Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Honda CBF 150 2011
    Alıntı tayfun2609 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motorcu olma yolunda emin adımlar ile yürüyorum 10 günlük motorum 800km yi gördü bu sabah motoru otoparka koydum orta sehpaya aldım arkamı döndüm iki adım attım motor yandaki aracın üzerine devrildi...

sonuç: gidon kolunda çizik.10 tl koruma demirinde çizik. sağa yatan motorun sol aynası pelt.25 tl.. araçtaki hasar 150 tl......... kazanılan tecrübe paha biçilemez.

ayrıca bir gün öncede lastiğe vida battı anes motor 35 tl geçirdi ama lastik yama tutmadı değiştircez herhalde....
    Geçmiş olsun.Valla ben nazar bonzuğu takıcam yada nazar boncuğu stickeri takicam.
    [COLOR="DarkOrange"][B]one life,live it.[/B][/COLOR]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    GÜNTEKİN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF 150 & BMW F 650 GS
    motorcu olma yolunda emin adımlar ile yürüyorum 10 günlük motorum 800km yi gördü bu sabah motoru otoparka koydum orta sehpaya aldım arkamı döndüm iki adım attım motor yandaki aracın üzerine devrildi...

sonuç: gidon kolunda çizik.10 tl koruma demirinde çizik. sağa yatan motorun sol aynası pelt.25 tl.. araçtaki hasar 150 tl......... kazanılan tecrübe paha biçilemez.

ayrıca bir gün öncede lastiğe vida battı anes motor 35 tl geçirdi ama lastik yama tutmadı değiştircez herhalde....
    Tecrübe 1 : 15 tl lastik spreyi hiç bir zaman yanından eksik etme! vidayı yerinden çıkar spreyi bas. şipşak. Özellikle uzun yol için. Teker sökme derdin yok.
    Tecrübe 2 : Mümkün olduğu kadar öyle pozisyonlarda yan sehpa kullan daha güvenli olur. geçmiş olsun.
    Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz.

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı kizilkurt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sonunda motorumu yarın teslim alıyorum benim hikayem yılan hikayesine döndü metehan abi an be an şahit oldu özel mesajlarımla. Pişmiş tavuğun başına gelmemiştir bu olumsuzluklar ama yarın motoruma kavuşuyorum bakalım yarın akşama doğru fotolarını koyarım
    bir zamanlar Turgut Özalın ayda bir ulusa sesleniş tarzında bir programı vardı...İcraatın İçinde...sağ elinde dolma kalem ile ağzını şapırdata şapırdata ülke için şunu yaptık bunu yaptık derdi... senin motor işide buna döndü...la bi al artık yav... malı bir görek..

Alıntı abolgi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kitapçığı hatmettim yok öyle bişey. isteyene pdf yollarım. bugüne kadar 4 araba değiştirdim 750.000km den fazla yol yaptım. arabalarda 15.000km de değişimi önerilen yağ kullanıyorum ya yılda bir yada 15.000de bir değişirim yağı. bugüne kadarda hiç bir sorun yaşamadım.

L]
    Alıntı jr. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kim nerede diyor arkadaşlar 2binde bir diye.

.

Arkadaşlar bu hususta sizleri tatmin edecek bilgiyi Angarada olduğunuz için EFE Motör verir...bu 2000 de bir dalgası aslında 2007 yazında ilk cbfler motor yakmaya başladığında fabrikanın talimatıyla servislere bildirildi...

Servislerde bunu mecbur kıldı...istersen Ahmet Abi motorunu kitapçığa göre servise götür ve EFE ye sor garantiden çıkarıyorlar mı çıkarmıyorlar mı...sizin bahsettiğiniz teorik detaylar...ama hayatın içinde bu motor yağ yakmaktadır...ve bu sıkıntıyı servis takibi altına almak adına yaptı...sizn motorlarınız yağ yakmayabilir...her motor yağ yakacak diye bir kaide de yok...ama bu motorun kullanıcılarının önemli bir bölümü bu sıkıntıyı yaşadı ve yaşamaya devam edecekler...bu nedenle kurunun yanında yaş da 2000 de bir bakıma giriyor...ha garantide olmayan motorunuza yağ eklemek suretiyle de bu kontrolü siz yapabilirsiniz...İstanbuldaki kuryeler 1000 kmde bir yağ ekliyorlar haberiniz olsun...

geçmiş olsun nazarlık oldu artık...

