Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
18 Mayıs 2011, 15:12
emiro adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar motora 1 haftada toplam 80 tl lik benzin attım ve 600 km yaptım. Bugün yedeğe düştü depo. Sizce normal mi ? Bana biraz fazla yaktı gibi geldi.
80 TL / 4,21 TL = 19 Lt.
19 Lt - 2,6 Lt = 16,4 Lt.
Yaklaşık 16,4 litre ile 600 km yapmış oluyorum.
kaç model acaba
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
Reklamlar
-
18 Mayıs 2011, 15:24
Forumdan Uzaklaştırıldı
alper150zc adlı üyeden alıntı
kaç model acaba
2011 model dostum.
-
18 Mayıs 2011, 15:27
emiro adlı üyeden alıntı
2011 model dostum.
bana sanki normal gibi geldi sorun yok ama başkalarıda yorum yapsın
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
-
18 Mayıs 2011, 15:28
-
18 Mayıs 2011, 15:29
Forumdan Uzaklaştırıldı
cbr125cbr adlı üyeden alıntı
0.27 yakmışsın hocam 2000li kmlerdeysen normal, değilsen de normal
600 kmde daha aslında
-
18 Mayıs 2011, 15:34
emiro adlı üyeden alıntı
600 kmde daha aslında
0,27 değil sanırım.
0,115 ediyor kmde.
aynen benm de sıfır makine 2,5-*3,5 arası değişiyo şehr içi ş,dışı kullanım hava şartları yol su elektrik vs bi de o gnkü psikolojime göre de değişiyo bazen çok yakıyomş gibi geliyo para yokken bazen para bolken hiç yakmıyomuş kokluyomuş hatta sanki benzine bakıyomuş ta gidiyomuş gibime geliyo :D:D:D
ben sınır tanımam ama bütün sınırlar beni tanır........
-
18 Mayıs 2011, 15:37
Forumdan Uzaklaştırıldı
coolizma adlı üyeden alıntı
aynen benm de sıfır makine 2,5-*3,5 arası değişiyo şehr içi ş,dışı kullanım hava şartları yol su elektrik vs bi de o gnkü psikolojime göre de değişiyo bazen çok yakıyomş gibi geliyo para yokken bazen para bolken hiç yakmıyomuş kokluyomuş hatta sanki benzine bakıyomuş ta gidiyomuş gibime geliyo :D:D:D
:D:D:D
Birde ilginçtirki yedek depoya yaklaştığı zaman (veya yedekteyken) daha performanslı oldu motor. Daha iyi kaçıyor. Ağırlık farkından olabilir mi ?
-
18 Mayıs 2011, 15:39
ben sınır tanımam ama bütün sınırlar beni tanır........
-
18 Mayıs 2011, 15:40
emiro adlı üyeden alıntı
:D:D:D
Birde ilginçtirki yedek depoya yaklaştığı zaman (veya yedekteyken) daha performanslı oldu motor. Daha iyi kaçıyor. Ağırlık farkından olabilir mi ?
Rodajdandır Rodaj kurallarına uyuyorsunuz değil mi ? Bu arada kaç kilo olduğunuzu da öğrenelim..
-
18 Mayıs 2011, 15:43
Forumdan Uzaklaştırıldı
Ben son 150 km dir çok zorladım motoru. 350-400 km ye kadar 4500 - 5000 deviri geçmemiştim. Sonraları ortalama 80-90 ile gitmek zorunda kaldım. O yüzden de içim huzursuz. Bu rodaj muhabbetinden.
Aynı zamanda 1-2 kez 5. vites 6500-7000 devirde giderken vites boşa geçer gibi oldu. Boşa gaz verdim yolda. Ya 5. vitese tam atamamıştım ya da problem var makinada.
Benzer bir durumla karşılaşan var mı?
90 kiloyum.
-
18 Mayıs 2011, 15:45
Arkadaşlar kasko konuusnda bilgisi olan var mı ? Ben 0 honda 150 cbf almayı düşünüourm ama çalınmasından korkuyorum çünkü bizim bahçeden daha önce bisikletim çalınmıştı pazar filankuruluo adamlar atar kamyona götürür korkusu var yani. Kasko yaptırmış olan var mı ne kadara geliyor yada motorun çalınmasını çok zor hale getirecek ne gibi önlemler alabilirim. Sırf bu yüzden cbf yerine chopper mı alsam diye düşünmeye başladım.
