Zincir 500 km demi uzuyor şaka gibi benim Ybr 6900 küsürde daha hala gevşemedi bu yalpalama olaylarıda aklıma takılıyor Cbf sipariş ettiğime pişman olmam inşallşah
Zincir 500 km demi uzuyor şaka gibi benim Ybr 6900 küsürde daha hala gevşemedi bu yalpalama olaylarıda aklıma takılıyor Cbf sipariş ettiğime pişman olmam inşallşah
merabalar motortan pişman olucanı sanmıyorum.bu bahsettiyimiz konular aslında normal bi kullanıcının farkedebileceyi şeyler deyil.aşırı titizlikten görüyoruz bunları.her motorda olduğu gibi bu motorunda kronik sorunları var tabi ama hiçbiri pişmanlık verici ve yolda bırakıcak şeyler deyil.devede pire misali.bunların dışında her yönüyle kullanıcısını tatmin eden,keyifli ve yolda bırakmıycakmış hissini vermesi bu tip küçük sorunları örtbas ediyor.çanttaki yalpalama tabiki hoş deyil ama üretim hatası olabilir genelleme yapmamak lazım.bu kadar kullanıcı içinde 1 veya 2 kişi bahsetmiş.servise göstericem neticeyi bildiririm
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:15 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:11 ----------
kasise girmediyime eminim öyle olsa bile jantın belli bi noktasında yukarı aşağı salgı yani eğiklik olması lazım.benimkinde jantın tamamında stabil ve sağa sola gerçekleşen bi yalpa var sizce ne olabilir paylaşalım.göbektede boşluk yok tşk
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:15 ----------
bu arada disk aynasındaki hatalı dönüş jantın ayıbından kaynaklanıyor. yani sorun jantta.trafiye kapalı yolda güvenli şekilde direksiyon arasından jantı izliyorum ve rahat 3 4 milim sağa sola yalpaladığını görüyorum ve bu tek bi noktada deyil tamamı
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:19 ----------
bu durumu diskin ötme sebebini gözlemlerken farkettim.henüz 750 km deyim ve aldığım andan beri ötüyor.başlarda alışması gerek diye üzerine düşmemiştim.yani bu yalpalama ilk andan beri varmış.direksiyonun titremesinide durolardan kaynaklandığını sanmıştım özellikle 80 km ile giderken gazı kapattığımda ön tekere binen yük arttığı için daha çok belirginleşiyor.bunların hepsi janttaki yalpalamadan sanırım
şu jantı kontrol edip yazıcam durumu
bir de yan givi çantalarımı egzozla beraber kullanamıycam sanırım yukarda duruyo çünkü egzoz,eğer isteyen olursa uygun fiyata verebilirim ozaman değiştiririm egzozu artık şimdilik iptal...
etoşcum biz lastik işini ACEMİ60 sayesinde hallettik...sen lastikleri başka bir ihtiyac sahibine verirsin artık... yeni motorunuda bekliyoruz heyecanla biraderim...
biraderim benimde gelme işi belirsiz...kısmet artık...büyük gezi olacak...tanışmalar falan...bu gezdiğin arkadaşlarınıda çağır ortam yaparsınız... bu tür büyük gezilerde kaynaşamıyor insan...merhaba merhaba oluyor sonra herkes dağılıyor...ilk defa katılan için yani...
hemşehrisiniz galiba yani en çok sizin kaynaşmanız gerekli doğa kanunları gereği... sen oralımısın...ben sık gelirim oralara...Muratlıya falanda uğrarım...düz ova ama ne bilim işte insanı çekiyor herhalde...
hayırlısı olsun...
CBF 150 nize uzun saplı ybr aynası taktırırsanız çok rahat edersiniz...bir dost tavsiyesi...20-lira çifti...kesinlikle değer...kromlardan kurtulun bir an önce...
20 binden sonra onları meşhur 20/40 ları var onları koymaya başlarlar...
deminki fotolar güzeldi...
ben mont hususunda HELD kullanıp çok mutlu olanlardanım...6 yıldır aynı montu giyiyorum kilo arttı değiştirmem lazım bu aralar...
bu arada şu aralar spacy 110 kullanıyorum emaneten...
Benim taka bir süredir serviste yatıyor...bir zırıltı var ve sorun bir türlü çözülemiyor...uzun soluklu kalınca bana cbf 150 ye vekaleten bu düldülü verdiler...
110 cc olmasına mı yanayım...
