Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
24 Mart 2011, 01:56
Bilgi paylaştıkça çoğalır.
"Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."
Reklamlar
-
24 Mart 2011, 01:57
AydoganX adlı üyeden alıntı
Aslında rodaj başlı başına ayrı bir konu, sitede bunun hakkında belki onlarca konu açıldı
Motorun sağır kalması durumu gözlemlerime göre tamamen yanlış bilinen bir durum.
Aslında rodaj 5 bin - 10 bin kilometrelere kadar devam ediyor.
Yani cbf150 motoru 5 bin kilometrelerden itibaren kendini bulmaya başlıyor.
Sadece ilk 500-1000 km arası motorun iç kısmı daha hassas olduğu için ekstra dikkat etmek gerekiyor.
Ama bu demek değildirki "ilk beşyüz km. yi dişimi sıkarak geçirdim tapagaz kökleyim sürekli". En azından bence 1000-2000 km.lere kadar tapagaz açılmamalı.
Sabır, sabır, sabır
Haklısın İsmail abi o konuda da bilgi kirliliği var geçen bir konu okudum forumlarda sıkça dolaşan bir rodaj açıklaması buraya da eklenmiş ama arkasından da tartışmalar yaşanmış sanırım bu konuda bilgi kirliliği uzun süre devam edecek... Oyumu da sana verdim abi merak etme ama bir dahaki yarışmaya ben poz verirsem şansın kalmaz
-
24 Mart 2011, 02:03
bir anda başka bir konuya geçiş yapıcam ama aklıma takıldı.bizim formda yok ama başka bir formda dikkatimi çekti.sağ kütüklükte far açma kapama düğmesinin olduğu yan sanayi bir ürün gördüm.sürekli yanan farlara bir çözüm olarak bunu kullanmak mantıklı olur mu?ya da orjinal haliyle devam mı etmeli?
görüşlerinizi bekliyorum...
http://www.rialli.com/urunler/motors...da-sag-ms6476/
-
24 Mart 2011, 02:11
kizilkurt adlı üyeden alıntı
Oyumu da sana verdim abi merak etme ama bir dahaki yarışmaya ben poz verirsem şansın kalmaz
Teşekkürler
Bol bol fotoğraf çekin arkadaşlar, bizim kıytırık fotomuzla yarışmaya katıldık.
Şöyle daha doğru düzgün çekilmiş bir cbf150'li foto olsaydı reyimizi ona atardık
fctavsan adlı üyeden alıntı
bir anda başka bir konuya geçiş yapıcam ama aklıma takıldı.bizim formda yok ama başka bir formda dikkatimi çekti.sağ kütüklükte far açma kapama düğmesinin olduğu yan sanayi bir ürün gördüm.sürekli yanan farlara bir çözüm olarak bunu kullanmak mantıklı olur mu?ya da orjinal haliyle devam mı etmeli?
görüşlerinizi bekliyorum...
http://www.rialli.com/urunler/motors...da-sag-ms6476/
Bu parçadan aldım ama montajı yapamadığım için başka bir arkadaşa (muratgun) gönderdim. O da ustasına montajını yaptırmış sorunsuz kullanıyordu en son. Daha sonra motorunu sattı gerçi
Elektrik giriş soketleri bizim motordaki ile birebir uymuyor, biraz değişiklik yapmak gerekiyor soket girişlerinde.
Bende elektrikten pek anlamadığım için uğraşamadım.
Eğer "uğraşırım yapabilirim", veya "sağlam ustam var o halleder" diyorsan, bu parça iş görür.
-
24 Mart 2011, 02:11
-
24 Mart 2011, 02:14
Teşekkürler
Şöyle daha doğru düzgün çekilmiş bir cbf150'li foto olsaydı reyimizi ona atardık
Bu parçadan aldım ama montajı yapamadığım için başka bir arkadaşa (muratgun) gönderdim. O da ustasına montajını yaptırmış sorunsuz kullanıyordu en son. Daha sonra motorunu sattı gerçi
Elektrik giriş soketleri bizim motordaki ile birebir
uymuyor, biraz değişiklik yapmak gerekiyor soket girişlerinde.
Eğer "uğraşırım yapabilirim", veya "sağlam ustam var o halleder" diyorsan, bu parça iş görür.
İsmail abi önemli bir soru daha; motora alarm taktırırsam elektronik garantinin iptal olacağını söylediler yani herhangi elektronik bir arızada garanti kapsamında olmayacak motorun elektronikleri bunu bayi söyledi. bu normal birşey mi yoksa bayinin insiyatifinde olan bir durum mu?
