Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
06 Mayıs 2012, 14:53
Görkem_ adlı üyeden alıntı
Evet dediğim gibi anlamamıştım.Yatmak falan diyince gt r ı kastettiniz sandım. Cbf evet yetersiz kalıyo otobanda, otobüslerin kamyonların bile 3 haneli hızlarda seyrediyo.
Cbf alanda bunu bilerek alıyor zaten, sıkıntı yok. Cbf alan kişi, aklı başında bi kardeşimiz ise, otobana çıkıp bi takım araçlarla ... yarıştırmaması gerektiğini bilen kişidir. Otobana çıksada sağ şeritte paşa paşa takılır. Gocunmaz. Gocunacak olsa cbf le ne işi var değil mi.
Reklamlar
-
06 Mayıs 2012, 15:04
ethemm76 adlı üyeden alıntı
Cbf alanda bunu bilerek alıyor zaten, sıkıntı yok. Cbf alan kişi, aklı başında bi kardeşimiz ise, otobana çıkıp bi takım araçlarla ... yarıştırmaması gerektiğini bilen kişidir. Otobana çıksada sağ şeritte paşa paşa takılır. Gocunmaz. Gocunacak olsa cbf le ne işi var değil mi.
Hızdan ziyade ekonomik olsun diye alıyoruz, hem ekonomik hem biraz da konforu yüzünden, ne ferrariler ne mercedesler ne bmwler solladım istanbul trafiğinde , yazın 4-5 kez uzun yola çıkarım 500-600 km bu yolda da 80-90 arası gitsem benim için sıkıntı olmaz. 100km/2-2.5 arasında yakınca görüyorum o otobandakileri yakın saatlerde orada olsak bile benim motosikletimden en az 2 katı yakıyorlar. Yani demem o ki Ethem e katılıyorum hız yapacaksanız ona göre motosiklet alırsınız ,sonuçlarına da katlanırsınız. Yapmayacaksanız ona göre motosiklet alırsınız.
Bana göre tamamen ihtiyaçları belirlemek ile ilgili bir durum, yıl sonunda cebimden çıkan paraya bakınca ve cbf150nin yaptığı işe bakınca gerisi hikaye oluyor
-
06 Mayıs 2012, 15:24
Yanlış anladınız beni, ben cbf i kötülemiyorumki.Sadece objektif bi şekilde düşüncelerimi söyledim.Hem bende cok severim cbf i, 1-2 yıllık bi dönemdede hayalini kurmuşluğum var.Sonra bazı sebeplerden dolayı vazgectim, o zamanlar 20-25 kg daha zayıftım motor gözüme cok kalıplı geliyodu.Kuryeler de vs. günümüzdeki kadar yaygın değildi.Asıl hayalim GT r olduğundan elime para gectiğinde direk cbf e atlamıyim biraz daha bekliyip gt r alıyim dedim ve öyle de oldu.Yoksa bende potansiyel bi cbf sürücüyüm.
-
06 Mayıs 2012, 18:13
Görkem_ adlı üyeden alıntı
Yanlış anladınız beni, ben cbf i kötülemiyorumki.Sadece objektif bi şekilde düşüncelerimi söyledim.Hem bende cok severim cbf i, 1-2 yıllık bi dönemdede hayalini kurmuşluğum var.Sonra bazı sebeplerden dolayı vazgectim, o zamanlar 20-25 kg daha zayıftım motor gözüme cok kalıplı geliyodu.Kuryeler de vs. günümüzdeki kadar yaygın değildi.Asıl hayalim GT r olduğundan elime para gectiğinde direk cbf e atlamıyim biraz daha bekliyip gt r alıyim dedim ve öyle de oldu.Yoksa bende potansiyel bi cbf sürücüyüm.
Yok direkt size kimse bişey demiyor, genel konuşuyor herkes, ama burada başka motosiklet sürücüleri gelip sidik yarıştıranlar çok. Kendi öncelikleri herkesin öncelikleriymiş gibi "haha yavaş giden bir sürü sıkıntısı olan motosiklet almışsınız " ( tabi bu kibarı) gibi şeyler söyliyenler de çok. Cbfi sat şunu al diyen de geliyor. Haliyle buraya bir şey yazılınca otomatik olarak insanlar gardını alıyor. Laf anlatmak zor geliyor.
