selam arkadaşlar adım eren ben de motor sürmeyi bilmeyip öğrenmeye çalışanlardanım ama bu işten caymak üzeredeydim çünkü ilk kez düştükten sonra cesaretimi epey bir kaybettim moral bozukluğu da cabası cbr125 2011 başlığında da yazmıştım alıcam diye , cbf150'si, scooter ile cbr125 olan arkadaşlarım var scooterı olan hariç diğer ikisi en başından beri cbr'a karşıydı öğreniceksen kesinlikle cbf150 almalısın diyorlardı scooterı olan arkadaşım ise 'sürmeyi bilmiyorsan scooter al' deyip duruyor ancak cbf 150 gerçekten çok daha konforlu güven veriyor scooterla yanyana geldiğinde motor gibi motor dedittriyor kendine
cbr 125 ise daha agresif sürmeyi öğrenilebilcek bir motor değil çok masraf çıkartır diyorlardı doğruymuş sonunda ikna oldum bugün cbf150 bakıcağım ilk defa motorlu bir aracım olucak kısmetse ama sorunum kullanmayı bilmemem
İlk düşüşüm ise akşamları arkadaşımla beraber galata köprüsüne balığa gidiyorduk gece 1 den sonra köprünün üstünde sürmeye çalışıyordum ilk 1-2 gün düz hiç bir yere sapmadan köprüyü bir uçtan diğer uca geçebiliyordum arkadaşımda daha ilk çalıştırıp sürünce sesini çıkartmıyordu ancak pazartesi gecesi köprünün açılıcak olması nedeniyle herkesi çıkarttılar bizde eminönüne iskelelerin oraya indik arkadaş oltaları toplarken bende bir tur atıyım dedim bi 60-70 metre gittikten sonra geri döndüm gaza frene basmadan yüklenince motor birden kendini öne attı acayip korktum panikleyip freni ararken
bi daha gaza vurdum o an düşüceğimi anladım cesaretimi toplayıp dengemi sağlamaya çalıştım 1 2 metre o hızda gittikten sonra o panikle 3.defa gaza vurunca (evet yuhh
kendimi yerde buldum sol tarafa kapaklandım nasıl olsa şuraya kadar gidicem diye kaskı da takmamıştım Allah'a şükür ucuz atlattık.Hemen ayağa kalktım en korktuğum şey olmuştu bir de orda duran taksiciler bir şey var mı diye koşarak gelince daha da panik yaptım normalde yere ilk düştüğümde korku yerine sinirlerim tavan yaptı kaldırırken motoru tekmelemek geldi içimden ama etraftakiler koşturunca panikledim.Eve geldiğimde inanılmaz bir hayal kırıklığı moral bozukluğu güvensizlik geldi kafamı yastığa koyup unutmaya çalıştım ama sol tarafımdaki morluklar uyutmadı
ertesi gün motor görünce bırakın sürmek istemeyi tüylerim diken diken oluyordu dün cesaretim biraz olsun yerine geldi cbf150'si olan arkadaşım durumumu görünce akşam geldi biraz gezdik cbf150 gerçekten çok rahat artık bizim elemanmı öyle sürüyor yoksa motordan mı bilmiyorum kaymak gibi akıyor ne hızlı ne yavaş bugün beraber gidip bakıcaz daha çok düşücem anlaşılan