bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
bu ve bunun gibi düşünen kuş beyinliler nah satarlar o motorları
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:15 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:13 ----------
ne zaman sipariş etmiştin de 3 gün önce geldi motorun
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:15 ----------
sevgili KIZILKURT kardeşim senin motoru sipariş ettiğin tarihte bu motorda bir patlama yoktu çünkü 25.02.2011 saat 22:00'da resmi gazetede 250cc ve altındaki motosikletlerin ÖTV'si %22'den %8'e düştüğünün açıklanmasından daha 5-6 gün geçmişken sen bunu sipariş etmiştin o 1 haftalık süreçte kimse bu motorun fiyatını bile bilmiyordu ki sipariş stokları nasıl doldusrun. millet ancak mart ayının 10-15-20 anca öğrenmeye başladı ve siparişler patladı. sadece honda için geçerli değil bu tüm motosiklet markadalı aynı patlamayı yaşıyor vaziyettedir şuan ülkemizde.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:19 ----------
normalde ufak bi aragazla bu sesin ortadan kalması lazım ama. bir başka cbf kullanıcısıyla ancak yüze yüze yan yana motorlarınızı değişerek deneyin bakalım o zaman ikisi arasında ne fark var görün belki normaldir sana öyle geliyodur alper
[COLOR="Red"][I] ::uzgunum: ama BİGÜN HERKES "benimde bi cbf'im olsa" diyecek ((hayatımı VFR-1200 ile sonlandırmak istyrm)) [/I][/COLOR]
Evet bende canavarı garaja çektim dün itibariyle bugünde gittim emniyetten ruhsat, plaka cıkartmak için işlemleri hallettim plakayı bastırtım ama ayın 27 sine gün verdiler gel ala evraklarını diye İstanbul işte nabarsın
Evraklar için verdiğim paralar şöyle :
--Trafik sigortası: 104.50 (Bende bunu dün yaptırdım ve bugün Çorlulu arkadaşımızın mesajını görünce şok geçirdim ya benim kaskocu bana kazık atıp duruyor değiştirmek lazım yada istanbul ile Tekirdağ farkı analayamadım anlayan varsa beri gelsin )
--Ruhsat ücreti: 113 tl
--Dosya parası ve yazdırma ücreti: 13tl
--Fotokopi ücretleri: 2,25 tl
--Ek 1 ücreti: 1 tl (Önce şöförler cemiyetinden kendim aldım doldurdum ama elle yazılanını kabul etmiyorlarmıs sonradan gittim tekrar yazdırdım.)
--Plaka basımı : 10 tl
Yani toplam olarak 243.75 tl adamlar benden olaka masrafları için 350 tl para talep etmişlerdi. Bu durumda aldıgım motor koruma ve yan ayak bedavaya gelmiş oldu en azından onları kurtarıp motoruda çabucak aldık garaja resimleri az sonra inecem bi tur atmaya o zaman çekecem sonrasında paylaşırım şimdilik kalın sağlıcakla.
Unutmadan benim su kaskolarımı trafik sigortalarımı vs. yaptırdığım sigortacımda sıkı bi motorcu (adamda Harley falan var o şekil yani para olunca insanda öyle oluyor tabi.) Adam gitmiş Anadolu sigortayla konusup motorsiklet sigortasında indirim falan koparmıs sizede çıkaralım bi fiyat aklınızda olsun dediler olur dedim çıkardılar bizim motor için muafiyetli muafiyetsiz iki fiyat söyledi ucuz olanı 1080 tl gibi bişey Dedim 4000 tllik motor için 1000 tl kasko yok artık onlarda tabi sizin için mantıklı değil ama biz Harleylere falan yapıyoruz 60.000 tllık motorlar için hemen hemen aynı fiyat çıkıyor dediler onlar için mantıklı yani bizim için kilidi en kalınından takacaksın sağlam bi direk bulacaksın Allahına yalvaracaksın sigorta budur aynen devam arkadaslar çok uzun oldu teşekkürler okuyanlara.
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift!
ONE LIFE LIVE IT
Honda CBF 150 '11 ( 8750 km)
Büyük şehirler riskli bölge olduğu için , bu şehrin plakalarına ait araçların sigortalarıda daha yüksek oluyor.
