Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
07 Mayıs 2012, 22:34
Ahmet N. adlı üyeden alıntı
Hondaya güzel bi sövebilirmiyim acep;
Arkadaşlar bu hınzır honda 4800 tl ye motor satıyor üzerindeki lastikler naylon kağıt mübarek...1 haftada 3 yerinden delindi.
Taş,mıcır,tel,çivi,cam ne halt varsa mıknatıs gibi topluyor,alıyor içine içine kolleksiyon yapıyor galiba şerrefsizzzzzz duro....
Allahtan lastilerin içine ilk günden ne olur ne olmaz tamir sıvısı koymuştumda yolda kalmadım...Rodaj bitene kadar ilistir gibi olacak galiba puro lastikleri
Bazı arkadaslar lastikler çok iyi felan demişler...yok anam ne iyisi çinçançon mötürlerdeki şinkolar bile bundan daha iyidir vallabilla yaw...
Lastik sert hamurlu olduğu için zarar verebilecek mahiyette bi objenin üzerinden geçtiğinde o objeyi, yumuşak hamurlu lastikler gibi hiç hasar görmeden dışarı bırakacağına, içine alma ve hasar görme eğilimi çok fazla duroların. Ha ilk 19 bin km kullandım şansıma hiç patlamadı değiştireyim, dedim değiştirdim. Ama bu 19 bin km boyunca bir yaz bir kış sezonu geçirdim. Yağmura yakalanmaktan korkuyordum Veya sulama mulama zemin ıslak ve viraj, sende gece veya fark etmedin. Durolar valla adamı ipe götürür. O zamanlar bende forumu okurken lastik konusu açıldığında hep şunu iç geçirirdim. (Michalen veya pirelli alsam ne kadar fark edecek ki) diyordum. Pekte gerekli görmüyordum. Ta ki duroları eskitip pirelli ön arka alanekadar. Vay be dedim o zaman, ne kadar konforlu ve güvenli, keşke daha önce alsaymışım) derken pirelli ler bitti. Michallen aldım. Bi kere daha şok olmuştum. Pirelli de lastik mi be demiştim.
Şunu söylemek istiyorum,duro haricinde daha iyi başka bir markayla cbf i deneyim etmeyen, bu lastiklerin ne kadar dandik olduğunu gerçekten daha iyi bi lastik alıncaya kadar anlayamıyor. Samimi söylüyorum, duro kuru zeminde iyi olabilir ama sürüş konforu çok düşük. darbe emme özelliği düşük, yolun bütün girintileri çıkıntılarını içinizde hissediyorsunuz. Ben michalenleri ilk aldığımda servisten çıktım. 1-2 km gittim. Motoru sağa çektim. Lastikler inik gibi geldi. Çünki yaw, arnavut kaldırımı yolda gidiyorum. Motor yağ gibi akıyor, durolar gibi tangır tungur küt pat gitmiyor motor. Her halde dedim lastiklere az hava bastılar. Sonra gittim bi benzinliğe baktım havaları normal. Vay be Michalen e bak dedim sonra.
Seka park yolu Kocaeli..mesela, bi duro lastiklerle girin, bide michalenlerle aradaki farkı işte o zaman anlarsınız. Yol tutuş, viraja yatmak, ıslak zemin performansı falan saymıyorum bile. Ama Michalen inde teki 110 tl olmuş. Buda para yani. Ön arka değiştirelim desen 250 kağıt işçilik falan. Bide yumuşak hamurlu lastik olduğundan ön le 18-20 binli km ler yapılabiliyorken, yolculu kullanım çoksa arka michalen lastik 8-10 bin km seviyelerinde kabaklaşıyor. Tek takılınıyorsa sorun yok. Bundan sonraki değişimde öne michalen, arkaya mt 65 pirelli düşünüyorum. Böylece ön arka 15 bini falan aynı anda görür düşüncesindeyim. Yoksa çok geziyorum, lastik masrafı alıp başını gidecek.
Reklamlar
-
07 Mayıs 2012, 22:45
peki hocam nasıl anlıyorsun lastiğin verdiği güveni..anlamış değilim senin eskiden dediğin gibi..
-
07 Mayıs 2012, 22:51
Bugün michelin lastik taktırdım cbf e. Yeni lastikle olmayacak yerde olmayacak şekilde zorlayınca üstünden gidiyordum motorun, ucuz atlattım
Lastiği takarken, jantla lastiğe bir şey sürdüler gres gibi... Belki de o yüzden kaydım. Onu temizlemek için ekstra bişey gerekli midir?
