Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
11 Mayıs 2011, 20:22
Reklamlar
-
11 Mayıs 2011, 20:23
ethemm76 adlı üyeden alıntı
Yeni modellerin 9000 devrin üzerine çıkabilmesi devir kesicinin olmamasından dolayı olabilir.
Kesici olmadığı için 11 bin devir gösteren panel 2011 modellere uygun olabilir.Ben 2009 model kullandığım için aslında onlara 11bin devir çok fazla diye düşündüm ama tabi model belirtmeyince karışıklık oldu
-
11 Mayıs 2011, 20:38
Merak ettim
Boştayken çok kısa bir süre gaz verdim hemen bıraktım. Bu devri yarım saniye bile görmedi. Aslında hep 15-50 yağı koyduktan sonra deniyim. 200-300 km daha geçsin diyodum ama dayanamadım işte
Bende hiç bi devirde bi zırıltı veya titreşim yok. Bide motor bloğundaki siyah lastikler varya, biri düşmüş o lastiklerin. Servise yolum düşerse sorucam. Pek yolum düşecek gibide değil ama.
Bende tam 4800 5000 devirde bi titreşim başlıyor, pegler ve gidonda hissediliyor 5500 dedimi kesiyor anlamadım gitti egzostla alakalı bir durum ybr esd de aynı durum var haftaya 15/50 mobil tam sentetik yağ alıcam 1000gr koyucam 1200 gr koyunca fazla geliyor sonra debriyaj bağlantı noktasından yukarı yağ atıyor bu durum başıma geldi max 1000gr kullanıcı klavuzu ne diyorsa onu yapmak gerek belki motor dağıtmadan sonra 1200 1300 gerekebilir ama hiçbir servisin motor yağ eksiltiyor diye 1200gr yağ koymasını anlamıyorum...
-
11 Mayıs 2011, 20:49
Yeni modellerin 9000 devrin üzerine çıkabilmesi devir kesicinin olmamasından dolayı olabilir.
Bizim motorlar 9000 devirde kaç km hıza ulaşıyor acaba.
-
11 Mayıs 2011, 20:50
VeNoM26 adlı üyeden alıntı
Kesici olmadığı için 11 bin devir gösteren panel 2011 modellere uygun olabilir.Ben 2009 model kullandığım için aslında onlara 11bin devir çok fazla diye düşündüm ama tabi model belirtmeyince karışıklık oldu
göstergeyimi değiştirceksni ?
Sezgin KALKAN
A RH+
0554 776 76 64
-
11 Mayıs 2011, 20:52
sezginkalkan adlı üyeden alıntı
göstergeyimi değiştirceksni ?
Yok kardeşim km sıfırlanır satarken problem olur diye o işe kalkışmıyorum sadece ilandaki videoyu izledim bana sanki gösterge 6-7bin devirdeyken motor sona dayanmış gibi geldi ses o yüzden meraktan sordum gösterge de anormallik mi var diye
-
11 Mayıs 2011, 20:53
Orjinal gösterge olduğunu biliyorum fakat sizinde dediğiniz gibi farklı bir üretim söz konusu.Öyle olmasa türkiyeye gelen cbf150 lerdede 11 bin devir olur fakat 9 bin var.Ya yeni gelen kasalardaki devir göstergeleri yetersiz motor 9binden yukarı çıkıyor (ki zorlayan arkadaşların dediğine göre öyle) yada bu ilandaki gösterge özel üretim olanlarda geçerli bizimkine uymuyor.Neticede birisinden birisi doğru ya yeni kasada ya bu ilandaki panelde birinde bir yanlışlık var ama hangisinde
Ekleme : kafa karıştıran kısım honda yetkili servisine gidip bu ilandaki devir göstergeli paneli zamanında istediğinizde getirtemiyorlardı.Kişisel çabalarla yurt dışından sipariş vererek getirtebiliyordunuz.Normal birşey olsa honda yetkili serviside getirtirdi.
iyi de honda izmitteki fabrikadan ne isterseniz isteyin liste dışında bir şey getirtemezsiniz ki, hele ki bu elektronik sınıfına girecek bir şey ise. Gidin yurt dışındaki motosikletlerde olan ama bizimkinde olmayan bir parça isteyin. Bir de farkettiyseniz 11 yazısı biraz daha aşağıda, yani 12-13 yazısı da gelir aynı oranda ama gelmesi o devirlere çıktığını göstermez. Yani şöyle bişey çinde yada hindistanda satılan cbf 150 gidonu farklı iki parça sportif duruyor. Hadi isteyin bakalım getirtebilecekler mi, haliyle kendi imkanlarımızla getirtiyoruz.
Misal 200 km/h ekleseler değişen bir şey olacak mı ? motosikletin hızında ya da hız göstergesinde. (Kaldı ki sapma her zaman oluyor, gps te 75 gösterirken eskisinde de yenisinde de 80 civarı gösterebiliyor.