Edirne ,Tekirdağ gibi yerlerde hırsızlık ve kaza oranları İstanbul gibi metropollere göre oldukça düşük.
Bu fiyatı etkileyen ilk etken. İkincisi ise yaş faktörü , 30 yaş üzerindeki sürücüleri daha bir adamdan sayıyor sigorta firmaları O yüzden 30 yaş üzeri ruhsat sahiplerininde bir oranda indirimi var.
37 yaşın tek tesellisi bu olsa gerek
Belki bunun gibi birkaç madde daha çıkabilir kurcalanırsa indirimde.
Benim pegoso'nunkide 30 lira tutmuştu.
Sizin altınızda bez varken , bizim altımızda MZ vardı
"Tecrube, limitlerini bilmektir"
benim motorda 600 kmlerde şu günlerde. o ses benim motorda da var takmıyorum kafaya. hatta bazen gaza geliyorum hızlı hızlı geçiyorum vitesleri, daha fazla ses gelsin istiyorum, virajlarda yatmalar, motor frenleri... vitesliye acemiyim fakat korkarakta olmuyor bende üzerine gidiyorum sonum hayrola. alıştıkça daha bir bağlanıyor bedenimin bir parçası gibi hissetmeye başlıyorum onu. ve park edip bikaç adım attıktan sonra dönüp son kez bakma isteği uyanıyor içimde
Denizleri seviyorsan dalgaları da seveceksin,
Uçmayı seviyorsan düşmeyi de bileceksin,
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin...
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
Şimdi nacizane 13 km yol yapıp geldim Breh anasını sanki dünyayı turlamış diyeceksiniz ama benim için ilk defa motora bu kadar uzun süre ve yalnız binseydiniz ve o bindiğiniz yeni aldığınız benzinini kendi ellerinizle ilk turu atmadan önce doldurdugunuz gri bi demir at olsaydı inanıyorum en az benim kadar heyecanlı olurdunuz.
**İlk izlenimlerim yukarıda bahsedilen gibi takur tukur vites değişimleri yok benim motorda ufak tefek vites değiştirdiğini hatırlatacak kadar ses var ama üç kuruşluk tecrübeme göre oda normal zira honda motorsiklet eğitimindeki motordada bunun gibi vites geçişlerinde ses geliyordu.
**Viraja hızlı girmemek gerekiyormus hatta viraja girerken vites düşürüp debriyaj kolunu sert bırakmamak gerekiyormuş Bu ve bunun gibi hareketler düşmeyle sonuçlanmaya cok acıkmıs ilk sürüşte arka teker hafif kaydı gerçekten büyük tecrübeydi bir müsibet bin nasihatten iyiymiş gerçekten neyseki kötü bişey olmadı.
**Bayır aşşaa bi totom yediği kadar bastım nacizane 100 km hızda cok rüzgar geldi üşüdüm daha giderdi ama dedim ya hem üşüdüm hemde daha fazla yemedi. Daha havalar ısınmamıs anladım.
**Yeni aldıgım file yazlık mont anca temmuz agustos aylarında beni kesecek anlasılan içime başka bi kalın bişey giymesem şimdi zatürreydim o kadar yani.
unsaloc bu arada benimde yaş 32 bilmiyorum sigortacıyı değiştirecem ben anlasılan.
Nasıl resim yüklendiğini bulayım hele resimleride atacam.[COLOR="Silver"]
İşte resimler nasılda cayır cayır yanıyor pırıl pırıl parlıyor demir atım benim beyaaaaaa. Bende aynadan dolayı parlamışım acık ikimizde parlıyoz keretayla.
ONE LIFE LIVE IT
Motorun hayırlı olsun kazasız belasız kullan inşallah Yalnız daha taze olan bir motorda 100 km ye çıkarmanız pek iyi olmaz çünkü pistonlar daha yeni yeni birbirlerine alıştıkları için mümkünse vites geçişlerini 3-4 bin devir arası yapın ani hızlanmalar yaşamayın tıpkı yeni gelin gibi davranın belirli bir km geçtikten sonra bir iki seferlik ritmik artışlarla motorun hızını zorlayın çünkü motor sağır kalacaktır. Tabi bunu şehirlerarası yolda yaparsanız iyi sonuç verir çünkü 10 dk kadar bir yüklenme yapmalısınız
bende gaza geldim bi temelliye doğru uzanıp geleyim yada belli olmaz polatlıya kadar uzarım.
