Hele Bi Kazanayım da Üniversiteyi ... Bir yere gitmek için de CBF e binilir CBF e binilmek için de her yere gidilir. Acayip az yakıyo len bu
1500 değil, 4 binde yağ değişimi.
haydi mhmt gaza getir şunları ya kaç bininci sayfaya geldik böyle kalabalığız tık yok.
jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.
Selam gençlik. Yarın Altın Elbiseli Adam da cbf 150 var. Benim motorum olur kendileri. Bakalım beğenecek misiniz? İyi seyirler ve iyi yorumlar şimdiden. Sky Türk 11:15 te başlıyor, kaçırmayın derim. Saygılar...
ya bir arkadaşımız yakıt musluğunun teklemeye neden olduğunu yazmıştı. ne oldu o iş, deneyen var mı?
Mrb arkadaslr sezonun son haftaları artık, o nedenle bugün yine sahildeyim, assos tan slmlr
benim innovanın değişimi 2000km de birdi... ben 1500 de değiştirirdim malum İskenderun aşırı sıcak ve nemlidir, motoruma kıyamazdım... cbf nin 4000 km ise değişim müddeti ben 3000 km de değiştiririm yağını... hem yağ yakma sorunu varsa, erken değiştirmede fayda var diye düşünüyorum... sonuçta motorun kanı canı yağ... hepi topu 20 lira... 4000 liralık motorum varsa, 20 liraya da kıyarım...
dün yamaha , suziki , honda bayilerini dolaştım... motorların üzerine bindim ( cbf yoktu ama serviste bir elemanın motorunu test ettim) ... bence en güzeli cbf ama 1500km uzun yol yaptım döndüğümde 400gr yağ eksiltmişti diyen kullanıcılar var, yok tekleyen diyenler var, yok ybrden daha fazla yakıyor diyenler var... bu tip yorumlar benim kafamı fena karıştırıyor, ybr nin incecik tekerleri ve cbf ye göre küçük gövdesi de , uzun yol hayallerim için yetersiz gelmekte... üstelik cbfden 150 lira da pahalı nedense...
selamlar ...
ybr den fazla yakma konusuna bu kadar takılma cevabı kendinde vermişsin incecik tekerler ve cbf ye göre küçük gövde ile bırakta ybr biraz daha az yaksın.Kaldıki çok yakıyor dediğin bir depoda 1,5 lt fark etsin ne olacak ybr 2,5 lt yaksın cbf 2,8 .Konfor kalıp farkını göz önüne aldığında bunun bu kadar önemli olmaması gerekiyor.1500 km de 400 gr yağ eksilteceğini sanmıyorum.Sorduğun kişi yağını yeni mi değiştirip yola çıkmış? Yada motorunun durumu neymiş çok km yapmış,yıpranmış motorla çıktıysa yola doğrudur.Benim motosikletim 14bin kmde 2 bin km yol yapıp yağ değiştirdiğimde 100gr eksik çıktı.Kaldıki koyulan yağ tam sentetik falan değildi.Tam sentetik koyulsa daha fazla dayanırdı.Motosikletin 1500 km de 400gr yağ eksiltmesi için motorunun artık iyice yıpranmış olması lazım.Ben öyle bir motosikletle 1500 km yola çıkacaksam zaten yanıma takviye yağ alırım.Onu mu taşıyacağım diye düşünme 1500 km yola çıkacaksan zaten yanında lastik tamir köpüğü,zincir spreyi vs.. taşıyacaksın 1lt yağada yer bulursun elbet..Şu söylediklerin içinde sadece tekleme problemi gerçekten sorun.Onuda hondanın halletmesini beklemekten başka çare yok.Motorda yeni yapılan birşeyle alakalı bu olay eski kasalarda yok.Dolayısıyla yeni üretimde çıkan bir problem için yıllarca satılmış bir modeli kalitesizmiş gibi görmek yanlış olur.Honda arızayı bulsun onarsın cbf yine eski cbf olacaktır.
Cbf in 4000 km de bir değil yağ değişimi.Bunu yapan kişiler ondan sonra yağ eksiltiyor diye sızlanıyorlar.Kitapçıkta garantisi bozulmasın diye gitmen gereken bakımlar 4bin km de bir.Sen yağını koyar 4bin km sonra değiştirmeye gidersen zaten motordan bir hayır bekleme uzun vadede.Ben 1500 km de bir falan değiştirmeye çalışıyorum.Geçen 2000 kmde değiştirmek zorunda kaldım araya bayram vs.. girdi içinden çıkan yağın kendine hayrı yoktu zift gibiydi (markası castrol).4 bin kmde bir değiştirdiğini düşünürsen o yağ ile daha 2 bin km daha yapmış olacaktın.Yağ değişimi için bence maksimum nokta 2000 km.Geçirmemek lazım sonrası zarar.
arkadaslar tekleme olayı garip bir şekilde 4000 km den sonra tamamen yok oldu bende. motor su an 4700 de ve 700 kmdir zerre tekleme yok
venome26 cok tesekkur ederim fikirlerin icin hepsinde haklisin... ama benim gozumde honda markasi sorunsuz saglam imaji ile yer edindi... serviste calisan arkadasim cbf 150 icin innovani satma , illa alacaksan git ybr esd al , deyince kafam karisti.. sonra cbf nin ybr karsindaki avantaj ve dezavantaj larini tartiya koydum kendimce..
selamlar...