-
18 Mayıs 2011, 15:47
_10ur_ adlı üyeden alıntı
2011 Kırmızı CBF'e bu Tank Pad'i almayı düşünüyorum
Çokmu abes durur acaba bu model
bu tankpad yanlış hatırlamıyosam motordelisi başkanı hakan dinçer in hayabusasında da vardı. bence aşırı bir model. ha hayabusa ya gitmiş mi? gitmiş gibi görünebilir fakat motorun bütünlüğünü bozmuş. bence motosikletimizin anatomisine uygun teknolojinin geometriyle buluşma moktasında sade bir tank pad daha şık duracaktır. nacizane görüşlerim bunlar. saygılar...
Denizleri seviyorsan dalgaları da seveceksin,
Uçmayı seviyorsan düşmeyi de bileceksin,
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin...
-
18 Mayıs 2011, 16:43
blanqui adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar kasko konuusnda bilgisi olan var mı ? Ben 0 honda 150 cbf almayı düşünüourm ama çalınmasından korkuyorum çünkü bizim bahçeden daha önce bisikletim çalınmıştı pazar filankuruluo adamlar atar kamyona götürür korkusu var yani. Kasko yaptırmış olan var mı ne kadara geliyor yada motorun çalınmasını çok zor hale getirecek ne gibi önlemler alabilirim. Sırf bu yüzden cbf yerine chopper mı alsam diye düşünmeye başladım.
arkadaşım sigortacı,trafik sigortasını yaptırırken araştırdı,en uygun 550TL ye yapıyorlardı. 1peşina t 7 taksitle oluyor. 15gun once sordum.bilginize.
-
18 Mayıs 2011, 17:14
emiro adlı üyeden alıntı
Ben son 150 km dir çok zorladım motoru. 350-400 km ye kadar 4500 - 5000 deviri geçmemiştim. Sonraları ortalama 80-90 ile gitmek zorunda kaldım. O yüzden de içim huzursuz. Bu rodaj muhabbetinden.
Aynı zamanda 1-2 kez 5. vites 6500-7000 devirde giderken vites boşa geçer gibi oldu. Boşa gaz verdim yolda. Ya 5. vitese tam atamamıştım ya da problem var makinada.
Benzer bir durumla karşılaşan var mı?
90 kiloyum.
Benim de başıma geldi. Vites tam geçmedi. Sonra tekrar denedim, geçti. Ben artık motora alıştığımdan olsa gerek hızlı vites atıyorum, pedala tam iyi basmamış da olabilirim.
cbr125cbr adlı üyeden alıntı
5 Kg dan fazla çanta takıp olumsuz bir durum yaşayan var mı yoksa arka demirdeki yazıya göre mi yapıyoruz yorumlarımızı.
Yazıya göre yapıyoruz , bir de bu demir dediğimiz aslında döküm galiba. Yani kırılmaz kırılmaz, bir kırılırsa iş kötü. Demir gibi esneme yapmaz diye düşünüyorum.
Ama evet, sorun yaşayan yok sanırım.
canekin adlı üyeden alıntı
arkadaşım sigortacı,trafik sigortasını yaptırırken araştırdı,en uygun 550TL ye yapıyorlardı. 1peşina t 7 taksitle oluyor. 15gun once sordum.bilginize.
Teşekkürler.
zenon adlı üyeden alıntı
Herkeze merhabalar,
Ben sonunda askerliği bitirdim dün eve geldim tabi direk motoruma baktim :D Akü bitmiş sanirim vurdurdum calıştı ama gaza yüklenince gaz yemiyor gibi oluyor. jigleyi biraz acınca normale donuyor rolantisi düşmüş galiba gaz vermeden jigleyi kapatınca motor stop ediyor. Sebebi ne olabilir?
Aklimdaki sewrvise götürüp bakimlarini yaptırmak yağını falan değişmek sizin aklinizda olan var mi? Ne yapabilir?
Hoş geldin, umarım askerlik iyi geçmiştir.
Bence servise götür, iyi bir bakım yapsınlar. Ama oraya motorla gideceksen, hava filtreni, bujini ve yağını kontrol et. Sonra yola çık.
