Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
02 Nisan 2011, 20:26
slm . arkadaşlar motorda vites değiştirme ve kullanım devir aralıklarını yazarmısınız. mesela 3 le bir rampa çıkıyorum kaç devri geçmemeliyim. saygılar.
Reklamlar
-
02 Nisan 2011, 20:29
vabisciler adlı üyeden alıntı
slm . arkadaşlar motorda vites değiştirme ve kullanım devir aralıklarını yazarmısınız. mesela 3 le bir rampa çıkıyorum kaç devri geçmemeliyim. saygılar.
rodaj için 4-5 diyolar en fazla galiba her dayim ama ben bazen 6yada çıkabiliyorum
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
-
02 Nisan 2011, 21:36
@SinanAksu kardeşim, yeni motorun hayırlı uğurlu olsun, bir sorum olacak, 2. fotoğrafta rölanti devrinin 3000 seviyelerine yakın olduğunu görüyorum, rölanti neden bu kadar yüksek acaba ? Diğer 2011 cbf sahibi ark..larda yorumlayabilirler.
-
02 Nisan 2011, 21:47
ethemm76 adlı üyeden alıntı
@SinanAksu kardeşim, yeni motorun hayırlı uğurlu olsun, bir sorum olacak, 2. fotoğrafta rölanti devrinin 3000 seviyelerine yakın olduğunu görüyorum, rölanti neden bu kadar yüksek acaba ? Diğer 2011 cbf sahibi ark..larda yorumlayabilirler.
Teşekkür ederim dostum.
Hava soguk oldugu için Jigleyi açmıştım, rölanti o yüzden yüksek.
Normal rolanti seviyesi 1000 seviyesinde.
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
-
02 Nisan 2011, 21:53
SinanAksu adlı üyeden alıntı
Teşekkür ederim dostum.
Hava soguk oldugu için Jigleyi açmıştım, rölanti o yüzden yüksek.
Normal rolanti seviyesi 1000 seviyesinde.
Güzel bir haber mi acaba bu Eski modellerde motoru ilk çalıştırmada jikle kullandığınızda hafif gaz vermezseniz motor stop ediyordu çünki jikle zengin karışım oluşturarak motoru ısıtırken aynı anda devri yükseltmiyordu. Bu yüzden motor ısınane kadar jikle açık ve gaz kolunu bırakmadan hafif hafif gaz vermeniz gerekiyordu. Sanırım yeni modellerde bu sorunu çözmüşler ve jikle açılınca eskisi gibi motor stop etmiyor ve devir bir miktar yükseliyor. Doğru mu anlıyorum ? Umarım böyledir. Böyleyse bence hoş bir gelişme. En azından motor ısınırken gaz kolunu tutmamız gereken zamanda kişisel koruyucu vb hazırlık yapılır ve zaman kazanılabilir.
-
02 Nisan 2011, 21:54
Benim motor nerdeyse eskidi resimleri daha yeni yüklüyorum.
Bugün eski işyerine gittim, eski motorumdan kalan brandayı ve fotograf makinamı geri aldım.
Hazır makina elime geçmişken resimleri çekeyim dedim.
By
sinanaksu at 2011-04-02
By
sinanaksu at 2011-04-02
By
sinanaksu at 2011-04-02
By
sinanaksu at 2011-04-02
By
sinanaksu at 2011-04-02
By
sinanaksu at 2011-04-02
Hayırlı uğurlu olsun, bir bayide 1 adet kırmızı 2 adet gri renk kalmış, ben siyahını istiyorum.. :( maalesef hepsi rezervasyonlu imiş.
Bu gün gri ve kırmızı renklere bakıyorum ama bir türlü karar veremiyorum. Ya nisan ayında gri renk, yada mayıs ayına siyah...
Senin motoru görünce gri de çok hoş... Kararsızım YARDIM...
Tvs Apache '09 , Piaggio X9 250 '05 , Yamaha XT600 '94 , Honda CBF150 '11
-
02 Nisan 2011, 21:56
_UnReaL_ adlı üyeden alıntı
Hayırlı uğurlu olsun, bir bayide 1 adet kırmızı 2 adet gri renk kalmış, ben siyahını istiyorum.. :( maalesef hepsi rezervasyonlu imiş.
Bu gün gri ve kırmızı renklere bakıyorum ama bir türlü karar veremiyorum. Ya nisan ayında gri renk, yada mayıs ayına siyah...