GS plaka olmasına mı yanayım...
60 km hızdan sonra motorun feleğini şaşırdığına mı yanayım bilemedim...ivmelenmesi berbat...ayağımı yerden kesiyo işte namussuz ne yapalım...buna da şükür...
küçümsediğim bu motor 3810 lira plaka hariç...yani cbf 150 den bile pahalı...
son olarak Honda hayat onda değil maalesef...
gelelim bir kaç fotoya...at üzerinde kelebek misali...
Sarı Çizmelerimle dalga geçmeyin...Emekçi Çizmesi O...
bu fotoda çok kasmışım yav niyeyse...
GS plaka ve GS stadı...motoru kan çekti buraya..manzara seyredip çeğerdek çıtlatmaya gelirim...çeğerdek kabuklarınıda aşağıya yola atarım... bu arada aşağıdan bir gsxr 1000 geçiyordu...uzaktan anlarım ben...
solda polis lojmanlarında oturduk 90-95 arası...stad mtad yoktu tabi o zamanlar...hatta 90 larda otoban yeni sayılırdı...araba bile nadir geçerdi... şimdi lojman karşısındayız...seyrantepe çok değişti...vay bee...
son olarak bendeniz metehandro kulunuz ...
dipnot...işten ayrılmadım birkaç gün kafa istirahati aldım...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
kontrol ettim aynı şekilde bendede 3 mm kadar bi yalpalama var komple jantta,geçen uzu yolda da hissettim hafif 90la giderken ama şüphelenmedim.. Ya motorlara balans yaptırılmıyomu ?? Ben ön tekeri hiçbiyere vurmadım eğer okadar hasssas değilse benden kaynaklı değil kesinlikle... Halledilir bence bu sorun servis yapmassa kendim hallederim
inşallah yakın zamanda uğrarım...Kıyıköye gidermiyiz mesela...Trakyalılar arasında da bir rekabet sezerim hep...Rizeliler ve Trabzonluların birbirine uyuz olduğu gibi birşey yanlışmıyım... Tekirdağ da ne zaman köfte yesem hep ağzımın tadı kaçmıştır...aga bu adamlar anlamıyorlar inan köfteden...bana hayatımın köftesini yediremediler bir türlü...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Aga ben bu hafta sonu Demirköy'de kamptayım, sonraki hafta da Edirne'de olucam. 22 mayıs haftası şimdilik belirsiz ama o hafta muhtemelen hanımla birlikte olacağımız bir plan yapmak lazım iki hafta arka arkaya kaçılmaz bizimkinden
Ben Tekirdağ köftesini oldum olası sevmedim.
Edirne - Uzunköprü'lüyüm aslında , hiç birşey o köftelerin yerini tutmaz aklında olsun.
Yolun düşerse Uzunköprü'de bu aralar Köfteci Mustafa için iyi diyorlar , bir de Kırcasalih'te İsmail abi var tavsiyemdir.
Bir kardeşim Beşiktaş'ta bir yer açtı köfteler Uzunköprü'den gidiyor. Kardeşime kefilim ama köftelerini henüz tadıp onay vermiş değilim
Sizin altınızda bez varken , bizim altımızda MZ vardı
"Tecrube, limitlerini bilmektir"
Arkadaşlar 2011 cbf kaç km hıza ulaşır...bide yakıt tüketimi nasıl...önümüzdeki günlerde motor almayı düşünüyorum ybr 125 ile cbf 15o arasında gidip geliyorum tavsiyelerinizi bekliorum... şimdiden teşekkürler...
Benden tecrübeliler vardır sanırım ama gördüğüm kadarıyle kendi tecrübemi yazayım.
70 kiloyum , henüz 500km yol yapmış cbf150'im 100km hıza rahat çıkıyor sonra ivmelenmesi yavaşlıyor. 110km ye kadar problem yok 110 dan sonra iyice kesilmeye başlıyor 115'i görmüşlüğüm var. Belki rodaj sonrası 120km hızı görmüşlüğüm olur , işin o kısmı tamamen şans.
Bu 500km lik kullanım süresi içerisinde hiç 100km hıza çıkma ihtiyacım olmadı ben hala ona şaşıyorum.
Sizin altınızda bez varken , bizim altımızda MZ vardı
"Tecrube, limitlerini bilmektir"
Arkadaşlar 2-3 gündür rahatsızdım forumada giremedim pek bugun biraz motorumla dışarı cıkıyım dedim 30km daha yol yaptım 120km de oldu benim canavar 20 tl lik benzin almıstım motoru teslim aldıktan sonra 92 km de yedege düştüm şuan yedekle gidiyorum...