Tekerlek döndüğü sürece hedefine varırsın. Önemli olan hedefe ulaşabilmektir, erken varmak değil. CBF 150[/COLOR]
Yol yap Ahmet abi At ahırda durmayı sevmez onu bazen koşturmalısın
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:55 ----------
Valla abi benim plakam istanbul sigorta da istanbulda yapıldı ama sigorta bedelim 40.60 tl tutmuş yani şehirlerle alakalı değil de şahıslarla alakalı bir fiyatlama biçimi var demek ki
Valla abi benim plakam istanbul sigorta da istanbulda yapıldı ama sigorta bedelim 40.60 tl tutmuş yani şehirlerle alakalı değil de şahıslarla alakalı bir fiyatlama biçimi var demek ki [/QUOTE]
Yuh aradaki farka bak bana iki yıllık mı yaptı bu sigortacı azımı bozduracak benim nakliyeyide beleşe getirirdim be vay anasını artık farz oldu sigortacıyı değiştirmek bu adamın nasıl pindiği belli Harley Davidson lara anlaşıldı o ama sen duuuuuuur sen duuuuuuuuurrrrrr son gülen iyi gülecek
ONE LIFE LIVE IT
Ahmet bey üşüticeksiniz Ben de biraz gezmeyi düşünüyorum ama hastayım yine hava da soğuk. Hafta sonu da dolaşabiliriz. Bugün gidip depoyu bir doldurayım en iyisi.
Ayrıca özel mesajınızı yeni fark ettim. Kusura bakmayın, cevapladım
Unsaloc bey merhaba;
Haziran ayında memlekete bi ugramayı düşünüyorum ya giderken yada gelirken ugrayıp bi çayınızı içmek tanışmak isterim müsait olurmusunuz haziran ortalarında tam tarih veremiyorum su an ama 11 hazirandan sonra olur diyim
Bu arada bende çatlarım öyle cok az o hız yav özelliklede otobanda zaten en az 40la gidebilirsin der kurallar otobanda. tamam hız yapacaksan yanlıs motor almıssın diyenler cıkacaktır ama motorun yapabileceğini biliyoruz bunun fazlasını demi ne zaman biter bu rodaj 500 km miydi?
Neyse bilenlere sorum su olacak benim resimlere bi daha bakın yahu yan ayaktayken motor biraz dikmi duruyor az daha yatması gerekmez mi kenara dogru bana sanki dengede durmayacakmıs gibi geliyor yan ayaga alınca servise söylesemmi ayar ceksinler tekrar ne dersiniz?
ONE LIFE LIVE IT
Herzaman beklerim , geleceğine yakın mesajlaşalım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:55 ----------
Günde iki kere olmuyor yani
Çok zor gerçekten yahu , hani derdim 120 falan gitmek değil 100 gitsem yetecek ama sonrasında performanstan düşecek diye korkuyorum. Zaten garanti bitince ben bunda ne filtre bırakırım ne eksoz bırakırım , icabında nos bile takarım yeterki lüzumu dahilinde 120km ye kısa sürelide olsa rahat çıksın. Yoksa çok hızlı seyreden biri değilim
yav o devirler normal zaten beni de ilk günlerde tırlar solluyordu heheh sağolsunlar en azından adam yerine konuldum trafikte geçen gün bir sürücü ayar etti beni ama arkama kadar yanaşmış selektör yapıp duruyor tek gidişi olan yolda benden yol istiyor (hızım da 70 km civarı ve şehiriçindeyiz) sinirlendim buna yol verdim az ileride solumdan tam geçecekken o gaza bastıkça ben de bastım malum şehiriçi hızını pek artıramadığı için 100 km ye kadar gelebildi yolda haddini bilmiş oldu hiç olmazsa geçmedim ama geçtirmedim de sonuçta o trafikte takıldı ben tıngır mıngır araçların aralarından geçip gittim
yaw keşke zorlamasaydın ben yapmış olsaydım içim içimi yerdi birşey oldu mu motora diye
Şu an bu konu içerisinde 43 kullanıcı var. (0 üye ve 43 misafir)