Senin motoru görünce gri de çok hoş... Kararsızım YARDIM...
Aksesuar gri renge çok güzel yakışıyor dostum.
Siyah ve kırmızılar alışılmış renkler artık, onlarda çok güzel tabiki, ama ben biraz degişiklik olsun istedim.
-
02 Nisan 2011, 22:03
Aksesuar gri renge çok güzel yakışıyor dostum.
Siyah ve kırmızılar alışılmış renkler artık, onlarda çok güzel tabiki, ama ben biraz degişiklik olsun istedim.
Senin fotoları gördükten sonra gri renge karar verdim, p.tesi günü sabah kaporamı bırakıcam.. Nisanda Aranıza katılıyorum bende
Tvs Apache '09 , Piaggio X9 250 '05 , Yamaha XT600 '94 , Honda CBF150 '11
-
02 Nisan 2011, 22:12
arkadaşlar 46 litre çanta ile giderken belli bir hızdan sonra titreme vs olmuyormu? çanta ebadı büyüdükçe sürtünme artacak bu sorun yaratmıyormu?
Tekerlek döndüğü sürece hedefine varırsın. Önemli olan hedefe ulaşabilmektir, erken varmak değil. CBF 150[/COLOR]
-
02 Nisan 2011, 22:34
-
02 Nisan 2011, 22:37
gedelekli adlı üyeden alıntı
ethemm76: sorunu cevaplamak istedim benim motorumda rolanti deviri 1 ama souk havalarda jigleyele çalıştırdığımda devir 2 2.5 falan oluyor sinanın resiminde jigleye bakarsan jigle açık konumda
Tamam saol, küçükte olsa yeni modelde yapılmış olan hoş bi iyileştirme bence bu. Aslında bana kalırsa gayet te hoş.
-
02 Nisan 2011, 22:56
Tamam saol, küçükte olsa yeni modelde yapılmış olan hoş bi iyileştirme bence bu. Aslında bana kalırsa gayet te hoş.
etem abi sen ne zaman alıyosun nisanın kaçı dediler:D
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
-
02 Nisan 2011, 23:10
gedelekli adlı üyeden alıntı
SinanAksu : yeni motorun hayırlı olsun çok güzel gözüküyor birşey sorucam öndeki rüzgarlığı uzatmışşın sadice görünüm amaçlımı yoksa bir faydası oluyormu birde fiyatı nekadar ?
Sagol dostum, teşekkür ederim.
Ön siperligi uzatmamın sebebi gögsüme rüzgar gelmemesi için,
Bu şekilde rüzgar başımın üstünden akıp gidiyor.
Ama görüntü olarakta çok hoş durdu.
Fiyatı 60 TL,
abolgi adlı üyeden alıntı
arkadaşlar 46 litre çanta ile giderken belli bir hızdan sonra titreme vs olmuyormu? çanta ebadı büyüdükçe sürtünme artacak bu sorun yaratmıyormu?
Ben Kappa 46 Litre kullaniyorum.
Hiç bi sorun yok dostum
Güzel bir haber mi acaba bu
Eski modellerde motoru ilk çalıştırmada jikle kullandığınızda hafif gaz vermezseniz motor stop ediyordu çünki jikle zengin karışım oluşturarak motoru ısıtırken aynı anda devri yükseltmiyordu. Bu yüzden motor ısınane kadar jikle açık ve gaz kolunu bırakmadan hafif hafif gaz vermeniz gerekiyordu. Sanırım yeni modellerde bu sorunu çözmüşler ve jikle açılınca eskisi gibi motor stop etmiyor ve devir bir miktar yükseliyor. Doğru mu anlıyorum ? Umarım böyledir. Böyleyse bence hoş bir gelişme. En azından motor ısınırken gaz kolunu tutmamız gereken zamanda kişisel koruyucu vb hazırlık yapılır ve zaman kazanılabilir.
Evet güzel bir haber.
Dogru anlamışsınız, soğuk havada jigleyi açıp tek marş ile motoru çalıştırıyorum, 1 dakika sonra jigleyi indirdigimde motor kendi rolantine iniyor
-
02 Nisan 2011, 23:26
vabisciler adlı üyeden alıntı
slm.3900 felan çok iyi fiyat biz antalyada sağlam kazıklanıyoruz .ben koruma demirle yan sehba 4050 ye geldi. kargoyla diğer civar illerden geitrsem yine aynıya gelecekti. bayii ye fiyatın yüksek olduğunu söylüyoruz ama yemin ediyor netde dolaşan fiyatların kendisine gelmediğine. olabilir bu iş bağlantıyla alakalı büyük bağlantı yapıp hondadan düşük fiyata çekiyor olabilirler. antalyada honda bayii servisi yok burdan haykırıyorum bir hayırsever buraya bayii servis açsın .ilçelerde var ama burada yok.
