Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Alıntı guneylee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynen öyle ancak 130'u gören cbf ler nadir'dir dediğim gibi rodajında sakin ve devirli kullanılan bir cbf ancak 130 görebilir onun dışında sıksan 115-125 arası genel olarak.
    desenıze mu motor dık yokus asagı es kaza 160 ı gorse devır saatı tekrardan 1 e gelecek

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

unsaloc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pegaso650-Cbf150-KLE500-F650GS
    Alıntı kenan145300 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    desenıze mu motor dık yokus asagı es kaza 160 ı gorse devır saatı tekrardan 1 e gelecek
    Kadrandaki son rakamlara takılmamak lazım. Cbf150'yi ele alırsak kadranda 160km/s yazıyor diye devir saati sona dayandığında 160km/s yazacak diye bir kaide yok. Aynı şekilde hız mucizevi bir şekilde 160km/s'e çıkınca devirde o oranda artacak diye bir kural yok. Cbf150'de hız 160km/s'e bir şekilde çıkarsa sanırım motoru çoktan ele almış oluruz

Son vitesler genelde motoru rahatlatmak , aracın kazanılan mevcut ivmesi ile motorun rahat çalışmasını sağlamaktır. O yüzden son viteslerde tork yok denecek kadar azdır ve o yüzden hiç bir araç son viteste kalkış yapamaz

Genelde tüm araçlar son viteste sadece arka rüzgar ve aşağı eğim gibi hallerde kadranı devir saatinin sonlarına yaklaştırabilirler , onun haricinde standart , fabrikasyon bir aracın son viteste devir saatini dibe yaklaştırması yalnızca kadran kalibre değilse , bozuksa veya motor yağ yakıyorsa gerçekleşebilir.
    Sizin altınızda bez varken , bizim altımızda MZ vardı

"Tecrube, limitlerini bilmektir"

Motosikleti
    2011 Cbf 150
    Alıntı atakan26 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese iyi akşamlar.Honda cbf 150 almak için Anes motoru aradıgımda haziran için isim yazabiliriz demişlerdi.Bende ne olur ne olmaz diye İstanbuldaki bütün honda bayilerini aradım.Şansım pek yoktur ama mutluhan motoru aradıgımda elimde 1 tane siyah cbf 150 var dedi(tamda istediğim renk)Bende hemen fiyatını sordum 4350 dedi ama + ları var tabikide.Artılarına gelecek olursak motor koruma demiri, grenaj demiri, givi e45 simply(siyah) ve de ayaklık - plaka yok.Eskişehir'den aradıgımı kuzenımın motoru alacagını biraz daha indirim yapmasını söyledim sagolsun 4250 ye indi.Ben bir hediyede siz verin dedim Sonuc = 80 tl lık eldiven hediye verdi.Sizce fiyat nasıl bunu ögrenmek istedim.Birde ben motoru trenle getirtcektim bunu düşünen arkadaşlar varsa karar deiştirsin 2010'da kaldırılmış - ancak uzak noktalara varmış.Sagolsun kuzenim minibüsle getirecek.
    Öncelikle hayırlı olsun
    Bende eskişehirdendim
    Fiyat konusunda bi bilgim yok ama bende Ankara'dan sipariş ettim motoru nasıl getireceğimi düşünüyordum kuzen'iniz banada yardımcı olabilirmi acaba tabiki masrafları karşılayacağım
    Msn adresimi veriyim konuşma fırsatı buluruz belki
    m.d.10_ur@hotmail.com

Alıntı isa_özdere adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bence hangi renk istiyorsan o rengi satan bayiden al.sonra pişman olma.içine sinmeyen birşeyi almanın geregi yok.
    Siyah yada kırmızı istiyorum ikiside olur benim için ama yeterki gri olmasın.
    20 Mayıs'da bi sonuç alamazsam buraya yazacağım tavsiye edeceğiniz bayi'den alacağım

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:20 ----------

Gri sevmem ama motorunuza hayran kaldım
    Özellikle Angel'a bittim
    Kazasız sürüşler

