Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
05 Mayıs 2007, 14:25
Vaaay demek Mehmet Konşuk abi işleri baya büyütyo hee ... Hayırlısı olsun
Cihan kardeş sanada hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanman dileğiyle...
Hayallere ulaşmanın yolu, rüyalardan uyanmaktır.
Reklamlar
-
05 Mayıs 2007, 14:28
erdo2002 adlı üyeden alıntı
abi nasıl anlamadımki 4000 demi şimdi bakım
yahu bir 2000 ,3000,5000 bende anlıyamadım
hangidi doğru bunların.Zaten bakım ücretleri belimi büküyor
siz forumu takip etmiyormusunuz arkadaşlar
daha önce bakım detaylarını kaç defa yazdım...
Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...
-
05 Mayıs 2007, 14:46
Luxor adlı üyeden alıntı
eee tamam işte
zaten buradaki arkadaşlarda 130la sabit gidiyor demiyorlar ki
130 görüyor diyorlar
o hızda da zaten gitsen gitsen 1 dk git sonra zaten motora acır hızı azaltırsın
yani bizim düşüncemiz de senle aynı merak etme
bu motorun normal sürüş hızı 100-110 km/s
arkadaşım ısrarla söylüyorum bu motor 130 görmez anlayın artık yahu denemeyin bile motora yazık edersiniz , insanları yanlış bilgilendirmeyin....
Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!
-
05 Mayıs 2007, 15:35
erdocum bu 2000-2500 arası 2.ara bakım...
4.000 de ana bakım....diyeyimde netleşsin...sadece yağ parası alınacak...4000 de 50 lira gircek dostum...Kasım hoca 2000-2500 arası yağ değişimi için gelin diyor...bunu fabrika demiş...bayilerle ilgisi yok...
Luxor adlı üyeden alıntı
arkadaşlar araya motogp falan girince 1000 bakım detaylarını yazmam gecikti.kısaca anlatmam gerekirse 1000 bakımda normal rutin bakım işlerinin yanında ben ek olarak km saatinin titremesini de söyledim ve teli yağlama olayından bahsettim.daha önce duymamışlardı.ben söyleyince sağolsun üstüner usta üşenmedi, teli söktü ve yağladı.şu anda titreme %90 azaldı diyebilirim rahatlıkla.fark etti yani.bir de benim motorda ön frende tam durma anında hafif bir titreme oluyordu.ona da baktılar, balataları falan temizlediler.titreme başta kayboldu ama 25-30 km gittikten sonra tekrar geri geldi.biraz önce kasım beyle de görüştüm servisten, bir ara uğradığımda tekrar bakacaklarını söyledi bana.
yağ olarak mobil koyuldu.şu ana dek şırı bir fark göremedim çünkü az yol yaptım ama sanki bir rahatlama ve seste toklaşma var gibi.
toplamda bana 20 ytl ye mal oldu ve en güzeli ben servisteyken motora ne yapıldığını görmek isterim, aklımdakileri sormak isterim.bu konuda bazı arkadaşların diğer servislerde şahit olduklarının aksine hiç bir zorluk çıkarmadılar sağolsunlar.buradan tekrar hüseyin beye, kasım beye, gökhan beye be üstüner usta ya teşekkür ederim.hepsi bana çok sıcak davrandılar açıkçası ve kafamdaki her soruma yanıt verdiler.
bu arada gökhan bey demişken ufak bir hatırlatma yapayım.bahsettiğim kişi gökhan konşuk.maltepedeki konşuk motorun sahibinin oğlu ve çok iyi bir mekaniker.bundan sonra kendisi dnb motorda görev alıyor.ilgilenenlere duyurulur.
servis zamanları konusundaki tartışmalara da son nokta koyuldu ben 1000 bakımı yaptırırken bu arada.aldığım haber aynen şu şekilde.cbf 150 için servis zamanları değişmiş.en kısa zamanda kitapçıklar için de zamanları gösteren çıkartmalar temin edilip yenilenecekmiş.yeni duruma göre servis olayımız şu şekilde(0 motora göre konuşuyorum).
1000- ilk bakım ve yağ değişimi.
2000- yağ değişimi
4000- 2. bakım
6000-yağ değişimi
8000-3. bakım
şeklinde gidiyor.yani 2000km de bir yağ değişimi.4000 km de bir bakıma sokulacak motor.bilginize.
erdo nerenle okuyon topiği len....
