merhaba arkadaşlar... yaklaşık 2 senedir innova 125i kullanıcısıyım... motosiklet dünyasına iyice alıştım, ilk motorum innova ve beni hiç üzmedi... 100km de yaklaşık 1,7 - 1,8 lt tüketimi ve tık demeyen yolda bırakmayan yapısı ile 5000km büyük keyif alarak kullandım motoru... ama genellikle şehir içi kullandım, yaptığım en uzun yol 50km gidiş 50km geliş oldu... ve uzun yolda beni inanılmaz yoruyor, belim ağrıyor resmen...
bu nedenden dolayı bir süredir cbf 150 ile ilgileniyorum. forumunuzu biraz okudum ama 1000küsür sayfayı okumam biraz zor, sizlere cbf ile ilgili sorular sormak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim:
* öncelikle cbf 150 nin yeni çıkan modelinde 2011 modelinde yani, iki renk var sanırım kırmızı ve siyah... benim innova siyahtı, yine siyah almak istiyorum fakat çok gıcık stikerlar yapıştırmışlar, siyah motora kırmızı stikerlar hiç yakışmamış, scoter havası katmış, basitleştirmiş... eski kasa siyah cbf 150 ler daha karizmatik duruyor... acaba o stikerlardan kurtulmanın bir yolu var mı, ya da sıfır alırken stikersız alma şansı... ben kendi çıkarmalarımı yapıştırırım daha güzel olur diye düşünüyorum...
Yeni stickerları söküp eski stickerları yapıştırabilirsin. Tabii önce servisten eskilerini temin etmen gerek. Ellerinde varsa 20 tl ye tüm takımı alırsın gibi geliyor bana.
* ikinci bir husus, benim innova enjeksiyonlu idi, çok az yakıyordu, 1lt benzinle normal kullanımda 60km rahatlıkla gidiyordum... cbf 150 de durum nedir... enjeksiyonun ekonomikliği ve sorunsuzluğunu arar mıyım karburatörlü motorda? yeni ybr 125 esd ler enjeksiyonluymuş sanırım , cbf ile ybr yi yakıt ve sorunsuzluk açısından değerlendirebilir misiniz?
İşin aslı ybr daha sağlam bir makina ama konfor olayı sorunlu. Yakıt olayını bilmiyorum.
* ben cbf nin oturuş pozisyonun rahatlığını sevdim, henüz test edemedim ama gördüğüm kadarı ile hiç durmadan 100 km yapsan, motor seni yormaz gibi görünüyor... acaba innovanın ön kısmının boş olması, bensiz deposunun koltuk altında olması vs mi beni uzun yolda yoruyor... yoksa sorun motorda değil benim kondisyonumda mı? sabırlı birisiyimdir, öyle bir yerlere varmak için değil, sadece yolda olmak için seyahata çıkan tiplerdenimdir... 70-75 gibi bir hızda sabit 1 saat yol alabilirim kaplumbağa misali.
Sen yeni cbf150 yide böyle sür uzun yıllar sana sorun çıkarmaz inş.
* şimdilik son sorum , innovamı (2010 model 5000km de) 3800 veya 3750 gibi bir fiyattan vermeyi düşünüyorum, internetteki diğer ilanları görünce... cbf 150 yi sıfır, plaka masrafı dahil, ön motor koruma demiri ve iki yan çanta (kappa marka iyi diyorlar) ile kaç liraya alabilirim şuan, bilgilendirirseniz çok sevinirim..
İstanbul fiyatları değişken ama bulunduğun yerde liste fiyatından şaşmazlar diye düşünüyorum.
Hatayın İskenderun ilçesine bağlı Arsuz beldesinde yaşıyorum, çok güvenilir büyük bir honda servisi var... çok memnun olduğum honda dan vaz geçmek istemiyorum, ama 4-5 bin lira verip de içime sinmeyen bir motor da almak istemiyorum.. fikirlerinizi bekliyorum..
İnnova efsane motordur. Ama uzun yolda yorar birşey diyemem. Yoksa bizim motorun da tipi çok güzel.
selamlar...