Honda 2012 ye çok iyi girecek diyorlar 250cc altında çok kaliteli(enjeksiyonlu) motor getiriyorlar dediler.inşallah gelir Varadero 125'i özellikle istiyoruz )
Honda 2012 ye çok iyi girecek diyorlar 250cc altında çok kaliteli(enjeksiyonlu) motor getiriyorlar dediler.inşallah gelir Varadero 125'i özellikle istiyoruz )
2020 'Tracer 900 İcon Blue
Geçen hafta 4000 bakımına gittikten sonra fotoğraf çekip yüklemek istemiştim. Motorum kirli diye bu haftaya erteledim. Sabah erkenden kalkıp yıkadım cilaladım temizledim. İşte karşınızda ...
Bu fotoğrafı öylesine çekmiştim ama sonradan pcde hoşuma gitti.
Hele Bi Kazanayım da Üniversiteyi ... Bir yere gitmek için de CBF e binilir CBF e binilmek için de her yere gidilir. Acayip az yakıyo len bu
.Mhmt. fotoğraf makinan nedir? Fotolar güzel çıkmış.
Maşşallah çok güzel çıkmış çok iyi yıkamışsın ve motorun oldukça temız. 0 ı bukadar temız değildir herhalde
4 Teker Bedenimi 2 Teker Ruhumu Taşır.
Nikon D5000 im var , birazcık uğraşsam daha güzel fotoğraflar cekerdim ama hava soğuktu 3 saattir de dışardaydım bu kadar olabildi anca teşekkürler , yazın bir buluşma yapar bütün cbf kullanıcılarının motorlarını fotoğraflarım
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:45 ----------
3 saat uğraştım Kaza bela olmadığı sürece 30 000 de de aynı temizliği korumaya calısacağım teşekkürler
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:47 ----------
[QUOTE=.Mhmt.;2542202][B]Geçen hafta 4000 bakımına gittikten sonra fotoğraf çekip yüklemek istemiştim. Motorum kirli diye bu haftaya erteledim. Sabah erkenden kalkıp yıkadım cilaladım temizledim. İşte karşınızda ...
[IMG]]http://img812.imageshack.us/img812/8149/dsc0548e.jpg[/IMG]
Bu fotoğrafı öylesine çekmiştim ama sonradan pcde hoşuma gitti.
Hele Bi Kazanayım da Üniversiteyi ... Bir yere gitmek için de CBF e binilir CBF e binilmek için de her yere gidilir. Acayip az yakıyo len bu
iyi günler cbf veya apache almayı düşünüyordum ama aranıza katılmayı düşünüyorum honda olsun 3 beygir az olsun dedim ama yardımınıza ihtiyacım var
ben öğrenciyim ve kredi çekip alacağım ilk motorum olacak ve motora verebileceğim şuanki para 2500 tl 3 aşağı 5 yukarı olr ama 2750 bile aşıyor anlayacağınız
lütfen temiz motor bulmama yardımcı olun istanbul kartal da oturuyorum ve en az 1 yıl yağı suyu hariç masraf çıkartmayacak bir motor arıyorum arkadaşlar sizce 2008-2009 model bir cbf 150 için 20.000-25.000km çokmu? arıza çıkartırmı sorun yaşarmıyım ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:10 ----------
bulduğum bir motor 14 binde ama sahibi dişliyi küçültüp orjinal cbr600rr zinciri takmış bu mümkünmü yararı ve zararı ne olur? benim için yakıt ve ekonomi önemli
performans aramıyorum
Selam Hüseyin
Tamamen kullanıcının karakteri ile bağlantılı, 2007 15000 de de bulabilirsin düşük bir ihtimal, 2011 15000km de de , yine 2007de alıp bakımlarını düzgün yapıp sıkıştıramayan birinden alırsan 2011 model sıkıştırılmış motosiklete göre daha uzun sorunsuz kullanırsın. Gerçekten 20.000 de ise servis bakımlı ise ya da servisten onay alırsan sorun çıkartacağını sanmıyorum. Benim 2007 30000e yaklaştı yıllık masrafı yağ hariç tamamen keyfi şeyler, yağı da 3000de değiştiriyorum. Yani arızalık bir durum değil işte aküsüdür, rulmanıdır onlar da para değil. Orta yaştaki ilk sahibinden alıp (genel konuşmak gerekirse) servise onaylatırsan sorun olmaz. Ama 2500e verirmi öyle kullanılmış motosikleti tartışılır, zira yeni motosikletler 4300 gibi bir paraya satılıyor.
Vay be eski gunlerim depreşti :D motorumu oyle gormeyeli cok oldu :D masallah
Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...
Lastik konusunda michelin dışında alternatif yok mu ? Örn Metzeler örn pirelli vs vs
Bizim motorlara uygun metzeler hiç duymadım, varmı bilmiyorum ama pirellinin iki serisi var şu anda Türkiye'de:
1-Pirelli Dura Turaction
http://www.anesmotor.com/?urun-1385-...rka-Takim.html
2-Pirelli Mt 65
http://www.motoliz.com/index.php?p=s...49&k_id=0&kn=0
bu 90-90-18 ama 2.75-18 ön için olanı da var.
Duro Turaction nasıldır bilmiyorum ama mt 65 i ön arka kullandım. Kesinlikle michalen kadar iyi değil. Bu arada michalen harici bi lastik arayış ihtiyacı neden ? Michalen bizim motorumuzun ihtiyacını en üst seviyede zaten karşılıyor. Michalenlerin tek dez avantajı hamuru yumuşak olduğundan diğer markalara nazaran çabuk erimesi. Örneğin bi pirelli 20 bin gidiyorsa mich.. 13-15 binde falan aynı seviyede bitmiş oluyor. Ama bunuda olumsuzluk olarak görmemek lazım. Yumuşak olduğu için yol tutuşu mükemmel.
