Honda cbfin motorunu kasasını yeniden tasarlasın yine bu millete yaranamaz arkadaş.Bilen bilmeyen kullanan kullanmayan bişiler anlatıyor. Adam apaçiye biniyor titreşimi duymaz cbfin konforuna laf atar. ybr ye biner cbf e kalıpsız der...der de der yani binlerce insan bu motoru kullanıyor kimi limitlerinde kimi sakin her yaştan her türden insan biniyor problem çıkarmasıda normal ama bu problemler yüzde kaç bu önemli ama şöyle bir durumda var cbfi olupta memnun olanların yüzdesi çok fazla bence mutluysan sorun yok bir söz var çamur at izi kalsın cbfte aynen öyle yağ yakar derler ibresi bozuk derler amortisörü patlar derler titrer derler fazla yakıyor derler ama yine binlerce insan alır bence almayanlar düşünsün acaba bizmi yanlış yaptık cbf almadık
Alper öyle diyorsun da, cbf e şöyle böyle diyenlere onların motosikletlerinin dezavantajlarını söyleyince küplere biniyorlar. Kimisi honda servisine gıcık olmuş, kimisi honda bayiine kıl olmuş bu yüzden diğer motosikletlere bakmışlar veya almışlar. Kimse kabul etmiyor herkesin kendine göre ihtiyacı farklı. İlla kendi yaptığı doğru olacak insanların, kırmadan söyleyince bile kızıyorlar. Ama çamur atmaya gelince keyiflerine diyecek yok.
Beklenti ile alakalı sanırım. Honda dan ne gibi bir beklentileri var ise. Mekanik bir ürün sonuçta , mühendisleri japon üretimi çin olan bir markadan bahsediyoruz.
Ben öyle kilometrelerce yol yapmadım en fazla 100-200 yapmışımdır daha motor memlekette nisan başı gidip alıcam ama o kısacık yollarda bile beni çok mutlu etti yolda rahat bi şekilde gidişi vs... dedim ben gerçekten aradığım motoru bulmuşum.
Alper aynen ben şu anda mutluyum belki heves denilebilir ama hiç farketmez inşallah ta hep mutlu eder yüzümü kara çıkarmaz cbf im
cbr125cbr kesinlikle katılıyorum sana birde sonuçta dediğin gibi mekanik bir ürün sorunlar olabilir şu devirde mercedes araba alsanda sorun çıkıyor,dacia alsanda çıkıyor,e honda alsan da çıkacak sonuçta biraz da kader,şans işi olduğuna inanıyorum bunların mesela örnek olarak 1309 sayfada sadece 2 sayfadaki problemler örnek gösterildi bu yüzden mi o kadar aşşalandı yani eğer 1309 sayfada sadece 2 sayfadaki problem göze battıysa bence bu cbf in başarısı gibi gözüküyor!!!
Mehmet Ali bir de şöyle bir pazarlama stratejisi var, bu tamamen satış ve maliyet ile ilgili bir konu. Sonuçta honda bir marka, bilerek eksik ya da ucuz kullanıyor olabilir. Misal Cbf 150 bizim istediğimiz gibi olsaydı. Yani djital gösterge, yağ eksiltmeyen lastiği mişlen, elcik korumalı belki enjeksiyonlu. Kim cbf250 alır ya da 500 veya muadili segmentte efsane bir motosiklet çıkarsa kendi kar payını azaltır.
Şöyle düşün iki motosiklet de rahat iki motosikletin farkı biri ön arka disk ve 150 yapıyor olsa 120-130 yapan cbf150 4000tl vtr250 12000tl bir de buna az yakması ve yedek parça ve bakımdaki ekonomisi de eklenince diğer model motosikletlere niye baksın ki insanlar.
Kesinlikle katılıyorum honda 4000 tl ye motor satıyor e illaki biryerlerden kısmak zorunda kalacak fiyat politikası aynen.Hayır benim anlamadığım kafama takılan tamam beğenmeyebilir insanlar tamam eksikleri olabilir yazarsın şu eksikleri var bence arayan onu bilir sanki düşman gibi oluyorlar bazen mesela ben tvs apache ye de bindim evet titreşim problemi var oturuşu hoşuma gitmedi ama çok şekil motor şehir içinde kıvrak ve atak yada ybr yani hepsininin eksisi-artısı var ve bence hepside tarz olarak birbirinden farklı hepsi commuter ama tarzları çok farklı hepsinin eksikleri artıları yazılsın ki artık herkes biliyor ama ben ne apache ye ne ybr ye ne de cbf e kötü derim çünkü hepsinin kullanıcıları memnnun ha şunu cbf in + sı olarak eklerim cbf ini satıp özledim diyen insan gördüm,cbf ini satamadığı için motor değiştirmeyen arkadaşım var,bi cbf i ayaklıktayken düşünce onu satıp yine cbf alan bi abim var,3. motoru olup yine cbf alan insanlar var ve bnlar cbf in artısı bence.
