Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
18 Mayıs 2011, 18:27
fatih_005 adlı üyeden alıntı
servisi arayıp söylesem eminim biz hep bu yağı tüm motorlarda kullanıyoruz bir sorun olmuyor diyecekler. hondayı arasam servisten belki yağın tekrar değiştirilmesini isteyecekler ve durumu honda ya bildirdiğim için servisin nefretini kazanacağım. yani iki türlüsüde aleyhime sonuçlanacak
galiba katettiğim 250 km ve yağ parasını sineye çekip yağı kendim değiştirmem gerekecek. parayla rezillik bu olsagerek. türkiye seni seviyorum
Bence bunları düşüneceğine ara onlar düşünsün. Bence seni mağdur edemezler, hatta özür bile dilemeliler. Hakkını ara, sonra olmuyormuş diyebilirsin.
Murat Kehya
Acemi Motorcu
A-(eksi)
Reklamlar
-
18 Mayıs 2011, 19:58
mmucit adlı üyeden alıntı
Hoş geldin, umarım askerlik iyi geçmiştir.
Bence servise götür, iyi bir bakım yapsınlar. Ama oraya motorla gideceksen, hava filtreni, bujini ve yağını kontrol et. Sonra yola çık.
Aklınızda olsun arkadaşlar, motorunuz yatacaksa aküyü sökün, en azından bağlantılarını.
Teşekürler cevap için askerlik güzledi dertler sivilde :D Valla ne yapılması gerektiğini biliyorum ama kardesim kullanacaktı o yuzden tamamen kapatmadım ama kerdesiminde pek imkanı olmadı. Buji temizlendi, yağına bakmadım ama sorun yok gibi aküde jarş oluyor sorun yok ama ne kadar şarj tutar bilmiyorum. Bakalım artık serviste akunun durumunu ögrenme durumu var mı? Ayın 27 sinde uzun yola cıkıcam gitmeden sakata gelmeyim :D
Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...
-
18 Mayıs 2011, 20:22
zenon adlı üyeden alıntı
Teşekürler cevap için askerlik güzledi dertler sivilde :D Valla ne yapılması gerektiğini biliyorum ama kardesim kullanacaktı o yuzden tamamen kapatmadım ama kerdesiminde pek imkanı olmadı. Buji temizlendi, yağına bakmadım ama sorun yok gibi aküde jarş oluyor sorun yok ama ne kadar şarj tutar bilmiyorum. Bakalım artık serviste akunun durumunu ögrenme durumu var mı? Ayın 27 sinde uzun yola cıkıcam gitmeden sakata gelmeyim :D
Aküden yana korkun olmasın, motor çalıştığı sürece akü sebebiyle yolda kalmazsın. Ama başka yerde sorun vardır ona karışmam.
Murat Kehya
Acemi Motorcu
A-(eksi)
-
18 Mayıs 2011, 21:24
-
18 Mayıs 2011, 21:35
basserdem adlı üyeden alıntı
otobüsle nasıl götürüyorsunuz acaba.yan mı koyuluyor motor.ayrıca firmalar nasıl alıyor bagaja??
kardeş otöbüs firmalar ile görüş döneceğin gün otöbüs travego modelinden olursa iyi olur diğerlerine sığmayabilir.
Ben öyle yaptım baştan konuştum bide bağaj parası da verdim bir bilet parası...
Yaptığımız işlem şu: Aynaları ve arka çantayı 5 dakikada söktüm. Motorsikleti otobüsün enine gelecek şekilde bağaja koyduk. Tabi iki tane yan yana büyük bağaj kapıları var iki bagajı ayıran demir direkler var oraya sıfırladım motoru. Motorda ful koruma demirleri olsun tavsiyemdir. Buna rağmen karton sıkıştırdım araya ve bağaj demirlerine bağladım koruma demirlerinden.
Sonuç: 0 çizik eve geldim.
Yüklerken kendin ilgilen, koruma demirlerin olsun,depoda benzin olmasa daha iyi olur,patlayan baloncuklu naylonlar var onlardan götür aralara sıkıştır ve kesinlikle öncesinden otöbüsünü ayarla pazarlığını yap.
Kazasız ve belasız inşallah...