Arkadaşa katılıyorum tümotopar bana 3.860 yaptı (plakasız) 860 peşin 500x6 eğer peşin alsam 3.750 olacaktı. motorlar gelmeden önce de kusura bakma renk fiyat garantisi veremeyiz diyede bir saplama yaptılar. bir ay iki günde bir arayarak siyah motoruma kavuşabildim. motoru alamama ihtimali pazarlık imkanımızı kaldırıyor tabi.
Motorun ödemesini yapmaya gittiğimde "aslında size satmamam lazım çünkü sonra yerli müşterime motor yok demek zorunda kalıyorum" dediler ayrıca ordaki yarım saat boyunca telefonla motor soranlara cevap vermekten benle konuşamadı hanımefendi, talep gerçekten çok.
Ama İstanbul fiyatlarına bakıpta çok da iç geçirmedim yapacak birşey yok tekele düşmüş durumdayız.
Ne yapalım,motorumuza binelim keyfimize bakalım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:11 ----------
cbr125cbr adlı üyeden alıntı
Ben de 46lt kappa kullanıyorum, gözüm alıştığından mıdır nedir hiç büyük gelmiyor. Hatta bir boy büyük olsa yine olur diyordum, kendi demirine monteli fotoğraflar da burada..
Olay budur...
Motorsikletin icat edilme amacının insanı doğaya daha çok yaklaştırmak olduğunu düşünürüm hep. onun içindir ki hayalimde hep güzel bir enduro var...
bu arada bu yüksek siperlik işlevsel mi acaba? bizim motorlar için görüntü bana çok cazip gelmiyor ama orjinal halinde de rüzgar göğüs ve kafaya baya etki ediyor...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:18 ----------
Bu arada arkadaşlar benim motor ilk çalıştırma da rölantide biraz titrek de olsa sürekli çalışıyor (rölanti 1000 -1100 gibi), ama gaz vermeye niyetlendiğimde stop ediyor. aynı durum yolda da oluyor motor sıcakta olsa trafikte ışıkta vs. durduğum zaman stop ediyor ve hep gazı hafif hafif yoklayarak bekliyorum yada her seferinde yeniden çalıştırıyorum. rodaj sonuna kadar bekliyeyim mi yoksa rölanti ayarını yükseltsem mi biraz?
Güvenle, Keyifle, Yıllarca...
Ufuk Gürkan YILDIRIM
-
02 Nisan 2011, 23:32
alper150zc adlı üyeden alıntı
etem abi sen ne zaman alıyosun nisanın kaçı dediler:D
Benim kapora vereli bugün tam 2 hafta oldu. Nisan ortaları gibi denildi bana Pendik Güngör motordan, küçük bi ihtimal Nisan sonuda olabilir denildi. Atilla isminde bir bey ilgilendi. Sanırım başkada satış danışmanı yok. Nisan ayı motor bekleyenler, motorların geldiğini haber alanlar hangi bayiye geldiğini vb geç kalmadan yazarlarsa birbirimize bu konuda da yardımcı olmuş oluruz. Önümüzdeki 2 hafta içinde gelir diye tahmin ediyorum.
Arkdaşlar birde merak ettiğim bir konu var. Acaba euro 3 normlarına uyum, yeni karbratör yapısı forumun son bi kaç sayfasında yeni motor sahibi ark..ların paylaştıkları biraz daha olsa eski karb. törden daha az olabileceğini düşündüğüm yakıt tüketimi vb sebeplerden dolayı yeni motorlarda, eski modellere nazaran ufakta olsa bir güç veya performans kaybı olabilir mi ?
Geçmiş yıllarda cbf 250 twister dan sonra çıkartılan cbf 250 lerdeki gibi o senelerdeki euro normlarına uyumluluk için bu iki model arasında ufak ta olsa bir güç ve performans kaybı vardı.
