Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Honda CBF 150 - 2009(siyah)
    Dostlar affınıza sığınarak bişey farkettim.Ben motorumun hava filtresinin nerde olduğunu ve nasıl temizleyeceğimi/değiştireceğimi bilmiyorum..Bi yardım bu cahile
    [COLOR="#006400"][B]ŞÜKRÜ ERSAL ÖZTÜRK[/B][/COLOR]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    -ibrahim- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbf 150
    Alıntı sukruersal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostlar affınıza sığınarak bişey farkettim.Ben motorumun hava filtresinin nerde olduğunu ve nasıl temizleyeceğimi/değiştireceğimi bilmiyorum..Bi yardım bu cahile
    Seleyi aç depoya en yakın yerde hava girişi göreceksin.Orada dört tane yıldız vida var.Onları söktükten sonra küçük plastik birbirne geçmiş zımbırtı var onu da çıkarttıtan sonra kucala işte oraları ben de iki aydır motorumdan uzağım milimi milimine hatırlamıyom o yüzden kusura bakma söze biliyomuş gibi girdim ama çıkamadım birazdan babalar sana sağlam bişeyler yazarlar .)

Motosikleti
    Eyvallah ibrahim.Tahmin ettiğim yerde sanırım.:D

-ibrahim- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbf 150
    Alıntı sukruersal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eyvallah ibrahim.Tahmin ettiğim yerde sanırım.:D
    Yalnız ben hiç bi zaman o hava filtresini temizleyemedim.Kompresör olmadan imkansız gibi bişey.Çok sert yapmışlar yahu.Çıkardığım zaman yüzüne bakıp geri takıyorum :D Kolay kolay kirlendiğini görmedim.Motorumu sıfır aldım üç yıldır değişmedi sadece temizlendi..

chemical - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr1000RR-cbr 250R
    evet dediğiniz gibi küçük 1lt şişeden doldurmadı o yüzden sanırım eksik doldurdu dedim zira bakımdan çıkalı 100 km oldu 100-150ml yağ eksiltmesi imkansiz sanırımBanada tavsiye edilen yağın tam dolu olmaması yada çizgiyi geçmemesi gerektiği zira fazla yağı motor bir şekilde tüketiyormuş servisin söylediği bu.Birde 2000bin kmde sen değiştir dedi 4000ni bekleme dediler buralarda repsol bulamam sanırım bıraz arastırdım shell ın 15-40 4T yagı varmıs cbf ıcın en ıdealı dıye bahsetmıs bırde onu denıycem.10-40 bıraz daha akıskan bırde ısınınca daha akıskan oluyor bazen 2ye alırken bosa dustugu oluyor bıraz yavas vıtes degıstırırsem sanırım yagdanda olabılır bır dahakıne 15-40 denıycem bakalım.

jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    arkadaşlar,

uzun cam almayı düşünüyorum da. rica etsem uzun cama sahip olan birisi motor üzerinde resim çektirip paylaşabilir mi?

hem genel görünümü merak ediyorum, hem de uzun cam rüzgarı kaska atıyor çok konforsuz deniliyor. halbuki benim boyum 1,74, kısa cam zaten rüzgarı kaskıma atıyor.

bu nedenle acil fotoğraf rica ediyorum.
    jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.

Motosikleti
    Alıntı jr. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar,

uzun cam almayı düşünüyorum da. rica etsem uzun cama sahip olan birisi motor üzerinde resim çektirip paylaşabilir mi?

hem genel görünümü merak ediyorum, hem de uzun cam rüzgarı kaska atıyor çok konforsuz deniliyor. halbuki benim boyum 1,74, kısa cam zaten rüzgarı kaskıma atıyor.

bu nedenle acil fotoğraf rica ediyorum.
    hocam

http://www.motosiklet.net/forum/moto...ligi-1185.html bu sayfada benim karakaçanda görebilirsin...Görüntü güzel ama işlevini pek yerine getirdiği sölenemez...

cihan_35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NC 700X
    Alıntı -ibrahim- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorun ısındıça rahatladığını fark ettin mi? Ben de uzun yol yaptığım da böyle hissetmiştim acaba psikolojik mi diye düşünüyorum..
    Ona hiç dikkat etmedim. Fakat uzun yoldan sonra şehir içinde sürerken daha rahat ve performansı artmış gibi geliyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:32 ----------

Alıntı vabisciler adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çok büyük cesaret tebrik ederim bende birgün kafayı kırıp memlekete gidebilirim nedir o kronikler karşılaştığınız sorunlar anlatırmısınız.
    Benim karşılaştığım tek sorun yağ eksiltmesi. 3 bin. km yağ değişimi yapıyorum ve her seferinde 200ml. ekssik çıkıyor. Başkada bir sorunla karşılaşmadım.
    Hızlanmak motorun işidir, ancak onu durdurmak sürücünün becerisidir.

Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    teşekkürler ama benim merak ettiğim sürücü üzerindeyken cam baş hizasının neresine geliyor. yani sürücülü resim olursa çok iyi olur.

buna göre kendi camım ile kıyaslama yapabilirim. şu anda rüzgar kaskına vuruyorsa daha önce nereye vuruyordu?

yan çantaların için yan demirleri alırsan hem kumaş çanta ile çok güzel oluyor, hem de çantanın kuyruğun boyasını törpülemesine engel oluyor. demir düşünmüyorsan çantanın ve kuşakların temas ettiği yerlere folyo çekmen çok fayda sağlar.

sercan2667 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '''14 Crypton&''05 TDM 900''22 GSX-S 1000
    dün..tıntın sürüyordum baktım yine hır hır ses geliyor..lan noluyo fln..insan yeni motor alıncada..bi yerden ufak bişi olsa gece uykularıma giriyor.yeter artık dedim..sana nazik davranmak kibar davranmak yaramıyor..Dağa taşa vurdum bunu..vitesler yağ gibi geçiyor motorda 1 gr ne ses var.ne bişi kuzu gibi oldu ..125 yaptım son hız açıldı galiba motor..2000km oldu..buna şehiriçi deil uzunyol yarıyor...
    2020 'Tracer 900 İcon Blue

Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    bu motorla 100ü geçmeyin senelerce binin. yardıran arkadaşlar maalesef daha sonra sorunlar yaşıyor. 2 senedir bu başlıktayım, genelde böyle olmuştur.

motor 100ü geçmek isterse gevşetin sağ elinizi.

sercan2667 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '''14 Crypton&''05 TDM 900''22 GSX-S 1000
    bir kere deneyim dedim..yoksa bu motoru hız için almadığımı herkese diyorum.
    2020 'Tracer 900 İcon Blue

Motosikleti
    Alıntı jr. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    teşekkürler ama benim merak ettiğim sürücü üzerindeyken cam baş hizasının neresine geliyor. yani sürücülü resim olursa çok iyi olur.

buna göre kendi camım ile kıyaslama yapabilirim. şu anda rüzgar kaskına vuruyorsa daha önce nereye vuruyordu?

yan çantaların için yan demirleri alırsan hem kumaş çanta ile çok güzel oluyor, hem de çantanın kuyruğun boyasını törpülemesine engel oluyor. demir düşünmüyorsan çantanın ve kuşakların temas ettiği yerlere folyo çekmen çok fayda sağlar.
    Şimdi demir alıcam ona karar verdim...Akşama motorun üzerindeyken bi foto çeker atarım abi.Rüzgar bende kaskın üst kısmına vuruyo daha çok ama suratımda da hissediyorum.

Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    boyun kaç? demirleri pazarlıkla 110a taktırdım.

camı takmak kolay değil mi?

Motosikleti
    Boy 1.80 cm abi. ben demirler için farklı bi yöntem düşündüm.Sağlam bi ustam var ona bişey yaptırıcam.Koyarım fotosunu.Camın değişimi çok basit görünen vidalarını çıkartıp camı yerleştirip yerine takıyosun.

Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    tamam teşekkürler.

fiyatı yüksek ama yan demirleri orijinal alırsan görünümü tamamlıyor. güzel tasarlamışlar. çantaları alttan da destekliyor olması çok önemli. böylelikle heybelere yük binmiyor. ve çantaları ne kadar yüklesen de hep dik ve kalıplı duruyor. ya da orijinallerin benzeri yaptırılabilir.

Motosikleti
    honda cbf 150
    Hepinize merhabalar aranıza yeni katıldım ama senelerdir bu forumu takip ediyordum.Adım sercan,19 yaşındayım,İstanbul'da yaşıyorum 2009 model bir cbf'm var.Ve bazı sorunlarını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Herkeze hayırlı ramazanlar bende aranıza yeni katıldım cbf 150 alalı 2.5 ay oldu motorum gümüş rengte adım Eren istanbuldayım fakat Kırklareli Edirne çevrelerinede sık sık uğruyorum benimde bir kaç sorum olucak onları sizin engin bilgilerinize dayanarak öğrenmek istiyorum vaktiniz varsa tabi ki şimdiden teşekkürler .

Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    merhaba arkadaşlar buyurun.

Motosikleti
    honda cbf 150
    CBF'le ilgili bir sorunum var.Motor ilk kalkışta güzel giderken aradan 5 dk gibi bir zaman geçince gidon sertleşiyor,sanki motor zorlanıyor.Ön bilya takımı yataklarıyla değiştirildi.Servise gösterdiğimde bana hiç birşeyin olmadığını söylüyorlar.İçinizden belki bu durum hakkında bana yardımcı olabilir.Şimdiden çok teşekürler.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 40 kullanıcı var. (0 üye ve 40 misafir)

Bu Konudaki Etiketler