-
18 Mayıs 2011, 21:55
fatih_005 adlı üyeden alıntı
servisi arayıp söylesem eminim biz hep bu yağı tüm motorlarda kullanıyoruz bir sorun olmuyor diyecekler. hondayı arasam servisten belki yağın tekrar değiştirilmesini isteyecekler ve durumu honda ya bildirdiğim için servisin nefretini kazanacağım. yani iki türlüsüde aleyhime sonuçlanacak
galiba katettiğim 250 km ve yağ parasını sineye çekip yağı kendim değiştirmem gerekecek. parayla rezillik bu olsagerek. türkiye seni seviyorum
Kardeş telaş yapacak bişiy yok 20/40 actevo ise dediğiniz yağ ,neden telaş yapıyosunuz??20/40 mineral özellikte olan şehir sürüşü için geliştirilmiş bir üründür sadece yağ değişim aralığı daha kısadır bidahaki değişime tam sentetik koymasını istersiniz actevo kötü bir yağ değil bu arada aslında bizim motorlar için son derece yeterli mineral bir ürün...
http://www.castrolmoto.com/tr/our_oils/bike_oils.php
-
18 Mayıs 2011, 22:28
çorludaki serviste benmkine de 20-40 actevo koydular,adamla 15-50 konusunu görştüm,daha 2 gn önce eğitmden gelmş adam,katalizör olduğu için en uygunu bu yağ diyo,şehir içi kullanım için en uygunu buymuş karışmayalım adamların işlerine 3 sene garantisi var zaten neden zarar vercek bi yağ kullansın ki....
ben sınır tanımam ama bütün sınırlar beni tanır........
-
18 Mayıs 2011, 22:55
aykan adlı üyeden alıntı
Kardeş telaş yapacak bişiy yok 20/40 actevo ise dediğiniz yağ ,neden telaş yapıyosunuz??20/40 mineral özellikte olan şehir sürüşü için geliştirilmiş bir üründür sadece yağ değişim aralığı daha kısadır bidahaki değişime tam sentetik koymasını istersiniz actevo kötü bir yağ değil bu arada aslında bizim motorlar için son derece yeterli mineral bir ürün...
http://www.castrolmoto.com/tr/our_oils/bike_oils.php
linkteki actevo yu inceledim debriyajdan falan bahsediyor vitesli motorlar içinmiş gerçekten. fakat bu yeni bir ürün olabilir çünkü eskiden actevo yağın sadece scooter için olanı vardı. inş. bizim motorlara koydukları da bundandır. bilgi için teşekkürler
Denizleri seviyorsan dalgaları da seveceksin,
Uçmayı seviyorsan düşmeyi de bileceksin,
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin...
-
18 Mayıs 2011, 23:35
mmucit adlı üyeden alıntı
Aküden yana korkun olmasın, motor çalıştığı sürece akü sebebiyle yolda kalmazsın. Ama başka yerde sorun vardır ona karışmam.
Mmucit, akü sağlam da olsa bu havalarda arızaya geçebilir. Benim çok başıma geldi. Bir akü ortalama 3 yılda o da düzgün kullanılırsa gidiyor. Voltajını ve sıvısını kontrol etmek lazım. Şarj ederken bir gözü yanarsa yolda da bırakabilir.
-
19 Mayıs 2011, 01:28
bu çanta tam bir ihtiyaç ama kaç lt almalıyım? harici çanta demiri ne kadar gerekli sizinde söylediklerinizin üzerine daha çok düşünmeye başladım.
shad 33 = 110TL
shad 37(38lt) = 190TL
shad 40 cargo = 240TL
shad 42 = 270TL
kappa 35 = 150TL
kappa 46 = 300TL
-
19 Mayıs 2011, 01:38
canekin adlı üyeden alıntı
bu çanta tam bir ihtiyaç ama kaç lt almalıyım? harici çanta demiri ne kadar gerekli sizinde söylediklerinizin üzerine daha çok düşünmeye başladım.
shad 33 = 110TL
shad 37(38lt) = 190TL
shad 40 cargo = 240TL
shad 42 = 270TL
kappa 35 = 150TL
kappa 46 = 300TL
En pahalısını al hatta 46 almasaydım 52lik bakardım.. 46ya iki fullface kask tam sığıyor. montun dizliğin elinde gezersin.
-
19 Mayıs 2011, 01:40
-
19 Mayıs 2011, 01:45
birde az önce coocase 48 gördüm yanlız.
190TL
abi bu lt nin sonu gelmeyecek sanırım
bir de daha yeni motor kullanıcısıyız 400km olcak
bu büyüyen hacim dağıtmasın beni sonra
yok yok 46 iyidir bana göre, daha küçük olmasını istemezdim. 35 alanlar var ama benim şahsi tavsiyem 46lt . Market alışverişlerine bile gidiyorum abartmazsam.