Şu anda son bi kaç sayfada eski kasaya göre daha az yakıt tükettiğinden bahsedilen yeni kasa, az yakıt tüketimi ile doğru orantılı olarak az da olsa bi olumsuzluk varmı acaba. Motoru alınca çok iyi karşılaştırmalar yapıcam. 2009 modelle depoları fulleyip aynı anda aynı şartlarda yol yaparak yakıtını ölçücem. Performansını karşılaştırıcam.
Rodajta motorları pek zorlamıyoruz elbette ama. 100 km/h a rahatlıkla düz yolda ulaşıyor diyebilirmiyiz yeni kasalar için ?
-
02 Nisan 2011, 23:37
Benim kapora vereli bugün tam 2 hafta oldu. Nisan ortaları gibi denildi bana Pendik Güngör motordan, küçük bi ihtimal Nisan sonuda olabilir denildi. Atilla isminde bir bey ilgilendi. Sanırım başkada satış danışmanı yok. Nisan ayı motor bekleyenler, motorların geldiğini haber alanlar hangi bayiye geldiğini vb geç kalmadan yazarlarsa birbirimize bu konuda da yardımcı olmuş oluruz. Önümüzdeki 2 hafta içinde gelir diye tahmin ediyorum.
atillaya kaldıysa işin Allaha kaldı biladerim.... doğru bilgi hiçbirzaman alamassın... işini sen takip et. aramaktan çekinme... işini takip et çünki güngör motor iş takip etmez....
ayrıca bana hatırlatırsanız eğer nisan ortasında fabrika ile görüşerek daha doğru bilgi edinirim sizin için....
-
02 Nisan 2011, 23:46
BİROL 78 adlı üyeden alıntı
Metehan abi yine döktürmüşsün valla,cbf 150'deki anılar bambaşka ya..
haci benim olayım döktürmek...kış vakti birazda kar kıyamet fotolarından yardıralım...
çoğu arkadaş görmüştür ama göremeyenler için içinizi gıdıklayacak cbf aşkınızı körükleyecek güzel ambianslar...
fotolarda şu an görüşmediğim kişilerde mevcut isterlerse fotolarını çıkartırım sorun olmaz...
mete_han adlı üyeden alıntı
canekin adlı üyeden alıntı
kesinlikle.
ilk motorum olacağı için de "0" almak istemiyorum. ama makul görünen motorlarda 15-25bin km arasında ve 2700 den ucuza yok gibi. ki 2600-2700TL olanlara da pek güvenemiyorum nedense.
ötv indirimi, 2.el de tersi etki yarattı sanki :/
2.elde coşku devam ediyor dediğin gibi...geçenlerde Şaşkınbakkal ışıklarda park halinde üzerinde satılık ilanı olan temiz gördüğüm bir cbf sahibini aradım...adam 2010 eski kasa ama temiz 9000 kmdeki makinaya 3500 demez mi... la olm sıfırı plakasız 3500 diyorum...işine gelirse diyor...bir kaç arkadaş için sormuştum fiyat ama bu kadar uçmanın anlamı yok...ikinci elde zararı göze alacaksın tok satıcı olmak için çok özel bir motosikletin olmalı...
mmucit adlı üyeden alıntı
Yine döktürmüşsün, hadi hondaya isyan bayrağını açalım.
:
kar fotolarına bak sen asıl... zamanında Samsundan güzel fotolar çek dedik yalandan bir kaç foto ekledin halen bekliyorum...
worldwideweb adlı üyeden alıntı
@mete_han abi babam gibi dedin, o da aynı şeyi söylüyor
:
aileni üzme hacı...hedeflerine eninde sonunda ulaşacaksın...
dincer59 adlı üyeden alıntı
Yahu Metehan bey ne yaptınız siz. Zaten havalar ısındı artık iyice gidesim var memleket dolaylarına sizde nazire yapar gibi koymussunuz fotolarını güzel Tekirdağ'ımın. Zaten bi aksilik olmazda su motoru alabilirsem bu yaz ilk uzun rotam Tekirdağ olacak kısmetse.
Bu arada bende memeleket dolayısıyla köftenin aşıgıyım kasap olsun, inegöl olsun, Tekirdağ olsun, kaşarlısı mercimeği kadınbudusu köftenin her türünün manyagıyım adında köfte olsun yeter ilk tercihimdir.
