Eyvah ,4000 ciler sardı etrafımı, sözün bittiği yerdeyim. Daha fazla yazmak istemiyorum, bu yüzden. Meto falan, diğer 2000 ciler Nerdesiniz yaw Ya kardeşler, ben günde 2 öğün yiyorum, bişey olmuyor ok ama, 3 öğün ve daha düzenli yemenin daha sağlıklı olduğunu herkez biliyor. 2 Öğünle yaşatmayın motorlarınızı yaw
Yok canım estf.. herkes kendi kararını kendisi verir siz bu şekilde yapmak istiyorsanız eyvallah kim ne karışır
Ben sadece kendimden örnek vermek istedim yanlış anlaşılmasın amacım polemik değil
Bence bu yağ mevzusu uzadı baya kapatsak daha iyi olur
İşlemi yetkili servis yapıyorsa garantiden çıkacağını sanmıyorum. Ayrıca Nisan stoğundan İstanbul çevresinde motorunu teslim alan arkadaşlar paylaşırlarsa Hangi bayi ve ne zaman teslim aldı veya alacak. Yani bayiden tel geldiğinde motorunuz geldi vb. buraya yazarlarsa memnun olurum. Bende 17 gün önce (gün gün sayıyorum artık) Pendik Güngör e kaporamı verdim. Nisan sevkiyatından beklemedeyim.
kurye değilim . pardon yarısı eder dediğin gibi. segman attırmayıda 2000de yaptırmazsın zaten. o zamana kadar yağ parasını biriktirirsin.
ayrıca lastikleride değiştirebilirsiniz her 2000 de daha iyi olur. ayrıca ilk 2000den başladığında yağ parasını ona birleşik faiz uygula 70000 olana kadar 700lirayı bulur zaten. kızmak var ama sinirlenmek yok üstad. burada tartışıyoruz. isteyen 100km dede yağ değiştirebilir kendi bileceği iş. ama bu makinanın kitabı 4000de bir diyor. 2000 olunca kontrol edersin yağının viskositesini eğer düşükse değişirsin yoksa 4000i beklersin sadece senin bileceğin iş. YAĞ ' 2000 de DEĞİŞİR i kural olarak yazılmasınadır tepkim. neye göre kime göre nerden çıktı sorgulamam. benim dayanağım fabrikasyon veriler ve kullanım kitapçığı. hiç bir servisinde 2000de bir yağını değiştireceksin dediğini sanmıyorum , ama adama sorarsan 2000de değiştirelimmi diye iyi olur diyecektir. bunu 2000de yağı değiştirlecek kuralı haline getirmek yanlış.
Tekerlek döndüğü sürece hedefine varırsın. Önemli olan hedefe ulaşabilmektir, erken varmak değil. CBF 150[/COLOR]
Motordan çıkan yağı güzelce bir kaba aldım. Onu da geri yağ kabına koydum. Eksildikçe üzerini bu yağla tamamlamayı düşünüyorum. Bence de erken yağ değiştirmenin bir faydası yok. Yağı kontrol edelim yeter. Bir de tabi sadece km ye değil, her yıl mutlaka yağ değişmeliymiş. O da şüpheli ya neyse.
Estafirullah, sinirlenmedim elbette, benim uygulamam bu 2000 km değişim olayı, arkadaşlara tavsiye ettiğim bu. Yağın vizkositesini kontrol etip bi olumsuzluk ile karşılaştığında veya parmak testi ile kontrol den sonra bi olumsuzluk gördüğünde zaten o yağ ile motoru kullanmışsın demektir. O problemli yağ ile moturu ne kadar kullandığın, teşhis ettiğin zamanın ne kadar geç veya erken olduğuna göre değişir. Neden bu riskle motorunuzu kullanıyorsunuz. Motorunuz bu seviyede problemli bir yağ ile hiç karşılaşmasın, daha iyi olmaz mı ?
