6000 kmdeyim sorun yok yağmış cartmış curtmuş basıorum gidior geçen gün artçımın kaskı yoktu polis durdurdu 39 ytl cezayı kesti bide hemşerimiz çıktı izmirliymiş ne geldiyse başıma saten izmirlilerden gelioya bu nasıl iş
6000 kmdeyim sorun yok yağmış cartmış curtmuş basıorum gidior geçen gün artçımın kaskı yoktu polis durdurdu 39 ytl cezayı kesti bide hemşerimiz çıktı izmirliymiş ne geldiyse başıma saten izmirlilerden gelioya bu nasıl iş
aman abıcım sattım kurtuldum adam paramı getırdı verdım motoru az once yarında satıs için gelıcek aynı yag sorunu bendede vardı hergun ıkı üç damla muhakkak var yerde bıde vıtes gecışlerınde bı problem vardı galıba bunlar standart ha bırde mars motorum ıkıde bır bozuluyodu servıs bı cozum bulmak yerıne yenısını satmaya kalktı
peki şöyle düşünelim...şimdi altta (görüntüyü bozuyor ama) tahliye çıkış hortumları var...burdan aktı...normal değilmi sence...yani tamda boru hizasından gelmesi doğal olabilir...keçelerden sızdırması ise sakat tabi...daha henüz motor aşırı ısınmalar yaşamadı...Temmuz Ağustos bi gelsin bakalım ne olur...
benin anlamadığım ise aykan...mratcbf150 ve Ankaralı kardeşimin yaşadıklarını benim veya başkalarının yaşamamış olması...hani hepimiz yaşasak eyvah diyeceğiz...kronik diyeceğiz...moralimiz bozulacak ama ne bileyim işte kısmetmi diyelim artık...kullanıcı hatasımı motorla alakalımı bilemiyorum...mesela devirsiz kullanır insan farkedemez...vs...yada genel anlamda incelense bu motorlar mutlaka fabrika kaynaklı bişeyler çıkar...
kötü ya...tek yediğim ceza arabayla Ankara çıkışı radara yakalanmış olmam ve 190 liraydı...evlat acısı gibi koyuyor ama...devlete ödediğim her kuruşa acırım...
o paralarla şimdi kağıtlar basılıp parti mitingleri yapılıyor
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
dün servise gittim zincir yağlandı yan sehpa takıldı takılırken daha önce alan arkadaşımın motoru yan sehpadayken çok dik konumda duruyordu sanki her an düşücek gibi ondan bahsettim servisteki arkadaş merak etme dedi onlar biraz uzundu bu takıcağım sadece cbf 150 'liler için geldi dedi gerçekten takıldıktan sora gayet ii durdu biraz eğim bile olsa motoru bırakıcağım yerde güvenle yan sehpayı açıp bırakıyorum bunun dışında hortumun ucundaki yağı sordum motor fazla yağı o hortumlardan atarmış şu an 420 km. de gayet memnunum bu arada benim boyumda 1,70 ben çok rahat ediyorum bu motorda sevgiler saygılar
bu yag sorunu kesinlikle keçelerden bazı keçeler tam vites körügünün altındaki keçe özellikle hondalarda kronik üsenmedim sordum örnegin xl 200 ün yağ akıtma sorununu kimse çözemedi bikaç arkadasımda var sonra wave 100 aynı bende vardı ve 5 defa keçe degişti değisirken keçelerin yapılarını inceledim cok dandik anlamadıgım innovada yok cbf 150 de var bu chına üretimlerde keçeler dandik abi sorun arastırın ben kendimde teknisyenim yakından inceledim ha akıtma sorunu yoksa hiç laf salatası yapmam ama 10 motordan 4-5 inde bu olur ve çok büyütülecek bi sorun degil sadece bildigimi paylasıyorum saygılar sevgiler herkese
muratcbf150 arkadaşım:sende böyle sorunların çıkması buradaki herkesi üzmüştür çünkü bizler de cbf ciyiz ama bugün anladım ki bu motor gerçekten sağlam(nazar değmesin)tamı tamına 185 km yaptım bugün ve dağ yollarından tut,mıcır asfalt heryere girdim kilometrelerce.kameram bozuk.yenisini yollamışlar.gelince hemen çekip resimleri yollayacağım.enduro yavrusuymuş bu meğer.limitlerini her bakımdan zorladım.bu forumda böyle bir motor da şart diyorumgeçen haftasonu kontağı kapadığımda 452 gibiydi bu akşam 637 oldu.ilk yoklamayı 25o km de muratlı yolunda yaptım.100 110 gördü.yazdım basma dediler.devam ettim.bugün ise 125 i gördüm gazı kestim.motor gerçekten ilk haftalara göre açıldı.yakıt iyi.bugün hava çok sıcak ve rüzgarlıydı.castro kıyıköy tarafındaydım bugün.millet denizde piknikte ben montlao kadar zorlamama rağmen motordan yağ sızıntısı gelmedi hiç.özellikle bahçede yere bakıyorum, ama iz yok.yan rüzgarlar beni çok korkuttu bugün.özellikle tır kamyon gibi uzun ve ağır araçlar geçerken zorladı bayağı.virajlarda direksiyoru kırmak zorlaşıyor.ben böyle durumlarda vücudumla yatırıyorum motoru.virajı almak daha kolaylaşıyor.rakiplerine oranla sanki daha uzun gibi geliyor bana.emin değilim yine de.toprak yolda lastikler idare eder ama fren yaparken iyice yoklayın.ani fren düşürür.bu arada istanbullu tekirdağlı kırlarelili edirneli arkadaşlar:toplanalım ve bir gezi yapalım.ne dersiniz?bir de yzfömer kardeş:bana 1000 de gel dediler sen erken gitmişsin. ben mi yanlış biliyorum acaba?herkese iyi sürüşler.