-
06 Mayıs 2012, 18:50
arkadaşlar bu konu uzadı..burası cbf 150 konusu ve tartışma başka taraflara çekildi.
ve burda cc ye göre değilde karaktere kişiliğe adamlığına göre muamele yapılmalı.yapılıyorda.yüksek cc olupda burda tepeden bakarak konuşma tarzları hiç hoş değil..lütfen herkez yerine..cevap bile vermemeli yeri gelince
kimse alınmasın
-
06 Mayıs 2012, 19:26
arkadaşlar bence cbf fakirin keyif motoru idi son zamlar haricinde
yani hız takıntısı olmayıp az yaksın 100 yapsın bana yeter diyenlerin motoru olmalı sol şeritte çok verimli değil ancak orta şeritte tıkanma yaratmadım bu güne kadar eğer hız istiyorsa bi insan racer tarzı motorlara konfor istiyorsa cruiser motorlara yönelmeli ancak hiç biri cbf kadar az yakmıyor motor tarzları zaten insanların karakterine göre yaratılmıştır hız secene ayrı konfor huzur seveen ayrı kullanım kolaylığı isteyene ayrı ( Bunlar Bence Böyle takdir sizin)
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:22 ----------
benim tarzım bence cruiser ( chopper diye bildiğimiz motorlar ) ancak az yakan ve sağlam bi motora maddiyatım yetmiyor ancak honda suzuki gibi markalar 250 cc bi cruiser çıkartsa fiyat 10.000tl yi geçmedikçe talip olabilirim benim bi çok tandığım bu arayışta küçük cc cruiser sağlam bisi bulunması pekde kolay olmadığı için kimse güvenipde alamıyor ve cbf e tvs ye yada farklı alternatiflere yöneliyor
-
06 Mayıs 2012, 20:42
slm arkadaşlar aranıza Gaziantepten yeni katıldım.Geçen pazartrsi cbf 150 2012 model bir motor aldım.Daha önce kuba motorum vardı.Motora çok yabancıyım.Bu ilk 1000 km nasıl geçirmem gerekiyor acaba
-
06 Mayıs 2012, 21:51
Kardeş hayırlı olsun motorun iyi bi tercih yapmışsın ilk 1000 km de 6bin deviri geçmemeye çalıs şöyle garajdan çıkmadan 1-2 dk rölantide çalışsın motor ısınsın öyle çık yola ani hızlanma ani kalkıs yapma onun dısında keyfine bak Allah kaza bela vermesin tadını aldırsın motorunun
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:48 ----------
cd0345 adlı üyeden alıntı
arkadaşlar bence cbf fakirin keyif motoru idi son zamlar haricinde
yani hız takıntısı olmayıp az yaksın 100 yapsın bana yeter diyenlerin motoru olmalı sol şeritte çok verimli değil ancak orta şeritte tıkanma yaratmadım bu güne kadar eğer hız istiyorsa bi insan racer tarzı motorlara konfor istiyorsa cruiser motorlara yönelmeli ancak hiç biri cbf kadar az yakmıyor motor tarzları zaten insanların karakterine göre yaratılmıştır hız secene ayrı konfor huzur seveen ayrı kullanım kolaylığı isteyene ayrı ( Bunlar Bence Böyle takdir sizin)
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:22 ----------
benim tarzım bence cruiser ( chopper diye bildiğimiz motorlar ) ancak az yakan ve sağlam bi motora maddiyatım yetmiyor ancak honda suzuki gibi markalar 250 cc bi cruiser çıkartsa fiyat 10.000tl yi geçmedikçe talip olabilirim benim bi çok tandığım bu arayışta küçük cc cruiser sağlam bisi bulunması pekde kolay olmadığı için kimse güvenipde alamıyor ve cbf e tvs ye yada farklı alternatiflere yöneliyor
Walla cbf tam anadolu sehirleri için üretilmiş bir motor yakıtı çok az ben rodajda 35 tl ile 317 km yol gittim 1000 kmden sonra da 45 liralık yakıt aldım onunlada bi 425-430 km giderim gibi geliyor kırmızıya girmeye 1bucuk çizgi var tripmetre 412 yi gösteriyo şimdilik... Sözün özü altınızdaki motorun ne oldugunu bilirseniz sizi asla üzmez...
-
06 Mayıs 2012, 22:01
arkadaşlar sigortaya ne kadar ödediniz, birde eski kasalarda start-stop var sanırım bizim yeni kasalarda neden yok sebebini bilen var mı ?
Uzaklarda bir güneş doğuyor!..
-
06 Mayıs 2012, 22:16
23 yaşındayım. Motosikletim 2009 model. Çok araştırdım fiyatlar sabit 125 tl. ödedim.
Hızlanmak motorun işidir, ancak onu durdurmak sürücünün becerisidir.
-
06 Mayıs 2012, 22:23
Anadolu Sigorta genelde en uygun fiyatı veriyor.
-
06 Mayıs 2012, 22:53
teşekkür ederim.siz ne zaman aldınız?Lastik değiştinizmi?Duro iyi değil diyorlarda
-
06 Mayıs 2012, 23:11
ethemm76 adlı üyeden alıntı
Aslinda dogru ,alan kişi bunu bilerek almalı.
