT660 ZA
    muratcbf150 arkadaşım:sende böyle sorunların çıkması buradaki herkesi üzmüştür çünkü bizler de cbf ciyiz ama bugün anladım ki bu motor gerçekten sağlam(nazar değmesin)tamı tamına 185 km yaptım bugün ve dağ yollarından tut,mıcır asfalt heryere girdim kilometrelerce.kameram bozuk.yenisini yollamışlar.gelince hemen çekip resimleri yollayacağım.enduro yavrusuymuş bu meğer.limitlerini her bakımdan zorladım.bu forumda böyle bir motor da şart diyorumgeçen haftasonu kontağı kapadığımda 452 gibiydi bu akşam 637 oldu.ilk yoklamayı 25o km de muratlı yolunda yaptım.100 110 gördü.yazdım basma dediler.devam ettim.bugün ise 125 i gördüm gazı kestim.motor gerçekten ilk haftalara göre açıldı.yakıt iyi.bugün hava çok sıcak ve rüzgarlıydı.castro kıyıköy tarafındaydım bugün.millet denizde piknikte ben montlao kadar zorlamama rağmen motordan yağ sızıntısı gelmedi hiç.özellikle bahçede yere bakıyorum, ama iz yok.yan rüzgarlar beni çok korkuttu bugün.özellikle tır kamyon gibi uzun ve ağır araçlar geçerken zorladı bayağı.virajlarda direksiyoru kırmak zorlaşıyor.ben böyle durumlarda vücudumla yatırıyorum motoru.virajı almak daha kolaylaşıyor.rakiplerine oranla sanki daha uzun gibi geliyor bana.emin değilim yine de.toprak yolda lastikler idare eder ama fren yaparken iyice yoklayın.ani fren düşürür.bu arada istanbullu tekirdağlı kırlarelili edirneli arkadaşlar:toplanalım ve bir gezi yapalım.ne dersiniz?bir de yzfömer kardeş:bana 1000 de gel dediler sen erken gitmişsin. ben mi yanlış biliyorum acaba?herkese iyi sürüşler.

Motosikleti
    a vagrant dostum ben bakıma gitmedim yanlış anlama olmuş ben motoru teslim aldığımda yan ayaklık yoktu haftaiçi gel takalım dediler onu taktırmaya gittim servisteki arkadaşta zinciride yağlayalım bari dedi öyle oldu yoksa bakım 1000 de

CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    Alıntı a vagrant adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tamı tamına 185 km yaptım
    helal sana bende bir seferde 16 saatte 936 km yol yapmıştım
    98 Beygir.....

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    şimdi size çok net benzin tüketimin yazacağım...

arkidişler motorumuz 5 ytl lik benzinle 56 km yapmaktadır...

10 ytl ile...112 km...

15 ytl ile 168 km...

20 ytl ile 224 km...

25 ytl ile 280 km...

30 ytl ile 336 km...

yedekle 400 km yi rahat geçer kanısındayım...

çünkü yedek kısım deponun 4/1 i olduğuna göre bence 400 km yi rahat geçer...
    yedekte ise emin değilim ...nedeni yolda kalma korkusu...yedek şişeyle uğraşmakda istemiyorum...alttaki göstergeyi sıfırlayın ve yedeğe geçtiği anda bu rakamlarla benzin alın...her seferinde aynı oranı göreceksiniz...ama körüklerseniz daha fazla yakar tabi...100 ü geçmemek kaydıyla....bu arada benim motor 3950 ye geldi...4000 bakım dönemi...hiç bir problemi yok Allaha şükür...

benim makina şahlanıyor beyler...çok rahat 120 görüyor...yani artık sabit hızla 120 de gidebiliyor...açıldı...130 rampa aşağı hızını aldığı takdirde...135 i ise bi ara videoda(cepten) sizlerle paylaşıcam...onuda 1.köprüden Kadıköye geçerken rampa aşağı yapıyor başkada biyerde yapmıyor şerefsiz...

...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şimdi size çok net benzin tüketimin yazacağım...

arkidişler motorumuz 5 ytl lik benzinle 56 km yapmaktadır...

10 ytl ile...112 km...

15 ytl ile 168 km...

20 ytl ile 224 km...

25 ytl ile 280 km...

30 ytl ile 336 km...

yedekle 400 km yi rahat geçer kanısındayım...

çünkü yedek kısım deponun 4/1 i olduğuna göre bence 400 km yi rahat geçer...
    yedekte ise emin değilim ...nedeni yolda kalma korkusu...yedek şişeyle uğraşmakda istemiyorum...alttaki göstergeyi sıfırlayın ve yedeğe geçtiği anda bu rakamlarla benzin alın...her seferinde aynı oranı göreceksiniz...ama körüklerseniz daha fazla yakar tabi...100 ü geçmemek kaydıyla....bu arada benim motor 3950 ye geldi...4000 bakım dönemi...hiç bir problemi yok Allaha şükür...

benim makina şahlanıyor beyler...çok rahat 120 görüyor...yani artık sabit hızla 120 de gidebiliyor...açıldı...130 rampa aşağı hızını aldığı takdirde...135 i ise bi ara videoda(cepten) sizlerle paylaşıcam...onuda 1.köprüden Kadıköye geçerken rampa aşağı yapıyor başkada biyerde yapmıyor şerefsiz...

