Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
01 Mayıs 2011, 23:10
mrtdem adlı üyeden alıntı
20 ytl benzin 4.5 litre artı bir litrede depoda olsun 5.5 litre demek yani yedekten 2.5 litre fazla buda 80 ila 100 km arası yol yapar yaklaşık yedeye düşmek üzresin
.eğer ana yoldan karşıdan karşıya geçmek gibi serlik isteyen durumlarda yedeye düşmek üzereysen yedeye al öyle geç riske atma kardeş tavsiyesi
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:50 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:26 ----------
birde benim canımı sıkan bi husus var motorum siyah ve inanılmaz kolay çizilen bi boyaya sahip elinizi sürseniz dahi çiziliyo ve cila yapmadan geçmiyo sizde farkettinizmi özellikle depo üstü
Kesinlikle! daha yeni olmasına ragmen ufak izler kılcal lekeler hele güneşin altında daha cok belli oluyor gerçekten ne yapıcaz bilmıyorum bu depo işini en cabuk cizilen kısım orası.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:28 ----------
kartalizma07 adlı üyeden alıntı
ön arka dişlisi 15-42 değilmi arkadaşlar??
birde bu benzin musluğu yukarıda yoksa aşağıdamı durmalı? yani bitince yedeğe almak için ne tarafa çevirmeliyiz?
ok yönü yukarı olursa on ortada kapalı aşagı yedek
Reklamlar
-
01 Mayıs 2011, 23:27
arkadaşlar,kac km hızda kacıncı viteste olmak gerek yada kaç bin devirde kaçıncı viteste olmak gerek?
teşekkürler
[COLOR="DarkOrange"][B]one life,live it.[/B][/COLOR]
-
01 Mayıs 2011, 23:50
isa_özdere adlı üyeden alıntı
arkadaşlar,kac km hızda kacıncı viteste olmak gerek yada kaç bin devirde kaçıncı viteste olmak gerek?
teşekkürler
ben 930km yaptım izlenimime göre motor en rahat 5vites te 60-65le giderken süzülüyor çıt yok en rahat zamanı :D
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
-
01 Mayıs 2011, 23:53
JustRebelde adlı üyeden alıntı
Merhabalar öncelikle
Bugun izin günümdü havada güzel şöyle motorumla cıkıyım güzel bir gezi yapıyım dedim şehiriçinde taksim beşiktaş ordan sahilden florya yaptım döndüm ve tam 82 km oldu motorum Maşalllahı var hadi bakalım kim geçicek
Benimde memleketim Kırklareli inşallah mayısın ortasında falan gitmek istiyorum eger uyarsa sizinle beraber yolda 2 yeni cbf 150 ile gitmek çok keyifli ve eğlenceli olacaktır inşallah zaman denk gelirde projemi gerçekleştirebiliyim
Maalesef ben daha ne ehliyeti aldım nede mayısta iznim var ben haziran ortasında yapabilirim bu projeyi kısmet değilmiş inşallah daha sonra yaparız bunu rodajdan sonra yapar açar gazı gideriz kısmet olursa
alper150zc adlı üyeden alıntı
Uploaded with
ImageShack.us
motora jant şeridi ekledim nasıl olmuş bi gösteriyim dedim size :D
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.usarkadaşlar kusura bakmayın telden çektim vede biraz hava karanlık idare eder :D
Bende sevmiyorum bu jant şeritlerini çok oynamak taraftarı değilim sadelikten yanayım her zaman çok süsleyince iyice af buyurun apaçi motoruna dönüyor sözüm meclisten dışarı yanlış anlaşılmasın
Devirde bir yanlışlık olacağını sanmıyorum benim motorumda 5.vites 5000 devirde 60kmh görüyor
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:57 ----------
Alper motorun çok güzel kazasız belasız inşallah birde şeritleri ben nedense sevmıyorum ya hele bizim motorlara gitmiyor kanımca daha çok race motorlara gidiyor tabi ama karar yinede senin
Katılıyorum.