TheNightHawk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    Alıntı fatih_005 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abicim anlıyorum demek istediğini gittiğim yol şehirlerarası olsa da 90-100 le giderim mümkün oldukça. sadece test amaçlı son hızına bir bakayım dedim kızılkurt arkadaşımız gibi. rüzgarın etkisi olabilir mi diye düşünüyorum ama aynı yolda geri dönüşte de 105 km hızı geçemedim durum bundan ibaret. 70 kg yim ve kaskımı siperliğe dayadım
    değişen bişey yok

Fatih_005 , demek istediğimi anladığına ve üzerine alınmadığına sevindim. Ben bilgilendirme amaçlı yazdım çünkü. Şimdi bizim motorların gücü belli, rüzgar ciddi bir direnç kaynağı, bazen düz gibi görünen yollar bile hafif rampa olabilir, karşıdan esen rüzgarı motor hareket halinde ilen pek anlayamazsın. Bu da aracın son hızını düşürür. Motorumuz sonuçta 100bg değil, 10 bg in 2 si rüzgardan giderse son hızı da 10-20km düşer haliyle. Bu kadar kafanıza takmayın. Eski bisikletçi olduğumdan iyi bilirim rüzgarın ne kadar büyük etkisi olduğunu. Düz yolda 60km hıza zor çıkan bir bisikletçi, kamyon ya da otobüs gibi rüzgarı kesen (hiç tavsiye etmediğim bir durumdur, hatta daha dün 2 profesyonel bisikletçinin bu şekilde şehirler arası yolda kamyonun 1m arkasından 90 km hızla gittiğini gördüm düz yolda) bir aracın arkasında bisikletin dişli oranlarının elverdiği son hıza bile ulaşabilirsiniz. Hatta arkadan esen rügarın hızını hızınıza ekleyip bisiklet için inanılmaz hızlara bile çıkmanız mümkün. Rüzgarın gücünü hafife almayın. Siz kafanızı eğip depoya yapışsanız bile, motorun ön kısmı yine de büyük bir direnç sergiler.

http://www.youtube.com/watch?v=zqDNPJ8wgXI

bkz. kamyon arkası düz yolda 86km/h

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:55 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=rTfu0hjVtzE

rampa aşağı hız rekoru denemesi.

Kıssadan hisse, hız yapacağım diye kendinize riske atmayınız.

Sonuçta bu motorlar özel üretim , titanyum magnezyum alaşım falan değil, 120km hızla bir çukura düşerseniz ÖLÜRSÜNÜZ.

Motosikleti
    honda cbf 150 silver 2011
    Alıntı _10ur_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle hayırlı olsun
    Bende eskişehirdendim
    Fiyat konusunda bi bilgim yok ama bende Ankara'dan sipariş ettim motoru nasıl getireceğimi düşünüyordum kuzen'iniz banada yardımcı olabilirmi acaba tabiki masrafları karşılayacağım
    Msn adresimi veriyim konuşma fırsatı buluruz belki
    m.d.10_ur@hotmail.com

Siyah yada kırmızı istiyorum ikiside olur benim için ama yeterki gri olmasın.
    20 Mayıs'da bi sonuç alamazsam buraya yazacağım tavsiye edeceğiniz bayi'den alacağım

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:20 ----------

Gri sevmem ama motorunuza hayran kaldım
    Özellikle Angel'a bittim
    Kazasız sürüşler
    çok teşekkür ederim bende sewmezdim ama kuryelerden ayrılmak istedim,bununla bile birine yol verdiğimde bana kolaygelsin diyenler oldu :D