Irc de birde var ama oda durolardan bir seviye iyi. Çok çok ta iyi sayılmaz. Ama tabiki durolardan iyi.
Ben ön arka michalen aldım motoru servisten sıfır çıkartırken. Ama genelde yolculu kullandığım için arka lastik 10 binde kabaklaştı. Ön lastik neredeyse yeni gibiydi. Bende sadece arkaya unilli diye dandik bi lastik aldım. Çok pişmanım ama en geç Nisan Mayıs gibi tekrar ön arka michalen alacağım 2 arka 1 ön şeklinde değişim periyoduyla, yani lastikleri ön arka aynı anda değiştikten sonra 10-12 bin km seviyelerinde arkayı değiştireceğim 20-22 bin. km gibide de ön ve arka. Araya kesinlikle başka marka sokmayacağım. Bundan sonra devamlı michalen kullanacağım. Daha iyi bi lastik piyasada yok. Bizlerinde zaten buna ihtiyacı yok.
Metzeler M22 kullanılabiliyormuş ama tubeless değil.
Fotograflar cok guzel, masallah...
Bugun moorun pazarligini yaptim 4250 tl pesin fiyatina 12 taksit cekecez karta... 50 tl de koruma demiri ve yan ayaklik icin verecegim servise... ayrica 100 tl fark verip duro larin yerine miselin taktiracagim... pirelli icinse 80 lira dediler... burada sizin yazdiklarinaza bakarsa miselin daha iyi sanirim?
Ayrica koruma demiri olayi da kafama takildi sis fari takmak icin hangi demir da uygun , yenisi grenaja dogru kivrildigi icin sis fari takmak zor olacak sanirim, ben eski demirden isteyecegim...
Onerilerinizi bekliyorum, siparisi bu hafta ici verecegiz...
arkadaşlar cbf150 almaya karar verdim araştırmalarım sonucunda uzun yol rahatlığı+stil olarak hoşuma gitti.1500-2000 tl peşinatla satan bulabilirmiyin ayın 21 inde param gelecek şimdiden bi bakayım dedim.aranızda bu şekilde satacak arkadaşlar olursa ben varım haberiniz olsun
Başka marka aramamın sebebi tamamen keyfi , alternatif var mı diye merak ettim. Belki x marka var biraz daha pahalı ama daha iyi dersiniz diye düşündüm. O zaman michelin alacağım
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:08 ----------
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...63628422/detay
Şu egzoz u taksam bir problem yaşar mıyım? Amacım performans arttırmak değil. Cbf in o uçsuz bucaksız egzozundan kurtulmak İstanbul da bu tarz egzozlar satan (uygun fiyatlı) yerler var mı ? Bir de motorun sesinin apaçi tuning gibi çıkmasını istemiyorum bunlar o tarz egzozlardan mı?
Yok, yanlış anlaşılmışım, ön arka aynı ayda michalen taktım diyelim öne 90 90 18 arkaya 2.75 18, yani orj ebatlarda. Genelde 10-12 bin km sonra, fazlası ile yolculu kullandığımdan ve yükün çok büyük çoğunluğu arkada olduğundan arka lastiğin ömrü bitiriyor. Dişleri kayboluyor. Arkanın değişmesi gerekiyor. Ama hala ön yeni. Arka değişicek. Takib eden 10. km de ön ve arka değiştiricem. Yani almış olduğum michalen lastikleri ön lastiği 20-22 bin km. Arkayı ise 10-12 bin km kullanabiliyorum. Bende mich. ortalama ömrü böyle. Kullanıma göre değişir. Bende 1 ön michalen, 2 arka michalen aynı anda eskiyor. Ön teker bana 20 bin giderken arkada 10-12 bini geçmiyor. Yani devamlı michalen kullanacağım, lastikleri değiştirme periyodum bu şekilde olacak. Ama inanın michalen in dişsiz veya çok az dişli hali bile herhangi bir markanın dişli halinden çok daha iyi yol tutuyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:54 ----------
1500-2000 gtl peşinat imkanın varsa kalanını vadelendirerek, istediğin bayiden istediğin cbf i alabilirsin
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:56 ----------
O eksoz muhtemelen reklamında da perf. eksoz olarak tanımlandığından muhtemelen açık eksoz veya açığa yakın, satın alıp taktığında motorunun sessiz motor özelliği ortadan kalkacaktır. Yani sezonda kafan şişmesin sonra. Özellikle yolcunun
bir kaç sayfa önce ilk başlangıçta mineral yağ vs. tartışması olmuştu.
Bu konuda daha önceden de az çok araştırmışlığım vardı ancak linki hatırlamıyordum. Makina mühendisi olan ve zamanında arabalar üzerinde çok uğraşıp düşündüğüm bir arkadaşım sayesinde tekrar linki elde ettim.
Kendisi makina mühendisi olduğu için bu konulardaki teknik bilgisi haliyle benden daha yüksek ve aşağıdaki linki kendisi de kesinlikle onaylıyor.
buyrun ingilizce bilenler incelesin :
http://www.mototuneusa.com/break_in_secrets.htm
not : vaktim olduğunda özetle açıklama yapmaya çalışırım, veya benim yerine açıklamak isteyen bir arkadaş olursa da eklediğim link ellerinden öper
Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)