Kesinlikle! daha yeni olmasına ragmen ufak izler kılcal lekeler hele güneşin altında daha cok belli oluyor gerçekten ne yapıcaz bilmıyorum bu depo işini en cabuk cizilen kısım orası.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:28 ----------
ok yönü yukarı olursa on ortada kapalı aşagı yedek
Sundada anlamadığım hangisine almak lazım ki motor olur olmadık yerde stop etmesin. Yahu bi ışık falan var mı bunda bitiyor benzin hesabııııı hiç bakmamısım ya
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift!
ONE LIFE LIVE IT
Honda CBF 150 '11 ( 8750 km)
-
02 Mayıs 2011, 00:03
mete_han adlı üyeden alıntı
bekliyoruz etoşcum hayırlı haberlerini ve lastikleri...
Ok Metocum, inşallah haftaya kavuşucam motörüme Diğer arkadaşından lastiklerini alma imkanın oluşursa haberim olsun. Bende kendi çevremde cbf 150 kullanan ve ihtiyacı olan başka birine verebilirim. Bayide bırakmayacağım kesin.
-
02 Mayıs 2011, 00:07
ethemm76 adlı üyeden alıntı
Ok Metocum, inşallah haftaya kavuşucam motörüme
Diğer arkadaşından lastiklerini alma imkanın oluşursa haberim olsun. Bende kendi çevremde cbf 150 kullanan ve ihtiyacı olan başka birine verebilirim. Bayide bırakmayacağım kesin.
Acemi ustamın lastikleri ön arka hazırsa seni rahatsız etmeyiz ganga...ama tek ön vya tek arka ise seni rahatsız edicez...teşekkürler şimdiden...bu lastikleri darda olan cbfci bir arkadaş için istiyorum...
aslında arkadaş polis memuru maaşı 2500 ama bu ara sıkışık...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
02 Mayıs 2011, 00:08
dincer59-- bi jant şeridi çektik bi süsleme apaçhelik yok yani :D
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
-
02 Mayıs 2011, 00:16
dincer59-- bi jant şeridi çektik bi süsleme apaçhelik yok yani :D
Agalar geliyorsunuz değil mi Yuvacık gezisine...ben millete gel diyorum ama gelemeyebilirim de...neden çünkü iş güc bazarlarıda çağırabiliyorlar...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:14 ----------
dincer59 adlı üyeden alıntı
Maalesef ben daha ne ehliyeti aldım nede mayısta iznim var ben haziran ortasında yapabilirim bu projeyi kısmet değilmiş inşallah daha sonra yaparız bunu rodajdan sonra yapar açar gazı gideriz kısmet olursa
:
Hocam siz UNSALOC nikli arkadaşla tanışıp kaynaşsınıza hemşehrisiniz...belkide tanıştınız tabi...bu Yuvacık gezisine katılabilirsiniz...çok keyifli güzergah...İzmit merkezden Yuvacık baraja giden yol...siz Yenikapıdan Yalovaya geçebilirsiniz oradan daha kısa...
şu an için katılım 50 civarı...ama 100 kişiyi bulur rahatlıkla...
yalnız_kurt adlı üyeden alıntı
inş. bır aksılık olmazsa bu senede gelecegim...