Alıntı GÜNTEKİN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Biz 2005 cgl 125, 2010 cbf, 2011 cbf 325 km de denizliden geldik. pazar günü sabah 09:30 dan akşam 19:30 a kadar kesintisiz yağmur altında 420 km.
    Bende geçen yaz memleketim Uşak gezisinde 1400 km yi 3 günde bitirdim tavsiye ederim... dönüşümün bir kısmı yağmur altında oldu...yalandan bikaç foto ekleyeyim... maksat şenlik olsun bu yağmurlu günlerde... sayfayı doldursun yeni motor sahipleri gaza gelsin... fotoları görmüşde olabilirsiniz... 2010 Bayram Gezisi...

http://www.motosiklet.net/forum/etki...i-metehan.html

Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Bayramda fırsat bu fırsat deyip melmeketim olan Uşak vilayetine doğru gitmeye niyetlendim...önemli olan istemekti...sabah erken kalkarsam yola düşecektim...yok eğer kalkamaz üşenirsem gezi iptal olacaktı..

Geziyi paylaşmak bugüne nasip oldu...

Bayramın 1.günü Cuma sabah 08:00 civarı kalktım bu uzun soluklu geziye çıkmak için kendimi motive ediyordum......köyümü özlemiştim...Uşak Karahallı Kırkyaren köyümde hiç bayram yaşamadım...hem farklı zaman dilimlerinde orada oldum...İsviçreden Halamında köyde olması vefrankların havada uçuşacağı hissiyatının kamçılamasıyla yollara düştüm...

kahvaltı yapmadım...8 saat boyunca Probis ve su ile idare ettim...2 kez 5 dakikalık rötar yaptım...birde foto çekmek için motordan inmeden duraklamalar oldu...çoğu fotoları hareket halinde çektim...yola o kadar konsantre olmuştum ki...bir rota çizdim...aslında standart güzergah dışında başladım...Orhangaziden İznik ve oradanda Osmaneli üzerinden Bozüyük yoluna çıktım...sonrası Kütahya ve Uşak...

fotolar gelsin...:cool:

Canım memleketim Uşak...

Köyüm Karahallı Kırkyaren...

Köyüme 7 km yakınlıktaki Çılandıraz Mevki...

ve dönüş yolu...bayramın son günü 9 saat 30 dakika dinlenmeli son 150 kmsi ful yağmurlu bir dönüş oldu...

son kilometrem...

şu an 62250 ... harika bir geziydi kendi adıma...
    geziden sonra kıçımdaki ağrı (kuyruk sokumundan batma hissi) 2 gün geçmedi...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Alıntı talhaa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iyi akşamlar arkadaşlar size bi sorum olucak. bgn Eskişehir bayisine gittm cbf 150 yi nakit parayla getiriyorlar bnde Bursa dan almaya karar verdim ama bursadaki bayide nakit paramı ister acaba yardımcı olursanız sevinirim ..
    istanbul D&B motoru arayın 3.450TL
    [COLOR="Red"][I] ::uzgunum: ama BİGÜN HERKES "benimde bi cbf'im olsa" diyecek ((hayatımı VFR-1200 ile sonlandırmak istyrm)) [/I][/COLOR]

Motosikleti
    Honda CBF 150 2011 Black
    Alıntı necdet_vv adlı üyeden alıntı Mesajı göster

3450 ? nasıl yani bende D&B motordan kaporamı verdim nisan partisi için 3780 plaka ruhsat bandrol dahil bizmi fazla verdik anlamadım ondan aşagı plaka+ruhsat+ bandrol dahil vermiyorlar zaten.

