Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
05 Mayıs 2012, 10:35
mondial50tt adlı üyeden alıntı
Fiyat olarak iyiymis , arkadan motorda çekilmiş bı fotosu var mı motorda nasıl duruyor
var ancak pc de değil
deejay.falcon.x@hotmail.com
adresine mail atarsan sana mail olarak atabilirim fotoğrafı
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:33 ----------
ethemm76 adlı üyeden alıntı
15-50 kışın motorun marş almasını ve çalışınca ısınmasını geçiktirip zorlaştırıyor. Antalya' da olsan belki olurdu ama bu civarlar için kışın 10-40 uygun.
sağol ethem abi biraz çok soru sordum ama kusuruma bakma son bişi sorsam
marka olarak mobil - castrol farkedermi? ve 10-40 ın yazın ne gibi dez avantajını görürüm ? çünkü ben kışa kadar 500 km -1000 km arası ya yaparım ya yapmam tekrar kışa yağ değiştirme zamanı gelecekmiki ? 1000 km den sonra ne zaman yağ değişiyor bi daha
Reklamlar
-
05 Mayıs 2012, 12:01
cd0345 adlı üyeden alıntı
sağol ethem abi biraz çok soru sordum ama kusuruma bakma son bişi sorsam
marka olarak mobil - castrol farkedermi? ve 10-40 ın yazın ne gibi dez avantajını görürüm ? çünkü ben kışa kadar 500 km -1000 km arası ya yaparım ya yapmam tekrar kışa yağ değiştirme zmanı gelecekmiki ? 1000 km den sonra ne zaman yağ değişiyor bi daha
Mobilin 15w-50 si var. Yazın çok iyi olur. Ama Castrolün 15w-50 si yok, 10w-50 si var. Temin edebilirsen bu yağı 4 mevsim kullanabilirsin. 1000-2500-4000-6000 km.... gidersin yağ değişimlerinde.. 6 ay geçtiği halde halen yağ değişim km sine ulaşmadıysan dahi km yi beklemeden yağını değiştirmeni öneririm. Sen fazla gezsende gezmesende, km dolsada dolmasada o motorun yağı zaten 6 ayda bir değişecek. Yani sen km yi doldurmasan bile kış başında 10w-40. yaz başında 15w-50 veya temin edebilirim dersen 4 mevsim 10w50 castrol kullan. Zaten 6 ayda bir yağ değişimi yapacaksın Km dolmadı, mevsim kıştan yaz oldu ama hala km dolmadığı için 10-40 var diyemezsin. Duran motorun bile kullanılmadığı halde yaz bakımı, kış bakımı yapılır. 6 ay dolduğunda yağın kullanım km si geçmediği halde değişmesi gerekliliği bu sezonluk bakımda yapılması bence en önemli bakım faaliyetidir. 10 40 zaten 15-50 ve 10-50 ye nazaran daha ince olduğundan cbf için konuşursak yaz sıvcaklarında motoru koruma eğilimi 15-50 den daha zayıf. Çünki sıcaklarda çok fazla inceliyor. Sürtünmenin fazla olması yanında motorda gürültü ve konforsuz vites geçişleri söz konusu. Bu yüzden kışın mümkünse yaşadığın yerin iklimi de soğuk değilse 10-40 kullanma.
-
05 Mayıs 2012, 13:09
tank kılıfı
cbr125cbr adlı üyeden alıntı
Hayırlı olsun, kılıf şöyle bir şey var
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...5119825/detay/
nasıl duracağı senin beğenine kalmış 5 senelik depo kılıfsız kullanılmayan motosikletimin kılıfını çıkardığımda ilk aldığım gün gibi durduğunu gördüm. Kesinlikle çiziklere karşı birebir ama görüntü göreceli..
Tank pad takıldığı gibi de çıkıyor ama pratikte çok fazla çiziği engelleyeceğini düşünmüyorum.. ( tankpedin olduğu bölge çizilmez ama deponun diğer yerleri korunmasız )
Teşekkür ederim.
-
05 Mayıs 2012, 22:18
Bu yağı kullanın ne şakırtı yapar nede yağ yakar motorlarınız
-
05 Mayıs 2012, 23:59
@cbr125cbr Arkadaş hiç bi zaman plaka takmıyo.Onu savunmuyorum sadece durumunu söyliyim dedim.
