Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

çok güzel arkadaşlar vallahi billahi harikasınız yani ama bunca yol gidilirde şu motorun bir analizi yapılmaz mı burada. sizden yorumlarınızı bekliyoruz arkadaşlar. en azında 842 km de kaç lira yaktı hesaplayalım
    [COLOR="Red"][I] ::uzgunum: ama BİGÜN HERKES "benimde bi cbf'im olsa" diyecek ((hayatımı VFR-1200 ile sonlandırmak istyrm)) [/I][/COLOR]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    superkaos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Ncx700
    Beyler 2000 km'de bir olan ara yağ değişimlerinizi kendinizmi yapıyorsunuz yoksa servisemi halletiriyorsunuz. 4000 8000 12000 16000 20000'ler serviste yapılma zorunluluğu var.

sen istersen her 2000 de bir servise uğra bundan servis de mutlu olacaktır. ama bizler uğramıyoruz çünkü kendim değiştirirsem sadece yağ parası harcıyorum onlar değiştirirse hem yağ hem işçilik alıyorlar. ben uğraşamam dersen gidebilirsin bunda bir sorun yok sen erken geldin bugün git yarın gel demez kimse sana
    [COLOR="Red"][I] ::uzgunum: ama BİGÜN HERKES "benimde bi cbf'im olsa" diyecek ((hayatımı VFR-1200 ile sonlandırmak istyrm)) [/I][/COLOR]

slameram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbf 150 Kırmızı
    Bugün şehirlerarası yolda ful korumalı gidiyordum.Yolda polis kontrolü vardı.Zannedersem radar hız kontrolü.Polis beni durdurmadı ancak banket banket diye elindeki telsizle bana servis yolunu işaret etti.Ben birşey anlamadım.Motosiklet banketten mi gider diyor.Yoksa başka bir şey mi?Anlayan bilen biri varsa bilmek isterim.
    Justice for all.Herkes için adalet.Emmim,dayım,hısımım,akrabam olmasa da.Ha,bizim aşiretten olmasa da...

babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Comet
    Alıntı superkaos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beyler 2000 km'de bir olan ara yağ değişimlerinizi kendinizmi yapıyorsunuz yoksa servisemi halletiriyorsunuz. 4000 8000 12000 16000 20000'ler serviste yapılma zorunluluğu var.
    garanti bitene kadar servise talim

sonrası size kalmış
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

GÜNTEKİN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF 150 & BMW F 650 GS
    Alıntı necdet_vv adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çok güzel arkadaşlar vallahi billahi harikasınız yani ama bunca yol gidilirde şu motorun bir analizi yapılmaz mı burada. sizden yorumlarınızı bekliyoruz arkadaşlar. en azında 842 km de kaç lira yaktı hesaplayalım
    40+40+30=110 tl benzin aldım. ortalama 100 km 13 tl, yaklaşık 3,25 lt. Eskişehir sarıcakaya yolunu bilen var ise sürekli rampa ve viraj, 4 ncü vitese çıkamadık, 2-3 vites mesafe 60 km. Bu arada bahsettiğim gibi 9,5 saat kesintisiz yağmur altında+yoğun yan rüzgar. Performans 10 üzerinden 8. konfor; 10 üzerinden 8 sadece kuyruk kemiğinde uyuşma oluyor. 40 lt bagaj full dolu+çadır+3 er adet uyku tulumu ve battaniye+ çıplak ağırlığı 96 kilo olan tam donanımlı riders (bendeniz) önde turing cam (sanki bu cam hızımı kesti gibi, yoğun rüzgar da olunca taktığıma pişman oldum. bukadar, arkadaşların merak ettiği hususlar var ise anlatırım.
    Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz.

