Evet sonunda benim motorum da geldi. Harika bir iş çıkarıp otobüs bagajına olabilecek en güzel şekilde sabitlemişler. Ön teker otobüsün sol tarafındaki bagajda arka teker sağ tarafındaki bagajda olacak şekilde yanlamasına ve en öndeki bagajın en aracın en önünde duracak şekilde.
Halatlarla sıkıca bağlanarak otobüsün bagaj duvarından kıpırdayamayacak şekilde. Fakat tam temas noktasına bir karton bir bez gibi sürtünmeyi azaltacak herhangi bir çözüm yapmadıklarından sağa sola hareket değilde kasislerde araç esnedikçe yukarı aşağı hareket oluşmuş ve sağ grenajda ciddi bir boya kalkması yaşanmış. Ekte fotosunu da yüklüyorum.
Bu kadar güzel montajı yapan satıcının personelinin böyle ufak bir ayrıntıyı atlaması çok anormal birşey. 5 cm lik bir karton parçası koysa oraya problem olmayacak. Çünkü otobüsün tam bagaj ortasındaki demir taşıyıcıya temas ettiği nokta ve tüm yükün oraya bindiği bakıldığında bile belli. Zaten grenajın o bölgesi yan yüzün en çıkıntılı yeri.
Neyse nazarlık dedik ama firmaya şikayetimi de dile getirdim. Grenaj talebim devam ediyor. Umarım bir çiğlik yapmaz ve hatalarını telafi ederler.
Bu arada far anahtarında uzun ve kısa ayarı var. Her halükarda farlar yanık ben bir on off göremedim. Farların söndürülmesi mümkün değilmi acaba. Henüz dikkatlice bakamadım akşam karanlığında sabah bir kez daha bakacam ama merak da ettim 2011 lerde farlar sönmüyor mu yoksa benmi dikkatsiz davrandım
İlk vitesli motor sürüşüme göre kendimi başarılı buldum. Sanki yıllardır sürüyormuş gibi rahattım vites konusunda.
Gel gelelimki hani derler ya şişede durduğu gibi durmuyor. Yahu bu motorda resimde durduğu gibi durmuyor. Hiç görmeden karar vermiştim bu modele. Sadece fotolarına bakarak. Kesinlikle fotolardakinden çok daha dolgun bir model. Gerçeği bayağı iri imiş. Aslında boyum ve kilom yerinde ama beklediğimden çok daha iri imiş. Resimlerde ufak tefek çıkıyor namussuz. Böyle olunca bir daha mutlu oldum. amma velakin acayip kasıldım trafiğe çıkınca. Diken üstünde idim sanki altımdan kaçacak canavar gibi sıkıca sarıldım bacaklarımla depoya ellerimle gidona. 3 km sürdü eve yolculuğum geldiğimde acayip yormuştum kendimi. Motor değil ben kendi kendimi yordum. Acayip kasmışım kollarım kopacak gibiydi. Karar verdim trafiğin olmadığı zaman ve yerlerde biraz daha alışmaya bu canavara. İşte o anda garaj yerimde başka bir motor park etmiş ve onu gördüm. O da bir honda. Transalp imiş yaklaşınca okudum. Benim canavar oldu kedi yavrusu.
Bu duygular içerisinde sabah garajımdaki zaafımla buluşmak üzere bir uzun gece daha geçecek.
Tam anlatamadım en son çocukken yaşadığım hevese benzer halimi belki ama siz anlamışsınızdır beni.
Herkese iyi geceler.