Bende ise plaka var ve acık kuyruk altı falanda değil öyle.Normaldeki sürüşümle uzaktan yakından alakası yok.Trafik hızı 50 yi 60 ı gördüğü andan itibaren sağa sola dalmam, en akıcı şerite girer, büyük araçmış gibi sakince trafiğin akışına uyarım.Tabi videoyuda öyle yapsam bırakın 6 dakka izlemeyi, her tıklayan 1. dakkaya gelmeden bırakırdı.Ben kendim bile oturup izlemezdim acıkcası.
Şimdi bi video cekicen diye hem trafik kurallarını ihlal ediyosun, hem canını tehlikeye atıyosun diyenler olabilir.Ama mantık tabiki sadece bu değil.Benim düşüncem ayda yılda bi yapılması gereken, hani şu "gazlama" dedikleri şey, abartmadan sakince aynı bu videodaki gibi... Aslında hiç yapılmaması gerekir ama genç insanlarız sonuçta.
-
06 Mayıs 2012, 00:25
Görkem_ adlı üyeden alıntı
@cbr125cbr Arkadaş hiç bi zaman plaka takmıyo.Onu savunmuyorum sadece durumunu söyliyim dedim.
Bende ise plaka var ve acık kuyruk altı falanda değil öyle.Normaldeki sürüşümle uzaktan yakından alakası yok.Trafik hızı 50 yi 60 ı gördüğü andan itibaren sağa sola dalmam, en akıcı şerite girer, büyük araçmış gibi sakince trafiğin akışına uyarım.Tabi videoyuda öyle yapsam bırakın 6 dakka izlemeyi, her tıklayan 1. dakkaya gelmeden bırakırdı.Ben kendim bile oturup izlemezdim acıkcası.
Şimdi bi video cekicen diye hem trafik kurallarını ihlal ediyosun, hem canını tehlikeye atıyosun diyenler olabilir.Ama mantık tabiki sadece bu değil.Benim düşüncem ayda yılda bi yapılması gereken, hani şu "gazlama" dedikleri şey, abartmadan sakince aynı bu videodaki gibi... Aslında hiç yapılmaması gerekir ama genç insanlarız sonuçta.
cbf le gurur duydum şaka bi yana cbf in üzerindeki orjinal lastiği mi?
Uzaklarda bir güneş doğuyor!..
-
06 Mayıs 2012, 00:32
cbf le gurur duydum
şaka bi yana cbf in üzerindeki orjinal lastiği mi?
Hayır değil.Motoru sıfır almıştı 2011 ortasında, aldığı gibi ilk işi lastikleri değiştirmek olmuştu arkadaşın.Tam olarak markasını modelini bilmiyorum ama sağlam bişey.Yatmaya kalkmaya geliyo baya, orjinalle o kadar performanslı kullanılmaz.
-
06 Mayıs 2012, 00:36
Hayır değil.Motoru sıfır almıştı 2011 ortasında, aldığı gibi ilk işi lastikleri değiştirmek olmuştu arkadaşın.Tam olarak markasını modelini bilmiyorum ama sağlam bişey.Yatmaya kalkmaya geliyo baya, orjinalle o kadar performanslı kullanılmaz.
orjinalle o kadar manevrayı kaldırmaz diye düşünmüştüm bende, benimkininde üstünde orjinalleri var değiştirmek gerekecek muhtemelen, hareketler normalde pistte olsa tehlikeli olmazda aktif trafikde olunca sıkıntı çıkarabiliyor
-
06 Mayıs 2012, 00:57
Bir motorun ciğeri nasıl sökülür sorusunun cevabını arkadaş görsel eğitim seti olarak sergilemiş. Yarın öbür gün satarkende abi redline hiç sokmadım hiç zorlamadım deyip satılır. Böyle videoları yasaklamaları lazım bir sürü insan bu foruma bakıyor okuyor gençler bunu bir maharet sanıyorlar. Asıl maharet o trafikte adam gibi kurallara uyarak sürmek!!!
Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz
-
06 Mayıs 2012, 01:41
yakın zamanda sigorta yenileyen yada yaptıran var mı 30 yaş altı arkadaşlardan, bugün sigorta yaptırdım ve fiyat 83 tl sigortacı da yaş haddinden bu kadar yüksektir dedi, sizlerdeki fiyatlar nasıl
-
06 Mayıs 2012, 03:00
chemical adlı üyeden alıntı
Bir motorun ciğeri nasıl sökülür sorusunun cevabını arkadaş görsel eğitim seti olarak sergilemiş. Yarın öbür gün satarkende abi redline hiç sokmadım hiç zorlamadım deyip satılır. Böyle videoları yasaklamaları lazım bir sürü insan bu foruma bakıyor okuyor gençler bunu bir maharet sanıyorlar. Asıl maharet o trafikte adam gibi kurallara uyarak sürmek!!!
Bu konuda bende böyle söylüyorum ona ama takmıyo.Sıkıştırmaktan anasını ağlatıyo aletin...Motor kitlicek en sonunda olucağı o yani.
Reşit adlı üyeden alıntı
Tamam da cbf nin performansı zaten böyle
100 kg yi geçmediğiniz sürece bu performansı zaten sergiliyor. Ayrıca orjinal lastikle bu şekilde kuru havada çok rahat gidilir. İyi lastik farkını frenleme ve ıslak yolda gösteriyor bu motor için. Sonuç olarak aşırı bir şey görmedim. Plakayı takarsa iyi eder çünkü cbf ile polisten kaçılmıyor, eğer düşüncesi "kaçarım" ise
Hocam yapmayın etmeyin ya, adam hem hafif, hem aleti sonuna kadar canını alırcasına sıkıştırıyo, "cbf in performansı zaten böyle" diyosunuz, sanki güle oynaya rahat rahat bu şekilde gidiliyomuş gibi.Kendi motorunuz olduğu icin objektif düşünemiyosunuz heralde.
Lastik konusunda da dediğiniz gibi frenleme fark ediyo, artı yatmada farkediyo.Polisten kacıyo genelde, yunus şahin falan olursa durur heralde muhtamelen, en son plakayı cantada taşıyodu, "düşürdüm" falan der iki yalvarır bişey yapmazlar zaten.
-
06 Mayıs 2012, 04:44
5:15 de az kalmış, dikkatli olmak lazım
-
06 Mayıs 2012, 07:28
marifet yani trafiğin içinde 110 yapmak. Motora acıdım valla. Üstündekine değil. Bu ara 50 kg bi adamla cbf nin 110 yapması gerçekten marifet değil. Ben toplam 160 kg ile iki kişi o hızlardan daha fazla km ile sabit olarak gidebiliyorum. Ama trafikte o kadar zikzak çizip makas atmıyorum. Boş ve düz yolda goverim
-
06 Mayıs 2012, 11:14
Şöyle düşün sağladığınız solladığınız arabalardaki şöförler ne diyecektir, bir saniye önce orada olmayan motosiklet bir saniye sonra sizin önünüze kırıyor. Ya da acemi araba kullanıcısı aniden dikizde beliren motosikleti görüp paniklese ve frene bassa olacakları siz düşünün. Hani diyoruz ya arabadakiler bizi görmüyorlar, bizi görüp dikkat etmeleri gerekir. Peki biz görüyormuyuz arabaları, geçip gittikten sonra arkamıza bakıyormuyuz. Bir de bu videoyu izlettirmek için mi çektiniz, Allah korusun öndeki arkadaş birine çarpsaydı izlenme rekorları kırardı, ibretlik diye. Bunlar hep rusların videolarına özenmekten geliyor bence..
-
06 Mayıs 2012, 11:20
Şov yapıcam diye iyiki kendine birşey yapmamış. Sen 120-130 ile gitmek için motorun üzerine yattığında yanından milletin hiç zorlanmadan geçmesi kadar gülünç bir durum olamaz. Bu sebeple cbf 150 şeihir içinde güzel. Otoyolda ise haddini bilerek sürmek lazım.
-
06 Mayıs 2012, 13:28
yakın zamanda sigorta yenileyen yada yaptıran var mı 30 yaş altı arkadaşlardan, bugün sigorta yaptırdım ve fiyat 83 tl sigortacı da yaş haddinden bu kadar yüksektir dedi, sizlerdeki fiyatlar nasıl
Ben martın ortasında sıfır almıştım. O zaman 42.17 TL ydi. AXA Sigorta yaşım 19 bu arada
*İyi gelişmiş refleksler şanstan daha hızlıdır.