[IMG][/IMG]
arkadaslar resımdekı cbf nın koruma demırınden hıc rastlamadım ybrnınkıne benzıyor acaba bu arkadas kendımı yapmıs yada ybrlerın koruma demırı bızım motorlara uyuyormu? motorumu kapalı alanda tuttugumdan kapı tam motorun gecıcegı kadar dıger koruma demırını takarsam sıkıntı olabılır o yuzden bu tarz bı koruma demırı almam gerekıyor fıkrı olan varmı acaba bu koruma demırı hakkında?
Benim ybr yada cbf tavsite etmemdeki tek kriter servistir.İkiside seni üzmeyecek makinadır.Seni üzerse servis üzer.Ben motosikletimi aldığımda 10,5 litre benzin ile 200 km gidiyordu.Servislerde süründüm abi bu işte bir yanlışlık var diyorum yanlışlık falan yok normal tüketimi bu falan diye karşı çıkıyorlar bana.Yahu cbr 600 ne kadar yakıyor bu ne kadar yakıyor diyorum bana inanmıyorlardı.Yedeğe düşene kadar 350km görmesi lazım bunun en az ben 200 görüyorum diye ısrar ettim çözüm olarak yedek depo hortumunu kesip yedeğe 12 litrede düşmesini sağladılar uyanıklar.Depoyu genişlettilerki ben yedeğe 300 de düşeyim Siz ne yaptınız hata yapmışsınız dediğimde ellerine nerden geldiği belli olmayan bir katalog alıp bana gösterip bak yedek 1 lt yazıyor seninki fabrikasyon hatalıymış 2,5 litreymiş normale çevirdik dediler En sonunda kafamın tası attı garantisini yakıp başka ustaya götürdüm motosiklet normale döndü ama tabi yedek depoyu eski haline getiremedim.
Yani anlayacağın bir motosiklet ne kadar kral olsa kendi jenerasyonunun bir numarası olsa bir usta onu çinlilerden daha dandik hale getirebilir.Oyüzden hangi servisin ustaları iyiyse bulunduğun yerde o markadan al.Garantiyle falan uğraşmayacağım yakınım olan tanıdık usta var ona gideceğim dersen gönlünün istediğini al.Ybr yada cbf ne alırsan al önemli olan bakıma gittiğin servis.Ne ustalar var motosikletini onbinlerce km sürersin hala ilk günkü kadar güvenilir olur,istediğin yere gidersin gözünü kırpmadan.Ne ustalar var daha 1000 km motosiklete güvenememeni sağlar,yola çıkamazsın tedirgin olursun,yolda kalırsın.
Serviste çalışan arkadaşın belkide servisin durumunu bildiği için tavsiye ediyordur yamahayı.Bir arkadaş anlatmıştı üst sınıf bir motosiklet ile servise gittiğinde ustalar başına toplanmış biz bu motoru nasıl açacaz diye kara kara düşünüyormuş.
Bugün Jr. ve birkaç arkadaş ile 300km ye yakın bir gezinti yaptık Mangal yaptık döndük. Bir sorun yaşamadan güzel bir gün oldu.
Yemeği yedikten sonra spor yapmayı da ihmal etmedik ! Frizbi oynadık
http://tr.wikipedia.org/wiki/Frizbi
Gittiğimiz yer Kızılcahamam Karagöl
http://yagcihuseyinkoyu.blogspot.com/
abiler benim direksiyonda hafif bir titreme oldu neden yapar?
tekerlerde rot balans ayarı var mı motorlarda? ondan mı olur acaba
Arkadaşım bahsettiğin şey 40-50 km gibi bir hızda giderken direksiyonun sürekli sağ sol yaptığını hissetmen ise yada ellerini bıraktığında bariz birşekilde gidonun sağ sol çektiğini görüyorsan aynı olay bendede oldu motosiklet 8 bin km de iken falan.Çok uğraştım ben o işle.Çantadan falan dendi ama çantadan kaynaklanmıyor.Daha doğrusu tamamen çantadan kaynaklı birşey değil çantanın etkisi çok az.Arka amortsörü bir tık sertleştirdim lastikleri michelin sporty ile değiştirdim,sürekli hava basınçlarını kontrol ediyorum sorun ortadan kalktı.Yeni takılan lastiklerede rot balans falan yapmadılar.
bu yağ konusunu bin defa konuştuk hala 4 binde değişir mi diyenler var.
kitapçık da 4bin yazması bile insanları ikna edemiyor.
daha yazmıyorum bu konuda, takılın kafanıza göre.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:13 ----------
gidon sallaması dandik izi bozuk lastikten oluyor. ben biyerden ucuza bulup irc taktıktan sonra başladı. balans falan kar etmiyor. 70te elleri bırak, asena
murat abi bende de bomba resimler var da yarın atayım üşendim şimdi.
ankara 2 - istanbul 0
selamlar arkadaşlar,
ben de 2011 cbf150mi aldım. benim ilk motorum. ve 25 km yolu köprü geçerek getirdim mtooru eve güzel motor inşallah beraber gezme şansı olur
Shot at 2011-09-11
2020 'Tracer 900 İcon Blue
Şu an bu konu içerisinde 20 kullanıcı var. (0 üye ve 20 misafir)