1-alper_tim+1
2-delimavili
3-jesse+1
4_< iLk@yy >
5-halis
6-burçin&ilker
7-takendy +1
8-overcloud
9-Alper41
10-siyahatmaca
11-arslanfb
12-megadeth+1
13-teror
14-newceri
15-babaçi
16-mükerrem
17-mete_han
18-nadrov
19-unalkon
20-mevlüttttt
21--unnamed-
22-YurdaCooL
23-emre_tnl
24-alper150zc
25-zafer 61
26-Bold+1
27-Fanatik
28-mehmet onur
29-Emrah.Ark+1
30-ninjet+1
31-carpe diem
32-RocknRoLLa
33-Arjantinli69 (Tamer)+1
34-PAZ
35-Aparat + 1
36-Raphae1 ( belki +1)
37-innovacı
38-denizcimuzaffer
39-yLcN
40-kalyon86
41-kaanhol
42-RoWer+1
43-joker312
44-Nejat+1
45- yalnız_kurt
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
02 Mayıs 2011, 01:11
-
02 Mayıs 2011, 01:18
-
02 Mayıs 2011, 01:19
Çok güzel yapmışsınız valla süper olmuş
arada sırada böyle geziler yapmak gerekiyor insan motosikletine daha bir ısınıyor
Bu arada kasklarımız aynıymış ls2 targa edition sanırım benimkide aynısından fakat siyah beyaz motoruma uygun olsun diye siyah beyaz aldım sende kırmızı almıssın
motor kırmızı olunca bende kırmızı aldım uyum açısından
-
02 Mayıs 2011, 01:22
motor kırmızı olunca bende kırmızı aldım uyum açısından
Aynen
-
02 Mayıs 2011, 02:06
coolizma adlı üyeden alıntı
http://img26.imageshack.us/img26/6795/grnt0577.jpg İXS ÇANTA ben çok memnunum,150euro civarı bide bağlantı demiri 100 150 arası ama harika bi çanta çok kullanışlı ve hiç kaba durmuyo motorda tam oturuyo,tavsiye ederim şiddetle..
bide benim duro lastikler daha 350 km de bu km yi de yedeğe düşmeden bir depo benzinle yaptım
ben şu duro lastikleri birAZ daha spor geniş lastikle değiştirmek istiyorum ama sporty ler vardı nasıl acaba? isteyen olursa duroları verebilirim uygun fiyata
dostum bu yan çantalar falan arka çantanda bayagıı yüksek den ge sorunu yada dönüşlerde sorun çıkarmıyormu kontralarda falan ne bileyim negatif yanları nedır boyle bır şey lazımmış sanırım banada gerçi daha yok cbf de oalcak inşallah teşekkurler
-
02 Mayıs 2011, 03:58
-
02 Mayıs 2011, 09:19
Sizin altınızda bez varken , bizim altımızda MZ vardı
"Tecrube, limitlerini bilmektir"
-
02 Mayıs 2011, 09:57
taylanx7 adlı üyeden alıntı
dostum bu yan çantalar falan arka çantanda bayagıı yüksek den ge sorunu yada dönüşlerde sorun çıkarmıyormu kontralarda falan ne bileyim negatif yanları nedır boyle bır şey lazımmış sanırım banada gerçi daha yok cbf de oalcak inşallah teşekkurler
ikisinide dengesiz yüklemessen hiç sorun olmuyo dostum,biri yüklü biri boş olmaz tabi ama ikiside boşken yada ikisi de doluyken ne dengede nede güç kaybı olarak hiç problem yaratmıyo.hatta daha hoşuma gidiyo benim yüklenip yola çıkmak oturuyo sanki motor yola.artçıya da kesinlikle engel değil aksine daha rahat tutunma yerleri sağlıyo.ben kullanıyorum ve hiç dezavantajını görmedim....
-
02 Mayıs 2011, 10:16
arkadaşlar bir sorum olacak
cbf150 2. viteste 50 3.viteste 70 zorlayarak, bu normalmi???
5. viteste giderken motorda frenleme ve sonrasında tekrar hızlanma yapıyor.
karbüratör ayarı ve süpap ayarından sonra böyle oldu
Normalde deli gibi zorlarsan 3. vites 80 görürsün ama tavsiye etmem.
Bizim motorun hızını sınırlayan şey karbüratörmüş(devir kesici denen şey). Yeni modellerde bu değişti.