Alıntı JustRebelde adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    3450 ? nasıl yani bende D&B motordan kaporamı verdim nisan partisi için 3780 plaka ruhsat bandrol dahil bizmi fazla verdik anlamadım ondan aşagı plaka+ruhsat+ bandrol dahil vermiyorlar zaten.
    blmem bize öyle dendin biz iki arkadaş istanbul dışından alıcaz motoru plakayı düşerim dedi o fiyata anlaştık kaporamızı yatırdık blmiyom yani bende
    [COLOR="Red"][I] ::uzgunum: ama BİGÜN HERKES "benimde bi cbf'im olsa" diyecek ((hayatımı VFR-1200 ile sonlandırmak istyrm)) [/I][/COLOR]

jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    metehan abi zaten servis bana 4binde bir gel diyor. burada yok öyle bir uygulama. hatta sorduğumda da yok öyle bir şey dediler. garantim falan da bitmedi.

2 senesini haziranda dolduruyor canavarım. ne çabuk geçti 2 sene. aldığımda hayranıydım, şimdi aşığıyım, tutkunuyum, manyağıyım.

canım motorum ya vallahi cıbıfla yol almak başka bir şey
    jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.

babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Comet
    siz aradınızmı?

bu fiyatı teyit ettinizmi?

liste fiyatının bu kadar altına inemezler hele ki şuan mal yok satıyorken
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

Alıntı babaçi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    siz aradınızmı?

bu fiyatı teyit ettinizmi?

liste fiyatının bu kadar altına inemezler hele ki şuan mal yok satıyorken
    iki kez teyit ettim hatta benim motorcu tayfa biraz geniştr 3. bi arkadaş daha buldum ama ona sıra kalmadı alamadık hazranı da beklemedi başka b bayii den 3.600 e anlaştık ama istanbul dışına çıkarıcaz motoru o yüzden plaka masrafları düşlmüş hali yani bu. ben ilk 2010 cbf i güngörden atilla dan aldım bu kezde ondan alayım dedim ilk etapta 3.400 ded diğer bayyden 50 aşağı verdi fakat bi iki gün sonra mahsus başka bi kimlik ile aradım 3.600 ded sonra döndüm dedim böle böle merak ettim fiyatlarda bi değşiklik varmı bende necdet ded ki yok b değişiklik fiyat yine aynı ab 3.600 ne 3.600 mü kardeşm sen bana 3.400 dedin ben sana kapora verdim şmdi nasıl oluor böyle 3.600 ab yok senin yanlışın var öyle böyle bak o zaman ben bu fiyata senden almam bu malı ver paramı geri teşekkür edeirm iade yapıldı param sonra ilk aradğım D&B ye döndm dedm özlem hanım szin deiğiniz gib çıktı sz tebrik ederm istanbulda sizden daha aşağı teklif veren yok bravo size deyip ki arkadaş kaporamızı verdik 2 gün sonra b arkadaş daha oldu sonra da bir tane scooter 125cc PCX siparişi verecek b arkadaşım oldu sonrada 125cc racing sipariş verecek bi arkadaşım ldu yani biz istanbul dışına toplamda 3 CBF 1 scooter 1 racing 125 cc almak stedk ama diğerleri biraaz geç kaldığı için sadece biz ilk gün siparişveren 2 CBF i alabldik ancak yan siparişi verebildik diğer arkadaşlar da o zaman başka bayilere bakıcaz dedler.

Motosikleti
    Honda CBF 150 2011 Black
    Valla şaşırdım fiyat gerçekten baya dip hayırlısı olsunda bende teslim alırken bir konuşayım en azından koruma demiri taksınlar bari 300lira fazla zaten 1 plaka için olmazsa plakamı kendim çıkarırım.

