Hava'nın güzel olduğu bir gün gidersen işin bitince görüşelim ben de moda tarafında oturuyorum ;)
[/COLOR]Akadaşım eline sağlık, çok güzel bir bilgi paylaşımı olmuş. Mevcut TA' mı VFR ile değiştirmek istiyordum. Kafamdaki bir çok sorunun cevabını buldum. Bence de klasmanında son nokta diyebilirim.
İnsan mı paraya bağlı, para mı insana bağlı? Bu, insana bağlı.
Ama iki tane Gökhan Yeniceli var Hangisi ?
Selamlar.Baktımda en son motorumu sattığımda yazmışım foruma,hala değişen bir şey yok.Hala VFR arıyorum ama maalesef bulabilmiş değilim,ya benim istediklerim fiyatta bana uymadı,ya da uyan motorlar yanlış zamanda çıktı.
Ama şu aralar uykularımı kaçıran tek bir motor var o da sanırım whitelion'un motoruydu.Motoruydu diyorum çünkü geçen hafta satıldı,2009 model Beyaz 1600kmde ve 18500 TL fiyat vardı ilanda...Şimdi ben o motoru gördükten sonra 2006 2007 VFRlere bu parayı istediklerinde düşünüyorum.Km si ne kadar az olursa olsun sonuçta 2006 veya 2007 model,aldığında lastik masrafın,noterin vs... iyice pahalıya geliyo.
Kafam karıştı bu aralar...
Çok ucuza gitmiş o motor :\ Üstelik Beyaz renkli ama şunu unutmamak lazım VFR ler ha deyince satılan motorlar değil.
Bence süper bir makina fazerı satıp alacağım
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:25 ----------
Hey millet karşı taraf bizi unutma
Sen unutulacak adam mısın be abi
t-erel selamlar evet o satilan benim motorumda fakat 18500e degil 20.000 e verdim. 1600 km yi bile bulmamisti ve daha plakasi takilmamisti. plaka da alan arkadasin adina cikti ben baya zarar ettim bu isten ama sattigim arkadasima hayirli olsun artik umarim sende guzel bir vfr bulabilirsin.
VfR benim buyuk hayalimdi . aldim cokda memnundum. fakat 2kisi cok rahat edemedik.(ben ettimde kiz arkadasim fazla narin oldugundan rahat edemedi )bende onu sattim yerine fjr 1300 aldim simdi cok memnunum. ama beyaz VFR ile dolasirkenki kadar ilgi cekmedigi muhakkak.
bi vfr fan club yaratıp pazar gunleri bulussak mı acaba =)
fazer fan club a rakip olalım
v-for racing
Ben de bu aralar V-stromumu satıp yeni bir motor almak istiyorum, tarz değişikliği de istediğm için görüntüsünü özelliklerini de beğendiğim için VFR alma düşüncesindeyim ama daha tam karar veremedim. Ben ortalama hergün 50 km civarında kullanacağım (şehirler arası yol).
yaklaşık 3 hafta önce bende sizin düşündüğünüz gibi V-strom u satıp 2006 model bir VFR aldım
bir kaç kıyaslamamı sizlerle paylaşayım
her gün otaban kullanımıyla artçılı olarak 100 km yol yapıyorum eger sizde artçılı kullanıyorsanız ilk olarak artçınızın şikayetlerine hazırlıklı olun cünkü malesef V-strom un ki kadar rahat edemiyorlar
debriyaj gerçekten V-strom dan sonra bayağı sert geldi ama yaklaşık iki haftada kaslarınız uyum sağlıyor
frenleme açısından VFR ye bindikten sonra V-strom da sanki hiç fren yokmuş gibi bir hisse kapılıyorsunuz
agırlık merkezi V-strom un tam aksine yere çok yakın dusuk hizlardaki donuslerde V-strom a alışık biri için soyluyorum VFR yi yan yatırmanız imkansız gibi bir şey çünkü acayip dengeli
boyum 1.80 cm ve nerdeyse bir naked taki kadar ruzgar yiyorum V-strom da boyle bir problem yasamıyordum
dusuk devirlerde malesef tork V-strom dan daha kotu (açıkçası ben çok daha iyisini bekliyordum) fakat biraz devirli kullanmaya baslarsanız durum hemen tam tersi oluyor (tabi yakıt tuketiminizle orantılı olarak)
VFR ile ani hızlanmalarda mutlaka vites dusurup devri yukseltmek zorunda kalıyorsunuz gaz koluna tepkisi fazla yumusak
6800 devri geçtikten sonra karakteri inanılmaz şekilde değişiyor bir anda sanki altınızda bir S.S varmış hissine kapılıyorsunuz fakat 3000-3500 devirlerde V-stromdan çok daha uysal
VFR virajlarda sanki otomatik pilottaymış gibi kendi kendine girip çıkıyor acayip stabil
150 ve üzeri hızlarda çok iyi hiçbir dengesizliği yok V-strom da malesef boyle değil on taraf hafiflemeye baslayıp dengesizlesiyor
VFR de şehir içi suruslerde motor sıcaklıgını çok aşırı olmasada hatrı sayılır miktarda hissediyorsunuz V-strom da boyle bir problem yok
gelelim yakıt konusuna surus karekterim otoban 130-140-150 arasında değişir bu kullanımada az bir şehir içi yogun trafik surusu ekleyelim
V-stromda 100 km de 5.5 lt
VFR ile 100 km de 7,5 lt (6500 devri geçmeden)
hakkını vererek kullanırsanız 10 lt nin uzerine çıkacağınız aşikardır
VFR de artçılı kullanımda mutlaka arka suspansiyon ayarı en yumusaga alınmalı aksi taktirde yoldaki en ufak bir dalgalanmada artçı zıplayarak sizin koltugunuzu paylaşma eğiliminde oluyor
umarım biraz olsun V-strom larını değiştirmek isteyenlere yardımcı olmuştur
Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler...
Güzel tespitler özellikle yukarıdaki 2 konuya katılmadan edemeyeceğim ben de 6 aydır kullanıyorum.Aldığımdan beri 7500km yaptım, uzun yolda yakıt tüketimi şaşırtıcı derecede düşüyor. Her yönüyle memnunum uzun yıllarda değiştirmeyi düşünmüyorum.
Aramıza hoşgeldiniz.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:20 ----------
Birkaç da resim ekleyelim.
Kawasaki Ninja 250r: 0/13.000km, VFR 800:13.000/ --- km
merhabalar,
şu motor hakkında görüşlerinizi alalım lütfen
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...30507740/detay
Az kaldı başlık seni canlandıracağım
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:51 ----------
İşte çektiğim ilk resmi...
Uploaded with ImageShack.us
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)