-
07 Mayıs 2012, 23:38
Garip1701 adlı üyeden alıntı
peki hocam nasıl anlıyorsun lastiğin verdiği güveni..anlamış değilim senin eskiden dediğin gibi..
Bu duyguyu yaşaman lazım. Duro kullanırken anlaman zor, benim anlatmam zor. Durolar olsaydı şimdi eşşek cennetini boylamıştık..diyeceğin pozisyonlardan sağ salim çıkınca anlıyorsun Michalenle Duronun farkını. Durolarla 60 km-h ı geçemediğim viraj ve bağlantı yollarına 80-90 gibi girebiliyorum. Motor rahatlıkla yatıyor, yatmamak için sana direnmiyor. Virajlara daha fazla yatabiliyorsun. Motor ben yatmam demiyor. Bu duyguyuı anlatmak zor. Mich.. alıp taktıktan sonra beni anlarsın ancak.
Ön tekeri kaydırarak deneyemezsin ama arka tekeri arka frenle kaydırmaya çalıştığında duro gibi kayması için frene dokunman yetmiyor. Daha sağlam abanman gerekli mic. arkayı kaydırmak için. Islak pürüssüz bi zeminde 30-40 giderken bi durolarla arka frene bas bak ne oluyor. Hela bide hafif biri isen, ön frenla kombine derken arka hafifliyor ve kızak gibi kayıyor.
Durolar çok sert olduğu için bozuk parke yolar falan zangır zangır için kıpır kıpır sürüyorsun, yolun bütün konforsuzluğu girintisi çıkıntısı içinde. Ama michalen güvenliğinin haricinde yoldaki pürüzlerin oluşturduğu darbeleri emmek konusunda da çok başarılı. Dedim ya yukardaki mesajımda ..ben mic.. lerle servisten çıktığımda bi, kaç km gidip sağa çektim. Lastik havaları inik sanmıştım. Havalarını kontrol ettim. Ama inik değillerdi. Bozuk yolda gidiyorum hiç bir rahatsızlık durolardaki gibi sarsıntı yok. Alıp kullanmam lazım sözcüklerle ancak bu kadar anlatabilirim. Ama ön arka 220 tl olmuş.
-
08 Mayıs 2012, 00:37
dockerengin adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar sigorta olayı ilden ile değişiyor. Ben yaklaşık 3 hafta önce aldım 2011 model CBF 150'yi ve yaşım 23. Sigorta için internetten teklif aldım 230 liradan aşağıya teklif gelmedi. Ben de kendi sigortacıma sordum o da bizde en uygun olan Ankara sigorta var dedi ve 155 TL ye yaptırdım sigortamı. Geçen hafta da kuzenime 2009 model CBF aldık onu da uygun diye 125 TL ye Sompo Japan Sigortaya yaptırdık. İstanbulda bu fiyatlardan aşağıya sigorta yaptırabilir misiniz bilmiyorum ama diğer illerde çok daha ucuza yaptırabilirsiniz bunu biliyorum. Bu arada istanbulda daha ucuza sigorta yaptıran varsa paylaşırsa bir dahakine biz de fazladan para vermemiş oluruz.
chemical adlı üyeden alıntı
sigorta için sompo japana bakın ben yaptırırken cok arastırdım en uygun orası cıktı 70-80 arasında bişiydi..sompo japandan fiyat alın.
Benimde yaptırdığım sigorta şirketi sampo japon'du 80-85 gibi bişeydi. İstanbulda yaptırdım bu arada 155 - 125 bunlar çok para arkadaslar daha önce de dediğim gibi hepsi aynı bu sigortaların fazla para vermeyin boşuna.
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift!
ONE LIFE LIVE IT
Honda CBF 150 '11 ( 8750 km)
-
08 Mayıs 2012, 00:51
zurich sigorta 66 tl ye yapıyor....
Allahın zarganası bikerede mevzuyu ıskalasan diyorum heee
köstebek gibisin olum heryeri delik deşik ettin çık çık dışarııııııı,yabancı madde seni
aga adam ybr hastasın sende kıskanma sana o kadar dedim ybr al diye ama nerde
şimdi de hastasıyızzz dedeee yaparsın
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
08 Mayıs 2012, 01:16
lastikde michelin metzeler pirelli hangisi tercih edilmeli ?
Uzaklarda bir güneş doğuyor!..
