Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Arkadaşlar, 2011 modellerde 43 t olan arka zincir dişlimi, eski kasaların, yani 2010 ve öncesi kasaların orjinal arka dişlisi olan 42 t ile değiştirdim. Motor inanılmaz rahatladı. www.rialli.com dan aldım. Bir günde geldi. Dişli 15+Kargo 6.5 tl. =21.5 tl. ye mal oldu. Değişim işlemini kendim yaptım. Deneme amaçlı kısa bir süreliğine 110 km/h a çıktım. Motor 8500 devirde idi. Daha önce bu hızı düz yolda hiç görememiştim. Şimdiye kadar hiç 105 km/h ı geçemeyen motor 110 ü gördü. 80-90 km/h seyahatleri daha keyifli bir hal aldı. Motor bu hızlarda eskisi kadar bağırmıyor.

İşlemi kendim yaptım, fakat sadece dişli ve dişlinin bağlı olduğu kısmı söktükten sonra bi tamirciye götürmem gerekti. Dişlinin somunları çok sıkı, ingiliz anahtarıyla falan elle açılmıyor. Mengene ile bi tezgaha sabitlemeniz ve havalı tabanca kullanmanız gerekiyor. Bu işlem içinde ücret almadılar. Ustanın 2 dk sını bile almadı zaten. Artık vites oranı vb eski kasalar gibi. Önceden uzun yolda 90 km/h a sabitlediğimde bile yüksek olan devir rahatsız ederdi. Şimdi bu hızlarda devir gayet rahat. Önceden 5. viteste 80/km/h ile yol alırken 6500 devir kullanan motor şu anda bu hızı 6000 devirde yapıyor. Değişiklik sadece 1 diş sayısı olduğu için kalkışta zorlanma ivmelenmede bi olumsuzluk ta yok.

2011 yeni kasa cbf i olan herkeze şiddetle tavsiye ederim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    honda cbf 150 silver 2011
    servisinde takılmadıktan sonra garanti bozulur oldu da tesisatı yaktı ucuz xenon direk aküden alıyo o hadi aküyü bitirdi,ucuzunun uzun ömürlü olcağını da sanmıyorum hergün ampul keser verim alınabilirmi o da tartışılır,ben servisteki bitane olan farı taktırdım benm şansıma sanırım 350 falan civarıydı..muayeneden xenon geçmiyormuş diye duydum 3 seneden yaşlı makineler için muayeneden sonra düşünsünler deyim,inanılmaz memnunum gündüz bile göz alıyo far...
    ben sınır tanımam ama bütün sınırlar beni tanır........

Motosikleti
    kymco downtown300i - Honda Silverwing600 ABS
    Alıntı cbr125cbr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence motosikletin fiyatı gayet normal. düzgün kullanıldıysa bakımlarında bir problem yoksa sıkıştırılmadıysa gayet alınası bir motosikleti. ayrıca sıfırı temiz hali 3850 den aşağıya bulunmuyor yanılmıyorsam.
    Alıntı abolgi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motosiklet üstüne konan herşey para. sıfırı anadan üryan geliyor, yan ayak bile yok. yan ayak-koruma demirleri-çanta demirleri-çanta ilk akla gelenler. bunların toplamı zaten 300-400 tutuyor. lastikleride değiştirdiyse eğer o zaman bide lastik farkı
    Alıntı mücahit_89 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    usta adam 350 tl koruma demiri diyo bi motor koruma bide far koruma demiri var normal fiyatı 70 tl toplam...2. elde 100 tl etmez bi çanta var artı olarak,adam 750 tl aksesuar diyobence çoğu boş laf şuan sıfırı en mantıklısı...2. eli daha pahallıya satanlar var artı sigorta ve 70 tl satış bunuda fiyata eklmek lazımyan ayak bütün sıfırlarda veriyolar bu arada..
    Alıntı cbr125cbr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    MICHELIN SPORT LASTİKLER 180TL (sıfırı)
    KAPPA K35 TOPCASE STOP LEDLİ 157.50TL
    GRENAJ KUYRUK MOTOR KORUMA DEMİRLERİ 125TL
    WİWİ AYNALAR 20TL
    BEYAZ LEDLİ DEVİR SAATİ (2011 MODELLERDE OLMAYAN PANELDİR!!) 147TL
    demiş

toplamda 500küsür lira yapar (2. el olarak görebilirsiniz parçaları yine de iyi fiyat)