fatih_005 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF150 2011 GRİ
    Alıntı TheNightHawk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fatih_005 , demek istediğimi anladığına ve üzerine alınmadığına sevindim. Ben bilgilendirme amaçlı yazdım çünkü. Şimdi bizim motorların gücü belli, rüzgar ciddi bir direnç kaynağı, bazen düz gibi görünen yollar bile hafif rampa olabilir, karşıdan esen rüzgarı motor hareket halinde ilen pek anlayamazsın. Bu da aracın son hızını düşürür. Motorumuz sonuçta 100bg değil, 10 bg in 2 si rüzgardan giderse son hızı da 10-20km düşer haliyle. Bu kadar kafanıza takmayın. Eski bisikletçi olduğumdan iyi bilirim rüzgarın ne kadar büyük etkisi olduğunu. Düz yolda 60km hıza zor çıkan bir bisikletçi, kamyon ya da otobüs gibi rüzgarı kesen (hiç tavsiye etmediğim bir durumdur, hatta daha dün 2 profesyonel bisikletçinin bu şekilde şehirler arası yolda kamyonun 1m arkasından 90 km hızla gittiğini gördüm düz yolda) bir aracın arkasında bisikletin dişli oranlarının elverdiği son hıza bile ulaşabilirsiniz. Hatta arkadan esen rügarın hızını hızınıza ekleyip bisiklet için inanılmaz hızlara bile çıkmanız mümkün. Rüzgarın gücünü hafife almayın. Siz kafanızı eğip depoya yapışsanız bile, motorun ön kısmı yine de büyük bir direnç sergiler.

http://www.youtube.com/watch?v=zqDNPJ8wgXI

bkz. kamyon arkası düz yolda 86km/h

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:55 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=rTfu0hjVtzE

rampa aşağı hız rekoru denemesi.

Kıssadan hisse, hız yapacağım diye kendinize riske atmayınız.

Sonuçta bu motorlar özel üretim , titanyum magnezyum alaşım falan değil, 120km hızla bir çukura düşerseniz ÖLÜRSÜNÜZ.
    ikinci videodaki bisikletçinin kıyafetlerinden bana da lazım çok güldüm yahu amasya'da da böyle tepelerden dağlardan çok var haftasonu böyle bir denemeyi ben de mi yapsam
    Denizleri seviyorsan dalgaları da seveceksin,
    Uçmayı seviyorsan düşmeyi de bileceksin,
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin...

Alıntı fatih_005 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eyvallah abicim önerilerin için teşşekkür ederim bazı arkadaşlar benimkiyle aynı km lerdeki motorlarının 120 leri gördüğünü yazıyor bende o yüzden böyle kafayı taktım. neyse biraz daha dolaşayım km 1000 olunca ali ustaya anlatırım durumu
    120-125 km yapıyoruz tabii ama üzerinde eğilerek yatarak yapabiliyoruz
    [COLOR="Red"][I] ::uzgunum: ama BİGÜN HERKES "benimde bi cbf'im olsa" diyecek ((hayatımı VFR-1200 ile sonlandırmak istyrm)) [/I][/COLOR]

Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    Alıntı coolizma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çok teşekkür ederim bende sewmezdim ama kuryelerden ayrılmak istedim,bununla bile birine yol verdiğimde bana kolaygelsin diyenler oldu :D
    usta kuryelerden ayrılmak için gri aldıysan en büyük hatayı yaptın bütün kuryeler gri alıyor artıkın kırmızı alıcaktın :D
    Alıntı necdet_vv adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    120-125 km yapıyoruz tabii ama üzerinde eğilerek yatarak yapabiliyoruz
    zaten 120-125 yaparsa bu motor deyme gitsin yani fazlası gerekmez :D
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yuvacık Gezisi var 29 Mayısta...gelmek isteyenler buyursun...gelen adını yazdırsın...50-100 motor arası katılım olacaktır...harika bir mekan doğa harikası...
    EĞERKİ www.bursaenduro.com un düzenlediği şenlikten sabah erken çıkarsam katılırım FAKAT 27-28-29 MAYIS BURSA-BUYÜKORHANAN-GÖRECİK YAYLASI nda kai gezimi biraz erkenden bitireyim ve ordan çıkayım dersem yola ve zor gelmezse ordan oraya 300km yol kat etmek gelirim
    [COLOR="Red"][I] ::uzgunum: ama BİGÜN HERKES "benimde bi cbf'im olsa" diyecek ((hayatımı VFR-1200 ile sonlandırmak istyrm)) [/I][/COLOR]

erdibasak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Henüz yok...
    hocam, angel'i nasıl yaptın?hazır aldıysan nereden? kendin yaptıysan, fotoğraflar çekip kendin yap bölümüne koyaydın iyiydi
    Ömrüm, hayatım... Başak'ımmm...