slameram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbf 150 Kırmızı
    Alıntı GÜNTEKİN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    40+40+30=110 tl benzin aldım. ortalama 100 km 13 tl, yaklaşık 3,25 lt. Eskişehir sarıcakaya yolunu bilen var ise sürekli rampa ve viraj, 4 ncü vitese çıkamadık, 2-3 vites mesafe 60 km. Bu arada bahsettiğim gibi 9,5 saat kesintisiz yağmur altında+yoğun yan rüzgar. Performans 10 üzerinden 8. konfor; 10 üzerinden 8 sadece kuyruk kemiğinde uyuşma oluyor. 40 lt bagaj full dolu+çadır+3 er adet uyku tulumu ve battaniye+ çıplak ağırlığı 96 kilo olan tam donanımlı riders (bendeniz) önde turing cam (sanki bu cam hızımı kesti gibi, yoğun rüzgar da olunca taktığıma pişman oldum. bukadar, arkadaşların merak ettiği hususlar var ise anlatırım.
    Abi yine yollardasın.Maşallah için kıpır kıpır.Allah coşkunu eksik etmesin.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:06 ----------

Abi bir de senin motorun lastikleri orjinal duro idi zannedersem.Nasıl herhangi bir sorun yaşattı mı?Yağmurda çamurda.
    Justice for all.Herkes için adalet.Emmim,dayım,hısımım,akrabam olmasa da.Ha,bizim aşiretten olmasa da...

Motosikleti
    Abi bir de senin motorun lastikleri orjinal duro idi zannedersem.Nasıl herhangi bir sorun yaşattı mı?Yağmurda çamurda.

Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/moto...#ixzz1IZLOAeUF
    Ben UNILLI lastikle değiştirdim, yalnız abimin (siyah olan) 2011 duro lastik var hiç sıkıntı olmadı hemde sürekli viraj olan yerlerde baya yatırdı. Ben çekindim ama o bir problem olmadığını söyledi.

abolgi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150 (GRİ)
    Alıntı superkaos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2000km de bir yağ değişimini nereden uydurdunuz?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:17 ----------

yağların bir kullanım ömrü vardır ay olarak birde km cinsinden . fabrikası ve kitapçığı yağ özelliklerini vermiş 1000-4000-8000-12000- demiş nereden çıkıyor ara yağ değişimi, kim söylüyor bunları. yok böyle bişey.
    Tekerlek döndüğü sürece hedefine varırsın. Önemli olan hedefe ulaşabilmektir, erken varmak değil. CBF 150[/COLOR]

Motosikleti
    honda cbf 150
    kendimiz yağ değiştireceğimiz zaman kullanacağımız yağ için en iyi seçim hangisi olur?cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Reşit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı abolgi adlı üyeden alıntı Mesajı göster

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:17 ----------

yağların bir kullanım ömrü vardır ay olarak birde km cinsinden . fabrikası ve kitapçığı yağ özelliklerini vermiş 1000-4000-8000-12000- demiş nereden çıkıyor ara yağ değişimi, kim söylüyor bunları. yok böyle bişey.
    Siz 4000 de bir değiştirmeye devam edin "20000 km den sonra neden piston sekman gerekti" başlıklı konu açtığınızda tekrar görüşürüz. İnş öyle bir şey olmaz tabi

Motosikleti
    Alıntı fctavsan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kendimiz yağ değiştireceğimiz zaman kullanacağımız yağ için en iyi seçim hangisi olur?cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
    Bizim yağımız 1 lt CASTROL POWER1 10W 40W değişimi de çok basit motor sıcakken 13 anahtarla alttaki tapayı söküyorsun, yağ tamamen süzüldükten sonra tapayı tekrar takıp sıkıyorsun, daha sonra yağı yağ çubuğunun takıldığı yerden doldurup (tamamını) yağ çubuğundan kontrol ediyorsun. toplam 10 dk. Hayırlı işler.

mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Alıntı Reşit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Siz 4000 de bir değiştirmeye devam edin "20000 km den sonra neden piston sekman gerekti" başlıklı konu açtığınızda tekrar görüşürüz. İnş öyle bir şey olmaz tabi
    yağ değişimi 2.000 kmde bir oluyo 4.000 binde bir değiştiriseniz değişicek yağ kalmaz

hatta cbfin belirli bi km'sinde servisin önerdiği yağ değişimi vardı servisinize sorun zaten kitapçıkta da yazar bakım km'leri

kışın 14-40 ,yazın 15.40 yağ kullanmak en iyisi bence tam motora uygun

Motosikleti
    honda cbf 150
    Bizim yağımız 1 lt CASTROL POWER1 10W 40W değişimi de çok basit motor sıcakken 13 anahtarla alttaki tapayı söküyorsun, yağ tamamen süzüldükten sonra tapayı tekrar takıp sıkıyorsun, daha sonra yağı yağ çubuğunun takıldığı yerden doldurup (tamamını) yağ çubuğundan kontrol ediyorsun. toplam 10 dk. Hayırlı işler.
    çok teşekkür ederim de kimileri 15 50 kullan diyor.bir diğer sorum da yağ filtresi nerde bu motorun?

Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    ya bu havalar nisanın kaçında güneşli olur hepmi yağmur:D
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

Bruce 65 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA - CBF150> 250>...?
    Alıntı halepli adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Hayırlı olsun,kazasız belasız...
    Hep Pür Dikkat...

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı halepli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun sıfırın tadı başka...

Alıntı Adrion adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    karar verdim PSimi sattıktan sonra alıcam ya grisini ya siyahını ama siyahı daha güzel ağır duruyor far ayarlarıda yapılmış gayet güzel hiç olmazsa bnm ps kadar fazla yakmıyodur ve vitesli kullanmanın zevkide cabası.
    ben yerinde olsam pes 150 den cbfye geçiş yapmazdım...ps 150 roket gibi makina...cbf 150 hantal...ilk zamanlar sıkıntı çekersin...vites hamallık derim...

beni eskişehirde bu festivalden bir arkadaş aradı...Tek Teker Ramço nikli arkadaş...festival günü havanın çok güzel olduğunu söyledi...ortam nasıldı anlatsana biraz...bu mevsimde festival olmaz...

Alıntı abolgi adlı üyeden alıntı Mesajı göster

cbf 150 ler 2007 den beri 2000 kmde bir yağ değişimine tabidir paşam...bilmiyordun aha öğrendin...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Motosikleti
    cbf150
    Alıntı JustRebelde adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gerçekten cbf 150 inanılmaz sattı desek yalan olmaz heryer cbf kaynıyor bugun bir arkadaşla sohbet ettimde f6 fazer motoru varmıs sadece iş güç gitmek için cbf150 almıs sordum memnuniyetini iletti fazerin yakıt tüketiminden dertliydi.
    Bu benzin fiyatlarına büyük motor zengin işi.

Alıntı deniz17 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selam arkadaşlar. Ben de siyah bir CBF için sıraya girenlerdenim. Kappa 35'i aldım ama motor yolu gözlüyorum şimdi de. Şunu merak ettim ben. 3550 TL fiyattan bahsediyor bazıları, bizim burada 3765 liste fiyatından geri adım atmıyor bayiler. Çanakkale'de de Balıkesir'de de fiyatlar böyle. Ekstra bir şey de vermiyorlar. 215 TL fark var arada. Sizce çok değil mi bu fark. Kekleniyor muyuz ne!
    Aynen öyle, tabii bayinin çok motor satamadığı için ucuza alamadığı da olabilir.