arkadaşlar çok iyi eleştiri ve buna karşılık çok iyi açıklamalar yapmışsınız.. 300tl grenaj'a ayrıca güldüm
    motorumu görmeden bu kadar eleştirilmesi beni üzdü. tamam haklı olabilirsiniz çok çeşit ilanlar var ben de farkındayım bunların. ama aksesuar masraflarını bilen biliyor,neyse onu yazdım.. rodajı sorunsuz geçmiş bilinçli açılmış motoru bu aksesuarlarla bu fiyata satmam madem bu kadar ilgi çekti,peki 5bin 6bin tl fiyata motor satan cbfcilere ne dersiniz? sıfır motor alırım daha iyi diyenlerdendim bende geçen yıl.( 2010 haziranda) ve şimdi açıkcası çok pişmanım ikinci el hali hazırda herşeyiyle yaza hazır bir motor almadığım için..çok masrf yaptım gözüm gibi baktım.ve şimdi istemeyerek mecburiyetten satıyorum.
    kısaca.ben burada ilanım eleştirilsin diye koymadım sadece acil ihtiyacım olduğu için ve bu topikte de iyi kötü tanıdıklarım olduğu için arkadaşlarına tavsiye ederler ihtiyacı olan ve tanıdık birine gider diye yayınladım ..
    ama bakıyorumki bu topikte artık eski tat tuz kalmamış.bir msn edasında yazılanlar.sıfır paylaşım.sıfır dostluk.sürekli bir eleştiri v.s. v.s.
    burada eski olanlar bile artık uğramıyor yazıp çizmiyor burada. yazık..
    lütfen motor ilanımı dikkate almayınız.ihtiyacı olan maddi durumu el veren kişi zaten gelir bakar alır.
    her türlü yardımıma koşan, bilgileriyle açıklamalarıyla beni aydınlatan abilerime kardeşlerime sevgi ve saygılarımı sunar.(isim vermeme gerek yok) geri kalan arkadaşlarıma da bu topikte bol bol güzel sohbetler dilerim.

bu fiyatlarıda her cbf150 kullanıcısı üç aşağı beş yukarı (ihtiyaci ve keyfi) birgün öder emin olun..
    YENİ MICHELIN SPORT LASTİKLER (190TL)- KAPPA K35 TOPCASE STOP LEDLİ (200TL) - GRENAJ KUYRUK MOTOR KORUMA DEMİRLERİ (125TL) - TUCANO MARKA(İTALYAN) KIŞLIK ELCİK KORUMA (150TL) - WİWİ AYNALAR (20TL) ORJİNAL KROM AYNALARI MEVCUT) - BEYAZ LEDLİ DEVİR SAATİ (2011 MODELLERDE OLMAYAN PANELDİR!!) (175TL)

LASTROMANTIC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ İNAZUMA
    Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar, 2011 modellerde 43 t olan arka zincir dişlimi, eski kasaların, yani 2010 ve öncesi kasaların orjinal arka dişlisi olan 42 t ile değiştirdim. Motor inanılmaz rahatladı. www.rialli.com dan aldım. Bir günde geldi. Dişli 15+Kargo 6.5 tl. =21.5 tl. ye mal oldu. Değişim işlemini kendim yaptım. Deneme amaçlı kısa bir süreliğine 110 km/h a çıktım. Motor 8500 devirde idi. Daha önce bu hızı düz yolda hiç görememiştim. Şimdiye kadar hiç 105 km/h ı geçemeyen motor 110 ü gördü. 80-90 km/h seyahatleri daha keyifli bir hal aldı. Motor bu hızlarda eskisi kadar bağırmıyor.

İşlemi kendim yaptım, fakat sadece dişli ve dişlinin bağlı olduğu kısmı söktükten sonra bi tamirciye götürmem gerekti. Dişlinin somunları çok sıkı, ingiliz anahtarıyla falan elle açılmıyor. Mengene ile bi tezgaha sabitlemeniz ve havalı tabanca kullanmanız gerekiyor. Bu işlem içinde ücret almadılar. Ustanın 2 dk sını bile almadı zaten. Artık vites oranı vb eski kasalar gibi. Önceden uzun yolda 90 km/h a sabitlediğimde bile yüksek olan devir rahatsız ederdi. Şimdi bu hızlarda devir gayet rahat. Önceden 5. viteste 80/km/h ile yol alırken 6500 devir kullanan motor şu anda bu hızı 6000 devirde yapıyor. Değişiklik sadece 1 diş sayısı olduğu için kalkışta zorlanma ivmelenmede bi olumsuzluk ta yok.

