Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    yarın cuma

bu demektir ki serbest kıyafetle işe gidiyorum

bu demektir ki çbufa bineceğim.

şimdi şöyle bir durum var. Malumunuz benim has matur çanta manyağı olduğundan ötürü hiçbir brandayı uyduramamış ve xxl enduro brandası ile işi çözmüştüm.

bu branda oldukça gevşek geçmesine rağmen motoru anca kapatıyor. (arka lastiğin yarısı açık kalıyor yine de) rüzgardan bir iki defa uçtuğu için terziye branda için ip geçirecek metal halka taktırmıştım. iple bağlayarak sorunu çözüyordum. Ankara'nın en tepesinde oturduğumdan benim ordan rüzgar eksik olmaz. 2 gün önce apartman görevlisi aradı, "senin brandayı arka bahçede buldum" dedi. rüzgar alttaki ayakkabı bağcıklarını dinlemeden sökmüş almış brandayı.

Şimdi daha güçlü bağladım ama has maturum 2 gün yağmur yedi

topkeyz kullanan arkadaşlar hangi marka branda kullanıyor?
    jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    Valla ben brandayı on lastik ve topcase den motora baglıyordum saglam oluyordu ama ben askerdeyken o ipi kaybetmişler. Bu arada brandanın modelini falan bilmiyorum allah razı olsun forum üyesi Mucahittin hediyesidir. Tekrar burdan teşekür edim.
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

KaPTaNHaSaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawa Z750
    Alıntı crux2006 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    An geliyo çok iyi frenliyo ama işe o anda geldiği zaman dediğim gibi kuru asfaltta dahi kayabiliyor.Motorun fren tertibatı gayet yeterli bi çok kez birine çarpmaktan beni kurtarmıştır.Özellikle iki kişi bindiğinde motorun tekerleri yere daha iyi bastığı için çok daha iyi frenleme yapabiliyorsunuz.30 km hız ile giderken 2-3 metre de durduğumu bilirimArtçım dumur olmuştu bu nası fren len diyodu)Tek kullandığınızda da mutlaka ama mutlaka kendinizi alıştırın hep frenleri aynı anda sıkın yani ön freni ve arka freni aynı anda sıkın.Bi yerden sonra refleks haline geliyo anlık bişe olduğunda düşünmeye bile fırsat bulamadan iki freni birden sıkmışsınız.Tek ön frene asılırsanız düşmeniz içten bile değil.Bu lastikleri kullanmanın tek yolu iki freni aynı anda sıkmaktan geçiyor.Ben mesela şu anda yeni lastik alamadığım için bu lastikleri kullanmak durumundayım.Yapabildiğim kadar km yapıp kullanıcam sonra yenilerini aldığımda yedeğe alıcam bunları.Sende satarsın herhalde lastikleri çiftine 70-80 versen herhalde motorla ilgili bi dükkana okutursun diye düşünüyorum.Kullanılmamış mal sonuçta illa bi alıcısı çıkar.Herkesin michelin alacak kadar durumu iyi değil.
    iki kişi ile birde ıslak zeminde dene
    kaymayan lastik yoktur. iyi sürücü vardır..
    Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..

Motosikleti
    yzf r-125

acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende kendi deneyimimi yazıyim. Motora olması gerektiği gibitam bir litre yağ koyup düz zeminde kontrol edildiğinde yağ seviyese çubuğun max. seviyesinde görünüyor. Yağ seviyesi max min aralığının tam ortasındaysa 200 gram eksik. Yağ seviyesi sadece yağ çubuğunda 1 kaç mm kadar görünüyorsa motorda 650-700 gram yağ vardır. İki durumdada mutlaka müdahale edilmelidir. Bu tespit hem benim tespitim hemde servise sorduğumda aldığım cevaptır. Benim motorum 2011 model. şu anda 10 bin km de. Sert kullanmadığım halde, 80-90 ı geçmedim halde, kalitesiz yağlar kullanmadığım halde ortalama 2000 km de 200 gram yağ yakıyor. Hep bu eğilimde yakıyor ilk gününden beri. 200 gram eksik olması yağın 5/1 inin olmaması demek. Önemsenmeli. Bende motorumun bu 200 gram eksik yağı olayını yaşamaması için şöyle yapıyorum. Yağ değişimini kendim yapıyorum. Değişimlerde 1100 gram yağ koyuyorum. İlk 1000 km hiç yağ seviyesine bakmıyorum. 1000 km de yağ seviyesine bakmıyorum. Genellikle Max min seviyesinin üst yarısı hizalarında oluyor. 200 gram takviye ediyorum. 2000. km de de yağ değiştirip çıkan yağı ölçtüğümde 1 litre yağ çıkıyor motordan. Motora konulan fazladan 100 gram yağın kesinlikle bi zararı yok. Böylece motorum hiç yağsız kalmamış oluyor. Sizde motorunuzun yağ yakma karakterine göre hareket edebilirsiniz.