Alıntı BeRKaN61 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    selam arkadaşlar az önce üye oldum...hiç motor deneyimim olmadı...eskiden hevesim vardı ama sonra otomobil ehliyeti alınca gitti..fakat araba sürmekten pek hoşlanmıyorum.küçükken bisiklet iyi sürerdim o bahaneyle motosiklete heveslenmeye başladım tekrar

amaç A noktasından B noktasına güvenli bir şekilde gitmek benim için desem yalan olmaz pek gösteriş peşinde değilimdir

araştırdım baktım başlangıç için cbf 150 iyi bi motor gibi duruyor..5-6 milyar para biriktirdiğim gibi önce ehliyet sonra motor sonra ekipmanları alacağım zaten o kadar para anca yeter

fakat garaj yok ben de sitenin içine nasıl parkedecem sitede çok çocuk var fazla elliyorlardı eskiden kullananların motorlarıı.bi de hırsızlık olayı var çok vaka yaşandı bizim oralarda ona çözüm bulmak zor olacak...
    Sıfır motorun bakımı zor, kafana takmıyacaksın. Alacaksın bir branda ve kilit, tamamdır.

Alıntı SinanAksu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eskiden araba vardi, yagmurda bende çıkmazdım, ama artık araba yok, mecbur çıkıyoruz.
    Birde ben motoru tepe tepe kullanırım, acımam yani, lastik patlasın jant üstünde giderim.
    Baktım gidemiyorum bırakırım motoru orada
    Sen bıraktığın noktada haber ver biz alırız.

Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel bir haber mi acaba bu Eski modellerde motoru ilk çalıştırmada jikle kullandığınızda hafif gaz vermezseniz motor stop ediyordu çünki jikle zengin karışım oluşturarak motoru ısıtırken aynı anda devri yükseltmiyordu. Bu yüzden motor ısınane kadar jikle açık ve gaz kolunu bırakmadan hafif hafif gaz vermeniz gerekiyordu. Sanırım yeni modellerde bu sorunu çözmüşler ve jikle açılınca eskisi gibi motor stop etmiyor ve devir bir miktar yükseliyor. Doğru mu anlıyorum ? Umarım böyledir. Böyleyse bence hoş bir gelişme. En azından motor ısınırken gaz kolunu tutmamız gereken zamanda kişisel koruyucu vb hazırlık yapılır ve zaman kazanılabilir.
    Katılıyorum.

Alıntı jawa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun bende kuryeyim. Bazen aynen senin yaptığın gibi yandan çıkan öküze hiç fren yapmadan tam şoför kapısından girip oturduğu yeri dağıtmak istiyorum.

Bugün benim içinde maceralıydı.Son dakikalarda servis minibüsü kullanan bir hayvan aradan geçmeyeyim diye aniden gazlayıp arayı kapatınca öndeki aracın tamponuna giriyordum! Son anda motoru yatırıp tampon altına dalınca çarpışma olmadı.bende birşey yok, motorda yok.kalkıp ileride kırmızıda yakaladım adamı.50 yaşlarında bir şey.Niye aradan geçiyorsun, geçme aradan diyor.Gördün mü beni aynadan dedim, gördüm dedi.

Ben aslında şiddete karşı bir insanım.Trafikte de kimseyle dalaşmamak için özel gayret gösteririm.Ama bugün hakikaten kendimi çok zor tuttum.Muhtemelen adamın yaşına da hürmeten.Ama yanlış yaptığımı sonra anladım.Adam beni kasti olarak kazaya sevk ediyor ben halen yaşını başını düşünüyorum.Gerçi döverken ölme ihtimali de var.Onu da düşünmek lazım.
    çok kafana takma, bu trafikde her türlü yaratık var. He de geç, yoksa hangisini döveceksin?