2011 yeni kasa cbf i olan herkeze şiddetle tavsiye ederim.
    arkadaşım bahsettiğin dişli için bugün bu ırmak pazarı isimli işyerini bende aradım konuştuk yollıcaklarını söylediler ama kafama takılan bişi var bu orjinal dişlide dışa gelen tarafta perçimli bir parça var zincir dışına gelen kısımda bi nevi muhafazaya benzer bişi acaba bu gelen 42 diştede aynı parça varmı yoksa normal bir dişlimi

ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı LASTROMANTIC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşım bahsettiğin dişli için bugün bu ırmak pazarı isimli işyerini bende aradım konuştuk yollıcaklarını söylediler ama kafama takılan bişi var bu orjinal dişlide dışa gelen tarafta perçimli bir parça var zincir dışına gelen kısımda bi nevi muhafazaya benzer bişi acaba bu gelen 42 diştede aynı parça varmı yoksa normal bir dişlimi
    Bahsettiğin parça 42 t dişlide de var, şeklen orjinal 43 t dişli ile aynı. Yani o dışa kalan çember şeklindeki parça rialli den aldığım dişlide de var. Gönül rahatlığı ile sipariş verebilirsin. Rialli=Irmak Pazarı, firma Hatay da. Hatay' dan Kocaeli' ne kargom 1 günde ulaştı.

Motosikleti
    cbf 150
    arkadaşlar haziranda sevkiyat varmı acaba alacam ulan alacam kaporosunu vereceğim ne ise alacaıım honda hayat onda dediniz inandım ...bilgi akışını sağlayan herkese teşekkürler

LASTROMANTIC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ İNAZUMA
    Alıntı taylanx7 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar haziranda sevkiyat varmı acaba alacam ulan alacam kaporosunu vereceğim ne ise alacaıım honda hayat onda dediniz inandım ...bilgi akışını sağlayan herkese teşekkürler
    valla dostum şimdiye kadar durmakla düşünmekle hata etmişsin bence

Motosikleti
    HONDA CBF 150
    hayırlı akşamlar arkadaşlar egzozu değiştireniniz varmı?

Motosikleti
    2011 Cbf 150
    Benim Cbf JDM'de ünlü olmuş

Madem R6 giriyor o fotoğrafa Cbf'ide sokarım arkadaş deyip girmiştim pozların hepsine

Buda JDM link'i

http://www.facebook.com/media/set/?s...25685250835775
    [B][COLOR="Red"]2011 CBF 150 Kırmızı[/COLOR][/B] ::kalbim::::kalbim::::kalbim::

Motosikleti
    honda cbf 150 silver 2011
    Alıntı boudberg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar çok iyi eleştiri ve buna karşılık çok iyi açıklamalar yapmışsınız.. 300tl grenaj'a ayrıca güldüm
    motorumu görmeden bu kadar eleştirilmesi beni üzdü. tamam haklı olabilirsiniz çok çeşit ilanlar var ben de farkındayım bunların. ama aksesuar masraflarını bilen biliyor,neyse onu yazdım.. rodajı sorunsuz geçmiş bilinçli açılmış motoru bu aksesuarlarla bu fiyata satmam madem bu kadar ilgi çekti,peki 5bin 6bin tl fiyata motor satan cbfcilere ne dersiniz? sıfır motor alırım daha iyi diyenlerdendim bende geçen yıl.( 2010 haziranda) ve şimdi açıkcası çok pişmanım ikinci el hali hazırda herşeyiyle yaza hazır bir motor almadığım için..çok masrf yaptım gözüm gibi baktım.ve şimdi istemeyerek mecburiyetten satıyorum.
    kısaca.ben burada ilanım eleştirilsin diye koymadım sadece acil ihtiyacım olduğu için ve bu topikte de iyi kötü tanıdıklarım olduğu için arkadaşlarına tavsiye ederler ihtiyacı olan ve tanıdık birine gider diye yayınladım ..
    ama bakıyorumki bu topikte artık eski tat tuz kalmamış.bir msn edasında yazılanlar.sıfır paylaşım.sıfır dostluk.sürekli bir eleştiri v.s. v.s.
    burada eski olanlar bile artık uğramıyor yazıp çizmiyor burada. yazık..
    lütfen motor ilanımı dikkate almayınız.ihtiyacı olan maddi durumu el veren kişi zaten gelir bakar alır.
    her türlü yardımıma koşan, bilgileriyle açıklamalarıyla beni aydınlatan abilerime kardeşlerime sevgi ve saygılarımı sunar.(isim vermeme gerek yok) geri kalan arkadaşlarıma da bu topikte bol bol güzel sohbetler dilerim.