Şu anki motorum 2. cbf im. Ve şöyle bir gözlemim var. 20-30 bin km seviyelerinde veya daha düşük km lerde silindir piston yaptıran arkadaşlar, yağ bakım ve takiplerini ihmal eden, motoru eksik yağ ile kullanırken sürüş karakterleri oldukça sert olan arkadaşlar. Çünki eksik yağ ile motoru sıkıştırmak zaten motorun canını almak demektir. ve 200 gram yağ eksikte olsa bu motorda olması gerkn yağın 5-1 inin olmadığı anlamına gelir önemsenmelidir.

Motor işi şans işi derler ya, ben ilk cbf imi 2009 model kardeşime sattım. Onunda bakımlarını beraber yapıyoruz. Şu an 40 bin km nin üzerinde. Benimki ortalama 2000 km de 200 gram yağ eksiltirken onun motoru hiç yağ eksiltmiyor. Bizde demekki motor işi şans işi diyoruz kendi aramızda ne yapalım. Ama motorum yağ eksiltsede yağ konusunu ihmal etmeyip gerkeni yaptığım müddetçe ve dingin sakin bi sürüş karakteri ile kullandığım müddetçe bu yağ yakma uzun süre böyle kalacak, artmayacak ve motorum bana uzun seneler hizmet edecek gibi geliyor. Sizde motorunuz nabzını ölçün. Ona göre şerbet verin. Yağ çubuğunda yağ görüpte motorum yağ yakmamış derseniz motorunuza yazık edersiniz.

Unutmayın tekrarlıyim. Eksilmemiş olan 1 lt yağ, yağ çubuğunun max. seviyesinde görünüyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:04 ----------

Kısa bi bilgi: Akdeniz ve ege bölgesi hariç diğer bölgelerdeki ark.lara yağ konusunda 15-50 den 10-40 a dönmelerini tavsiye ederim. Bu gün yağ değişimi yaptım 15 50 idi önceki yağ. 10-40 koyup bi maşr bastım. Motorun ilk marş alması çok kolay oldu ve ısınması için hiç beklemem gerkmedi. Marş bastım gazı bıraktım jikle ihtiyacı olmadan stop etmeden çalıştı. Havalar soğuduktan 15-50 yağda motoru ısıtma faslım oluyordu kısa bir süre bile olsa 15-50 yağ motoru kışın yoruyor. Ağır geliyor. Burada bi benzinlikte 10-40 yarı sentetik mobil buldum 16 tl. Valla 2 tane aldım. Buralarda istediğiniz motosiklet yağını bulmak hayli zor.
    Benim CBF150 5000km. oldu. Dün kırılan orta ayağın yenisini taktırmak için servise(Esengül Honda) gittiğimde yağ seviyesini kontrol ettirdim. Maksimum seviyeden 2mm. aşağıya inmiş. 1000 kilometrede tahminimce 100 gr falan eksiltmiş. Önceki motorum Kymco CK125 idi. 3,5 yıl (18.000km) boyunca hiç yağ eksiltmemişti. Ve çok sert kullanmıştım. Oysa CBF150'yi üzmeden kullanmaya çalışıyorum.

Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    Alıntı acemi60 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim CBF150 5000km. oldu. Dün kırılan orta ayağın yenisini taktırmak için servise(Esengül Honda) gittiğimde yağ seviyesini kontrol ettirdim. Maksimum seviyeden 2mm. aşağıya inmiş. 1000 kilometrede tahminimce 100 gr falan eksiltmiş. Önceki motorum Kymco CK125 idi. 3,5 yıl (18.000km) boyunca hiç yağ eksiltmemişti. Ve çok sert kullanmıştım. Oysa CBF150'yi üzmeden kullanmaya çalışıyorum.
    aga senin cbf150 de herbişey var çok bahtsız bi insansın ya teklemenin kralıda sende ne denir sendeki bu şansa bilmiyom
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

vabisciler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 150 . fiesta 1.6 tdci ghia.detroit fuller.
    -vay abi motor süpermiş. yerinde duramaycakmış gibi bir hali var. kaç yapıyor ki bu?
    -100
    -yok abi ya ciddimisin benim 100 lük kuba 130 - 140 yapıyor
    - doğrudur.
    bu efe mut'lu

Motosikleti
    Alıntı vabisciler adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    -vay abi motor süpermiş. yerinde duramaycakmış gibi bir hali var. kaç yapıyor ki bu?
    -100
    - doğrudur.
    100km biraz az bi değer üstat öldürme motoru ben düz yolda 2 kere 120km gördüm ama redline girdiği için artık denemiyorum ama istediğimde görüyor ama sorarsan artık 100km geçmiyorum çünkü kıyamıyorum
    2-cuplar görsün 130-140 çok sağlam fren var onlarda
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    slm dostlar baya uzun süredir yazamıyorum işlerin yoğunluğundan... benim motor daha 2500 olmadı, burda 3000km de bir ana bakım yapılıyor yağ 15-50 mobil tam sentetik kullanıyorum 2000 km de bir değişim yapıyorum yağ eksiltme problemi şimdilik yok ancak motorum 2 gün yağmur altında kaldı kontağı açınca far ve gösterge lambalarında kısa süreli bir kırpma kapanıp açılma oluyor sanırm su girmiş bugün serviste wd 40 bastık kontak içine, geçti gibi...başka bir poblem şimdilik yok 3000km de ana bakıma gircem 500km sonra yazarım...

acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Alıntı alper150zc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aga senin cbf150 de herbişey var çok bahtsız bi insansın ya teklemenin kralıda sende ne denir sendeki bu şansa bilmiyom
    Öyle arabesk yapıda biri değilim. Tekleme sorunu sadece uzun mesafelerde ortaya çıktığı için şu an beni etkilemiyor. (Mahkeme yoluna gitmekten vazgeçtim. Fakat servisimi değiştirdim) Honda Türkiye ile yaptığım görüşme sonucunda yeni benzin depomun yakında takılacağını öğrendim. Tekleme konusuna da 6000 km yağ değişimi için gittiğimde bakılacak. Orta ayak kırılması ise kaldırıma çıkarken alttan sürtme ile oldu. Yine de kırılmasına şaşırdım. Orta ayak oldukça narinmiş. Fiyatı da 35TL.

Motosikleti
    Honda Cbf 150 (Kırmızı)
    Alıntı vabisciler adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    -100
    - doğrudur.
    Bu muhabbetlere o kadar tanıdığım ki anlatamam)Millet motoru gördümü en az bi 160 - 170 yapar diyo 100km dediğimde ufaktan bi afallıyolar tabi doğrudur diyip boyunlarını öne eğip gidiyolar.Sağolsun honda da kadranı 160km lik yapmış millet 160 yapıyo zannediyo))Gel de anlat ondan sonra)
    Yavru enduro mu geliştirmekle geçiyor günlerim:)

mstf_gnc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya motor elegant 150
    :O
    hemen 40 lık dişli ile devir hatırlatması yapıvereyim
    80 km/h -- 6000 d/dk
    100km/h -- 7100 d/dk
    120km/h -- 8300 d/dk
    130km/h -- 9000+ d/dk

43 lük yeni cbf dişlisi

80 km/h -- 7200 d/dk
    100km/h -- 8500 d/dk
    120km/h -- 9000+ d/dk
    130km/h -- 9000~ d/dk

tork olayına girmiyeceğim 40 lık dişliden çok memnunum sonuna kadar tavsiye ederim..
    Honda CBF 150 ((2007 2008 (siyah) 2011)) ve CBR 125 R HRC ((2011)) CBF 150 (((2011 Gümüş))).... Asya Motor Elegant 150 (170cc) Kırmızı

