bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
Evet sevgili mt takipçileri kaç haftadır buralarda ne alsam sıfır mı alsam 2. el mi alsam, sıfır alıp plakayı sonra mı alsam nsaıl kask alsam ne yapsam ne etsem diye kafanızı şişirdim durdum af buyurun.
Bugün itibariyle gri 2011 model CBF 150 mi (yani güzel kızımı, bebeğimi) almış bulunmaktayım. Pazartesi faturası kesilecek müsait oldugum ilk gün olan perşembe günüde bitanemi Mutluhan Honda dan alacam inşallah. Motora ilk etapta sadece yan ayak ve motor koruma demiri taktırıyorum çünkü beklememek adına biraz kesenin ağzını açtık Dahada alacagım birsürü şey var kask, mont vs. Artı plaka işlemlerinide kendim halledeceğim. Ama olsun değer valla gri meleğime helali hoş olsun.
En azından bu işleri yaparken sevgili motorumda benimle birlikte olacak. Assaa inip söyle bi kontagı çalıştırabilecem veya atlayıp bir iki, tur atabilecem ve ehliyet sınavına daha fazla tecrübeyle girebilecem.
Bu arada nisan tayfasından hala bekleyen arkadaslara da ayıp oldu gibi biraz ama affetsinler biz iki aşığın bugün buluşmamızı görseydiniz 13 bölüm dizi çıkardı yani Bugüne kadar bilgisiyle, ilgisiyle destek olan arkadaslarımın hepsine teşekkürler artık bundan sonra inşallah sadece burda sanalda değil reel hayattada görüşeceğiz bol bol kalın sağlıcakla.
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift!
ONE LIFE LIVE IT
Honda CBF 150 '11 ( 8750 km)
sevgili kardeşim motorun debriyjı ayırıyor ama pürüzdirek dönüyor ve motorun hız senin vites hızından vazla olursa cartlar hatta geçmez,,olaki geçirdin debriyjı bırakırsan neler olur?için rahat olsun o normal bir olay.
hoşcakal
kazasız cezasız sürüşler.
Ercan.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:47 ----------
Sevgili kardeşim hayırlı olsun.
bu yaz bende motorumla o tarafa SARAY a gekeceğim dostlarımı ziyarete.
hoşcakal
kazasız cezasız sürüşler
Ercan
Selamun aleykum cbf gençlik...nettiniz yorucu bir hafta içi temposu nedeniyle nete bile giremedim...şimdi geriye doğru bakıcam topaca valla...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
hayırlı uğurlu olsun...kaça maloldu tek tek yazarmısın...bilgi amaclı soruyorum...çünkü her bayiyi konuşuyoruz burada ama Mutluhan hakkında fazl abilgimiz yok...nasıdır müşteriye davranışları...
Hacı benim boşluğumu Necdet_vv kardeşim dolduracak inşallah...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:06 ----------
motorun anasını belliyon yani aga....
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:08 ----------
yuh...ben o saatlerde uyandım bugün... abi çok erken çıkmışın yav...öğleden sonra çıkıversen gelirdim...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:10 ----------
Hocam şu yağ işini en azından servise değiştirt garantiden çıkılmasına mani ol...yani 2 yıl en azından bu garanti çatısının altında kal...
servis yağı 25 e değiştiriyor...sen yağı 17-18 e alıcan e ne anladık bu işten...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
Arkadaşlar aramızda efe hondadan ön sipariş veren varmı ?
Ben 1000 TL ön sipariş ücretimi gönderdim ama telefonla arayıp ön sipariş ücretinizi aldık vs. bi telefon gelmedi ?
Sipariş veren varsa arıyorlarmı aramıyorlarmı yada daha önce alan varsa nasıl yapıyoruz bilgi verirseniz çok sevinirim
valla o zamanki heyecanıma ben bile şaşırıyorum...şimdi kapıda motor var yüzüne baktığımız yok...
er 6 n fazeri kalkışta nasıl geçiyor hacı anlamış değilim... na mümkün böyle birşey...
OOooo siyah İnci...gönlümüzde birinci...
yakışıklı namussuz...
ganga iş güc yav...sana uğramayı düşündüm ama nasıl ulaşırız sana...tükkana uğrayabilirmiyiz çayını içebilirmiyiz...nasıl ambians yassah falan olabilir ...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:21 ----------
aga DB Mobil koyuyor...
değerli kardeşim bu iş biraz olmamış gibi...yani estetik açıdan sen bak olaya ve kararını ver...çok sırıtıyor o ek aparatlar...aga ne uğraşıyon ki tak uzun saplı ybr aynalarını olsun bitsin...
eski sayfalardan alıntı yaptım kendi mesajıma...
..............
...................
aga bu işi nasıl yapıyorsun anlamıyorum...çok zor iş ..Allah sabır versin...
hadi iyi geceler olsun cbfci dostlara...ben müsadenizi istiyorum...mesajlarda adım geçmişse göremeişimdir kusura bakmayın...motor alanları kutladım dimi kimseyi unutmadık inşallah...sonra mahcup olmayalım...tekrardan yeni motor sahiplerine hayırlı uğurlu olsun...