bu fiyatlarıda her cbf150 kullanıcısı üç aşağı beş yukarı (ihtiyaci ve keyfi) birgün öder emin olun..
    YENİ MICHELIN SPORT LASTİKLER (190TL)- KAPPA K35 TOPCASE STOP LEDLİ (200TL) - GRENAJ KUYRUK MOTOR KORUMA DEMİRLERİ (125TL) - TUCANO MARKA(İTALYAN) KIŞLIK ELCİK KORUMA (150TL) - WİWİ AYNALAR (20TL) ORJİNAL KROM AYNALARI MEVCUT) - BEYAZ LEDLİ DEVİR SAATİ (2011 MODELLERDE OLMAYAN PANELDİR!!) (175TL)
    ben de 4750 yazdım ya kim eleştrcekmş?? 2 haftalık motor 1500 lira koydum üstüne 5500 lira bayıldım kaç yazıcam sıfırı 3700 yazıyo diye 3000 e mi vericem,işine gelene satarım ben kimse boş boş eleştrmesin madem sıfırı okadar gitsin sıfırını alsın kendisi koysun ekstrasını üstüne çok bilen .4250 ye müşterisi kapıda bekliyo.satılırsa satılır satılmassa kullanırım sorunsuz ilanı da burda

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...7651427/detay/
    ben sınır tanımam ama bütün sınırlar beni tanır........

Motosikleti
    cbf 150
    DOSTUM ONUR SEN BU MOTORU NE ZAMAN KULLANACAKSIN YAHU O GARAJDA KALDIN ÇIKAMADIN DIŞARI

Motosikleti
    2011 Cbf 150
    Alıntı taylanx7 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    DOSTUM ONUR SEN BU MOTORU NE ZAMAN KULLANACAKSIN YAHU O GARAJDA KALDIN ÇIKAMADIN DIŞARI

600km oldu abicim motor, garajı sevdiğimiz için gidiyoruz biz
    Bide R6 buldum işte, CBF'le abi kardeş geçiniyolar
    [B][COLOR="Red"]2011 CBF 150 Kırmızı[/COLOR][/B] ::kalbim::::kalbim::::kalbim::

Motosikleti
    CBF250
    Arkadaşımın düğünü için çıktık yollara.... 2 CBF... Gerede ESENTEPE otel.
    Toplamda 700 km...

Cumartesi gecesi uykuda tutmadı gece 1:00' de çıktık evden, yemek faslı benzin derken 3:00 ü buldu TEM' e bağlanmamız. İşin kötü yatı telefonun şarjı az olduğu için çok fazla foto çekemedim. Uzun ama keyifli bir yolculuk oldu. Yola çıkarken 900 km' de idi. 1000 Km bakımını yaptırmıştım.

DAMAT VE GELİNİMİZ....

Dönüşte şarjım olmadığı için resim çekemedim. Rodaj bitti 1600Km oldu..
    Tvs Apache '09 , Piaggio X9 250 '05 , Yamaha XT600 '94 , Honda CBF150 '11

abolgi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150 (GRİ)
    unreal biraz detaylandırırmısın yolculuğu? max hız, yakıt durumu, motorun beğendiğin - beğenmediğin yanları vs
    Tekerlek döndüğü sürece hedefine varırsın. Önemli olan hedefe ulaşabilmektir, erken varmak değil. CBF 150[/COLOR]

slm herkeze
    arkadaşlar arka frene bastığımda tak tak şeklinde bir vurma sesi geliyor bu sizlerdede oluyormu acaba.