*Ön sezilerini dikkate almayı öğren.Bir gün hayatını kurtarabilir.
-
06 Mayıs 2012, 13:43
BatuhanK adlı üyeden alıntı
5:15 de az kalmış, dikkatli olmak lazım
Hızım 20 ve durma payımda vardı, ama kamera kadrajından ötürü cok yakın gibi gözüküyo sizde haklısınız böyle düşünmekle.İnanın orda adam dursa bende durabilirdim.
cbr125cbr adlı üyeden alıntı
Şöyle düşün sağladığınız solladığınız arabalardaki şöförler ne diyecektir, bir saniye önce orada olmayan motosiklet bir saniye sonra sizin önünüze kırıyor. Ya da acemi araba kullanıcısı aniden dikizde beliren motosikleti görüp paniklese ve frene bassa olacakları siz düşünün. Hani diyoruz ya arabadakiler bizi görmüyorlar, bizi görüp dikkat etmeleri gerekir. Peki biz görüyormuyuz arabaları, geçip gittikten sonra arkamıza bakıyormuyuz. Bir de bu videoyu izlettirmek için mi çektiniz, Allah korusun öndeki arkadaş birine çarpsaydı izlenme rekorları kırardı, ibretlik diye. Bunlar hep rusların videolarına özenmekten geliyor bence..
Siz haklısınız bu konuda.Benimde şöyle bi düşüncem var "motorsikletliler trafikte bi araç gibi yer edinmeye calışıyo ama bunların coğuda ne şerit takıyo ne bişey, 2 şerit arasına dalarken ben motorsikletim, sonra şeritini aşarak sollama yapan aracı görünce, şeritime saygı duyulmuyo beni bi araç olarak görmüyolar" İkisi birden celişkili oluyo.Tabi arabadan farksız kullanıp bu isteği olanlara lafım yok.
kimi adlı üyeden alıntı
Şov yapıcam diye iyiki kendine birşey yapmamış. Sen 120-130 ile gitmek için motorun üzerine yattığında yanından milletin hiç zorlanmadan geçmesi kadar gülünç bir durum olamaz. Bu sebeple cbf 150 şeihir içinde güzel. Otoyolda ise haddini bilerek sürmek lazım.
Ne demeye calıştığını pek anlamadım aslında.Şu sonucu cıkarmam gerekiyo galiba "motorun lafta racing yatarak gidiyosun ama 120-130 u gecemez o motor".Eğer bunu demeye calışıyosan otobandada en sol şeritte güle oynaya 140-170 gidiyorum merak etme.180-200 basan ekstrem araba sürücüleri ayda yılda bi denk gelir, onuda kafama takacak değilim, en ucuz orta sınıf bi araba benim motorumun 6 katı fiyatında bırakıyimde geçsin.
-
06 Mayıs 2012, 14:06
fatih545 adlı üyeden alıntı
Ben martın ortasında sıfır almıştım. O zaman 42.17 TL ydi. AXA Sigorta yaşım 19 bu arada
yakın tarihte yenilemişsin sende, benim 83 biraz fazla sanırım, ışık sigortaydı, olmazsa iptal ettirip başka yere yaptırmak lazım
-
06 Mayıs 2012, 14:09
Ne demeye calıştığını pek anlamadım aslında.Şu sonucu cıkarmam gerekiyo galiba "motorun lafta racing yatarak gidiyosun ama 120-130 u gecemez o motor".Eğer bunu demeye calışıyosan otobandada en sol şeritte güle oynaya 140-170 gidiyorum merak etme.180-200 basan ekstrem araba sürücüleri ayda yılda bi denk gelir, onuda kafama takacak değilim, en ucuz orta sınıf bi araba benim motorumun 6 katı fiyatında bırakıyimde geçsin.
GT250R'dan bahsetmiyorum. Konu cbf150 burada
-
06 Mayıs 2012, 14:33
kimi adlı üyeden alıntı
GT250R'dan bahsetmiyorum. Konu cbf150 burada
Evet dediğim gibi anlamamıştım.Yatmak falan diyince gt r ı kastettiniz sandım. Cbf evet yetersiz kalıyo otobanda, otobüslerin kamyonların bile 3 haneli hızlarda seyrediyo.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 22 kullanıcı var. (0 üye ve 22 misafir)
Bu Konudaki Etiketler