Aklınızda olsun arkadaşlar, motorunuz yatacaksa aküyü sökün, en azından bağlantılarını.
gedelekli adlı üyeden alıntı
[/COLOR]sanırım resimler biraz büyük olmuş kusuruma bakmayın :( pek beceremedim sanırım
Güzel resimler.
_10ur_ adlı üyeden alıntı
Bu arada benim fotorğaflar gümbürtüye gitti
Senin fotolar da çok güzel.
dincer59 adlı üyeden alıntı
aynı yan çantadan bende de var. Ucuz diye almıştım.
fatih_005 adlı üyeden alıntı
emeğine sağlık güzel resimler. dün samsuna gittim 1000 bakımı içi nyazamadım. bu arada amasyaya gelince faturaya baktım 20-40 actevo scooter yağı koymuşlar
zaten oradayken elemana sormuştum 15-50 mi koydunuz diye castrol 10-40 dedi sonra 15-50 dedi sonunda actevo çıktı. bişey demiyorum
bir sonraki bakım kaç km de dedim 3000 de dedi
ah jantım sorunsuz çıksaydıda servise hiç bulaşmasaydım.
Olsun canını sıkma ama bence o yağ uygun değil. Durumu önce servise, sonra ise -gerekirse- hondaya bildir. Kesinlikle o yağı kullanma. Belki birşey olmaz, ama olabilirde.
Murat Kehya
Acemi Motorcu
A-(eksi)
-
18 Mayıs 2011, 17:35
fatih_005 adlı üyeden alıntı
buna ilaveten mesela 4 ten 2 ye debriyajı bırakmadan peş peşe geçirildiğinde oluyor sanki. hız/vites/devir/kavrama uyumsuzluğundan olabilir. daha önce necdet abi bahsetmişti vites geçişlerinde hafif aragaz verince çok fayda sağlıyor, vites geçişlerinde kavrama anında yaptığı silkelemeyi yapmıyor tavsiye ederim
çok yüksek devirde, hıza uygun olmayan vitese düşürüyor olabilir misin acaba? Yada bana öyle gelmiş te olabilir
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:33 ----------
emiro adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar motora 1 haftada toplam 80 tl lik benzin attım ve 600 km yaptım. Bugün yedeğe düştü depo. Sizce normal mi ? Bana biraz fazla yaktı gibi geldi.
80 TL / 4,21 TL = 19 Lt.
19 Lt - 2,6 Lt = 16,4 Lt.
Yaklaşık 16,4 litre ile 600 km yapmış oluyorum.
2.7 litre yakmışssın ki çok iyi bir değer. Ben 3 ten aşağı düşüremedim bir türlü.
-
18 Mayıs 2011, 17:38
Rebornx4 adlı üyeden alıntı
çok yüksek devirde, hıza uygun olmayan vitese düşürüyor olabilir misin acaba? Yada bana öyle gelmiş te olabilir
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:33 ----------
2.7 litre yakmışssın ki çok iyi bir değer. Ben 3 ten aşağı düşüremedim bir türlü.
Hocam sana şu yeni devir göstergeli ön panellerden bulalım, yağ ve yakkıttan tasarruf edeceğin para ile 2 yılda amorti eder parasını
-
18 Mayıs 2011, 17:47
-
18 Mayıs 2011, 17:49
mmucit adlı üyeden alıntı
Olsun canını sıkma ama bence o yağ uygun değil. Durumu önce servise, sonra ise -gerekirse- hondaya bildir. Kesinlikle o yağı kullanma. Belki birşey olmaz, ama olabilirde.
servisi arayıp söylesem eminim biz hep bu yağı tüm motorlarda kullanıyoruz bir sorun olmuyor diyecekler. hondayı arasam servisten belki yağın tekrar değiştirilmesini isteyecekler ve durumu honda ya bildirdiğim için servisin nefretini kazanacağım. yani iki türlüsüde aleyhime sonuçlanacak galiba katettiğim 250 km ve yağ parasını sineye çekip yağı kendim değiştirmem gerekecek. parayla rezillik bu olsagerek. türkiye seni seviyorum
Denizleri seviyorsan dalgaları da seveceksin,
Uçmayı seviyorsan düşmeyi de bileceksin,
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin...
-
18 Mayıs 2011, 18:20
-
18 Mayıs 2011, 18:26
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 23 kullanıcı var. (0 üye ve 23 misafir)
Bu Konudaki Etiketler