[:
ben İstanbulda yaşadığını şimdi farkettim...buradan birlikte çıkarız Mayısda Tekirdağ gezisini patlatırız hacı...
ufukgy adlı üyeden alıntı
Üstadım senin 4 yılda yapamadığını 15 dk.da yaptım düşün artık
benim aslında en korktuğum şey bu...yani Allah düşmanımın başına bile vermesin...yolda birini kalmış görsem vallahi acıyorum...
jr. adlı üyeden alıntı
yani ismail de biliyor, gruptaki insanlara tuhaf geliyo ama fırsat buldukça küçük cc'yi tercih ediyorum.
bu zamanda 800 cc makina sahabısı olmak kolay iş değil...
mücahit_89 adlı üyeden alıntı
bu yeni cbf alanların yaptığı yanlış bişey var
yoksa 100 kmde 2.5 litre yakıyosa rodajda ilerde 2 litre yakıcak yoksa bu yeni kasalar su ve benzin karışımıylamı çalışıyo
su filan katıyomusunuz
yanlış anlamasınlar ama yeni kasa benzin tüketimleri halen meçhul...ne uzun yol gördüler ne istikrarlı bir güzergah...biraz daha zaman tanımalı bu yeni arkadaşlara...yani bu ölçümlerin en az 1 ay düzenli takip edilmesi lazım...rodaj aşamasındaki tüketim sağlıklı bir tüketim değil...
metehan o resimleri koymuşsun ya senin yatacak yerin yok arkadaşım. ilk buluşmada seni bir ağaca bağlayıp karşında köfte yeme organizasyonu yapacağım.
.
asıl bomba fotolar mesajımın başında...siz çömezler iyi bakın neleri paylaştık ne güzellikleri yaşadık...
bizde bi ara bi etkinlik yapalım ya kesin baya katılan olur:D
yapalım da ne zaman hacı...baksana havalara...bugün bir ıslanmışım...yani donuma kadar desem yeridir...tabi biliyodum böyle ıslanacağımı...yedeklerimle gittim...seyrantepeden suadiyeye değil dpn genlerine işliyor yağmur...köprü falan...sonra kapalı garajda üstümü değiştriyorum...akşam eve dönerkende bu sefer giydiklerimi ıslatarak geliyorum...
guneylee adlı üyeden alıntı
Hergün güzel haberlerle burada konuşuyoruz sohbet ediyoruz ama malesef bugün biraz üzücü bi haber vericem (en azından benim için üzücü)
31.03.2011 tarihi saat 21:30 sularında Kartal yakacıkta olan varsa veya buraları bilen varsa yolu bilir. Soğanlık caddesinde çocuk hastanesine gelmeden dört yol var ahanda orda herifin tekine girmiş bulunmaktayım :S
rl]
çok geçmiş olsun biraderim...ALLAHTAN SANA BİŞEY OLMADI GRİSİ HİKAYE:::
fatih_005 adlı üyeden alıntı
ahmet abi bu yan çanta demirleri çok hoşuma gitti yakın zamanda ben de taktırmayı düşünüyorum katlanabilir bir sistem zannedersem. bantla birleştirilmiş kısım bant söktüğünde düşüyor mu yoksa kilit tarzı birşeyi var mı? birde fiyatı nedir? efeye yakın arkadaşım ve kuzenim var hemen aldırayım. bir de komik gelebilir ama motor bayiden çıktığında içine yağını koyuyolar mı?
bende bayıldım o demirdeki işçiliğe...
branda kesin şart. sabaha karşı ciğ düşüyor sonrada toz toprak konuyor üstüne. eksik olarak bi topcase kaldı. 35 litrelik bi kappa .
fatih_005 adlı üyeden alıntı
ben de ideal boyutundan dolayı k35 ...
guneylee adlı üyeden alıntı
Ben çok araştırdım. Şekil,işlevsellik,dayanıklılık ve en önemlisi (en azından benim için) fiyat bakımından kappa k35 en ideal çantadır bunu bilir bunu söyler ve motorum geldiği gibide bunu taktırırım
35 iyidir idealdir...hele ki üst kapağı renkliyse bal dök yala yani...ama gelin görün ki asıl ihtiyac 46 lık olan...
ben şahsen 46 lığı çok arıyorum...ve çantalarımızda hep uyduruk gereksiz şeyleri taşıyoruz...
deniz17 adlı üyeden alıntı
Selam arkadaşlar. Ben de siyah bir CBF için sıraya girenlerdenim. Kappa 35'i aldım ama motor yolu gözlüyorum şimdi de. Şunu merak ettim ben. 3550 TL fiyattan bahsediyor bazıları, bizim burada 3765 liste fiyatından geri adım atmıyor bayiler. Çanakkale'de de Balıkesir'de de fiyatlar böyle. Ekstra bir şey de vermiyorlar. 215 TL fark var arada. Sizce çok değil mi bu fark. Kekleniyor muyuz ne!