-
11 Mayıs 2011, 21:01
cbr125cbr adlı üyeden alıntı
iyi de honda izmitteki fabrikadan ne isterseniz isteyin liste dışında bir şey getirtemezsiniz ki, hele ki bu elektronik sınıfına girecek bir şey ise. Gidin yurt dışındaki motosikletlerde olan ama bizimkinde olmayan bir parça isteyin. Bir de farkettiyseniz 11 yazısı biraz daha aşağıda, yani 12-13 yazısı da gelir aynı oranda ama gelmesi o devirlere çıktığını göstermez. Yani şöyle bişey çinde yada hindistanda satılan cbf 150 gidonu farklı iki parça sportif duruyor. Hadi isteyin bakalım getirtebilecekler mi, haliyle kendi imkanlarımızla getirtiyoruz.
Misal 200 km/h ekleseler değişen bir şey olacak mı ? motosikletin hızında ya da hız göstergesinde. (Kaldı ki sapma her zaman oluyor, gps te 75 gösterirken eskisinde de yenisinde de 80 civarı gösterebiliyor.
Yok o sorun değil istediği kadar yazsın isterse 20bin devir yazsın ben videoda sanki 6 bin devire göre makine çok bağırıyor gibi geldiği için acaba gösterge düzgün göstermiyormu diye konuya girdim.Birde mademki bu göstergede cbf150 için ozaman türkiyedekiler niye 9bin deviri gösteriyor diye merak ettim.Neticede o da orjinal bu da orjinal.Ha keyifleri istemiştir yapmışlardır ona birşey diyemem ama 11 bin devir çevirebilen makinenin göstergesini 9bine düşürmek pek akıllı işi gibi gelmedi bana.Dediğin gibi fazladan yazı bile eklerlerken niye honda devir yazısını az yazmak gibi birşey yapma ihtiyacı duymuş onuda anlayamadım.Hem fazla devir yapsın diye devir kesiciyi iptal ediyorsun hemde devir göstergesinden devir siliyorsun bu ne çelişkidir ?
-
11 Mayıs 2011, 21:08
Yok o sorun değil istediği kadar yazsın isterse 20bin devir yazsın ben videoda sanki 6 bin devire göre makine çok bağırıyor gibi geldiği için acaba gösterge düzgün göstermiyormu diye konuya girdim.Birde mademki bu göstergede cbf150 için ozaman türkiyedekiler niye 9bin deviri gösteriyor diye merak ettim.Neticede o da orjinal bu da orjinal.Ha keyifleri istemiştir yapmışlardır ona birşey diyemem ama 11 bin devir çevirebilen makinenin göstergesini 9bine düşürmek pek akıllı işi gibi gelmedi bana.Dediğin gibi fazladan yazı bile eklerlerken niye honda devir yazısını az yazmak gibi birşey yapma ihtiyacı duymuş onuda anlayamadım.Hem fazla devir yapsın diye devir kesiciyi iptal ediyorsun hemde devir göstergesinden devir siliyorsun bu ne çelişkidir ?
şöyle bir şey olabilir, psikolojik olarak insanlar o devirlere çok çıkmasınlar diyedir, dolayısıyla motoru zorlamasınlar diyedir. Dediğim gibi zaten bize gelen vites göstergesiz orjinal göstergeler isteğe göre yapılmış olabilir.
-
11 Mayıs 2011, 21:13
aykan adlı üyeden alıntı
Kanka aynen
seni temin ederim bu olayla karşılaşacaksın ybr deki 5000 deki anlık zırıltı olayı bundada var 4500 gibi bir zırıltı geliyor alttan eksozttan 5000d/dk dada bi titreşim hava sıkışması gibi hissediyorsun ilk cbf im olsa neyse 2 inci olunca gözlemlerin daha farklı oluyor ama cbf alınır kanka ybr den güç ve tork olarak daha iyi devirlenmesi harika ben motoru yatırdığım için cbf imle küsüz şu ara
ama yan grenaj ve manet ve gidon değişince bi problemim kalmayacak sonuçta duruduğu yerde yattı bişiyi yok ben sadece kendimi tatmin etmek adına değiştiricem kanka
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:00 ----------
Ethem aynı şeyleri dşünüyoruz usta bende senin kadar titizim biliyosun benim motor geçen günü duruduğu yerde yan ayak yeni yapılan asfalta gömülüp sola yattı ön sol grenaj çatladı üst noktadan, manet ve ve gidon hafif bir şekilde yamuldu, arka kuyruk grenajı ve sinyallerde hafif çizikler var sorun etmiyorum şu anda 120 km de
2011 lerde ön cam ve egzosttada zırıltı var.... bakalım toplayayım bende bir sentetik 15/50 değişimi yapıcam....
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:06 ----------
Usta sen rodajda değilmisin neden zorladın bukadar
bendede su on cam zırıltısı 150km redir var egzostan bi sorun gelmiyor suan için ama cam benim moralimi bozmaya sinirlenmeme yetiyor bunu serviste haledebilirlermi neden zırıldıyor kalkışlarda oluyor 1.viteste giderken genelde oluyor
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
-
11 Mayıs 2011, 21:18
Devir kesiciyi çıkardıktan sonra zorlayan yine zorlayacaktır gerçi ama yapacak bişey yok artık,gerçi devri vites göstergesini fazla kullanan birisi değilim ama yinede dikkatimi çekti
Birde bu yeni kasalardaki far olayını düşünüyorum farda ekstra bir işlem varmı yani bir değişiklik varmı yoksa sadece yine aynı sistem farı direk aküyemi bağlamışlar?Daha düzgün sormak gerekirse benim 2009 modelin farkları direk aküye bağlatsam aynı verimi alabilirmiyim aydınlatma konusunda yoksa daha güçlü bir far mı takılmış.
