Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    Luxor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2007 Honda CBF150
    havalar iyice düzeldi ya başladım bende bol bol gezmeye
    dün 100 km, bugün de bir solukta 438 km yol yaptım
    ayrıntıları bugün yarın yazarım
    bu arada bugün bende 120'likler sınıfına girdim
    Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Alıntı Luxor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu arada bugün bende 120'likler sınıfına girdim
    Eh aramıza hoş geldin, 125'liğini de görürüz umarım.

Bu arada stop lambası ayarını soran arkadaşlar vardı galiba, motorun sağ tarafında arka süpansiyonun yakınındaki (motorun orta kısmı) kapağın oradaki kabloda bir sviç var. Oradaki somunu sağa sola hareket ettirerek geç ya da erken devreye girmesini ayarlıyorsunuz. Ben de kitapçıkta okudum, yarın sigortayı kontrol ederken bakıcam, bu arada yarın biraz motorun sağını solunu açıp bakacağım. 4000km'ye yaklaştık, artık biraz teknik konulara girmenin vakti geldi sanırım.

a vagrant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tenere XT660 ZA
    Arkadaşlar şu jikle konumlarını bir açıklayın Allah aşkına.Yukarıda birkaç sorum vardı.İlgilenirseniz sevinirim.

Olay anlaşılmıştır arkadaşlar.Buraya en son yazdıktan sonra,servisini aradım.Sizden hayır gelmez bana diyeNeyse,jikle kolunu en sona çekmeyin dediler.O kış moduymuş.Aşırı benzin yolluyormuş o modda.Dolayısıyla benim motor rölantide bu yüzden stop ediyor bence.En alt seviyeden 1 cm yukarı dediler.Orta çizgide kullanacağız arkadaşlar.(Far düğmesinin bitim çizgisi hizasında)İlgililere duyurulur.

chatkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X-Max 250 ABS
    Alıntı Cloud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eh aramıza hoş geldin, 125'liğini de görürüz umarım.

Bu arada stop lambası ayarını soran arkadaşlar vardı galiba, motorun sağ tarafında arka süpansiyonun yakınındaki (motorun orta kısmı) kapağın oradaki kabloda bir sviç var. Oradaki somunu sağa sola hareket ettirerek geç ya da erken devreye girmesini ayarlıyorsunuz. Ben de kitapçıkta okudum, yarın sigortayı kontrol ederken bakıcam, bu arada yarın biraz motorun sağını solunu açıp bakacağım. 4000km'ye yaklaştık, artık biraz teknik konulara girmenin vakti geldi sanırım.
    bakalım bulabilecekmiyim dediğin vidayı...saol ;)
    Alıntı a vagrant adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar şu jikle konumlarını bir açıklayın Allah aşkına.Yukarıda birkaç sorum vardı.İlgilenirseniz sevinirim.
    jikle senden uzaktayken kapalı kendine doğru çektikçe açık konuma geliyor...motor soğuksa sabah ilk çalıştırmada jikleyi tamamen kendine çekip biraz gaz verip çalıştırıyorsun 1 dk kadar hafif gazla ısıtıp jikleyi kapatıyorsun...gün içinde motora tekrar binersen jikleyi yarım açıp çalıştır biraz ısıt öyle bin...hareket ederken jikleyi kapat...bende yeniyim bildiğim bu kadar ama sorun yaşamadım jikle kullanımında sanırım böyledir olay...