Hatta çoğunlukla tek başına otobanda pek sıkıntı yaratmaz çünkü sıkışırsanız 80-90 giderken motosiklet için sağlıklı olmasada 110-120 lere çıkmak mümkün. ortalama bir kullanıcıyı tek başına bindiği sürece tatmin eder 20-30bin km sonra arayışa girer insan bence.
Ancak benim gibi sürekli 2 kişiyle biniyor ve çevre yolları da kullanmanız gerekiyorsa artcili olarak bencede yetersiz AMA unutmamak gerek sonuçta 150cc.
Bugün eşimle ve başka motorcu dostlarla agva yaptik ve benim artık cidden 600cc üzerine geçme vaktim gelmiş.
Artık cbf ile kanser oluyorum uzun yol + yokuşlu virajlı yollar kombinasyonu beni geriyor,arkadaşın dediği gibi otobüsler kamyonların 3 haneli hızlara çıktığı umarsızca ezecek kadar yakın geçtiği düşünüldüğünde 2 kişi yüklü 90-100 giderken ikinmadan 140-150 ye cikabilmeli bir motor benim kullanım şartlarımda.
Maksat hiz uapmak değil güvenli şekilde trafiğin hızına ayak uydurmak.
Kısacası ben isyanlardayım, artık enduroya yada touringe gecmem lazım anladığım kadarıyla
Özetle cbf150 kalıbı, motoru parası tüketimi düşünüldüğünde harika bir motor ancak uzun vadeli düşünmek kişiden kişiye, kullanım şartlarına göre değişir.
-
06 Mayıs 2012, 23:16
şentürk adlı üyeden alıntı
teşekkür ederim.siz ne zaman aldınız?Lastik değiştinizmi?Duro iyi değil diyorlarda
kardeş imkanın varsa kaldır at duroları benim elime para geçer geçmez değiştiricem
-
06 Mayıs 2012, 23:47
harun kardeş lastiği hangi marka düşünürsün? lastik ve 2012 lere yakışan depo kılıfı nerede satılır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:36 ----------
herkese iyi geceler dilerim.Bu sayfaya üye olduğum için mutluyum...
-
06 Mayıs 2012, 23:49
Michelin pilot sporty serisine iyi diyorlar http://motolas.com.tr/PilotSporty.html ama forumdakiler daha tecrübelilerdir onlar daha iyi bilir bu soruyu onlara yöneltmen daha doğru olacaktır depo derken depo padi mi kastettin?
-
06 Mayıs 2012, 23:50
-
06 Mayıs 2012, 23:52
commuter sınıfı 150cc tek silindir motordan performans bekleyen zihniyet zaten bu motoru almasın arkadaş! Hız meraklısıysan git racing motorlara bak... bir insan motora biniyorsa illa cc yükseltmek yada hızlı gitmek zorundamı?? Otomobilimde var 200lü hızlarada çok rahat çıkıyorum ama motora keyif almak için biniyorum 60-70-80km/h aheste aheste takılarak gezmekten keyif alıyorum bununla birlikte benzinliği unutuyorum daha ne olsun ilerde tecrübe edinince cbf1000de alsam 90-100 aheste aheste giderim...Şu motoru limitlerde kullanmayı bırakın şu hız videolarınıda marifetmiş gibi koymayın arkadaş...yerinden kalkan millete yanlış örnek olucak video çekip koyuyor sonundada çok mahsum muş gibi GAZLAMA deniyor...trafikte denk gelenleri itinayla şikayet ediyorum bunlar gibi motorcular yüzünden trafikte adam gibi kurallara uyanlarada sövdürüyolar. Bizim birbirimize saygımız yokki otomobillerin saygısı olsun.
Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz
-
06 Mayıs 2012, 23:56
sigorta olayı yüksek heralde 2006 honda activa ma 42 ödeyince cbf in de düşük olur diye düşünmüştüm
Uzaklarda bir güneş doğuyor!..
-
07 Mayıs 2012, 01:18
Hondaya güzel bi sövebilirmiyim acep;
Arkadaşlar bu hınzır honda 4800 tl ye motor satıyor üzerindeki lastikler naylon kağıt mübarek...1 haftada 3 yerinden delindi.
Taş,mıcır,tel,çivi,cam ne halt varsa mıknatıs gibi topluyor,alıyor içine içine kolleksiyon yapıyor galiba şerrefsizzzzzz duro....
Allahtan lastilerin içine ilk günden ne olur ne olmaz tamir sıvısı koymuştumda yolda kalmadım...Rodaj bitene kadar ilistir gibi olacak galiba puro lastikleri
Bazı arkadaslar lastikler çok iyi felan demişler...yok anam ne iyisi çinçançon mötürlerdeki şinkolar bile bundan daha iyidir vallabilla yaw...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 49 kullanıcı var. (0 üye ve 49 misafir)
Bu Konudaki Etiketler