-
11 Mayıs 2011, 21:34
marmarasiste adlı üyeden alıntı
vites olayı kötü olmuş sorun teşkil edermi acaba ben alıştım cub kullanmaya
ah bende o cup dan kulalnıyorum gözü kör olsun onun cbf hedefim ama vites gösterge si sorun olurmu dedim . arkadaşlar rahatlattılar ben de şimdi cup ın viteste göstergelerine bakmıyorum alışmak için sanrım kıvırabilirim bu vites işini
-
11 Mayıs 2011, 21:48
taylanx7 adlı üyeden alıntı
ah bende o cup dan kulalnıyorum gözü kör olsun onun cbf hedefim ama vites gösterge si sorun olurmu dedim . arkadaşlar rahatlattılar ben de şimdi cup ın viteste göstergelerine bakmıyorum alışmak için sanrım kıvırabilirim bu vites işini
valla usta cup öyle bi motorki köyde katır gbi kullan ama normal şehirde insanı çileden çıkarıyo motor normal trafiğin akışını uymuyo ama 50 cc gibide değil titreşim desen hatsafada...motor kullanıyomusun kullanmıyomusun insanı ikilemde bırakıyor,eğer cuptan sonra cbf alırsan tadından yenmez...
-
11 Mayıs 2011, 22:01
Benim motor yan sehpadayken güven vermeyecek derecede dik duruyor, hafif sola eğim varsa yan sehpaya alıyorum, ama düz zeminde güven vermediği için kullanamıyorum, bu sehpayı biraz daha eğmenin veya kısaltmanın bi yolu varmdır sizce ? Veya sehpayı mı değiştirsek, eski motorumun yan sehpası gayet iyi idi. Bu öyle çıkmadı.
-
11 Mayıs 2011, 22:28
alper150zc adlı üyeden alıntı
bendede su on cam zırıltısı 150km redir var egzostan bi sorun gelmiyor suan için ama cam benim moralimi bozmaya sinirlenmeme yetiyor bunu serviste haledebilirlermi neden zırıldıyor kalkışlarda oluyor 1.viteste giderken genelde oluyor
Ön cam zırıldaması hepsinde olan bir durum, çift taraflı bantla çözülebiliyor ancak zırıltının kaynağını iyi bilmek gerek..camın iç kenarlarına çift taraflı bant yapıştırılarak ses kesilebiliyor..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:25 ----------
Benim motor yan sehpadayken güven vermeyecek derecede dik duruyor, hafif sola eğim varsa yan sehpaya alıyorum, ama düz zeminde güven vermediği için kullanamıyorum, bu sehpayı biraz daha eğmenin veya kısaltmanın bi yolu varmdır sizce ? Veya sehpayı mı değiştirsek, eski motorumun yan sehpası gayet iyi idi. Bu öyle çıkmadı.
Benim ayaklıkta tam tersi baya yatık, zaten motorun yatmasına sebep bu yan ayaklık, söküp atmak gerek bu aksesuarı yan ayaklık kullanmamak gerek......
-
11 Mayıs 2011, 22:44
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
11 Mayıs 2011, 22:47
ayaklığı söktür, herhangi bir usta oksijen tabancası mı ne, onunla ısıtarak eğer..ben bu şekilde yaptım gayette güzel oluyor..hem eğimi az dersem biraz daha eğme, yada çok eğikse dikme şansında var
Sezgin KALKAN
A RH+
0554 776 76 64
-
11 Mayıs 2011, 22:49
mete_han adlı üyeden alıntı
ekle hacı fotoları merak ettim nasıl oldu o ısıl işlem...
ben artık foruma yetişemiyorum beyler çok hızlı gidiyor muhabbet...
Aydoğanın selamı var herkese...bir sıkıntı yokmuş ama vakit darlığından bahsetti...
a.selam da ne demeye yazmıyomuş adamı harbi merak ettim ne dedi meto?
-
11 Mayıs 2011, 22:59
aykan adlı üyeden alıntı
a.selam da ne demeye yazmıyomuş adamı harbi merak ettim ne dedi meto?
sıkılmış olm adam işim gücüm var enerjimi kaybettim diyor... kafasını ütülüyosunuz zati yıllardır...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
11 Mayıs 2011, 23:29
mete_han adlı üyeden alıntı
sıkılmış olm adam işim gücüm var enerjimi kaybettim diyor...
kafasını ütülüyosunuz zati yıllardır...
Gelsin arada sırada yahu iki kelime bişey yazsın sağ olduğunu anlayalım merak ediyor insan,
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)
Bu Konudaki Etiketler