saol a vagrant
    bu arada jikledeki işaret kademesi bittikten sonrada biraz daha gidiyor kol demekki kışın oraya kadar çekicez...yazın yarım kullanalım o zaman

kertenkele200 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yeniden cbf 150
    Alıntı a vagrant adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Olay anlaşılmıştır arkadaşlar.Buraya en son yazdıktan sonra,servisini aradım.Sizden hayır gelmez bana diyeNeyse,jikle kolunu en sona çekmeyin dediler.O kış moduymuş.Aşırı benzin yolluyormuş o modda.Dolayısıyla benim motor rölantide bu yüzden stop ediyor bence.En alt seviyeden 1 cm yukarı dediler.Orta çizgide kullanacağız arkadaşlar.(Far düğmesinin bitim çizgisi hizasında)İlgililere duyurulur.
    ben yazını önceden görseydim sölerdim ama bu sıcak aylarda pek gerek yok kullanmaya jikleyi kışın kullanmak zorunda kalıosun jikleyi tam çizgiye getir tam aşağa çektimi boğuluyu motor stop edio motor sıcakken bilebende ilk aldıımda çıldırıodum sonra ayarını tutturdumu her şey yoluna girdi.kışında jikleyi sonuna kadar çekmeyin jikleyi gerektiinde o çizgiye kadar çekin tam çekmeyin stop eder yarımda çekmeyin bi işe yaramaz

ya sonhız olarak 110 u gecemıyorum 120 lık sınıfı derken 120 mı bastınız bu motorla yanii bide vites degiştirirken cat cut sesde gelıyo normalmi stop etme bendede vardı cozdum ama rolentıyı yukselttım bıraz hızlı calısıyo ama stop etmıyo artık

Motosikleti
    X-Max 250 ABS
    şu rolanti ayarının yerini bi söyleyin
    arka fren ışığı rolanti ayarı derken yatcaz yine motorun altına bugun...
    dünde debriyajı ayarladım çok geç kavrıyodu öne aldım birazz çok iyi oldu

Motosikleti
    yeniden cbf 150
    Alıntı chatkut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şu rolanti ayarının yerini bi söyleyin
    arka fren ışığı rolanti ayarı derken yatcaz yine motorun altına bugun...
    dünde debriyajı ayarladım çok geç kavrıyodu öne aldım birazz çok iyi oldu
    rolantiyi siz ayarlayamazsınız gaz ve hava karışımını yanlış yaparsanız zengin karışım yada fakir karışım yaparsınız motor için ii olmaz

Alıntı MURATCBF150 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya sonhız olarak 110 u gecemıyorum 120 lık sınıfı derken 120 mı bastınız bu motorla yanii bide vites degiştirirken cat cut sesde gelıyo normalmi stop etme bendede vardı cozdum ama rolentıyı yukselttım bıraz hızlı calısıyo ama stop etmıyo artık

Son hız 110 normal, eğer rodaj bitmemişse hata ediyorsunuz derim.
    120 - 125 gördük ama hem rodaj biteli çoook oldu hem de hafif yokuş aşağı yoldu.
    Yani düz yol 110 görüyorsanız tamamdır.

Motosikleti
    yeniden cbf 150
    Alıntı MURATCBF150 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    zaten 120 düz yolda yapamazsın yokuş aşağa yaparsın düz yolda 115 yaptım oda rüzgarsızdı ortam anca öle çok rüzgarda 90 bile yapmıo motor oturuş pozisyonu itibariyle rüzgar direk vücuda çarpıyo ve çok etkilenio motor

Motosikleti
    CBF 150
    300 km deyim..daha 135 i gördüm hafif yokuş yukarı,gazda yarıdaydı rodajım bitmedi diye zorlamadım fazla

erdo2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 150 kirmizu :) Şuanda motorsuz.
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar sorunları okuyorum bende neden olmadı diye endişeleniyorum...yani sizde olmuşsa bendede muhtemelen olacaktır...2335 deyim...Allaha şükür... kaza bela olmasında ampulum patlasın...

motorum daha fazla keyif vermeye başladı...hızlanması olağanüstü...bana dahada hızlandı gibi geldi...dahada açılmadı bence...

