Motorla bgn 2 kişi 120 rahat rahat gördük valla... Ama yarın motoru bırakıyorum kendi motorum geldi
Motorla bgn 2 kişi 120 rahat rahat gördük valla... Ama yarın motoru bırakıyorum kendi motorum geldi
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
Merak etme öyle gaza gelmeler bi kere olur, ayrıca mesajımın sonundaki güncel bölümünü okumadın galiba kardeş.
Benim motor öyle abartı açılmasa da daha önce de dediğim gibi 70'le çıktığı hafif eğimli yolu 90'la rahat çıkıyor ve stabil gidiyor. Kısacası 90 - 100km hızla uzun süre yol alabilir bir halde şu anda, bu da iyi bir sonuç. Yalnız bu alet 5000'li km'lerden sonra normal şartlarda da, yani yokuş aşağı olmadan da, rüzgarın durumuna bağlı olarak 120'yi bulursa şaşırmamak lazım. Uzun zamandır YBR125 kullanan, şimdilerde de F650 kullanan biri bana öyle söylemişti, 3700km'lere geldim ve performansta artış var, farkediliyor.
cok guzel motur yenı başlayanlar ıcın tasarlanmiş bir motur.HONDA CBF 125
bence bnm kendi düşüncem iki motosikletde üzülerek sölüyorum
Herkeze merhaba uzun zamandır forumu özellikle sizleri takip ediyorum. Sonunda CBF150 mi de aldım. Motoru tanıdıkça karşılaştıklarımı ve edindiğim tecrübeleri buradan paylaşmak ve sizlerden biri olmak istiyorum.
Hoşgeldin, motorun da hayırlı olsun, kazasız, belasız sağlıkla binmen dileğiyli.
Bugün işe gelirken Kadıköy'den köprü yoluna girdikten kısa bir süre sonra motor teklemeye başladı, benzin göstergesi kırmızı çizginin sonundaydı, zaten bitmek üzere olduğunu bildiğimden fazla paniğe kapılmadım ve hızımı biraz azaltım sol elimle musluğu yedeğe çevirdim. En son 10liralık benzin alıp tripmetreyi sıfırlamıştım, 102km civarı yol yaptım bu benzinle yedeğe geçene dek. Gerçi epeyce performanslı da kullanmadım değil. Ne diyorsunuz, sizce iyi mi bu rakam? Bana ilk zamanlara göre daha fazla gibi geldi de.
bu arada arkadaşlar apache CBfi geçer falan diyenler vardı.Yok yolda hepsini tokatlıyorum ,yok ipe diziyorum hepsini diyen biri vardı Sahilde bir apache ile kapışma fırsatımız oldu malesef anahtarını aldım. şimdi anahtar nerde bulamıyorum ama performasları bence başa baş 65kgyum seri hareket etmemden kaynaklanabilir ama 250cc ile falan bas edebilecek bir motor gibi gelmedi bana.
lezzet gider,mesuliyet kalır...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Abicim teknik özelliklere bakarsan TVS'nin 13HP olması dışında büyük bir fark yok, bizim alet 149cc, TVS 147,5cc.. Bizimkinin torku biraz daha yüksek. Beygir gücünün de benim bildiğim hıza etkisi sanıldığı kadar fazla değil.
Boşverin tokadı falan binin motorunuza yav.
140km sürate cbf250 ancak çıkıyor, 150cc motor o sürate çıkar mı yav, göstergeler yanıltıcı olmasın. Bi yerlerde bazı motorlarda göstergelerin aşırı hızı önlemek babından gerçek değerlerin biraz üstünde gösterdiği türünden bişeyler okumuştum.
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Ben bizzat 125km sürat gördüm ama Boğaz köprüsünden Kadıköy'e dönüşteki yokuş aşağı yolda, illa ki yokuş eğimi fazla olsa 130 da görürsünüz 135 de, ama o hızda kontrol iyiden iyiye zorlaşır. Benim 125km/hızım anlıktı toplasan 5- 10 sn kadardır. Bi daha da denemedim. Bunlara gerek yok, bunlar tehlike kokan hareketler.
tvs apache yi istanbulda fuarda görme fırsatını buldum ulan dedim bu kadar lafını yaptıkları bu motorda ne var acaba dedim ve incelemeye başladım aşırı derecede tipsiz bir kafa grenajı sivri bir burun gibi benzin musluğu desen aşırı derecede iğrenç bir çeşme vanası tarzında bir şey koymuşlar motor bölümüde aynı çin mallarındaki gibi çok mat duruyordu dandikimsi denir yaa o tarzda satış elemanına da sordum sen olsan dedim honda cbf 150 mi alırsın yoksa bunu mu dedim tabikide apache dedi honda çin malı dedimuhabbeti kestim ve uzaklaştım arkamdan istersen yukarda test motoru var test et diyip duruyodu yok kalsın ben almayım
ne sağcıyım ne solcu motorcuyum motorcu kalayım:cat:
Kendi fikrimi belirtmem gerekirse , apache tip olarak gerçekten hiç beğenmediğim bir motor... kuyruk kısmı kurtarabilir belki ama far kısmı gerçekten çok kötü... ben ön kısmını maymuna benzetiyorum o motorun...
Performans olarak cbf'den daha iyi olabilir ... cbf en fazla 120-125 yapıyor... apache'nin de 140-150'lere çıkacağını hiç sanmıyorum... o da 130-135 yapar... çok da önemli değil... Apache'nin teknolojisi cbf'den daha kötü... Ama beğenen alır... Apache kullanmadım , o yüzden tam bir yorum yapamam... Şimdiye kadar öğrendiğim birşey var ki , o da bir motoru kullanmadan yargılamama gerektiğidir...
Bu arada dolaşırken şöyle birşey buldum...
Hero Honda isimli bir şirket yapıyor bu motoru... Yerleri New Dehli... Bu firma Honda ve Hero ortaklığıyla Hindistanda kurulmuş bir firma... Motorları da şöyle:
http://www.herohonda.com/products.htm
http://www.cbzxtreme.com
http://www.herohonda.com/karizma/index.html
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
Şu an bu konu içerisinde 23 kullanıcı var. (0 üye ve 23 misafir)