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
05 Mayıs 2007, 19:12
-
05 Mayıs 2007, 20:30
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
-
05 Mayıs 2007, 22:32
Bilooo adlı üyeden alıntı
arkadaşım ısrarla söylüyorum bu motor 130 görmez anlayın artık yahu denemeyin bile motora yazık edersiniz , insanları yanlış bilgilendirmeyin....
ayı kardeş bugün seninde şahit olduğun şekilde 130 gördüm...1.köprüden sonra İzmit sapağında...sen 125 ten sonra tehlikeli deyip peşimi bıraktın ama ben çok rahat 130 gördüm...yol müsaitdi...bastım...yoksa düzlükte asla yapmaz...kaptırması hızını alması lazım sadece...bana bile fazla geldi işin aslı...bir ara mercedesin biri sağa bi kırdı bende dedim aha "mete han *ok yoluna gitti "topiği açılır bu akşam diye düşündüm saliseler içinde...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
-
06 Mayıs 2007, 03:00
mete_han adlı üyeden alıntı
ayı kardeş bugün seninde şahit olduğun şekilde 130 gördüm...1.köprüden sonra İzmit sapağında...sen 125 ten sonra tehlikeli deyip peşimi bıraktın ama ben çok rahat 130 gördüm...yol müsaitdi...bastım...yoksa düzlükte asla yapmaz...kaptırması hızını alması lazım sadece...bana bile fazla geldi işin aslı...bir ara mercedesin biri sağa bi kırdı bende dedim aha "mete han *ok yoluna gitti "topiği açılır bu akşam diye düşündüm saliseler içinde...
kanka biraz geç görmüş olsamda cevap vereyim seni çok ciddi bi şekilde kınıyorum burdan ve bütün seven insanların kınamasını istiyorum , olm ne kadar tehlikeli motor kullanıyon öyle makaslar zig zaglar falan filan , bana neyi ispat etmeye çalışıyon keko aşağı doğru 45 derece açıda ybr de 130 görür ama motorunda ebesini ağlatmış olursun , asıl konu bu değil 120-125 deyken falan mercedesin biri soldan önüde düşük hızda bi makas attı son arda kurtardın ben senin gibi malakmıyım senin arkandan son sürat gazlıcam , seni geçsem neyi ispat etmiş olcam sanki dikkat ettiysen yol boyu hep arkandaydım bu motor kağıt üstünde bile herzaman seni geçer ama bunu yapsam neyi ispatlamış olucam , benim böyle boş şeylerle işim olmaz olm
ben sakin giderim , arkandan bakarken çok iyi gördüm mercedesten kıl payı kurtardın çarpsaydın şu anda hastanede başındaydık şimdiye tövde tövbe......
bu arada düzgün kullanana kadar senle bi daha yola gitmiyorum olm bunuda bil....
bu arada köprü çıkışında kaza vardı arkadaşlar saat 6:30-07:00 gibi 1000rr bi arabaya arkadan çarpmış ön düzen kafa grenajı falan dağılmış gidon kırılmış , sahibide soyunmuş bilinçsizde dolaşıp duruyodu ortada , allah düşmanımın başına vermesin böyle şeyler , ambulans falan geldi bindirdik gitti...
Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!
-
06 Mayıs 2007, 03:51
lezzet gider,mesuliyet kalır...
-
06 Mayıs 2007, 09:53
Arkadaşlar ben de dün ibreyi ters çevirdim...
-
06 Mayıs 2007, 10:22
kanka biraz geç görmüş olsamda cevap vereyim seni çok ciddi bi şekilde kınıyorum burdan ve bütün seven insanların kınamasını istiyorum , olm ne kadar tehlikeli motor kullanıyon öyle makaslar zig zaglar falan filan , bana neyi ispat etmeye çalışıyon keko aşağı doğru 45 derece açıda ybr de 130 görür ama motorunda ebesini ağlatmış olursun , asıl konu bu değil 120-125 deyken falan mercedesin biri soldan önüde düşük hızda bi makas attı son arda kurtardın ben senin gibi malakmıyım senin arkandan son sürat gazlıcam , seni geçsem neyi ispat etmiş olcam sanki dikkat ettiysen yol boyu hep arkandaydım bu motor kağıt üstünde bile herzaman seni geçer ama bunu yapsam neyi ispatlamış olucam , benim böyle boş şeylerle işim olmaz olm
ben sakin giderim , arkandan bakarken çok iyi gördüm mercedesten kıl payı kurtardın çarpsaydın şu anda hastanede başındaydık şimdiye tövde tövbe......
