Hayırlı olsun Amastris
Farklı bir şehirden mi aldın makineyi yoksa Istanbuldan mı?
Istanbul tayfası daha atak bi hale bürünüyor. Yazın bunu ateşleriz değil mi gençler? ))
Hocam güzel bir plan ama amacım çok ülke değil de o ülkenin altını üstüne getirmek istiyorum. Gazlamanın yanında tatil gibide biraz
Önceki gezilerimde genelde 7 günde 3 tane ülke, 10 günde 4 gibi saçma herşeyin yarım kaldığı adam gibi sızamadığım geziler yaşadım Tabi yanımdakiler genelde ilk çıkışları oluyordu heryeri görelim diyorlardı. İkinci ülkeden sonra heryer aynı gelmeye başlıyor AB diye birşey varmış diyor insan.
Hocam çok fena içimi rahatlattınız, canımı çektirdiniz. Araştırma yaptığımda epey gözüm korktu çünkü. Yurtdışında karayolu ile seyehatte hiç ülke sınır kapısı görmedim. Kimsede ne geziyorsun burada demedi. Bazen levhalar değişince anlıyor insan En kötüsü yurt dışı seyehatleri 4-5 günü geçtiği zaman yurda geldiğiniz de bizim insanımızı kimse kızmasın evrimleşmemiş olmasını aşırı yadırgıyorsunuz. Adamlar cidden aşmış.
+1
herkese günaydın hayırlı cumalar...
yeni motor hayırlı olsun amastris nerden hangi motoru aldın? merak ettim?
sormak istediğin bütün sorulara bilgimiz dahilinde cevap vermek bizim görevimiz forumunda amacı
benim tail her ülkede iki gece konaklamalı bir günü gezmek diğer günü diğer ülkeye ulaşmak üzere planlanmış bir geziydi. toplam süre olarak ta 15 günü hedeflemiştim hani olurda beğendiğim bir ülkede bir gece daha kalırım malum planda romanya ve sırbistan var :D bilmem anlatabildimmi :D
Saol Tuncbilek. Yalovadan aldım. Bugün satışı yapmaya gidiyorum. Pazartesiyi bekleyemedim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:08 ----------
Teşekkür ederim marlox. Dediğim gibi yalovadan aldım. Kısmetse motoru yarın teslim alacağım. Fotoları sizlerle paylaşırım.
Yalnız burgmandan sonra sesinden heybetinden ürkmedim değil. İnşallah çabuk alışırım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:10 ----------
Bu arada istanbulda vfr ci kimler var arkadaşlar. Bu işte yeni olduğum için sizlerle en yakın zamanda tanışıp deneyimlerinizi tavsiyelerinizi dinlemek isterim. Ayrıca İstanbul da hangi ustayı önerirsiniz?
Hayırlı olsun amastris. Umarım kazasız belasız uzun süre motorunu kullanırsın.
Motorumu 13.000km de aldım şimdi 30.000 km de. 3 kere bakıma soktum bu süre zarfında. İlki Esengüldü. Vfr de her 3. 6000km bakımı büyük bakım oluyormuş Esengül öyle söyledi ve biraz pahalı gelmişti bana 460TL gibi birşey ödemiştim 2013 de. 2. bakım mototalde yapıldı orası daha kazıkmış 3. bakım yine esengülde yapıldı bu sefer tecrübe edindiğim için yağımı yanıma alıp gittim 160tl esengüle +105tl de yağa bayıldım :D Sonuç olarak ben Esengül öneririm.
İstanbul'da olanlar ben, Emrah, Ergin, Tunçbilek, nightshift seninle birlikte 6 kişi olduk istanbul çetesi hazır
bu arada yeni gelen arkadaş isimlerini de söylerse mümkün mertebe tanışmış oluruz.. tanımayanlar için ben Sinan 27 yaşımdayım, bahçelievler'de oturuyorum. sert haşin gaddar fakat bilakis çok kibarım, iyi dans eder ısrar ederim
Hahaha 😄 supersin sinan. Bende cengiz 37 yasindayim sancaktepede oturuyorum evli mutlu 2 cocukluyum 😜
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:16 ----------
Tesekkurler emrah, ozaman rotamiz esengul.
Bende Çekmeköydeyim. Havalar ısınınca ufak bir buluşma yapabiliriz.
Oh oh çete olun bakalım :(
Bende mondialci gurubumla gezerim artık. En azından toplanınca 1000cc edebileceğiz artık
merhaba arkadaşlar.
Bahar yaklaşıyor ve lastik almam gerekiyor. Şu üç lastik de karar kılamadım. Eğer kullanan yada karşılaştırma fırsatı olan arkadaşlar varsa bana bir fikir verirse sevinirim. Şu anki lastikler metzeller M5.
1-Metzeller sportec m7 RR
2-Michellin pilot power 3
3-Pirelli diablo rosso corsa
ben rosso II kullanıyorum cbr'da.. Pirelli Micheline göre daha yumuşak daha iyi yol tutan bir lastik.
Gerçekten harika ve çok memnunum rosso II den.
Para denkleştirince pirelli alcam kesin.
Corsanın 3 çeşidi var galiba. Ben en yumuşlağını tercih ederim. Zaten 2 yılda km'sini doldururum o da anca erir işte
Ben 20 ocak da almıştım motoru plaka değişmesin demiştim hala ruhsat gelmedi. Gidip almak mı gerekiyor ki bu naneyi?
mernisde nereye kayıtlı isen oraya gitmişdir. Ayrıca trafik sigortanıda 15 gün içinde yaptırmış olman gerekiyor.
Bunlar tamam ise bir sıkıntı var demektir. emniyetle iletişime geç derim ben.
Bu arada hayırlı olsun.
Sigorta yapılmıştı ama pazartesi bir gideyim bakalım :( Paniklemedim değil valla birazcık.
Edit; Polis arkadaşı aradım sigortaya bak dedi sigortacı arkadaşımı aradım sigorta 15 gün içinde yapılmamış unutmuş bu hafta yaptırmış daha :( off eşle dostla iş yapmayacaksın dedikleri bu olsa gerek! Günü geçince aldığın yerden gidip alman gerekebilir, şuan tescildeki arkadaşlar uyumuştur yarın arar dönerim sana dedi... Şu karda kışta 400 km ya hava güzel olsa bahanesi ile gider yol yapardım ne güzel... Gelde uyu şimdi...
ben michelin pilot road 4 gt aldım. yurtdışı sport touring forumlarda en çok bu lastiği söylüyolardı
hatta pilot road 2,3 şimdide 4 aldım şeklinde diyenler bile çoğunlukta ama fiyatı biraz fazla sanki montaj dahil 1080 tl'ye patladı
Yurtdışı forumlarda lastik olayını pek sallamıyorum. Nedeni ise; adamların asfaltları bir harika bildiğin IRC lastikle bile sorun yaşamadan binebiliyorsun. Bizim ülkemizdeki asfaltlara bildiğin silikon gibi bir lastik lazım. Hatta bazı kavşaklar var ki ben ayakta duramıyorum. O yüzden buradaki arkadaşların fikri benim için daha önemli.
Bu arada teşekkür ederim.
Aynen... yollar güzel yurtdışında. Asfalt düzgünlüğü bir yana içindeki malzemeler farklı, yol daha iyi tutuyor.
Burada yollar çok farklı, yazın eriyor, kışın donuyor filan Allah'a emanetiz.
Oyüzden ben mümkün olduğunca çok hamurlu en yumuşak lastiği tercih ediyorum.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)