Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
04 Ekim 2011, 21:49
Evet ön balatalar benimde ötüyor.Sinir bozucu birşey motoru boşa alıp gittiğimde ince ince cıyaklıyo:(Çözümü yok mu bunun acaba?
Geçen motorun deposunu fulledim.13lt benzin ile 525km yol yaptım.Km de 10 kuruş gibi değer çıktı ortaya.Benzin musluğu yukarıda iken mi yedekte oluyor aşağıda mı?Ben yukarıya almışım motor teklemeye başladı iyi yedekte benzin var diye işi ağırdan alıyodum lap diye benzin bitip yolda kalınca anladım ki yedek depoyu devreye sokmuşum.Allahtan benzinliğe 100 metre kala stop ettide uzaklardan itibaren motoru elde ittirmek zorunda kalmadım.
Motoru zorladığımda o zır zır sesler artıyor sakin kullanımda ise kesiyor.Genel olarak motorumdan memnunum.Uzun farlarım da patladı iyiden iyi ye motora artık bi xenon taktırmayı düşünüyorum.
Yavru enduro mu geliştirmekle geçiyor günlerim:)
Reklamlar
-
05 Ekim 2011, 00:29
Ya şu şıkırtı diye tabir edilen halkdilinde..şeyden benim motorda giderken oluyor sinir oluyorum..milletdiyor motor sıcakkken oluyor sadece o ama bende , tam tersi motor ısınana kadar o şıkırtı oluyor ..ona çözüm bulmam lazım..kumanda kolları ilk günkü siyahlığı kadar değil..ha diyeceksiniz güneşte kalıyordur..normal herkes nasıl gölge bulduğunda motorunu oraya parkediyorsa bende öle yapıyorum.shad 26 ltre idare etmiyor beni 1 kask full face anca yani yanına anca..bez fln sığıyor..kappanın 36 lığı veya 32liğini alıcam yan çanta takmayı düşünyorum fakat çanta fiyatlarının yanına bide demir bağlantısı var..onu nasıl halletirecem bilmiyorum demir kaynattırmak istemiyorum 3-4 kere çukura girdimi çatlıyor..sonra ayrılıyor..sonra bir daha kaynak vs vs..
MUSTAFA_GNC NİCKLİ ARKADAŞIMIZ BİŞİ SORACAM.O ÇANTANIN ARKASINDAKİ LEDLERİ NERDEN ALABİLİRİM..?
2020 'Tracer 900 İcon Blue
-
05 Ekim 2011, 00:50
Honda CBF 150 ((2007 2008 (siyah) 2011)) ve CBR 125 R HRC ((2011)) CBF 150 (((2011 Gümüş))).... Asya Motor Elegant 150 (170cc) Kırmızı
-
05 Ekim 2011, 00:51
crux2006 adlı üyeden alıntı
Evet ön balatalar benimde ötüyor.Sinir bozucu birşey motoru boşa alıp gittiğimde ince ince cıyaklıyo:(Çözümü yok mu bunun acaba?
Geçen motorun deposunu fulledim.13lt benzin ile 525km yol yaptım.Km de 10 kuruş gibi değer çıktı ortaya.Benzin musluğu yukarıda iken mi yedekte oluyor aşağıda mı?Ben yukarıya almışım motor teklemeye başladı iyi yedekte benzin var diye işi ağırdan alıyodum lap diye benzin bitip yolda kalınca anladım ki yedek depoyu devreye sokmuşum.Allahtan benzinliğe 100 metre kala stop ettide uzaklardan itibaren motoru elde ittirmek zorunda kalmadım.
Motoru zorladığımda o zır zır sesler artıyor sakin kullanımda ise kesiyor.Genel olarak motorumdan memnunum.Uzun farlarım da patladı iyiden iyi ye motora artık bi xenon taktırmayı düşünüyorum.
Benzin musluğu yukarıdayken normal, ortadayken kapalı aşağıdayken yedekte olarak çalışıyor. bana boşuna 100mt itmişsin gibi geldi. zır zır egzozdan gelen ses mi acep
-
05 Ekim 2011, 00:52
mstf_gnc adlı üyeden alıntı
adı Silikonlu şerit led, bazı elektrikçilerde oluyor, fakat ben 1 metre bulamadım hep 5 metre olarak satıyorlar öyle almak zorunda kaldım 4 metresi duruyor yani :D
Şerit ledleri bağlarken elektronik bilgin varsa park ve stop elektriğine bağlıyacaksın
park a bağlarken 100 ohm luk watlı dirençi seri bağlarsan sönük yanar park olduğu anlaşılır
stop a bağlarken 1n4001 diyot (oda wattlı olucak yani büyük olmalı fazla akım var çünki) kullanmalısındirencin çıkışına ek olarak stopdan gelen kabloyla diyodu direncin çıkısına seri bağlamalısın
kısacası burada yapmaya çalışılan olay
stop a ayrı park a ayrı şerit led bağlamamak
her ikiside aynı led grubu üzerinden çalıştırmak
elektronik bilginiz yok ise yardım almalısınız
birde araya flaşör at frene basınca 4 lüler yansın tam olsun. artık gece görenler yolda ufo var zanneder kaçarlarmış. şaka bir yana güzel ve basit.
-
05 Ekim 2011, 00:59
geçen öyle birine rastladım saten (( anam ışıklı böcük geçiyo dedim içinden )) :D öyle bir yapmışkı beyaz kırmızı mavi heryer led olmuş adamı göremedim üstünde bide akşamdı parlıyo saten koruma demirleri çamurluklar yanlarda sepet vardı oralara falan fena dizmiş :D
bi tek kask ta yoktu desem öyle yani
Honda CBF 150 ((2007 2008 (siyah) 2011)) ve CBR 125 R HRC ((2011)) CBF 150 (((2011 Gümüş))).... Asya Motor Elegant 150 (170cc) Kırmızı
-
05 Ekim 2011, 01:10
BİDE ARKADAŞLAR ŞUNU MERAK EDİYORUM TUR CAMI TAKTIRMAK İSTİYORUM..FAKAT..SATILAN TUR CAMLARI ÇOK UZUN..İSTEĞE GÖRE KISALTMAK MÜMKÜNMÜ?