ve Cuneyt Ovuc gibi satmayı düşünen arkadaşları çok iyi anlıyorum...Bir motor rahatlıkla 160 ı görmeli bence ilk aşamada...cbf 250 cilerde mutsuz biliyorum...hep istenen şey performanstır...hele ki olurda büyük cc bir motoru tesadüfen sürmüşseniz cbf 150 yi çöpe attmak isteyeceksinizdir...
    abi işde bende büyük cclere binmek istemiyorum bu yüzden binsem kesin bende cbf 500 gibi bir motor isticem.fakat benim merak ettiğim grup gezisnde 2 gruba yarılıyor motorlar.Yavaşlar(90-110km/s) arası gidenler ve hızlı ekip (160-200 ve üzeri seyredenler) ee 250cclerde max 140 gidiyor hangi gruba dahil olacaklarYavaş gruba dahil oldukdan sonra neden 250cc alıyım 150ccde yeterli değilmi 500cc alırım hızlı ekibe dahil olurum Tabi bu sorduğum sadece grup gezilerinde karşılabilecek problem.

Alıntı CİHAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tam düşündügüm gibi sabah 4 de yola çıktım akşam 20 de evdeydim.
    istanbul-karabük,karabük-istanbul
    936 km yolu tam 16 saatte bitiridim hiç sorunsuz tam gaz gittim geldim..
    Gezi yazını merakla bekliyoruz Helal olsun 1000km yi bir günde yapmadın dimi
    lezzet gider,mesuliyet kalır...

Motosikleti
    X-Max 250 ABS
    Alıntı deep3636 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    300 km deyim..daha 135 i gördüm hafif yokuş yukarı,gazda yarıdaydı rodajım bitmedi diye zorlamadım fazla
    ben 3. viteste 135 görüyorum senin motor açılmamış pek

Eveet! İyi haber sigorta atmamış. Her ikisi de sağlamdı. Sanırım gösterge panelinin ampulü kesildi, zaten minik ampuller. Artık 4000 bakımında hallettiricem.(Aslında ön cam dahil ampul için bir sökme işlemi yaptım ama çok iç kısımda ve tamamen paneli sökmek gerekecek gibi geldi bana, servise bıraktım o yüzden) Bu arada arka stop svici, kitapçıkta göründüğü kadar kolay biyerde değilmiş arkadaşlar, servise hallettirmeniz daha hayırlı gibi. Debriyaj ayarımı kendim hallettim, elle bile sıkılabiliyor, artık daha erken ve rahat kavrıyor. Evin önünde denedim, bakalım yarın işe giderken daha iyi anlaşılacak. Bu arada debriyajın kontra somununun bile gevşek olduğunu farkettim, ara sıra kontrol etmek de faide var. Zaten kitapçıkta da öyle söylüyor.

Sigortaya bakarken dikkatimi çeken, kabloların çok eften püften oluşuydu, arkadaşlar, fazla zorlamaya gelmez kopuverecek gibi duruyorlar. Ara sıra bu tip şeyleri de kontrol etmek de fayda var. Sicortanız atarsa ya da benim gibi şüphelenirseniz, sigorta selenin altında sol tarafta, lastik bir kutucukla şasiye bağlı, içinde de beyaz platik tüpler var, onun içinde de sigortalar. yedekleri de dıştaki o siyah lastik kutucuğun yanına takılı. Uzun yol için bilgi olsun. Zaten kitapçıkta da gösteriyor. Kısacası iyi bir başlangıç motoru aslında gerçekten cbf150, zira çok karmaşık bir yapısı yok. Bu da bizim gibi yeni kullanıcılar için önemli tabii. Geçen gün de buji kılıfını çıkardım baktım, yavaş yavaş, olaya girmeye başladım yani...

Bu arada jikle olayında a.vagrant haklı, ben de denedim sonuna kadar değilde ok ucunu geçmeyecek şekilde çekince daha randımanlı gibi geldi bana. Sonuna kadar çekince çok çabuk stop ediyordu, bu kez etmedi ve rölantisi de daha sağlıklı idi. Zaten hava da ısındı artık gece bile 1 dk. içinde ısınıveriyor.

