Merhaba arkadaşlar başlangıç için ben mondial MG 125 düşünüyordum sebep ise vites göstergesi olmasıdır... hiç vitesli kullanmadım ve alışma sürecinde en büyük ihtiyacım vites göstergesidir. Anvcak CBF ninde vites göstergeli modelinin olduğunu gördüm ve aklıma biraz yattı bu motor. Başlangıç için olacağından 2. el almayı ve bir süre sonra büyütmeyi düşünüyorum. Peki CBF nin vites göstergeli modeli artık hangi yıllarda çıktı ise o modelin alınabilecek ideal 2. el fiyatı nedir ?
eqer hiç bilqin ve motor tecrüben yok ise fikrimce 2.el cbfden uzak dur parçasi biraz pahalı kaçabilir hem 2. eli ucuz parçasi ucuz bir motor bak...ve qerçekten temiz bir cbf bulma ihtimalin düşük..çünkü bu tür motorları insanlar sorun çıkarmaya başlayana kadar kullanıp miyadi dolmaya yakın satıyorlar dikkatli olman lazım yani..
Arkadaşlar cevaplar için çok teşekkürler.@Güntekin dostum dediklerini dikkate alıp bahsettiğin gibi zinciri en kısa zamanda temizleyip iyi bi yağa yatırıcam.Çünkü bi önceki mesajımda da dediğim gibi temizlik esnasında zinciri yağladım motor çok daha rahat gitmeye ve akmaya başladı;ki temizleme yapmadan sadece üzerine hidrolik yağ sıktım.Zincirlerden gelen şıkırtı sesi tamamen kesildi boşa aldığımda motor neredeyse tamamen sessiz bi şekilde ilerliyorBoşa aldığımda da çok daha uzun süre gittiğini fark ettim.Zincir işine en kısa zamanda el atıcam.Sonrasında da michelin lastikleri taktıkmı hissedilir derecede rahatlayacağına eminim....Az önceki gezim esnasında yeni fotoğraflar çektim.Gece bi terslik olmazsa eklemeyi düşünüyorum..Cevaplar için tekrar teşekkürler arkadaşlar
Yavru enduro mu geliştirmekle geçiyor günlerim:)
sinan kardeş sanırım montla biniyorsun motora ben bazen montsuz binerim çok fark var. rüzgarı kesiyor mont. bu arada aşşağıdaki videolardaki arkadaşların yanında olmayı çok isterdim.
http://alkislarlayasiyorum.com/iceri...a-gulen-adam-2
http://alkislarlayasiyorum.com/iceri...karda-mi-galdi
bu efe mut'lu
Arkadaşlar merhaba kaza yaptım bende birşey yok full koruma gıymıstım o gun sadece motorun sol grenaj çatladı kırıldı onuda sigortadan değıştireceğiz .arabanın benı gormeden sağa kırmasıyla oldu hızımız 25.30 fln dı sızı bılgılendırmek ıcınde yazdım aslında sol grenaj 120 tl yenı kasalar ıcın govdeye entegre sınyal da kırıldı doğal olarak motorun gıdon açısını kısıtlayan demır cok cok az zarar gordu o da 50 tl bılgınız olsun TESekkurler fotoları yakında atarım
qeçmiş olsun.. inşallah siqorta şirketi tüm masrafını karşılar..sinyalin yalnızca qövdeye baqlanan tırnakları kırıldıysa deqişim vermez tamir verir bilqinize..koruma demirine de deqişim vermez tamir verir..eqer bu saydıklarınızın tamamına deqişim verirse bana servisin adını söyler misiniz siqorta evrakım olduqunda ben de oraya qideyim
Bugün motoru yıkadıktan sonra bi kaç fotoğraf çekmiştim.Onları siz değerli arkadaşlarımla paylaşmak istedim.İşte yavru transalp'imden bir kaç güzel kare...