bence bu tartışma boşuna herkesın zevki ne amaçla kulanacağı artı eksizi bence kulanıcıya kalmış artıları eksilerine bakmak ve ona göre karar vermek lazım bazı farkllı özellikleri olan motorlar ama markayı götülemek yok şöyle senınki böyle demek bana göre yanlış senın motorun sana güzel benimki bana güzel renkler zevkler tartısılmaz...
abi ybr 2004 veya 2005modeleride var cbf 2007 de geldi 300sayfa fark 2yılda kapanır :D commuter sınıfında her konudan kulanıcısını tam anlamıyla mutlu eden motor yok ya var diyen bişeylerden fedakarlık ederk sölüyordur tatminkar demek lazım aslında----------motoru sattım hala övüyorum bende cbf150 aşkı bitmez Hondacıyım sempatim var:D şölede bi olay var ybr de 1300sayfa cbfte 1100 sayfa konusulucak ne özellikler var allah aşkına dikkat ederseniz hep aynı konular dertler sorunlar tekrar üstüne tekrar yapılıyor suan bütün problemler geçmiş sayfalarda çözülmüş kimse aramadığı için hala aktiv bu sayfalar bide işte cbf150 kullananlar muhabbet falan :D
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
evet gerçekten bu alanda adam gibi tasarım güç konfor sağlamlık görünüş sadece bi modelde yok hepsinin eksikleri mevcud herkez kendine uyanı yani işine geleni alır
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
öyle bir motor hiçbir zaman olmuycak emin olabilirsiniz bukadar büyük bir piyasada öyle bir motor çıkarsa o motoru yapanda aç kalır.zaten sırf bu yüzden insanlar biraz daha kaliteli 250cc motorlara yöneliyorlar Ybr nin mekaniği cbf in konforu ve kasası olsa 10 numara olur hiç bir zamanda değiştirmeyi düşünmezdim.
Yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim.Birde diyelimki motor yaptırmak gerekti bunun toplam maliyeti ne kadar oluyor ve eskisi gibi yeni tadına geliyormu?
merhaba arkadaşlar,2010 da 0 km aldım cbf 150 yi.şu an 12500 km de.bir tek ön far ampulu kesti,bir takım pırelli mt lastik eskittim vede aynısını taktırdım yine.iki tane kask eskittim bu sürede,Allah için bu motora laf ederken elimizi vicdanımıza koyup konuşalım çünkü bu motoru limitlerde kullanınıca sahibini üzeceğine inanmıyorum.netice olarak ben motorumu satarsam bir gün giderim yine CBF 150 alırım.selamlar saygılar.
Kararımı verdim, yüreğim pır pır ata ata sevinçten uçarcasına aldığım cbf'ime binmeye devam edeceğim ben onu üzmeyeceğim,inşallah oda beni üzmez,Şunu düşündüm ybr alsaydım cbf içimde kalırmıydı gerçekten kalırdı her cbf gördüğümde iç çekerdim,pişmanlık duyardım(karşına koyup seyretmesi bile insana mutluluk veriyor cbf i).cbf aldım ybr almadığım için pişman değilim inşallah büyük sıkıntı yaşamazsamda pişmanlık duymam.
Hayırlı olsun güle güle kullan pişman olmayacağın bir karar alıp en iyisini yapmışsın.. Bu motor adam gibi kullanılıp bakımlarını zamanında yaptırırsan evladiyelik..
Memeleketde dedemin motoru var Honda Jialing diye bi model dedem bınmıs dayılarım bınmıs sımdıde gıttiğimde ben bınıyorum 4vites sıralı 100cc sanırım
4 Teker Bedenimi 2 Teker Ruhumu Taşır.
Teşekkürler,200 km deyim rodaj boyunca ve sonrasında vitesleri kaç bin devirde değiştirmek uygun olabilir acaba?
zenginin parası züğürdün çenesini yorarmış kaç kuruşluk motorlara biniyoruzki bu kadar lafazanlığını yapıyoruz . herzaman derim benim motorum dünyanın en kötü motoru ve ben enayi gibi hala biniyorum.
bu efe mut'lu
Abilerim,kardeşlerim.. aşağıdaki konuya bir cümlede olsa desteklerinizi bekliyorum. Sevgiyle kalın...
http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post2582565
Şu an bu konu içerisinde 24 kullanıcı var. (0 üye ve 24 misafir)