-
08 Mayıs 2012, 01:32
ethemm76 adlı üyeden alıntı
Bu duyguyu yaşaman lazım. Duro kullanırken anlaman zor, benim anlatmam zor. Durolar olsaydı şimdi eşşek cennetini boylamıştık..diyeceğin pozisyonlardan sağ salim çıkınca anlıyorsun Michalenle Duronun farkını. Durolarla 60 km-h ı geçemediğim viraj ve bağlantı yollarına 80-90 gibi girebiliyorum. Motor rahatlıkla yatıyor, yatmamak için sana direnmiyor. Virajlara daha fazla yatabiliyorsun. Motor ben yatmam demiyor. Bu duyguyuı anlatmak zor. Mich.. alıp taktıktan sonra beni anlarsın ancak.
Ön tekeri kaydırarak deneyemezsin ama arka tekeri arka frenle kaydırmaya çalıştığında duro gibi kayması için frene dokunman yetmiyor. Daha sağlam abanman gerekli mic. arkayı kaydırmak için. Islak pürüssüz bi zeminde 30-40 giderken bi durolarla arka frene bas bak ne oluyor. Hela bide hafif biri isen, ön frenla kombine derken arka hafifliyor ve kızak gibi kayıyor.
Durolar çok sert olduğu için bozuk parke yolar falan zangır zangır için kıpır kıpır sürüyorsun, yolun bütün konforsuzluğu girintisi çıkıntısı içinde. Ama michalen güvenliğinin haricinde yoldaki pürüzlerin oluşturduğu darbeleri emmek konusunda da çok başarılı. Dedim ya yukardaki mesajımda ..ben mic.. lerle servisten çıktığımda bi, kaç km gidip sağa çektim. Lastik havaları inik sanmıştım. Havalarını kontrol ettim. Ama inik değillerdi. Bozuk yolda gidiyorum hiç bir rahatsızlık durolardaki gibi sarsıntı yok. Alıp kullanmam lazım sözcüklerle ancak bu kadar anlatabilirim. Ama ön arka 220 tl olmuş.
Ben de yaklaşık 2 ay önce michelin lastikleri feyizoğlundan aldım hala sürekli acaba lastiklerin havası mı inmiş diye bakmaktan kendimi alamıyorum bu arada eski lastiklerle virajlardan korkardım, şimdi ise sürekli viraj arar durumdayım. ;) Bu motora binip keyif almak ve güvenli bir şekilde sürmek istiyorsanız ne yapıp edip michelin lastik taktırın derim... ;)
-
08 Mayıs 2012, 10:40
Garip1701 adlı üyeden alıntı
Aslında Ethem bey iyi anlatmış, gayet açıklayıcı.
Bir de ben deneyeyim ancak Ethem beyin dediği gibi sözlerle nasıl bir his olduğunu buradan anlatmak zor.
Ben 6000km dayandım durolara ve attım(hala balkonda duruyor 2sine 50-60tl veren çıksa vereceğim o ayrı ).
Taktırdım ve dediler ki 100-150km zorlama. Kış döneminde aralık ayında taktırmışım sürekli yağmur çamur. Peki zorlamam dedim ama sırf nakit anlaştık diye motora atlayıp bir bankamatiğe gidip geldim o an dedim ki bu galiba başka motor.
Önce yumuşamayı hissediyorsun, üzerinde koruyucu mum olmasına rağmen ıslak zeminde duroları çıkarıp michelinleri taktırdıysan ilk olarak ıslak zeminde kuvvet arttırarak fren yaparken kilitlenme meyilli olduğunu her halinden belli eden lastiklerden eser yok( daha 100-150km yapmadan bile ama yine çok güvenip tehlikeli pozisyonlara girmemek lazım sonuçta 2 teker ).
Alıştıkça her hava şartında kullanımın rahatlıyor, artçılı biniyorsan artık daha rahat manevra yapıyor viraja giriyorsun..
Kısacası lastiğe bağlı her tepki tamamen değişiyor olumlu yönde ve bunu anlamamak mümkün değil.
CBF için lastik seçeneği kısıtlı ama yorumlara bakınca en iyisi MİCHELİN, kaç para olduğuna bakmayın bence çünkü üzerine canınızı koyuyorsunuz o lastiklerin.