-
24 Mart 2011, 02:14
-
24 Mart 2011, 02:20
Çaktırma
Bayinin insiyatifinde, eğer bayi kendisi takarsa garanti dışı kalmaması lazım.
Eğer hem kendim takarım hemde garanti dışı bırakırım diyorlarsa servisini değiştirmende yarar var.
Sanırım D&B'de bu uygulama var. Yani garanti dışı kalmıyor.
Malesef bayim böyle diyor hem takarım hem de servis dışı kalır diye çünkü aküden sürekli enerji çektiğinden sorunlar çıkıyormuş sanırım bilmiyorum ben de çıkmaması gerektiğini düşünüyorum saçma geldi o açıdan... Bayimi değiştiremem İzmirde iki bayi var ve birisi bana yakın diğeri İzmir dışı...
-
24 Mart 2011, 02:23
kizilkurt adlı üyeden alıntı
Malesef bayim böyle diyor hem takarım hem de servis dışı kalır diye çünkü aküden sürekli enerji çektiğinden sorunlar çıkıyormuş sanırım bilmiyorum ben de çıkmaması gerektiğini düşünüyorum saçma geldi o açıdan... Bayimi değiştiremem İzmirde iki bayi var ve birisi bana yakın diğeri İzmir dışı...
Pardon yahu ben seni İstanbul'da zannediyordum.
Bu tekel olan servislere gıcık oluyorum.
Bizde Ankara'da aynı durumdayız sadece 1 adet Honda servisi var.
İstanbuldaki arkadaşlar bu konuda çok şanslı, en son 9 tane servis-bayii vardı sanırım.
Herkese iyi geceler. Ben kaçar
-
24 Mart 2011, 02:27
Teşekkürler
Elektrik giriş soketleri bizim motordaki ile birebir
uymuyor, biraz değişiklik yapmak gerekiyor soket girişlerinde.
çok teşekkürler bilgi verdiğin için.far şimdilik idare edecek ama ampul sıkıntısı far içinde kararma falan olacak olrsa bu sisteme geçicem.mantıklı gibi duruyor.bunun garantiyle bir ilgisi olur mu?
-
24 Mart 2011, 02:28
İstanbuldaki arkadaşlar bu konuda çok şanslı, en son 9 tane servis-bayii vardı sanırım.
Şanslıyız vesselam iyi geceler İsmail
20019. mesaj da benden olsun
-
24 Mart 2011, 02:34
Biraz öyle oluyor sanırım kısmet diyelim İstanbul'da olsam hiç sıkıntı yaşamam onu biliyorum çoğu honda bayinden alışverişim oldu zamanında iyi geceler abi..
-
24 Mart 2011, 02:34
cbr125cbr adlı üyeden alıntı
Şanslıyız vesselam
iyi geceler İsmail
20019. mesaj da benden olsun
usta sende deri kılıf var galiba :D
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
-
24 Mart 2011, 02:40
-
24 Mart 2011, 02:43
ii geceler usta ben anes motorda gördüm deyiştirmişler daha güzel olmuş alıcam bende onuda alalım tam olsun bi zenon kalsın:D
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
-
24 Mart 2011, 11:11
Herkese günaydın;
motorlar gelmiş Antalya bayiye, Ispartadan siyahın ödemesi yapmak için gidiyorum,
hayırlısı.
Bu yaşta (40) bide heyecan sardı, demek 1200GS alsak kız istemek gibi olacak herhalde
Güvenle, Keyifle, Yıllarca...
Ufuk Gürkan YILDIRIM
-
24 Mart 2011, 11:47
ismailim ben senin resmine oy verdim. Haberin olsun haa!
Bu arada cbf ailesinden 1-2-3 nisan Sarıcakaya şenliklerine katılan var mı?
Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz.
-
24 Mart 2011, 11:49
GÜNTEKİN adlı üyeden alıntı
ismailim ben senin resmine oy verdim. Haberin olsun haa!
Bu arada cbf ailesinden 1-2-3 nisan Sarıcakaya şenliklerine katılan var mı?
Sağolasın abi, teşekkür ederim.
-
24 Mart 2011, 11:51
Sağolasın abi, teşekkür ederim.
Benim motora koruma demirleri hediye edersen sana oy veririm
-
24 Mart 2011, 11:59
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)
Bu Konudaki Etiketler