bu arada düzgün kullanana kadar senle bi daha yola gitmiyorum olm bunuda bil....
bu arada köprü çıkışında kaza vardı arkadaşlar saat 6:30-07:00 gibi 1000rr bi arabaya arkadan çarpmış ön düzen kafa grenajı falan dağılmış gidon kırılmış , sahibide soyunmuş bilinçsizde dolaşıp duruyodu ortada , allah düşmanımın başına vermesin böyle şeyler , ambulans falan geldi bindirdik gitti...
konuşmaaa lennnn... kanka dün manyadık biraz...zaten canım sıkkındı...deşarj oldum...yine klavye erkeği oldun...oyarım birader seni...akıllı ol...kucaktasın...neyse seni meşgu etmiyim kanka...işin gücün vardır...
kanka 120 çok rahat...az eğimde 130 da çok rahat...
kanka 120 çok rahat...az eğimde 130 da çok rahat...
-
06 Mayıs 2007, 10:39
Bazı insanların içinde hız hastalıktır.
Yolu görünce şahsen ben basmadan duramam.
Tabii Redline ı zorlamamak gerekir.
Yoksa ne olur?
Piston kol çıkarır
Sekman kırar
Subap eğer vs.
Cbf150 kesmiyorsa bir üstünü alın
Ama bisiklet gibi motorla o kadar hız yapmak akıl karı değil :(
-
06 Mayıs 2007, 12:04
Forumdan Uzaklaştırıldı
130 gorur neden gormesın kı 150 cc motor en azından gormesı lazım
-
06 Mayıs 2007, 12:38
ben de ısrarla söylüyorum ki bu motor 130 sabit gider diye kimsenin bir iddaası yok.
sen neden anlamak istemiyorsun arkadaşım, kimse hız delisi değil ki zaten.
biz 130 görür mü, görüyor diyoruz
o kadar işte yaw
sen tuttun makinayı hep 130 gazlar gider şekline soktun...
yok eğimde oda görür, şurda bu da öyle gider diyip durma
zaten gören herkes(diğer modeller de dahil) o yüksek hızları anca eğimde görüyorlar
sanki biz cbf 150 düz yolda 130 koyup gidiyor diyoruz
olay basit işte
görür mü? = görür
-
06 Mayıs 2007, 21:48
Nekadar uzadı bu konu yaaa
Yeni kask alacagim..eski kullandığım kask 30 ytl lik fiyatıyla görüntüden ibaret bir kasktı.Şimdi biraz daha kaliteli bişey lazım.
Siz ne kullanıyorsunuz ?ne tavsiye edersiniz?
-
06 Mayıs 2007, 22:40
Bugün jant şeridi çektim nihayet, 2 aydır evde duruyodu
merak edenler için işte resmi:
-
06 Mayıs 2007, 22:55
Luxor adlı üyeden alıntı
Güzel olmuş keşke biraz daha koyu kırmızı olsaydı..motora daha iiii uyardı..ama bu da şık olmuş
-
06 Mayıs 2007, 23:38
Luxor adlı üyeden alıntı
çok hoş olmuş.daha atletik bir yapıya kavuşmuş motor.Spor touring olmuş
lezzet gider,mesuliyet kalır...
-
07 Mayıs 2007, 00:04
süper olmuş jantlar...
daha bi atletik durmuş...siyah motora ne renk şerit gider sizce?
-
07 Mayıs 2007, 00:09
evet arkadaşlar şu konuya ben bi açıklım getireyim bari ben şu ana kadar cbf 150 de ilk aldığım günden bu yana 120 km üstünde sürat i ne yaptıysam göremedim yani 121 demedi motor'um 2900 km de şu an da yalnız şöyle bir şey varki motor'daki tork çok süper yani en dik rampalarda bile 3.vitesde bile toparlayabiliyor ve çok çabuk hızlanabiliyor ben şu anda çok memnunum ama herkese tavsiyem motoru pek fazla zorlamaması bu motorun hakkı 100 km hız şu an benim gözümde pek nadir ara ara rampalarda 120 yi görüp bırakmak lazım ki pistonlar çok fazla aşınmasın ilerde sorun yaratabilir
ne sağcıyım ne solcu motorcuyum motorcu kalayım:cat:
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 16 kullanıcı var. (0 üye ve 16 misafir)
Bu Konudaki Etiketler