3 Haziran Pazar günü saat 14.00'de Merter'e gidicem ölen arkadaşlar için, bizden kimler geliyor.

Bu arada toplu bir Şile gezisi filan yapsak mı arkadaşlar... Ya da ne biliim sizden başka öneri gelir mi acep?
    GÜNCEL:Daha ben cümlemi yeni bitirmiştim ki 10 Haziran'da MT Şile gezisi olduğunu öğrendim, ne yazık ki yine çalıştığım hafta sonu olacak ama mesai arkadaşımı ayarlarsam, eşimle beraber gelmeyi deneyeceğim. Hadi bakalım hayırlısı. İşin komik tarafı bunca yıllık İstanbulluyum daha yolundan geçmek dışında Şile'ye Ağva'ya gitmişliğim yok.

ahmetnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS DAKAR '06
    arkadaşlar selam hani yakıt hesabı yapmıştım 45ytile 590 km yol gittim diyerekten ama geçenlerde depoyu fulledim 223km sonunda tekrar fullledim 19,5ytl benzin aldı demekki deçenlerde hesaplar karışmış bu arada motorum 1050km ye geldi hafiften yokladım zorlanmadan 100km/h çıkıyor ama başka gitmiyor bana yeter zaten rampalarda çok keyifli bakın arkadaşınız cbf150 dere tepe gezi fotoları

http://www.motosiklet.net/forum/gezi...er-gezisi.html
    45km yol + 90km/h = 30dk. 45km yol 180km/h=15dk. kazancımız 15dk, peki kaybedeceklerimiz

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı erdo2002 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi işde bende büyük cclere binmek istemiyorum bu yüzden binsem kesin bende cbf 500 gibi bir motor isticem.fakat benim merak ettiğim grup gezisnde 2 gruba yarılıyor motorlar.Yavaşlar(90-110km/s) arası gidenler ve hızlı ekip (160-200 ve üzeri seyredenler) ee 250cclerde max 140 gidiyor hangi gruba dahil olacaklarYavaş gruba dahil oldukdan sonra neden 250cc alıyım 150ccde yeterli değilmi 500cc alırım hızlı ekibe dahil olurum Tabi bu sorduğum sadece grup gezilerinde karşılabilecek problem.

Gezi yazını merakla bekliyoruz Helal olsun 1000km yi bir günde yapmadın dimi

erdo benim motor manyaklaştı ya...hızlanması inanılmaz...yani artık motorun yavaş yavaş açıldığını hissediyorum...120 normal hızı artık...yani 100 ü geçmiyor diyen arkadaşların yaşadıklarını yaşadım...sabahları Kışlaönü alt tünel yoluna girdiğimde hep 130 basıyorum...alışkanlık oldu artık...

ampul...vs bu yazılan sıkıntıları yaşamadım...yaşarım tahminen...yani birinin başına gelmişse bende yaşarım yüksek ihtimal...pazar günüde 150 km dolanmışım...yani motorumla aramızda güzel bir iletişim var...yıkattımda pazar akşamı...her geçen gün yeni bir aşk ...tek korkum herhangi bir arıza nedeniyle yolda kalmak...kabus gibi valla...

500 cc alsan da sakat...yani ne altdasın ne üstte...üst 600 lik 1000 likler basar onlarada yetişemezsi...yani iki ucu .oklu değnek bu işler...alcan hayabusa ...olayı toptan bitiricen...veya yk2 alan olursa başka tabi...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

erdo2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 150 kirmizu :) Şuanda motorsuz.
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    erdo benim motor manyaklaştı ya...hızlanması inanılmaz...yani artık motorun yavaş yavaş açıldığını hissediyorum...120 normal hızı artık...yani 100 ü geçmiyor diyen arkadaşların yaşadıklarını yaşadım...sabahları Kışlaönü alt tünel yoluna girdiğimde hep 130 basıyorum...alışkanlık oldu artık...

ampul...vs bu yazılan sıkıntıları yaşamadım...yaşarım tahminen...yani birinin başına gelmişse bende yaşarım yüksek ihtimal...pazar günüde 150 km dolanmışım...yani motorumla aramızda güzel bir iletişim var...yıkattımda pazar akşamı...her geçen gün yeni bir aşk ...tek korkum herhangi bir arıza nedeniyle yolda kalmak...kabus gibi valla...