bana zaten oradan çarptı ayrıca ben zaten gidip konuştum servısle hiç olumsuz bısı demedı ama demırliğide o arada değiştırırım sol grenajın yarısı kırıldı sınyalle beraber sigortam mapfre genel sigorta ama alakası yok şirketle tutanak ve nerden vurduğu servısın sahıbı motor klubunden tanıdık belkı 8000 bakımı yağ değısımı vs yaptırabılırım
@Güntekin arkadaşımızın zincir temizleme deneyiminden sonra zincirleri adam akıllı temizlemeye karar verdim ve bi araştırmaya koyuldum.Arkadaşın kullandığı castrol zincir temizleme spreyi için çok pahalı olduğuna dair mesajlar buldum.Ayrıca çok çabuk bitiyormuş.Bunun yerine gaz yağı ile zincir temizleme işlemini önerenler var.Çok da iyi temizliyormuş.Sizler bu işi nasıl yapıyorsunuz merak ettim bi sormak istedim.Ayrıca artık şu michelin lastikleri taktırayım diyorum.Bunlarda model ismi nedir ölçüleri biliyormusunuz veya bu konu ile ilgili benimle bişe paylaşmak isterseniz seve seve dinlerim Eski yazılarada bi göz atayım ben bu arada...
---------- Post added at 23:39 ---------- Previous post was at 23:29 ----------
Sercan geçmiş olsun...Bugün benim motora da önden dokundurdular...Artık iyice paranoyağa bağlamaya başladım...Nerde motorun yanına yöresine birileri park etse sinirlerim zıp zıp zıplıyor,kasılıyorum,geriliyorum...Öyle teğet geçerek park ediyolar ki izlerken kanım çekiliyo ....Geçen gün bankada işim vardı motoru boş yere park ettim öndeki kamyonetde çıkıyormuş.Adam geri geri geliyo motoru görmüyo tam arabanın ortasında kalmış her iki dikizden de göremeden arka arka geliyo bende tam bankaya girerken tedirgin oldum döndüm baktım adam ben bağırmasam motora çok da rahat çarpacak..Bağırdım çağırdım adam anca fark etti...Bugün de bizim firmanın önünde adam geri geri gelirken motoru göremeyip ön çamurluğa çarptı.Ben içerde çalışırken çatırt diye bi ses geldi çıktım baktım adam dokundurmuş motora.Yanında çalışan eleman motora çarptığı halde abi gel gel çekiyomuş.Adam indi arabadan çocuğu fırçalıyo..Çocuksa masum masum adama bakıyor.Üzüldüm çocuğa bişe demedim.Ön çamurluğun en ucunda ufak bi çatlak oluşmuş belli belirsiz.Öyle işte arkadaşlar.Millet motorları tiye almıyo kısacası..Park ederken hep arabaların sağ veya sol dikiz aynalarından görülebilecek konumlarda park edin,fark edilin.Motor kullanırken herşeyi düşündüğümüz yetmiyormuş gibi bide bunu da düşünmek zorundayız.Aklınızda bulunsun...
Evet dostum ne hikmetse ne zaman fotoğraf çekip koysam o koruma demirleri çok beğeniliyor.Ben bunu motoru ilk aldığımda bursa daki honda duran kardeşlerde taktırdım.O zamanlar bende merak edip sorduğumda bunda sonra honda cbf lerde bu model koruma demiri kullanacak demişlerdi.Beğenmene sevindim..Aslında bende köşesi hafif çizik bi koruma demiri vardı.Motoruma benzinlikte çarpıp yan yatırmışlardı.Koruma demiride yandan zedelenmişti onu değiştirmiştim.Eskisini servisten almadım.Alsaydım elimde olsaydı gönderirdim sana..Ama temin edilir yaa istanbulda kesin vardır.Yakışıklı koruma demiri gerçekten..Estetik bi hava katıyo yavru transalpime
Eyv dostum çok sağol)En kısa zamanda seninde böyle xenonlu fotoğraflarını bekliyoruz..
geçmiş olsun öncelikle..
ayrıca dikiz aynalarıda bir şeye yaramıyor Sinan kardeş hiç heveslenme.