Motosikleti
    Alıntı erdibasak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam, angel'i nasıl yaptın?hazır aldıysan nereden? kendin yaptıysan, fotoğraflar çekip kendin yap bölümüne koyaydın iyiydi
    burdaki tek ilaç ecza deposu 250 tane sipariş verdi 25 tane geldi hepsi de siyah :D:D burası 100bin nüfuslu lüleburgaz tekim burda yanii :D:D:D

mercek xenon servisinde takıldı orjinal uzun kısa.....

Motosikleti
    burdaki tek ilaç ecza deposu 250 tane sipariş verdi 25 tane geldi hepsi de siyah :D:D burası 100bin nüfuslu lüleburgaz tekim burda yanii :D:D:D

mercek xenon servisinde takıldı orjinal uzun kısa.....
    Ne kadara mal oldu xenon?

acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Anladığım kadarıyla CBF150 nin motor aksamındaki bilyalar pek de kaliteli değil. Hız kesip kompresyona bindiğinde takırdama şeklinde bariz bir bilya sesi geliyor. Ses Şahin arabaların prizdirek biyasının takırdamasıyla neredeyse aynı. Onlarda da fabrika çıkışı standart ses vardı. Bu sesi önlemek için kaliteli bir bilya alıp değiştirmek gerekiyordu. Önceki motorumda(Kymco CK125) hiç bir koşulda bilya sesi gelmiyordu. Bazı yönlerden eski motorumu arayacağımı sanıyorum.

Velhasıl bu motora "sibief" değil ancak "cebefe" denir.

Motosikleti
    Alıntı acemi60 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anladığım kadarıyla CBF150 nin motor aksamındaki bilyalar pek de kaliteli değil. Motor kompresyona bindiğinde takırdama şeklinde bariz bir bilya sesi geliyor. Ses Şahin arabaların prizdirek biyasının takırdamasıyla neredeyse aynı. Onlarda da fabrika çıkışı standart ses vardı. Bu sesi önlemek için kaliteli bir bilya alıp değiştirmek gerekiyordu. Önceki motorumda(Kymco CK125) hiç bir koşulda bilya sesi gelmiyordu.

Velhasıl bu motora "sibief" değil ancak "cebefe" denir.
    ben öle bi sesle karşılaşmadm bi servise sorsanız sizinkine özgü olmasın
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

Motosikleti
    Alıntı unsaloc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne kadara mal oldu xenon?
    orjinal sıfır farın üstüne 180 tl,bulabilirsen tabi ..

Motosikleti
    orjinal sıfır farın üstüne 180 tl,bulabilirsen tabi ..

Aaaaa? Gelip Burgaz'dan alalım kalmadı mı?

Motosikleti
    ------------------

Motosikleti
    Alıntı unsaloc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aaaaa? Gelip Burgaz'dan alalım kalmadı mı?
    burgazda nerrdee abi yaaa,istanbula gittim ben motoru almak için,dönüşte taktırdım,çok memnunum ama arabaların xenon lu farı neyse o hiç fark yok gümdüz bile çakıyo far.

Motosikleti
    Honda CBF 150
    burgazda nerrdee abi yaaa,istanbula gittim ben motoru almak için,dönüşte taktırdım,çok memnunum ama arabaların xenon lu farı neyse o hiç fark yok gümdüz bile çakıyo far.
    Sürekli yanık kalması far camını eritmez değil mi bu konuda teknik bilgisi olan varsa açıklayabilir mi çünkü bizim farlar sürekli açık olduğu için motor hareket ettikçe yanık kalacak

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 44 kullanıcı var. (0 üye ve 44 misafir)

Bu Konudaki Etiketler