Valla şaşırdım fiyat gerçekten baya dip hayırlısı olsunda bende teslim alırken bir konuşayım en azından koruma demiri taksınlar bari 300lira fazla zaten 1 plaka için olmazsa plakamı kendim çıkarırım.
    aslında çokda fazla aşağı bi rakam değil bence çünkü ben sordum burda plaka 220 tl tutuyor birazda indirim istedik 50 tl indi oda madem istanbul dışından gelyosunuz yol ücret karşılığında gibi oldu 3.450+220=3,670 100 tl ama iki makina alıyoruz ve taa nerelerden gelcez azıcık olsun

TheNightHawk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    @Abolgi

Ahmet bey ben çukurambarda oturuyorum. Havalar düzelsin yakınsak böyle kaçamak gezmeler yapabiliriz hava kararana kadar. Ben gece motora binmiyorum yalnız.

Motosikleti
    Honda CBF 150
    Evet işte benim kızımın fotoğrafı bugün onunla 250 km yi devirdik

Motosikleti
    Honda CBF 150 2011 Black
    aslında çokda fazla aşağı bi rakam değil bence çünkü ben sordum burda plaka 220 tl tutuyor birazda indirim istedik 50 tl indi oda madem istanbul dışından gelyosunuz yol ücret karşılığında gibi oldu 3.450+220=3,670 100 tl ama iki makina alıyoruz ve taa nerelerden gelcez azıcık olsun
    Haklısınız o kadarda olsun ben sizi örnek vererek söylemem zaten o konuda içiniz ferah olsun sölesemde birşey değişmez zaten ne diyebilirlerki bende en azından 50 liralık motor koruma demirini koparma işine giricem kalan parayı ödemeye gittigimde...

Bilginiz varmı peki ne zaman geliceğine dair bu nisan partilerinin 2. haftası deniyor ama ayın 20 sine kalır gibime geliyor benim.

Motosikleti
    CBF250

Hayırlı olsun kazasız belasız.
    Tvs Apache '09 , Piaggio X9 250 '05 , Yamaha XT600 '94 , Honda CBF150 '11

Motosikleti
    Honda CBF 150 2011 Black

Maşallahı var ahh ahh benimde böyle gördükçe içim gidiyor benim motorum ne zaman gelecekkkkkk

Motosikleti
    Honda CBF 150
    Alıntı _UnReaL_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun kazasız belasız.
    Teşekkür ederim

Maşallahı var ahh ahh benimde böyle gördükçe içim gidiyor benim motorum ne zaman gelecekkkkkk
    Gelir gelir beklenen gün çabuk geliyor sadece çileli oluyor işte Ben 15 gün rötarlı almış oldum bi takım nedenlerden ama tam zamanında geldi

Motosikleti
    Honda CBF 150 2011 Black
    Teşekkür ederim

Gelir gelir beklenen gün çabuk geliyor sadece çileli oluyor işte Ben 15 gün rötarlı almış oldum bi takım nedenlerden ama tam zamanında geldi
    Haklısın ya beklicez artık ne yapalım yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik biraz daha bekleriz geç olsunda güç olmasın kazasız belasız inşallah

Birde bir sorum olucak ilk 500km rodaj süresince 2 kişi binmek motora zarar verirmi bunu merak ediyorum sıkıştırmadan kullanıcam ama tek kişi yapmak rodajı dahamı sağlıklıdır yoksa bir farkı yokmudur

Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)

h.olsun benden 12gün sonra aldın ama ben şuan 177km redeyim havalardan pek gezemedim :D
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

Motosikleti
    Honda CBF 150
    Alıntı alper150zc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    h.olsun benden 12gün sonra aldın ama ben şuan 177km redeyim havalardan pek gezemedim :D
    alpercim ben kuşadasına gidip geldim git gel 200 km zaten biraz da şehiriçi gezinti normal yani bu yol mecburi otobandan gittiğimden 60-70-80-90 km lerde gezindim genelde 6 bin devirde kullandım 7 bini geçmedim şuana kadar karşılaştığım tek sorun yavaşlarken arka kampanadan taklama sesi geliyor en kısa zamanda servise sorucam bu durumu neden öyle yapıyor acaba

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 35 kullanıcı var. (0 üye ve 35 misafir)

Bu Konudaki Etiketler