ben kırtasiyeden bir zarf alıp karşıdaki ptt den birşey gönderecektim.
kırtasiyenin olduğu yer geniş ve uğradığım saatte trafik sakin.
kapının önünde bir megane sedan. içeride paltolu orta yaş üstü pala bıyıklı bir abi birşeyler almak için girmiş.
ben sırf bir zarf için girdiğimden kaskımı çıkarmadım, astronot gibi girdim içeri üzerimde de zaten reflektif yelek, trafikte dikkat çektiğim gibi kırtasiyenin içindede dikkat çekiyorum bu abide bana baktı falan ama belli ki boş bakmış.
o çıktı. kırtasiyeci benim zarfı verdi ben çıktım. bu abi şöförmüş. ben çıktığımda o aracına bindi önündeki araçla 1mt den fazla mesafe olmasına sağ dikizinden ve araca binmeden rahat göreceği ferah bir yerde olmamıza rağmen taktı geriye geliyor,önce ses çıkarmadım dedim el alışkanlığı 30cm geri gelip, daha rahat çıkacak her halde dedim ama abi "donk" diye vurdu ön tekerden. neyse ki benim motorun motor koruma demiri normal cbf koruması yerine sanırım eski titanların korumasından yani daha geniş böylece yatınca hiç bir yeri dokunmadı.
bu arada vurdum kaportaya durdurdum. şöyle baktı bir de söyledi, sanki arkasına park etmem yasakmış gibi,gitmeye kalktı. bir daha vurdum arabasına "dur bakalım bir kaldıralım motoruda bir yerine bir şey olmuş mu bakalım" dedim. neyse ki birşey yoktu, o da gitti ama insanlar ilginç kısaca.
ha birde orada duran 1-2 kişi demesin mi; oğlum sen de kaldırıma park et. amca dedim ,kaldırım yayalar için, bu yolda tüm motorlu araçlar için. hem ben buraya koysam kaldırıma o zamanda "haklı" olarak söveceksin bana.buaradan pusetliside geçecek,engelli vatandaşta geçecek, o zaman yine ben kötü olacam. ki küçük kaldırımlara park eden beni yola inmeye zorlayan her tür motor ve arabaya hiç te kibar davranmam yanından geçerken açıkcası.
Tepkileri görüyorsun değil mi?Sanki motoru kullanmakla başta en büyük hatayı biz yapıyormuşuz gibi davranıyorlar.Ortalıkta serseri serseri motor kullanan birçok kişi olduğu için galiba millet motor kullananlara diş biliyorBen anlamadım gitti bu düzeni.Hayır motor kullanırken neredeyse hiç problem yaşamıyorum.Bi çok kişi araba gibi saygı duyuyor,yol veriyor,sıkıştırmıyor vs vs. ama iş motor tek başına bi yerde durdu mu gelen vuruyor giden vuruyor.Motoru alalı daha şunun şurasında 5-6 ay olmamıştır ama o kadar çok kaza yaptım ki kendime şaşırıyorum.İlk aldığım hafta içinde 3 kere gelip çarptılar.Hayır suçum olsa yine gam yemem,yolda nasıl dikkatliyim anlatamam 1sn gözümü yoldan ayıramıyorum.Motoru aldım alalı vurup kaçanlarmı dersin,park halinde motora dokunup devireni mi dersin,viraja hızlı girip duramayıp çarpanı mı dersin...Beni o kadar yıprattılar ki anlatamam.Motoru bi yere bıraktığımda geriliyorum artık.Çaresi de yok anasını satiyim.Millet bilinçsiz sen ne kadar dikkatli olursan ol adam geliyo seni buluyo bi güzel çarpıyo ondan sonra da bişe yok bişe yok diyip geçiştirip gidiyor.Yazarken dahi sinirleniyorum.Yok arkadaş bu millet adam olmaz..
Şu an bu konu içerisinde 34 kullanıcı var. (0 üye ve 34 misafir)