-
08 Mayıs 2012, 11:52
F54 adlı üyeden alıntı
aga adam ybr hastasın sende kıskanma sana o kadar dedim ybr al diye ama nerde
şimdi de hastasıyızzz dedeee yaparsın
Baydın artık fatih
-
08 Mayıs 2012, 12:14
dincer59 adlı üyeden alıntı
Benimde yaptırdığım sigorta şirketi sampo japon'du 80-85 gibi bişeydi. İstanbulda yaptırdım bu arada 155 - 125 bunlar çok para arkadaslar daha önce de dediğim gibi hepsi aynı bu sigortaların fazla para vermeyin boşuna.
dincer59 Sen sigortayı hangi tarihte yaptın acaba. Gün geçtikce zamlanıyor onun için sordum. Bir de İstanbulda hangi acentede yaptığını söylersen biz de bir dahakine başka yere fazladan para vermeyiz
-
08 Mayıs 2012, 12:16
Baydın artık fatih
kıvırma rotella ahmet
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
08 Mayıs 2012, 12:21
Günaydınlar...
daha 200 kmdeyim motorumda tek bir sıkıntı var o da inceeeecik bir ses var nerden geliyor anlamadım umarım dikkata değer bir şey değildir.
AS 150 T, Pars, 100 UKH, Ybr, Cbf150, Fazer, 600F, CB125F, Nmax 155
-
08 Mayıs 2012, 12:46
dockerengin adlı üyeden alıntı
dincer59 Sen sigortayı hangi tarihte yaptın acaba. Gün geçtikce zamlanıyor onun için sordum. Bir de İstanbulda hangi acentede yaptığını söylersen biz de bir dahakine başka yere fazladan para vermeyiz
istanbul da yaptırmış olmasının dışında ikameti ve plakasının bağlı olduğu il de trafik sigortasını etkiliyor diye biliyorum.
-
08 Mayıs 2012, 13:09
Beyler yakında motoru 8000 bakımına sokacağım. Buji, hava filtresi ve yağ değişecek. Bana parça kalitesi konusunda kaliteli bir site söyleyebilir misiniz? İstanbul içinde gidip alabileceğim bir yer de olur. Artık motoru servise bırakmıyorum. 50tl işçilik ücretine gider depomu doldururum.
-
08 Mayıs 2012, 14:36
Bende 2,225 km'deyim lastikleri değişmek istiyorum ama üzerindekileri alıp fiyatı düşen yada satabileceğimiz biryer yokmu onlarada acıyor insan.
-
08 Mayıs 2012, 14:46
blueway2 adlı üyeden alıntı
Bende 2,225 km'deyim lastikleri değişmek istiyorum ama üzerindekileri alıp fiyatı düşen yada satabileceğimiz biryer yokmu onlarada acıyor insan.
Aynı dert bendede var ne yapmama bilmiyorum. Duro lar güzel geliyor tabi michelin leri bilmiyoruZ tadını alamadık ondan bende değiştirmek istiyorum lâkin çok pahalı satabilirsek çok iyi olavak
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:43 ----------
Amadurolara biraz zor müşteri buluruz. Gibime geliyor kimse almaz hacı bayilacaz 200 tl alacaz bi çift michelin en iyisi durolari da koyarız bi kenara müşterisini bulursak iteleriz.
-
08 Mayıs 2012, 15:05
jackal_64 adlı üyeden alıntı
Aynı dert bendede var ne yapmama bilmiyorum. Duro lar güzel geliyor tabi michelin leri bilmiyoruZ tadını alamadık ondan bende değiştirmek istiyorum lâkin çok pahalı satabilirsek çok iyi olavak
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:43 ----------
Amadurolara biraz zor müşteri buluruz. Gibime geliyor kimse almaz hacı bayilacaz 200 tl alacaz bi çift michelin en iyisi durolari da koyarız bi kenara müşterisini bulursak iteleriz.
Michelin sporty çok güzel lastiktir bu bir gerçek onunla kullanmadan durolar güzel geliyor demek gereksiz gerçektende keyfiniz ve güvenliğiniz için michelin almakta fayda var.Ne yazıkki duroları satmak gibi birşey düşünmek boşa olur internette çifti 40 a satan bile görmüştüm kimse almaya tenezzül etmiyor.Bende 4 bin km de falan değiştirmiştim aldığım günden beri balkonda bekledi 2 yıl falan en sonunda attım.
-
08 Mayıs 2012, 16:52
Bende michelin lastik alacağım sahibindende bi ilan var mobilden giriyorum linki buraya yapistiramiyorum. Ne dersiniz alinirmi sahibindenden 200 tl
Başka nerden alabilirim...
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:50 ----------
Çakması olurmu bunların?
-
08 Mayıs 2012, 17:27
arkadaşlar dün poliçeyi kestirdim hdı sigorta 75 tl ama model bölümüne baaktım cg 125 yazıyordu. sordum model farklı olsada problem yok şase ile plaka numarası önemli diyorlar. bu arada memleket mardin
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 35 kullanıcı var. (0 üye ve 35 misafir)
Bu Konudaki Etiketler