a vagrant dostum ben bakıma gitmedim yanlış anlama olmuş ben motoru teslim aldığımda yan ayaklık yoktu haftaiçi gel takalım dediler onu taktırmaya gittim servisteki arkadaşta zinciride yağlayalım bari dedi öyle oldu yoksa bakım 1000 de
şimdi size çok net benzin tüketimin yazacağım...
arkidişler motorumuz 5 ytl lik benzinle 56 km yapmaktadır...
10 ytl ile...112 km...
15 ytl ile 168 km...
20 ytl ile 224 km...
25 ytl ile 280 km...
30 ytl ile 336 km...
yedekle 400 km yi rahat geçer kanısındayım...
çünkü yedek kısım deponun 4/1 i olduğuna göre bence 400 km yi rahat geçer...
yedekte ise emin değilim ...nedeni yolda kalma korkusu...yedek şişeyle uğraşmakda istemiyorum...alttaki göstergeyi sıfırlayın ve yedeğe geçtiği anda bu rakamlarla benzin alın...her seferinde aynı oranı göreceksiniz...ama körüklerseniz daha fazla yakar tabi...100 ü geçmemek kaydıyla....bu arada benim motor 3950 ye geldi...4000 bakım dönemi...hiç bir problemi yok Allaha şükür...
benim makina şahlanıyor beyler...çok rahat 120 görüyor...yani artık sabit hızla 120 de gidebiliyor...açıldı...130 rampa aşağı hızını aldığı takdirde...135 i ise bi ara videoda(cepten) sizlerle paylaşıcam...onuda 1.köprüden Kadıköye geçerken rampa aşağı yapıyor başkada biyerde yapmıyor şerefsiz...
...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
bend eiki gün önce düz yolda 120 yaptım şaşırdım gerçekten motor açıldı baya yokuş aşağa 130 yapar heralde ama bu rüzgarsız bi ortamda yaptım çünkü rüzgarda gitmio
arkadaşlar rodajdan sora motoru nası açalım yani Allah ne verdiyse tam gaz açıp motoru zorlayıp açıyomuyuz yoksa rodaj süresinde diyelim 70 km. yi geçmiyorum rodaj bitti bi 500 km 90'nı geçme ya da 100'ü geçme gibi bi durum varmı yani anlatabildim mi bilmiyorum ama kısaca rodajdan sora motorunuzu nasıl kullandınız arkadaşlar?
herkese kazasız belasız sürüşler..
Bence rodajın da kademeleri var tabii; ben çok dikkat ettim bu kıl detaylara ama şimdi 4500km. de hafif yukarı eğimli otobanda 110 ile giden bir makine ile keyif çatıyorum.
İşe gidip gelme haricinde pek hız yapmadan keyifli keyifli orta devirlerde gidiyorum.
benim motosiklet de 3600 km oldu ilk defa geçenlerde otobanda rampa aşağıya 122-123 ü gördü aldığımdan beri 120 dememişti gerçekten de şaşırdım
ne sağcıyım ne solcu motorcuyum motorcu kalayım:cat:
benimki düzde 110 diyor en fazla yokus assagı egimli rampa 120 diyor 3650 km deyim bide arkadaslar rüzgarda benim gibi 90 ı geçemeyen varmı rüzgardan çok etkileniyor bizim motorlar ve daha cok yaktıgını hissediyorum rüzgarlı havada nefret ediyorum motor kullanmaktan
benim makine 1550km zorlanmadan 110km/h oturuyor üzerine yatıp veya rampa aşağıda denemedim bugün 100km lik yolum var bir dene yapabilirim
birde marmok için cbf 150si ile gelecek arkadaşlar varsa orada görüşüp tanışalım derim ne dersiniz bir cbf150 köşeside yapabilir nasıl olur herkese selamlar
45km yol + 90km/h = 30dk. 45km yol 180km/h=15dk. kazancımız 15dk, peki kaybedeceklerimiz
arkadaslar bugün sabah motoru calıstırmadan bi yagına bakayım dedim aldım orta sehpaya cektim düzlüğe çubugu çektim yağ yok bidaha batırdım ucunda ceyrek yag var sonra sehpadan indirip tam düz yaptım tamına tamına 720 km boyunca 450-500 gr yag yakmış ben duymustum bunu daha öncede bahsedilmişti demek dogruymus serviste 400 gr yag eklendi yakıyomuş zannedersem ben çok devirli kullanıyorum birazda ondan aman ha yagı kontrol edin sürekli!!!!
Şu an bu konu içerisinde 14 kullanıcı var. (0 üye ve 14 misafir)