500 cc alsan da sakat...yani ne altdasın ne üstte...üst 600 lik 1000 likler basar onlarada yetişemezsi...yani iki ucu .oklu değnek bu işler...alcan hayabusa ...olayı toptan bitiricen...veya yk2 alan olursa başka tabi...
    abi benimde hafifden açıllıyor gibi ama son süratte bir fark yokBen alırken birşeyler yap ucuz olsun dedim acaba bana dandiğindenmi verdilerEğer öğleyse ayvayı yedimbende 110-110km/s le giderim ne yapiyim
    bu arada Cloud :
    ""Bu arada toplu bir Şile gezisi filan yapsak mı arkadaşlar... Ya da ne biliim sizden başka öneri gelir mi acep?""" bir topik vardı gezi yapıcaz düşünüyoz diye topik açanın üstünde kalmışdı onu hatırladım birden aman abi dikkatli ol bu sefer gaza gelme topiği sana açtırıp kaçıyorlar
    lezzet gider,mesuliyet kalır...

Motosikleti
    Alıntı erdo2002 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi benimde hafifden açıllıyor gibi ama son süratte bir fark yokBen alırken birşeyler yap ucuz olsun dedim acaba bana dandiğindenmi verdilerEğer öğleyse ayvayı yedimbende 110-110km/s le giderim ne yapiyim
    bu arada Cloud :
    ""Bu arada toplu bir Şile gezisi filan yapsak mı arkadaşlar... Ya da ne biliim sizden başka öneri gelir mi acep?""" bir topik vardı gezi yapıcaz düşünüyoz diye topik açanın üstünde kalmışdı onu hatırladım birden aman abi dikkatli ol bu sefer gaza gelme topiği sana açtırıp kaçıyorlar
    kanka kız gibi kullanıyon kesin...kıyamıyon motoruna...vespa değil o...biraz zalım ol...basss...

bu arada ortalık yıkıyo...Yaza Merhaba 10 mayısta şilede...erdo anasayfada logo var ...takip etsene hacı...bi sıfatını görek...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT

Motosikleti
    CBF 150
    Hani basmıyoduk öyle anlaşmadık mı..adamı gaza getiriyosunuz bak çıkacam gece gece 140 filan yapcam utamcaksınız

Neyse bu defalık affediyom ama hız kötüdür tüm kötülüklerin anasıdır,yapmayın

Ne güzel şehir merkezindesiniz ,ben burada küçücük ilçemde 3. vitesten yukarı çıkamıyorum.aaaahhhh ahhhhh

Alıntı ahmetnr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar selam hani yakıt hesabı yapmıştım 45ytile 590 km yol gittim diyerekten ama geçenlerde depoyu fulledim 223km sonunda tekrar fullledim 19,5ytl benzin aldı demekki deçenlerde hesaplar karışmış bu arada motorum 1050km ye geldi hafiften yokladım zorlanmadan 100km/h çıkıyor ama başka gitmiyor bana yeter zaten rampalarda çok keyifli bakın arkadaşınız cbf150 dere tepe gezi fotoları

http://www.motosiklet.net/forum/gezi...er-gezisi.html
    gezi mükemmel devamını bekleriz

Motosikleti
    Alıntı deep3636 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hani basmıyoduk öyle anlaşmadık mı..adamı gaza getiriyosunuz bak çıkacam gece gece 140 filan yapcam utamcaksınız
    nadirende motorun o performansa çıkması gerekiyor...benim ybr 2005 te 1200 den sonra debriyajı yalama oldu kavramamaya başlamıştı...Hondada tık yok daha...başkada bişey istemem...

küçük yerleşim merkezlerini severim ya...kendine özgü bir dokusu olur...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)

Bu Konudaki Etiketler