3765 TL. Bu fiyata plaka ruhsat ve sigorta dahil değil maalesef. Bursa'ya da mı sorsaydım acaba. Bursa'dan arkadaş var mı fiyatları bilen?
Bak sen İstanbuldan al ve plakasız 3500 gayme nakit... ama her bayide değil...sadece...
D&B Motor Ümraniye veya Konşuk Motor Cevizlide plaka ile 3780...plakasız 3500 lira peşine veriliyor...benim adımı ver...DB de Aysem Hanımı arayıp selamımı ilet...yan ayaklıkda benden olsun...aynen böyle de...mete han yan ayaklığı hediye edin dedi de...ver adımı...
Kaporayı vermedim daha, hafta sonu veririm demiştim. Fiyat 3765, 3750 de olabilir ama dediler. Yan sehpa bile vermiyorlar üstelik (15 tl). İstanbul'dan 3550'ye mayıs ayı bitmeden alabilir miyim sizce?
o tarihte zam gelmeyeceğini kimse garanti edemez...kendi plakanıda çıkarırsın 180-200 liraya...kalan yol masrafın olur ve rodajında yapacağın benzin...
cbr125cbr adlı üyeden alıntı
çok sık durmuş çanta...
Benim motor nerdeyse eskidi resimleri daha yeni yüklüyorum.
Bugün eski işyerine gittim, eski motorumdan kalan brandayı ve fotograf makinamı geri aldım.
Hazır makina elime geçmişken resimleri çekeyim dedim.
By
sinanaksu at 2011-04-02
ovvv cayır cayır yakıyor makina...maşallah...
bende merak ettim...jigle otomatik değil ki rölanti artırsın...şaşırdım vallahi...hatta rölanti benim makinada genelde stop ettiriir...bi halta yaramaz namussuz... hep manuel ısıtıyorum düldülü...
h.olsun ben yağmura çıkarmıyorum :d
buda benden olsun
[/URL]
yaz motorcusu olcan sen...
_UnReaL_ adlı üyeden alıntı
Senin fotoları gördükten sonra gri renge karar verdim, p.tesi günü sabah kaporamı bırakıcam.. Nisanda Aranıza katılıyorum bende
aferin len topitoş...sevdim seni ben...durun Aliyle bir foto koyayım şuraya...aga yarın havalimanındayım patronu karşılayacak klında olsun 11.30-12.00 arası dış hatlardayım bebeem...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
02 Nisan 2011, 23:47
ufukgy adlı üyeden alıntı
Bu arada arkadaşlar benim motor ilk çalıştırma da rölantide biraz titrek de olsa sürekli çalışıyor (rölanti 1000 -1100 gibi), ama gaz vermeye niyetlendiğimde stop ediyor. aynı durum yolda da oluyor motor sıcakta olsa trafikte ışıkta vs. durduğum zaman stop ediyor ve hep gazı hafif hafif yoklayarak bekliyorum yada her seferinde yeniden çalıştırıyorum. rodaj sonuna kadar bekliyeyim mi yoksa rölanti ayarını yükseltsem mi biraz?
Yeni motorun hayırlı uğurlu olsun, rodaj dönemi ile motorun rölantide çalışma devri arasında bence hiç bir bağlantı yok. Motor sıcakken de aynı problem varsa rolanti devri biraz yükseltilerek denenebilir.
-
02 Nisan 2011, 23:51
-
02 Nisan 2011, 23:57
mete_han adlı üyeden alıntı
ovvv cayır cayır yakıyor makina...maşallah...
bende merak ettim...jigle otomatik değil ki rölanti artırsın...şaşırdım vallahi...hatta rölanti benim makinada genelde stop ettiriir...bi halta yaramaz namussuz...
hep manuel ısıtıyorum düldülü...
Sagolasin Metehan abi.
Evet jigle otomatik değil.
Ben motor soğukken açıyorum jigleyi,
1-2 dakika öyle bekletiyorum sonra kapatiyorum, motor kendi rölantine geliyor.
Ama bende stop durumları hiç olmadi.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 misafir)
Bu Konudaki Etiketler