Yalnız supap ve karbüratör ayarı önemli tabii.
dincer59 adlı üyeden alıntı
Hocam yeni geldim sorunu cevaplıyım evet o hızlara o viteslerde zorlarsan ulasır öyle bi görüntü var ama inan zorlama kelimesinin hakkını vermen gerek ben motorum yeni diye o kadar zorlayamadım hem rodajda hemde kıyamadım cok bagırıyodu altımda
yalnız şöyle diyim 4000 devir 5. vites 50 km falan yapıyor onu farkettim (yalnız yanlıs hatırlıyorda olabilirim bidaha tekrar deneyecem bunu) yani demem o ki 2. viteste 50 km hıza cıkmak için kaç devir yapmak lazım sen düşün
yazık motora bu alet onun için yapılmamıs 5. viteste 50-60 km de varya yağ gibi kayıyor alet işte diyosun motor kullanmak böyle bişey hiç inmesem üzerinden diyorsun sonra densizin biri korna çalıyor uyanıyorsun
Adamlar insaflıymış, genelde yanından sıfırından vııın diye geçerler.
Çünki bizim memlekette yol büyüğündür.
kimi adlı üyeden alıntı
Başlıkta yeni CBF'lerin fotoğraflarını sıkça gördüğümüz bu günlerde biraz nostalji yapayım dedim, her ne kadar ruhsatta 2011 model yazsa da...
Kendisi daha 3100 km'de.
Güzel fotolar.
yalnız şöyle diyim 4000 devir 5. vites 50 km falan yapıyor demişsin vitesi yanlış yazdın galiba???
buarada buji değiştirerek sorun ortadan kalktı
Vites ve hız doğrudur, az yaksın diyorsanız 3000-4000 arası 5250 de ise max tork veriyor.
cengaver29 adlı üyeden alıntı
silindir üst kapağında piyano yatağı diye bir parça var onun değişmesi lazımbenim motorunda 140 TL falan tuttu seninki 250-300 ü geçer.. ilk vitesli motorun galiba vites değişimlerinde debriyajı düzgün kullanmamandan kaynaklanan birşey..inşaallah bu parça kırılıp motor bloğunun içine düşmemiştir :(
GEÇMİŞ OLSUN...
Hocam öldürdün motoru, arkadaş olmazsa bir servise götürsün.
mrtdem adlı üyeden alıntı
mrb bende sitenin yeni üyesiyim motorumu alalı iki ay oldu ve 750 km deyim.aynı sesi bende duyuyorum.hatta motorla attığım ilk turda farketmiştim fakat takip ediyorum çalışmada hiçbir yan etkisi yok sanırım motorun çalışma karakteri böyle.yağ viskozitesini deyiştirmek mantıklı
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:20 ----------
öncelikle herkese selamlar 2 aydır cbf 150 sahibiyim ve 1082 sayfanın tamamını okudum.şıkırtı sesinden birçok arkadaşımız bahsetmiş fakat bu konudan dolayı sorun yaşıyan olmamış.bu ses özellikle rölantide verilen 3000 devirlik ufak aragazlarda dahada belirginleşiyor.bunun yanısıra orjinal duro lastiklerdeki salgılı döngü sanırım standart.belirli hızlarda direksiyon gevşek tutulduğunda can sıkıcı.birde balata spreyi kullanmama rağmen ön diskteki ötme sesini kesemedim
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:38 ----------
bu arada motorun her yerini sürekli gözlem altında tutuyorum bu eski bi hastalık çoğumuzda kesin vardır.birçok gevşek vida yakaladım bunlardan biri ana bağlantı somunuydu.aman bunlara dikkat.yakıt olarak ikinci depodayım.ilk depoda 360 km de yedeye düştüm.ilk 500 km den sonra yağımı deyiştirdim ve sınırları aşmadan 15 20 km de bir gaza yükleniyorum 8000 devire yaklaşınca gazı kapatıp yavaşlıyana kadar bekleyip vitesimi düşürüp normal tempoda devam ediyorum.performansım gayet tatminkar.vites problemi yaşıyan arkadaşlar var.1 den 2ye geçirirken çıkan ses çok normal çünkü arada boş var buda daha uzun vites yolu ve sesli geçiş demek.uygun aragaz kullanımıyla bu durumu çok yumuşak hale getirebilirsiniz.durduğunuz yerde boşa almak ve yüksek viteste kaldığınızda boşa almak çok güç olabilir buda normal.motoru biraz hareket ettirerek bu sorunuda çözmüş oluruz
Çok güzel bilgiler, teşekkürler.