Motosikleti
    Honda Cbf 150 (Kırmızı)
    Walla bu dişli olayına pek sıcak bakmıyordum amma velakin uzun yolda motorun böğüre böğüre gitmesinden nefret ediyorum.Kıçı kırık 80km ile gidicem diye motora 7000 d/d yaptırıyorum ki arabalar için bu kadar düşük olan bi hız benim altımdaki motorun kendini yırtması manasına geliyor.Şöyle ya bi 6. vites veya 70-80km hızlarda 5000 d/dakikalarla gitse kendini paralamasa ne muhteşem olur.Yolda 5. viteste dahi ivmelenmesi gayet iyi ama işte motor 4500 devirden sonra o rahatlığı gidiyo daha bi bağırmaya başlıyo ya o beni yolda huzursuz ediyor.Altımdaki motor akmalı sessiz sakin süzülmeli.Uzun yolda da 70-80km için motora en az bi 6000 - 7000 devir yaptırmam lazım ama bilmiyorum hiç gözüm yemiyo bu dişli olayına zamanla girebilirim motorumun daha rahat akması için.Tork kaybı filan oluyor mu acaba veya güç vs vs kısacası herhangi bi handikapı var mı?Motoru rahatlatıyor ama peki motordan götürdüğü birşeyler varmı?

Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    2009 çbufta takılı olan dişli bunlardan hangisi oluyor? Ben asla değiştirmem de merak ettim.

Sabah işe maturla geldim. 10 bine yaklaşıyor 2009 çbufum. 41 kere maşallah!

Motosikleti
    Honda Cbf 150 (Kırmızı)
    Tütütütü MaşşALLAH )ALLAH kazadan beladan korusun.Tekerin hep düz bassın yola

Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    sağolasın crux amin, hepimizi korusun.

ahmet abi ön cam alıyor muyuz şimdi? bir de elcik için siperlik vardı ondan da alalım diyorum.

bizim cihan satıyordu bu başlıktan sahibindende aratın "her türlü motosiklete elcik koruması" diye orada çbufa takılmış resimleri var.

ubuntu67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar NS200
    peki mühendisler 42 likdişliyi 40 a düşürmek yerine 43 e neden çıkardı, bu soruya cevap verebilecek, servisle konuşmuş birileri var mı? çok merak ediyorum, motor biraz daha bağırsın, fazla yaksın , biraz daha fazla yağ yaksın diye mi acaba

Motosikleti
    Alıntı mstf_gnc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    :O
    hemen 40 lık dişli ile devir hatırlatması yapıvereyim
    80 km/h -- 6000 d/dk
    100km/h -- 7100 d/dk
    120km/h -- 8300 d/dk
    130km/h -- 9000+ d/dk

43 lük yeni cbf dişlisi

80 km/h -- 7200 d/dk
    100km/h -- 8500 d/dk
    120km/h -- 9000+ d/dk
    130km/h -- 9000~ d/dk

tork olayına girmiyeceğim 40 lık dişliden çok memnunum sonuna kadar tavsiye ederim..
    değerlerinizde yanlıslık var bende 2011 43 dislili cbf 150 var 80km hızı 6.5devire yakın 90km 7 devir 100km 7500devirde göriyorum 43dislili gerçek devirler budur 8500 devirdeyse 110 biraz geçmiş olabiliyoryani aralarında 0.4--0.5devir farklılıklar var

Alıntı ubuntu67 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    peki mühendisler 42 likdişliyi 40 a düşürmek yerine 43 e neden çıkardı, bu soruya cevap verebilecek, servisle konuşmuş birileri var mı? çok merak ediyorum, motor biraz daha bağırsın, fazla yaksın , biraz daha fazla yağ yaksın diye mi acaba
    evet bende 43 dişli koyarak biraz daha seri olsun zihniyetiyle motor ömründen fadakarlık eden ve hala şu tekleme sorununu çözemeyen adı mühendis olan çinlileri çok merak ediyorum.çinde mühendislik diploması herkezde var galiba

akaplan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    benimde artık bi cbf im var :DD mondial 150zc den kurtuldum... daha 130km de

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 37 kullanıcı var. (0 üye ve 37 misafir)

Bu Konudaki Etiketler