Günaydınlar...
https://imageshack.us/scaled/large/21/img0474em.jpgUploaded with
ImageShack.us
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:44 ----------
Daha 1 hafta önce demişim başıma geldi
Maşallah dediğim 1 hafta zor dayanıyor haberiniz olsun tedbirinizi alın
Geçen pazar günü Şile'de biraz motorun sesini dinlemiştim (bu muhabbet geçip durunca demek ki kıllanmışım) ufaktan o malum ses geliyor gibi hissettim... Dün Riva dönüşü Ali ustaya (Esengül) uğradım ve bingooooo
Ekzantrik zincir gergilerim değişecek... Çok ses gelmiyor ama beni uyuz etmeye yetiyor gelen ses. Zaten zamanla artarmış, 10000km.yi bulur seni rahatsız etmesi dediler ama ben yine de 30000 servisinde değiştireceğim zaten 1500km sonra da servis zamanı gelmiş oluyor.
Orjinali yani bizim servisteki parça fiyatı 440TL (çifti). Ya USA ya UK'den daha ucuza alabileceğimi düşünüyorum, bugün araştıracağım fırsatım olursa...
Manuel olanları servis tavsiye etmedi, bu sebeple orjinalini alıp taktıracağım.
Diyeceğim şudur ki; benim motorumda bile bu sorun olduysa demek ki 30000km. de bir ekzantrik zincir gergileri değişecek. Aslında ismi Cam Chain Tensioner (CCT) İç kısmındaki yay sürekli açılıp kapandığı için bir süre sonra ömrünü doldurduğu söyleniyor. Sürekli kaydırıcıya baskı yaparak ileri geri oynuyor çünkü...