ön arka dişlisi 15-42 değilmi arkadaşlar??
birde bu benzin musluğu yukarıda yoksa aşağıdamı durmalı? yani bitince yedeğe almak için ne tarafa çevirmeliyiz?
Hocam kullanma klavuzu çok güzel bilgiler içeriyor. Oku çoğu bilgi orada zaten mevcut.
isa_özdere adlı üyeden alıntı
teşekkürler
az yaksın dersen 3000-4000 max tork 5250 de.
vabisciler adlı üyeden alıntı
slm arkadaşlar bu gün bir virajda sağlam yatırdım . resmen motor altımdan kaydı gitti. çok tecrübeli olmadığım için acaba ne zaman motordan düşücem diye düşünüp dururken bugüne nasipmiş. neyse bu safhayıda atlatmış bulunuyoruz. şunu anladımki orjinal lastikleri beş para etmezmiş ibreti alem için fotoları yayınlıyorum. allah kimseye kaza bela vermesin. motorda oluşan hasarıda sonra ekliyeceğim. motorun ön çamurluk çok az çizildi sol elçik çizildi deforme oldu sol arka grenaj sağlam çizildi ama motorun rengi gri olunca fazla belli olmuyor
sol arka sinyal ucundan koptu gitti . karizmayıda öyle bir yerde çizdirdimki bir bayanın önüne yattım resmen . ama sağolsun ilgilendi benimle birşeyin varmı felan .
Geçmiş olsun, full koruma şart.
aklıma bir çılgın proje geldi belki aranızda düşünen veya uygulayan vardır
cbf 150 dişli grubu 15-42
ybr 125 dişli grubu 14-43
apache dişli grubu 13-44
yapmak isteğim cbf150 ye 14-43 veya 13-44 yapmak. motor daha mı seri olur acaba.
ybr ile apache bu sayede mi seri???
ama şuda var cbr 125 15-42
bu nasıl seri acaba? beygiri güçlü ondan olabilir. 6 ileri şanzımandan da olabilir.
dişli ebatları velomo.com.tr den alınmıştır herhalde doğrudur.
Hocam sana bir site ismi vereyim, bana dua edersin. Orjinal dişli ve bakla sayısını yazıyorsun, sonra ise istediğin dişli oranlarını sana hız ve tork olarak kazanç ve kayıplarını hatta bakla çıkartman gerke mi onu bile söylüyor.
@aydoganx in katkılarıyla.
http://www.sprocketcalculator.com/
[/COLOR]
forumdan 4 arkadaşla bugun bi gezi yaptık cbf imle beğendiğim bi kaç fotomu ekliyim dedim çok aktifim bu ara
Çok güzel gezmişsiniz ancak o dizler o şekilde 5-10 sene rüzgar yerse iflah olmaz.
Dizlik kullanmanı şiddetle öneririm.
Hatta full koruma daha da iyi olur.
Murat Kehya
Acemi Motorcu
A-(eksi)
-
02 Mayıs 2011, 10:44
-
02 Mayıs 2011, 11:03
coolizma adlı üyeden alıntı
BAKMAYIN BABANNE ÖLE MASUM DURUYO ONA DA Bİ TUR ATTIRDIM MOTORLA :D:D ARETİME DOĞRU Bİ TUR ATALIM DEDİ :D:D
Babanenin aretime dediğini duyunca aha hemşo dedim
Güle güle iyi günlerde kullan gri gerçekten şık duruyor
Sizin altınızda bez varken , bizim altımızda MZ vardı
"Tecrube, limitlerini bilmektir"
-
02 Mayıs 2011, 11:08
unsaloc adlı üyeden alıntı
babanenin aretime dediğini duyunca aha hemşo dedim
Güle güle iyi günlerde kullan gri gerçekten şık duruyor
teşekkürler,lüleburgaza yolunuz düşerse beklerim
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)
Bu Konudaki Etiketler