Birde 35lt ye doğru dürüst karpuz bile sığmıyor önümüz yaz
kappanın k46 sını cidden tavsiye ediyorum. alt sokaktaki komşumda 3tür çanta değiştiriyor. bir yerleri kırılıyor illaki .
Eski kullanıcılar da söyler aslında küçük alanlar keşke büyük alsaydım derler mi ya da büyük alanlar küçük daha mantıklı gibi düşünürmü diye.
-
19 Mayıs 2011, 08:15
birde az önce coocase 48 gördüm yanlız.
190TL
abi bu lt nin sonu gelmeyecek sanırım
bir de daha yeni motor kullanıcısıyız 400km olcak
bu büyüyen hacim dağıtmasın beni sonra
Benim tavsiyem topcase alırken belirli markaların dışına çıkmamanız. Givi ve Kappa'yı iki kaliteli marka olarak öneririm. Ben hataedip Kappa 30 aldım fakat gerçekten yetmiyor. İmkanın varsa 42-46 lt al ve kesinlikle marka olsun.
-
19 Mayıs 2011, 09:32
Rebornx4 adlı üyeden alıntı
Benim tavsiyem topcase alırken belirli markaların dışına çıkmamanız. Givi ve Kappa'yı iki kaliteli marka olarak öneririm. Ben hataedip Kappa 30 aldım fakat gerçekten yetmiyor. İmkanın varsa 42-46 lt al ve kesinlikle marka olsun.
şimdi bendede kappa 30 lt var 2 sene önce almıştım schooterim için onda güzel bunda kötü duruyor bence fakat gidipte kappa ya 300tl vermek bana koyar ya feci koyar gaff gibi markalar var 95tl ye 46lt var diceksiniz kalite farkı var dorudur yanlız benim aldığım kappa 30lt de zırıltı yapıyor oda dandik kappa nın 35lt sinden itibaren kalitesi başlıyormuş eğer 30lt alıcaksanız kappa hiç bosuna para vermeyin bence 30lt 1kask içinede kaskın 2 eldiven biti giti
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
-
19 Mayıs 2011, 13:16
Bu çanta işi benimde çok canımı sıkıyor ya. Alacaz bi tane orası garanti ama bende hiç vermek istemiyorum şimdi bu yoklukta 300 tl çantaya bu arada benim bulabildiğim en uygun fiyat bu daha iyisini bilen varsa Kappa K46 için link versin yada yer söylesinde oradan alalım madem alacaz. Buyrun link... Bu arada sayfada aşşaa dogru inince diğer modellerinde fiyatları var karşılaştırma yapmak isteyenler için.
http://www.motoraksesuarlari.com/pro...roducts_id=355
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift!
ONE LIFE LIVE IT
Honda CBF 150 '11 ( 8750 km)
-
19 Mayıs 2011, 13:42
Değerli arkadaşlar şalom...
Artık anlayacağınız gibi cbf 150 topacına bakıp vakit ayırmak gibi bir lüksüm kalmadı...iş yoğunluğu nedeniyle...bu nedenle motosiklet alan arkadaşlarıma hayırlı uğurlu olsun...
yazılan çoğu sorunların (ilk motor alanlar) geçici olduğundan emin olun...motorunuza biraz süre verin...1000 km sonra bu vites geçişleri çalışma rölanti vs sorunlarını artık hissetmeyeceksiniz...hatta iddia ediyorum 4-5 bin kmden sonra motorunuz gerçek ciğerini size gösterecek...
yağ değişimi hususunda ise 2000 de bir değişime dikkat edip özen gösteriniz...
Özellikle Ahmet Bolgi abimiz bu konuda ısrarcı ama gerçek olan bu...
2000 de bir yağ değişimi...
4000 de bir ana bakım...buna özen gösterin...motoru ne kadar özen gösterseniz nazik kullansanız bile motorun ömrü açısından bu olması gereken...bu detay bize 2007 de söylendi ve bu tarihten beri böyle...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
19 Mayıs 2011, 19:10
mete_han adlı üyeden alıntı
Değerli arkadaşlar şalom...
Artık anlayacağınız gibi cbf 150 topacına bakıp vakit ayırmak gibi bir lüksüm kalmadı...iş yoğunluğu nedeniyle...bu nedenle motosiklet alan arkadaşlarıma hayırlı uğurlu olsun...
yazılan çoğu sorunların (ilk motor alanlar) geçici olduğundan emin olun...motorunuza biraz süre verin...1000 km sonra bu vites geçişleri çalışma rölanti vs sorunlarını artık hissetmeyeceksiniz...hatta iddia ediyorum 4-5 bin kmden sonra motorunuz gerçek ciğerini size gösterecek...
yağ değişimi hususunda ise 2000 de bir değişime dikkat edip özen gösteriniz...