...

Yedek depo her motorda standarttır....2 lt kalır...yani 6 ytl lik benzin.... Bu hesaba göre 5 ytl ile 56 km gidersen 65 km daha gidersin yedek depoda .....

Tam hesabını yaparsın artık....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

kertenkele200 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yeniden cbf 150
    bend eiki gün önce düz yolda 120 yaptım şaşırdım gerçekten motor açıldı baya yokuş aşağa 130 yapar heralde ama bu rüzgarsız bi ortamda yaptım çünkü rüzgarda gitmio

Motosikleti
    arkadaşlar rodajdan sora motoru nası açalım yani Allah ne verdiyse tam gaz açıp motoru zorlayıp açıyomuyuz yoksa rodaj süresinde diyelim 70 km. yi geçmiyorum rodaj bitti bi 500 km 90'nı geçme ya da 100'ü geçme gibi bi durum varmı yani anlatabildim mi bilmiyorum ama kısaca rodajdan sora motorunuzu nasıl kullandınız arkadaşlar?
    herkese kazasız belasız sürüşler..

aybarssurucu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS / KLX250
    Bence rodajın da kademeleri var tabii; ben çok dikkat ettim bu kıl detaylara ama şimdi 4500km. de hafif yukarı eğimli otobanda 110 ile giden bir makine ile keyif çatıyorum.

İşe gidip gelme haricinde pek hız yapmadan keyifli keyifli orta devirlerde gidiyorum.

egelim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda kınetıc zoom zx 110
    benim motosiklet de 3600 km oldu ilk defa geçenlerde otobanda rampa aşağıya 122-123 ü gördü aldığımdan beri 120 dememişti gerçekten de şaşırdım
    ne sağcıyım ne solcu motorcuyum motorcu kalayım:cat:

Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    benimki düzde 110 diyor en fazla yokus assagı egimli rampa 120 diyor 3650 km deyim bide arkadaslar rüzgarda benim gibi 90 ı geçemeyen varmı rüzgardan çok etkileniyor bizim motorlar ve daha cok yaktıgını hissediyorum rüzgarlı havada nefret ediyorum motor kullanmaktan

egelim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda kınetıc zoom zx 110
    benimki düzde 110 diyor en fazla yokus assagı egimli rampa 120 diyor 3650 km deyim bide arkadaslar rüzgarda benim gibi 90 ı geçemeyen varmı rüzgardan çok etkileniyor bizim motorlar ve daha cok yaktıgını hissediyorum rüzgarlı havada nefret ediyorum motor kullanmaktan
    bunun tarzı naked bu tip motorlar rüzgardan genelde etkilenir ama cc fazla olsaydı elbette rüzgarı yenebilirdin ama 150 cc ile bunun imkanı yok
    ne sağcıyım ne solcu motorcuyum motorcu kalayım:cat:

ahmetnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS DAKAR '06
    benim makine 1550km zorlanmadan 110km/h oturuyor üzerine yatıp veya rampa aşağıda denemedim bugün 100km lik yolum var bir dene yapabilirim
    birde marmok için cbf 150si ile gelecek arkadaşlar varsa orada görüşüp tanışalım derim ne dersiniz bir cbf150 köşeside yapabilir nasıl olur herkese selamlar
    45km yol + 90km/h = 30dk. 45km yol 180km/h=15dk. kazancımız 15dk, peki kaybedeceklerimiz

Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    arkadaslar bugün sabah motoru calıstırmadan bi yagına bakayım dedim aldım orta sehpaya cektim düzlüğe çubugu çektim yağ yok bidaha batırdım ucunda ceyrek yag var sonra sehpadan indirip tam düz yaptım tamına tamına 720 km boyunca 450-500 gr yag yakmış ben duymustum bunu daha öncede bahsedilmişti demek dogruymus serviste 400 gr yag eklendi yakıyomuş zannedersem ben çok devirli kullanıyorum birazda ondan aman ha yagı kontrol edin sürekli!!!!

ahmetnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS DAKAR '06
    arkadaslar bugün sabah motoru calıstırmadan bi yagına bakayım dedim aldım orta sehpaya cektim düzlüğe çubugu çektim yağ yok bidaha batırdım ucunda ceyrek yag var sonra sehpadan indirip tam düz yaptım tamına tamına 720 km boyunca 450-500 gr yag yakmış ben duymustum bunu daha öncede bahsedilmişti demek dogruymus serviste 400 gr yag eklendi yakıyomuş zannedersem ben çok devirli kullanıyorum birazda ondan aman ha yagı kontrol edin sürekli!!!!

o nerden çıktıya dur şimdi aklımızı karıştırma belki eksik koymuşlardır
    45km yol + 90km/h = 30dk. 45km yol 180km/h=15dk. kazancımız 15dk, peki kaybedeceklerimiz

Motosikleti
    dostum servis ne dedi bu konuda kabul ettimi yağ yaktığını ya da nasıl bi açıklama getirdi biraz açıklayabilirmisin merak ettim bizimde başımıza gelebilir

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 14 kullanıcı var. (0 üye ve 14 misafir)

Bu Konudaki Etiketler