-
05 Ekim 2011, 02:24
sercan2667 adlı üyeden alıntı
BİDE ARKADAŞLAR ŞUNU MERAK EDİYORUM TUR CAMI TAKTIRMAK İSTİYORUM..FAKAT..SATILAN TUR CAMLARI ÇOK UZUN..İSTEĞE GÖRE KISALTMAK MÜMKÜNMÜ?
ben kendimin olsa keserim ama çizilmesine garanti vermem.
-
05 Ekim 2011, 13:34
uzun ama yine de yetmiyor diyor arkadaşlar. Ben de bu yorumlardan sonra bulsam daha uzun alacağım.
jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.
-
05 Ekim 2011, 16:03
Ben silikonlu olan ledleri tavsiye etmem. Uzun süre kullanıca sertleşiyor ve kıtır kıtır oluyor, kırılıp bozuluyor. Çantanın içine düşünüyorsanız , su da girmeyecekse silikonsuz led şerit alın daha uzun ömürlü ve daha parlak oluyor. Ben iş yerime alıp taktım, sabahtan akşama kadar yandığı için silikonlular bozuldu diğer silikonsuzlara birşey olmadı.
-
05 Ekim 2011, 20:59
arkadaşlar bugün bir tespit yaptım..şimdi bi arkaya oturdum..arkadaşım sürdü bir ben sürdüm o dinledi.şıkırtı gibi olan ses zincir sesinin fazla ses yapmasından dolayı kaynaklanıyor..
ben öne doru eğiliyorum ordan ses geliyormuşçasına dinliyorum. ama halbuki yok..arka zincirden geliyor..siz ne diyorsunuz ?
-
05 Ekim 2011, 23:59
-
06 Ekim 2011, 01:00
Ben akşamdan Castrol Chain Wax ile yağlıyorum, sabaha kadar zincirin üzerinde donuyor. Beyaz bir film tabakası oluşuyor. Bazıları çok pislik topluyor dese de, ben şimdiye kadar bir sorun yaşamadım. Genelde motora zaten temiz binerim, suya toza pek girmem. Yağmurda sürmem. Zincirim orjinal ve sesini sadece solumda beton duvar, yol bariyeri falan olduğunda duyabiliyorum. Yağlama oranı da güzel, ayrıca sıçrama da yapmıyor, her yeri batırmıyor. Yalnız sıktıktan sonra donmasını mutlaka beklemek gerekiyor. Piyasada daha iyi iş yapan kuru teflon bazlı spreyler de varmış, elimdeki teneke bitince bir de onları deneyeceğim. Her 300km de zinciri silip yağlıyorum. Yakında biter herhalde
-
06 Ekim 2011, 01:35
-
06 Ekim 2011, 02:12
malesef cbf lerin zincilerei çok ötüyor. bende aklıma gelince sağlam yağlıyorum. pisliğinide tazikli su hallediyor zaten. diğer sesi daha duymuyorsan motora alışamamışın demektir.
-
06 Ekim 2011, 04:03
Zincir mincir olayı değil ses resmen motorun içinden geliyor.Zincirle uzaktan yakından alakası yok.Zorladınmı şıkırtı yapan makina bastınmı şaha kalkmasını da biliyoNası bişe ben anlamadım.Bende güç var ama kullanma mı diyo ne diyo bi anlasam
-
06 Ekim 2011, 11:04
akıllı kullan elinde kalırım diyor
-
06 Ekim 2011, 17:07
arkadaşlar bugün yağ seviyemi kontrol ettim ilk defa. 4 baklanın tam ortasında çıktı seviye. normali nedir nasıl olmalıdır. bi bilgi alabilir miyim
-
06 Ekim 2011, 18:51
crux2006 adlı üyeden alıntı
@mstf_gnc : Birde mustafa dostum bu xenon işini hangi servisler yapıyormuş.Verdikleri fiyat 200 lira iyi bi fiyat da sen nasıl 80 liraya işi bitirdin çok merak ediyorum.Şu işten anlayan birini bulsam affetmiycem mercekli ,angel lı, bi-xenon taktırcam
Gece görünürlüğümü artırmak namına, yolumu çok daha net görmek namına ve geçmişten kalma hayallerimi gerçekleştirmek namına bu bi-xenon işine girmek istiyorum
Yok mu şu işten anlayan yardımcı olacak birileri yav???
Anes motor da şuan varmış 200+30 işçilik ile takarlar tabi aynı performansı verir mi bilemem. sonuçta dandik bişi takıcaklar zenon da ne ama benim yaptığımın toplam maliyeti angel yok saten daha hoş oluyor 55 lira 2 tane balat+ampül h7 zenon biri yedek 40 lira bi-xenon mercek e verdim far tası var saten onu kullandım yani topldamda 62 liraya mal oldu
-
06 Ekim 2011, 19:13
Arkadaslar motoruma yat cakmakligi taktım USA malı 5 yıl garantili paslanmaz.nevigasyon ve Tlfn Şarz için.sizlerle bunun fotolarını palasicam ama fotoları nasıl yükleyeceğim bilemiyorum.
Not:Tlf num iphone4 fotoları bununla forumumuza nasıl yayinliyabilirim.
Kazasiz cezasiz sürüşler slmlr.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)
Bu Konudaki Etiketler