@Mete_Han

Bizde sizinki gib çevre yokki beraber takılalım foto çekelim.
    Murat Kehya
    Acemi Motorcu
    A-(eksi)

Motosikleti
    DL650 XT L5 - yamaha delight 115
    motor bugün itibariyle 121 km.oldu.rodaj aşamasında olduğundan henüz 5.000 deviri ve 5.vites 65 km/h aşmadım,aldığımda depoyu fulletmiştim bugün merak ettim depoyu tekrar fullettim 100 km.de 2.3 lt benzin tüketmiş.oldukça makul geldi bana tabi eski cbf lerle kıyaslamak gerek az mı çokmu diye..motorun altında fabrikasyon Duro lastikler var öyle herkesin bahsettiği gibi o kadarda kötü lastik değil,önceki topiclerde okuduğum kadar ile tüm kullanıcılar olumsuz görüş bildirmişler durolar hakkında ama ben beğendim hatta bugün ankaraya yağan yağmura yakalandım özellikle lastiği hem fren hemde biraz çekinerekde olsa yatma pozisyonunda denedim bence 150 cc lik bir motosiklet için gayette güzel lastik haaa biraz zaman geçsin bakalım sertleşince yol tutuşu nasıl olacak beklemek gerek.vites geçişleri motosiklet yeni oldugundan ilk 2 vites birazcık tıkırtılı geçiyordu fakat gittikçe o tıkırtılı geçiş azalıyor diğer vitesler yağ gibi sorunsuz.jiklesiz marşa basar basmaz tırt diye motor alıyor hiç ikiletmiyer rölanti devri 1.300 ler civarı..yalnız bilmiyorum banamı öyle geldi motor dik rampada azıcık bayılıyor belki daha rodajda olduğunda fazla devir çeviremediğimdendir. Şehiriçi eski bir ybr125 kullanıcısı olarak CBF150 onun yanında daha keyifli,daha şık ve daha rahat ..kesinlikle..yeni motor alan arkadaşlara tekrar hayırlı olsun..

mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Alıntı EGELİ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motor bugün itibariyle 121 km.oldu.rodaj aşamasında olduğundan henüz 5.000 deviri ve 5.vites 65 km/h aşmadım,aldığımda depoyu fulletmiştim bugün merak ettim depoyu tekrar fullettim 100 km.de 2.3 lt benzin tüketmiş.oldukça makul geldi bana tabi eski cbf lerle kıyaslamak gerek az mı çokmu diye..motorun altında fabrikasyon Duro lastikler var öyle herkesin bahsettiği gibi o kadarda kötü lastik değil,önceki topiclerde okuduğum kadar ile tüm kullanıcılar olumsuz görüş bildirmişler durolar hakkında ama ben beğendim hatta bugün ankaraya yağan yağmura yakalandım özellikle lastiği hem fren hemde biraz çekinerekde olsa yatma pozisyonunda denedim bence 150 cc lik bir motosiklet için gayette güzel lastik haaa biraz zaman geçsin bakalım sertleşince yol tutuşu nasıl olacak beklemek gerek.vites geçişleri motosiklet yeni oldugundan ilk 2 vites birazcık tıkırtılı geçiyordu fakat gittikçe o tıkırtılı geçiş azalıyor diğer vitesler yağ gibi sorunsuz.jiklesiz marşa basar basmaz tırt diye motor alıyor hiç ikiletmiyer rölanti devri 1.300 ler civarı..yalnız bilmiyorum banamı öyle geldi motor dik rampada azıcık bayılıyor belki daha rodajda olduğunda fazla devir çeviremediğimdendir. Şehiriçi eski bir ybr125 kullanıcısı olarak CBF150 onun yanında daha keyifli,daha şık ve daha rahat ..kesinlikle..yeni motor alan arkadaşlara tekrar hayırlı olsun..
    rodaj döneminde dikkatli olmanız size ilerde + olarak dönecektir

bu yakma konusuna takıldım bende yeni cbfler trafiğe çıktığından beri siz doğru bi ölçüm yapmışsınız ve 2.3 gibi bi rakam çıkmış bunu birde rodajı bitirmiş bi cbfle yapmak lazım belki mühendisler ilk etapta az yaksın diye bi dümen ayarlamışlardır

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 18 kullanıcı var. (0 üye ve 18 misafir)

Bu Konudaki Etiketler