Motorumuzun frenleri gerçekten güzel bugun giderken aniden otobüs önüme dogru kırdı manevra yaptı arada sıkıştırıcaktı beni 30kmh falandı hızım iki frene birden bi bastım zınk diye durdu motor gerçekten bu hosuma gitti hız fazla degildi ama kayabilirdi vs vs 2 kişiydik motorda .
Ön lastigi çevirince hafif disk sesi yapıyor bu sizdede varmı normalde duyulmuyor ama sessiz ortamda motor dururken ön lastigi çevirdinizmi hafif sürtme yapıyor gibi ama sorun degil hızını falan yavaşlatmıyor pek etkilemiyor...
Motorun lastik havaları kac bar olmalı bunu merak ediyorum kontrol etmekte fayda var aldıgımdan beri aynı havalarla gidiyorum ...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:04 ----------
Ooo hemşeri çok ya bende Kırklareli / Pehlivanköylüyüm arada sırada gidiyorum memlekete yakındaki arkadaşlarla bulusmak görüşmek isterim gittigimde
deniz feste arkadaşlık gönderde tanışalım yaa,sen helmiceksin ben bari geleyim yeniceye oğlak çevirme yemeye.ben o parçacıya uğramıyorum artık çünki yanlış yaptı,yan tarafındaki Gelen ticaret ten alışveriş yapıyorum çok iyiler,,kappa k35 çantamıda onlardan aldım 175 tl ye,şimdide ayakkabı koruyucu isteyeceğim yarın.
slmlr
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:49 ----------
mrb methan arkadaşım
ben dün yedek parçacı arkadaşta ybr uzun kol aynalara baktım ve çok hoşuma gittiler fakat arkadaş bana ybr aynaların sağ aynası ters diş olduğu için senin cbf 150 ye uymaz dedi.
omu yanlış biliyor veya senmi bir işlem yapıp taktın?
kısacası uyuyormu ikiside?bilgilkendirirsen sevinirim.
slmlr
Ercan
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:54 ----------
mrb methan arkadaşım
ben dün yedek parçacı arkadaşta ybr uzun kol aynalara baktım ve çok hoşuma gittiler fakat arkadaş bana ybr aynaların sağ aynası ters diş olduğu için senin cbf 150 ye uymaz dedi.
omu yanlış biliyor veya senmi bir işlem yapıp taktın?
kısacası uyuyormu ikiside?bilgilkendirirsen sevinirim.
slmlr
Ercan
Bugün xenon farı honda bayinde gördüm gerçekten güzel ve çin malı hiçbir şekilde eklemeli falan değil fabrika çıkışlı kutusunda yani sonradan çıkan cbf150 devir saatleri gibi. angel'in içinde bir de kırmızı ışık da var isterseniz onu da angelle yakabiliyorsunuz daha farklı bi havası oluyor foto makinem o an yanımda olmadığından fotoğraflarını çekemedim kesinlikle tavsiye ederim şuan elinde 2 tane var honda servisinin 1 tanesi ben oradayken birine satılacaktı muhtemelen satılmıştır bi tane de ileride kendime alıcam size tavsiyem mutlaka alın görünümünden ve ışık hüzmesinin canlılığından memnun kalacaksınız mesafesi çok iyi
arkadaşlar bende bi cbf aldım kısmetse yarın veya dier gün gelio inşallah memnun kalırım
Evet arkadaşım cok güzel yerler hele babaeski pehlivanköy - pehlivanköy uzunköprü yolu tam gezmelik arabalarda seyrek geçiyor mis gibi doğa ohh valla şimdi orda olmak vardı Ağayerini biliyorum babaannemin annesi eskiden o köylüymüş 1-2 kere gitmişligim var o tarafa gezmeye
Lüleburgaza zaten giderken hep ugruyoruz malum e5 istikametinden gidince şehrin içinden geçiyoruz çok güzel yerler
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:45 ----------
Hayırlı olsun memnun kalıcagınıza garanti verebilirim parasına göre en güzel motoru aldınız bence sizde şanslı insanlardansınız artık o titreşimsiz motoru yeter onun yağ gibi kayıyor yolda
Şu an bu konu içerisinde 16 kullanıcı var. (0 üye ve 16 misafir)