Özellikle Ahmet Bolgi abimiz bu konuda ısrarcı ama gerçek olan bu...
2000 de bir yağ değişimi...
4000 de bir ana bakım...buna özen gösterin...motoru ne kadar özen gösterseniz nazik kullansanız bile motorun ömrü açısından bu olması gereken...bu detay bize 2007 de söylendi ve bu tarihten beri böyle...
senimi kıralım şimdi Metehan. zaten ayda yılda bir uğrar oldun buralara.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:51 ----------
bu konuya son noktayı koymak adına bugün honda ya bir mail attım. gelecek cevabıda sizlerle paylaşacağım.
iyi günler. cbf 150 sahibiyim, motosiklet forumlarında motor yağ değişimini 2000km de bir yapılması gerektiği yazılıp çizilmekte, ayrıca istanbuldaki bazı bayii lerinde ilk bakımın 1000 sonraki bakımlarında her 2000km de bir yağ değişimi 4000de birde bakım yapılması gerektiği, 2000km de yağ değişimi yapılmaz ise motorun garanti dışı kalacağı şeklinde bilgiler verdiği konuşulmaktadır. bize verilen kitapçıklarda motor bakım periyodu ve yağ değişimi 1000-4000-8000-12000 ........... diye belirtilirken servislerin bazılarıda dahil olmak üzere her 2000km de bir yağ değişimi gerektiği ve değişim yapılmadığı taktirde motorların garanti dışı kalacağı yönünde bilgi vermesi bir çelişkidir. konuyu açıklığa kavuşturmak ve bilgi kirliliğini önlrmrk için konu hakkında bilg verilmesini rica ederim. saygılarımla. ahmet bolgi.
Tekerlek döndüğü sürece hedefine varırsın. Önemli olan hedefe ulaşabilmektir, erken varmak değil. CBF 150[/COLOR]
-
19 Mayıs 2011, 21:58
abolgi adlı üyeden alıntı
senimi kıralım şimdi Metehan. zaten ayda yılda bir uğrar oldun buralara.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:51 ----------
bu konuya son noktayı koymak adına bugün honda ya bir mail attım. gelecek cevabıda sizlerle paylaşacağım.
iyi günler. cbf 150 sahibiyim, motosiklet forumlarında motor yağ değişimini 2000km de bir yapılması gerektiği yazılıp çizilmekte, ayrıca istanbuldaki bazı bayii lerinde ilk bakımın 1000 sonraki bakımlarında her 2000km de bir yağ değişimi 4000de birde bakım yapılması gerektiği, 2000km de yağ değişimi yapılmaz ise motorun garanti dışı kalacağı şeklinde bilgiler verdiği konuşulmaktadır. bize verilen kitapçıklarda motor bakım periyodu ve yağ değişimi 1000-4000-8000-12000 ........... diye belirtilirken servislerin bazılarıda dahil olmak üzere her 2000km de bir yağ değişimi gerektiği ve değişim yapılmadığı taktirde motorların garanti dışı kalacağı yönünde bilgi vermesi bir çelişkidir. konuyu açıklığa kavuşturmak ve bilgi kirliliğini önlrmrk için konu hakkında bilg verilmesini rica ederim. saygılarımla. ahmet bolgi.
Abi öncelikle hayırlı seneler olsun...yeni yaşını kutlarım...
bu kitapcık konusu zaten başlıbaşına bürokrasi...servisler risk almayıp 2000 de bir değişime çağırıyor...Anes...Otosever..Konşuk ve D&B Motor bunu yapıyor...diğer servisleri bilmiyorum...
ve 2000 de bir yağ değişimi yoksa garantiden çıkarıyor...bu Alper biraderimede söylenmiş şimdi okudum geçmiş mesajları...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
19 Mayıs 2011, 23:49
TheNightHawk adlı üyeden alıntı
Onurun fotoğraflar beni gaza getirdi bugün bende kırmızı cbf150 siparişi verip kaporasını verdim. Bu arada Ankara'dan uygun fiyata kelepir motor arayan olursa eski motorumu satacağım. Hepinize iyi forumlar. Artık kafanızı benim sorulara yormanız gerekmiycek
eski motor mu oda mı cbf di ben oraları kaçırmış olabilim ne ise tl verirsen arayacağım seni teşekkürler
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 18 kullanıcı var. (0 üye ve 18 misafir)
Bu Konudaki Etiketler