Gençler ve genç kalanlar bugün iş arasında konşuk motoru ziyaret ederek motorumu gördüm siyahi hayalim orada öylece bana bakıyordu ancak onu oradaki canilerin elinden kurtaramadım çünkü plaka işlemleri daha bitmedi. Plaka vs. işlemleride bitince çarşamba-cuma arasında teslim alıcaz sonunda beklediğim gün sayısı tek elin parmağıyla sayılabilecek kadar düştü. Deri kılıfıda alırken taktırıp çıkarıcam Fotoğraflar aynı gün topacımıza yansıtılacaktır Yavaş yavaş nisan stoğundan motor alanların fotolarını da görelim artıkın
Üzülme! İstediğin bir şey olmuyorsa, ya daha iyisi olacağı için; ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur...
metehan abi nie anasını beliyor dedinki ya valah billah ben bunları dert ediyorum motora binmek istemiyorum zarar vericem diye takıntım var bunlara biraz
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
DEBRİYAJI SIK KISA Bİ ARAGAZ VER VE VİTES DEĞİŞTİR her vites geçişlerinde aynı şey yapın ister hızlanırken ister dururken bunu yapın mekanizmadan ne ses gelir ne takırtı devir rölantideyken değiştirirsen her zaman tak tak veya tık tık diye ses gelir çünkü gazı kestiğinde dişlişerin dönmesi yavaşlar ve sen o esnada dönmeyen dişli arasına dönen çubuğu sokmaya çalışmaktasın çünkü buda her viteste dişlilere zarar verr kaltın gidyorsun ikiye takacaksın biraz ara gaz verip 2. vitese tak sonra giderken tekrar aragaz verip 3. vitese tak ve yoluna böyle devam et mesela yokuş aşağı inerken boştamı gidiyorsun ikiye mi takacaksın debriyajı sıkıp biraz gaz ver devir yükselmişken tak ikiye sonra üç e m takacaksın yine debriyajı sık gaz ver tak 3 e[COLOR="Blue"]rolantide vites düşürmeyin debryajı sıkıp biraz gaz verip öyle değiştirin her vitesi
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:41 ----------
10 bn km ye kadar gayet iyidr sonrasında ufak ufak hissettrecek aynı yolları aynı virajları artık ben alamıyorum diyecek sana bu lastkler merak etme ben yaşadım çünkü aynı şeyleri ve ben 12 binden sonra bunu hissetmeye başladım ama ben sakin kullanıcıyım szler blmediğimden 8-10 bin dyorum
[COLOR="Red"][I] ::uzgunum: ama BİGÜN HERKES "benimde bi cbf'im olsa" diyecek ((hayatımı VFR-1200 ile sonlandırmak istyrm)) [/I][/COLOR]
yeni motor alanlara hayırlı olsun. kazasız belasız sürüşler dilerim. bende şimdilik duro lardan memnunum, bi yamuğunu görmedim. az önce gece gece top case i monte ettim. fena durmadı. çanta 35litre fulface kaskı korumalı montun içine koyup kaska mont giydirdim çantaya o halde sığdılar. demekki eldiven diz koruma kask ve mont u sokacaz içine. hele montun kışlıklarını sökünce daha rahat sığar.
o km li saatler bisiklet odo metresi olarak geçer. fonksiyon sayısına göre fiyatı değişir. 40-50 lira arasında sigma nın 906 gibi modelleri var. yanlız km yi düzgün göstermek için lastik çevresini km saatine girmeniz gerekir. aldığınız yerde ayarını yaptırın mutlaka.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:15 ----------
dostum kendi yazdıklarını bi oku istersen 3-5 mesaj önce. burada herkes gördüğünü yaşadığını yazıyor. yazarkende motor tü kaka gösteriliyor. onlarda bu malzemeyi kullanıyor. rampa inerken motoru boşa aldığınızı yazmışsınız bu çok riskli bir olay ve size hiç faydası yok. kendinizi riske etmeyin. 70-80 le rampa inerken 2. vitese takarsanız birgün allah etmeye kendinizi nerede ve nasıl bulursunuz bilinmez. siz siz olun rampayı çıktığınız vitesle ininiz.
Tekerlek döndüğü sürece hedefine varırsın. Önemli olan hedefe ulaşabilmektir, erken varmak değil. CBF 150[/COLOR]
abi sen naptın ya ben okadar gerizekalı diyilim abi 70-80le giderken 2vitese atmaya çalışıcak kadar bayır aşada boşa bi yer var orda atıyorum sadece ondada 60 ı geçmiyorum frenliyorum 2.vitese atmadan oncede hızımı 20ye düşürüyorum yoksa o hızda o vitesi bende atmam yani--- ayrıca riski nedir onuda bilmiyroum çünkü ilk vitesli motorum daha once schooter kulanıyordumbiraz acemiliğim var kusura.bakma abi rahatsız ettiysem seni özür dilerim
alperim dediğim gibi boş viteste gitmenin hiçbir faydası yok zaten sana en fazla 20 kuruş kazandırır 20 kuruş için motoru hırpalamaya değer mi sen motor kompresörünü kullanmaya devam et 3. frenin odur hatta 1. frenin odur sonra manuel frenlerimiz gelir.
Bu arada metehan abi söylemeyi unuttu galiba ben söyleyeyim o depo kılıfını çıkar ulen
Tankpad sticker yapıştır ben öyle yapıcam nakit durumlarımı toparlamaya çalışıyorum yoksa yapacağım şeyler çok. Apache motoruna döndürmeden cbf i daha çekici hale getirmeye çalışıcam mesela siyahatmaca diye bir nickli abimiz var cbf aldı 2009 model arka çantası spor çanta yapmış hiç öyle görmemiştim cbf 150 yi o şekilde yapmayı düşünüyorum ben de öyle yapmayı düşünüyorum işte fotoğrafı
yakıyor görüntüsü
Şu an bu konu içerisinde 14 kullanıcı var. (0 üye ve 14 misafir)