3000-4000 km seviyelerinde karterden alınan yağ, hele yağ bide 10-40 ise neredeyse su gibi, renk misalen zivt gibi ayrıca leş gibide çiğ benzin kokuyor. Bu seviyelerde eksoz dumanı bile sadece temiz yanan eksoz dumanı gazı nın konusu değil, yanık yağ ile birlikte eksoz dumanı aynı anda kokmaya başlıyor. Temiz yağ ile eksoz konusu bile farklı oluyor. 1500-2000 km seviyelerinden sonra vites geçişleri sertleşmeye ve kemikleşmeye başlıyor. Kitap ne yazarsa yazsın. Ben bu olumsuzluklarla karşılaştım. Bu yüzden 2000 km de bir yapıyorum. Lastiğide 2000 de bir değiştirelim o zaman karşılaştırması biraz biz (1) i tartışırken (A) ile karşılaştırma yapmaya benzemiş gibi. Erkek sözü, bi daha yazmıyorum bu konu ile ilgili
ben anlamam daha önce de söz vermiştin, habire yazıyosun.
jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.
evren canım göl kıysında çay çekti. akşam 18de mesai var. bi eymir yapsammı diyorum gelmek istermisin?
Tekerlek döndüğü sürece hedefine varırsın. Önemli olan hedefe ulaşabilmektir, erken varmak değil. CBF 150[/COLOR]
Arkadaşlar 2011 model cbf150si olupta rodajı bitiren var mı? Rodajdan sonraki yakıt tüketimi nasıl?
ahmet abi benim mesai bitiyor o saatte ya
jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.
bende mesajı attım giyindim tam çıkacam dışarda yağmur başladı. gece çıkacam işten o nedenle araba ile gitmeye karar verdim .
arkadaşlar yağ değişimi 4000 de... klavuz ortada,değiştirmek isteyen arkadaşlar da değiştirebilir tabii... no problem.... yalnız daha fazla fotoğraf istiyoruz..... gezi fotoğraflarını yayınlayan arkadaşlara teşekkürler valla mest oldum. cbf kalitesi haykırıyor...
iyi akşamlar arkadaşlar size bi sorum olucak. bgn Eskişehir bayisine gittm cbf 150 yi nakit parayla getiriyorlar bnde Bursa dan almaya karar verdim ama bursadaki bayide nakit paramı ister acaba yardımcı olursanız sevinirim ..
[COLOR="DarkOrange"][B]one life,live it.[/B][/COLOR]
GÜNTEKİN: okadar gelemek istedim ki izinlerimi ayarladım kız arkadaşım izin aldı herşeyim hazırdı ama o gün eskişehirde yağmur vardı :( cumartesi günü gelicektim ama cesaret edemedim çünkü daha ilk motorumdu ve motorum rodajdaydı cesaret edip gelemedim ama bugün saat 1.30 da yola çıktım ve sırf o kamp alanını görmek için yavaş yavaş 1.30 saat de giddim sarıcakayaya ve o gün gelemediğime okdar üzüldüm ki bir kaç kare resimde çektim özellik le o tepedeki kayalara bittim neyse inşşallah birdahaki gezilerinize katılbilrim
motorcu olma yolunda emin adımlar ile yürüyorum 10 günlük motorum 800km yi gördü bu sabah motoru otoparka koydum orta sehpaya aldım arkamı döndüm iki adım attım motor yandaki aracın üzerine devrildi...
sonuç: gidon kolunda çizik.10 tl koruma demirinde çizik. sağa yatan motorun sol aynası pelt.25 tl.. araçtaki hasar 150 tl......... kazanılan tecrübe paha biçilemez.
ayrıca bir gün öncede lastiğe vida battı anes motor 35 tl geçirdi ama lastik yama tutmadı değiştircez herhalde....
Mrb
ben Çanakkale den sıradayım nisan partisinde 4 üncüyüm ama 30 kişi falan olmuş sırada şu an
o nedenle dün bir arkadaşım için Bursa yı aradık haziran a kadar siparişlerim dolu dedi,sizde bir arayın isterseniz arkadaşım.
cbf 150 yok satıyor arkadaşlar,bu 2011 lermi çok tuttu yaaa?
herkeze kazasız cezasız sürüşler
saygılarımla
Ercan.
Şu an bu konu içerisinde 44 kullanıcı var. (0 üye ve 44 misafir)