herkese merhabalar arkadaşlar, 2 ay önce vfr ailesine katılmış bulunmaktayım. forumu elimden geldiğince okumaya çalıştım, tabiiki okuyamadığım sayfalar var. bu msjı hem tanışmak hemde birkaç sorumun cevabını siz deneyimli arkadaşlardan alabilmek ümidiyle atıyorum.
vfr'yi tek kullanırken çok rahat ancak, uzun yolda eşimi artçı aldığımda sırtına destek olması için arka çanta düşünüyorum. yan çantalar orjinal olduğu için givinin topcase taşıyıcısı uymadı. orjinaline sadece taşıyıcıya 650 tl istediler, açıkçası o kadar ücret ödemek istemiyorum.
1-2.el satan varmı veya
2-dışarda yaptırsam güvenli olurmu yada
3-başka bir yol gösterebilirseniz çok sevinirim.
2 hafta içinde bu sorunumu çözmem gerekiyor, çünkü haziranın ilk haftası izin alıp tatile çıkma planımız var ve eşimin güvenliğini tehlikeye atmak istemiyorum.
sizlerden ricam bu konuda tecrübelerinizi paylaşmanız. en kısa sürede yardımcı olursanız çok sevinirim.
herkese kazasız sürüşler diliyorum..
Sahibindende vfr 800 ilanlarinin arasinda var iki tane biri givi biri orjinaldi sanki
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:35 ----------
Cidden artci ilundugunda motor baska bir durum haline geliyor surucu yoldan keyif alirken artci eziyete donusen seyehat yasiyor bendede one kayilmasin diye file var ama cok etkili degil cantasiz kullanimda kesinlikle canta sart birde orjinalden sasmayin canim makineye orjinal yan cantanizda varken baska bir sey dusunmeyin
Günaydınlar...
Uploaded with ImageShack.us
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:22 ----------
burukhan merhaba (isminizi yazarsanız daha kolay hitap ederiz size), aramıza hoşgeldiniz, VFR'niz hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim...
Sorularınızın cevaplarına gelince;
1. 2. el satan zaman zaman oluyor ancak kısa zaman içerisinde size denk düşer mi orası şansınıza kalmış...
2. Dışarıda yaptırsam diyerek kastettiğinizi anlayamadım. Taşıyıcıyı kastediyorsanız iyi bir usta titizlenirse oldukça güzel yapabilir.
3. Dediğiniz gibi orjinalleri oldukça pahalı, el yakıyor. Bu yüksek tutarları vermek zor ama madem yan çantalarınız orjinal ben size orjinal topcase almanızı öneririm.
Hoşgeldiniz burukhan...
Çanta konusunda arkadaşlara katılıyorum. Orjinalini tercih edin eğer çanta aladıysanız. sahibinden.com da var. Çanta aparat birlikte ...
Ben de Kappa 46 litre var orjinal yan çantalarla birlikte kullanıyorum çok memnunum. Boynuzlarla birlikte takmak için biraz işlem görmüş ama sorunsuz çalışıyor...
Günaydınlar...
Bugun cok utanarak yaziyorum sifir korumayla motora binmek zorunda kaldim ve anladimki bambaska bir motora binmisim hisir hisir sesler vites gecisleri cat cut kask ve korumalar baya hafifletiyormus bunlari cok sasirdim
Mert, tam olarak anlamadım yazdıklarını hayal kırıklığına mı uğradın bahsettiğin sesleri duyunca?
Herkese Günaydınlar...
Mert valla bazen bende üşeniyorum giyinmeye ama sonradan hadi diyorum kendi kendime. Geçen sene bir iki sefer kullanmıştım korumasız.
Ama bence sen sesleri yanlış yorumlamışsın.
O çat çut ve hışır hışır sesler aslında rüzgarla dans etmenin özgürlük ile kucaklaşmanın ayak sesleri olmasın sakın.
(Korumasız aman gözünü seveyim geçenlerde bir kaza okudum amann diyeyim gözünüzü seveyim KASK KASK KASK KASK)
Aynen boyle disardan bakip soylendigim adamlar gibi bindim motora hic birsey olmadan kask eldiven ayakkabi mont:d degisik geldi o deli toplu makine yokmus gibi ama bir yandanda kuvvet keyifsiz ama degisik guzellikte bir seslerdi ozgurluk galiba:p
Cümlenin ilk kısmını anladım, "deli toplu makineden..." sonraki kısımda koptum.
Ulen Mert ne anlatmak istedin sonraki kısımda vallahi de billahi de anlamadım.
Bu akıllı telefonlarda mı sorun var anlamadım ki...
Kesin bir tane kripteks lazım. Yoksa bende mi bir tuhafık var.
Takılıyorum sakın yanlış anlaşılmasın.
Derli toplu yazarken r kaunamis arada:d bende ne hissettigimi anlamadimki tatsiz bir ses gibi hisirti falan tak yuk ses ama bir yandanda guzel yaris arabasinin folantideki bozuk araba sesi gibi ama gaza dokundunmi gelicek gucu bilirsin ya onun gibi:d
Pazar günü bir turlasak mı acaba?
Sözün bittiği yer. Abi koptum burada.
Stresli cuma gününe ilaç gibi geldi, bilgisayar başında kendi kendine kah kaha atan bir tip oldum sayende.
Allah senden razı olsun.
Folanti.... Huaaaaaaa. Huaaaaaa
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:35 ----------
Ergin valla süper olurdu. İlaç gibi gelirdi var ya....
Bu pazar malesef imkansız. Başka pazarlara desek?
Çıkarsan da rota neresi.
A Riva.. A Riva... mı yoksa.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:40 ----------
Valla gülmekten gözlerimden yaşlar geliyor.
Artık okuyamıyorum.... Neyi anladığımı bile bilmiyorum artık sadece gülüyorum.
Mert iyi ki katıldın aramıza arkadaşım ....
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:48 ----------
Mert bu arada arka amortisör ayarını tuturabildin mi?
kitapçıkta gösterdiği çentikleri bende bulamadım.
Valla sonuna kadar actim sikmaya sonsuz galiba skiyosun hep :d gevsemeye sonu var tam gevsettim sonrasinda cevirdim bi tik etti iki tur sonra devam ettim iki tur sonra bidaha tik etti orda biraktim iyi gibi sanki ayarlamayi bilen varsa paylasirsa sevinirim
hoşbulduk arkadaşlar,
sorularıma verdiğiniz cevaplar ve ilginiz için teşekkür ediyorum.
evet haklısınız kendimi tanıtmadan direk konuya girdim
ismim İlkay, Ankara'dayım, yaş 32.
2 yıl küçük motorla alıştıktan sonra ve uzun düşünme günlerinden sonra vfr800'e karar kıldım ve kesinlikle pişman değilim bu kararımdan. işim dolayısı ile internete pek giremiyorum, girsemde forumları çok fazla takip edemiyorum, burda yazdıklarınıza birkaç gün sonra cevap verebilirim, o sebeple şimdiden affola
güzel, keyifli günler geçirmek dileğiyle..
Emre, ne yapayım kimse gelmeyince tek alternatif Riva kalıyor
Mert, cepten uzun yazmak zor oluyor, arka amortisör ayarı için kitapçığa bakın...
Îlkay, tekrar hoşgeldin aramıza, kazasız belasız keyifli sürüşler...
Günaydın ve İyi Haftasonları Herkese...
Bu hafta ben çıkamayacak olsam da sürüş yapacak olan herkes sağlıklı ve ağız tadı ile sürüşler dilerim.
Şu an bu konu içerisinde 58 kullanıcı var. (0 üye ve 58 misafir)