Motosikleti
    CBF250
    Alıntı abolgi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    unreal biraz detaylandırırmısın yolculuğu? max hız, yakıt durumu, motorun beğendiğin - beğenmediğin yanları vs
    Yolculuga 2 motor ciktik istanbulda depolari doldurduk baglandik teme geredeye ulastigimizda 2009 siyah olan motorun benzini bitmis yedekte gidiyordu. Depolari doldurduk doldurduk. Gri benim cbf 41 lira benzin aldi 358 km ortalama 115 kurus yakmis. Yola xikarken 903 km de idi. Giderken malum benim motorun rodaji yeni bittigi icin zorlamadim 90km - 110km arasinda kullandim hep. Bol bol da mola verdik.
    Donuste molalari saymaSak 440 km mesafeyi ortalama 110 - 120 km ile 4 saatte aldik. Cbf gercekten rahat bir motor 110 km den sonra sanki vibrasyon var diyebilirim. Son hiz denememde 130 km gordum devir saati kirmiziyi gecti bir ara basa donecek sandim :-):-)
    Kisacasi keyifli bir o kadarda yorucu bir yolculuk idi. Ara ara 600cc yi aradim. İzmitten sonra gaz kolum hep dipte idi ne sisme nede sorun cikmadi. Tek sorun kaskin vizorunu saat basi sineklerden temizlemek oldu. Suanda 1730km de ve gerede den aldigim yakit bitmedi yedege dusene kadar bekleyecegim.

Yakit duumuna gelince hic bos vitese atmadim agraasif ve devirli kullandim. 115 kuus yakti.

unsaloc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pegaso650-Cbf150-KLE500-F650GS
    _UnReaL_ Aynaların görüş açısı nasıl , orjinalinden daha mı iyi ?
    Sizin altınızda bez varken , bizim altımızda MZ vardı

"Tecrube, limitlerini bilmektir"

fatih_005 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF150 2011 GRİ
    Alıntı darknesspide adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    slm herkeze
    arkadaşlar arka frene bastığımda tak tak şeklinde bir vurma sesi geliyor bu sizlerdede oluyormu acaba.
    aynı sorun bende de olduğu gibi birçok kullanıcıda var. servise ilk götürdüğümde kampanayı temizlemişlerdi ses azasldı fakat zamanla eski halini aldı 1000 bakımında yine temizlediler bu sefer bayağı azaldı ses şu an az da olsa var.servise 3000 bakımına gitmeden önce telefonlaşıp yeni jantın servise getirilmesini isteyeceğim. yani jant değişimi şart. eski jantı gebzeye/hondaya gönderme durumu da var. ama servisim bana kolaylık sağlamak için eski jantı sökmeden yenisinin siparişini vermeye çalışacak bilgilerinize...
    Denizleri seviyorsan dalgaları da seveceksin,
    Uçmayı seviyorsan düşmeyi de bileceksin,
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin...

Alıntı fatih_005 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aynı sorun bende de olduğu gibi birçok kullanıcıda var. servise ilk götürdüğümde kampanayı temizlemişlerdi ses azasldı fakat zamanla eski halini aldı 1000 bakımında yine temizlediler bu sefer bayağı azaldı ses şu an az da olsa var.servise 3000 bakımına gitmeden önce telefonlaşıp yeni jantın servise getirilmesini isteyeceğim. yani jant değişimi şart. eski jantı gebzeye/hondaya gönderme durumu da var. ama servisim bana kolaylık sağlamak için eski jantı sökmeden yenisinin siparişini vermeye çalışacak bilgilerinize...
    1000 bakımında o zaman bende jantın değiştirilmesini isteyim
    teşekkürler cevap için

Motosikleti
    CBF250
    Alıntı unsaloc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    _UnReaL_ Aynaların görüş açısı nasıl , orjinalinden daha mı iyi ?
    Aynalardan cok memnunumorijinal aynalardan daha iyi ozellike kor. Noktalarda cok basarili

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:08 ----------

Alıntı darknesspide adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1000 bakımında o zaman bende jantın değiştirilmesini isteyim
    teşekkürler cevap için
    Benimde motorun egzozunda bir sorun var aldigimdan beri 4000 devirde zirilti geliyor egzozumdan 1000km bakiminda egzoz kapaginda suphelendiler ancak egzozun icinden geldigini tespit ettiler.ve garantiden degisecek komzple yeni egzoz. Bunun disinda vites gecislerindeki tik tik sesi yag degisimden sonra kalmadi. Frenlerimde hic.ses.gelmiyor. Size tavsiyem garantiden sorulu parcayi degistirme talebinde.bulunun.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 42 kullanıcı var. (0 üye ve 42 misafir)

Bu Konudaki Etiketler