Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Honda VFR 800 ABS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    erginturhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    0-36500 Hyosung GT250R, 0-51000 Honda VFR 800
    Günaydınlar...
    Uploaded with ImageShack.us
    T R O E ve wolrath bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    T R O E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 1000 FA
    Günaydın arkadaşlar...

Her parcaninda bir omru var tabiki en nihayetinde insanin yaptigi seyden bahsediyoruz ufak sorunlar gayet normal benimde stop ampulu yuzunden tum kadranim gitmisti sok olmustum normal bunlar gayet rutin ve kronik hastaliklar olmasin yeter bizim vosvos klubunun slogani var yolda olmakta yolda kalmakta guzel diye motorda oyle bence:d
    gama, erginturhan ve wolrath bunu beğendiler.

gama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TRACER 700
    Günaydın arkadaşlar.. dün akşam 17:10 sıralarında servisle eve dönerken Yenikapı da sahil yolunda Sirkeci istikametine giden gri renkli VFR geçti plakasını göremedim.. birde arada sırada Yeşilköy ve haramiderede Regnum evleri yolunda siyah VFR ye denk geliyorum umarım bu forumdaki arkadaşlardır.. Eğer buradanlarsa herkese ve bahsettiğim arkadaşlarada selam olsun...

Gelelim günün sorusuna:: geçmiş motor tecrübelerim ve ustalar ile eski abilerin, üstadların demesi ile önemi olmayan bir sese..debriyaj tasından gelen ses. Evet hafif bir kıtırtı ya da hırıltı arasında kalmış olan bu ses malumunuz üzre debriyaja basınca kesiliyor bırakınca ortaya çıkıyor.. aynı durumda olan arkadaşlar varsa sizlere problem çıkarıp çıkarmadığını merak ediyorum... geçmiş konularda 16003 kodlu bilya (rulman) kullanıldığı serviste sanırım şu aralar 35-50 tl internette 3,5 tl ile 15tl arası olan bu rulmanın değişmesi gerekirmi? gerekir ise ustalığı zahmetlimidir? bu işlemi yaptıran arkadaş varsa tecrübesini paylaşabilirmi? Mesela değiştirince ses kesilmesi ile birlikte vites geçişlerinde bir fark ( yumuşatma ) yaparmı.. şimdiden teşekkürler arkadaşlar..

Motosikleti
    Uğur'un soruları da hep zor yerden geliyor Hadi bakalım bilen varsa cevap versin... Uğur kaç kilometrede senin VFR?

Motosikleti
    TRACER 700
    Ergin abi selam.. 49000 küsür oldu (oynanmamışsa tabi )

Ayni sesi n ne oldugunu bilmeden bende hissettim dedim kesin baskida bir sey var sonrasinda hakana sordum hakan ben duymuyorum abi dedi onun motoru calistirdik ayni ses vardi pipurikli ve motoru yeni almis adamlar duyuyor:d neyse sonra emrenin motoru calistirdik ayni ses ondada vardi rahatladim dedim normal tonu bu hakanin motor 45 bin civari emrenin motor 20 binin altindaydi benim motorda 26 bindeydi ses seviyesi ayniydi isini gorurmu bu analiz bilemem:d
    gama bunu beğendi.

Motosikleti
    TRACER 700
    Smerty teşekkürler.. bu motorda yeni olduğum için huyusu suyunu bilen siz değerli abilere kardeşlere danışmayı seviyorum işte..
    T R O E bunu beğendi.

Motosikleti
    Amma ses duyuyorsunuz siz arkadaş yahu Genç olunca kulaklar da iyi oluyor ondan herhalde
    Debriyaj balataları kaç kilometrede değişir diye sormuştum zamanında Ali ustaya, tamamen kullanıma bağlı bazısı var 30.000'de değiştiriyoruz bazısı var 100.000'de hala idare ediyor demişti... Diyeceğim; eski kullanıcının nasıl kullandığını bilmediğinizden belki de debriyaj balatalarının değişmesi bile gerekiyor olabilir.
    Ben motoru almadan önce çok 2. el baktım, insanın aklında hep bir kuşku kalıyor daha önce nasıl kullanıldığı konusunda... Onun için gittim 0 aldım. Ha siz zaten 0 alamazdınız çünkü artık gelmiyordu ve artık aldınız bitti çok fazla ses dinlemeyin bence bir yerinde çok belirgin bir sorun olursa gidin onun çözümünü bulun elbette... VFR'nin bakımını eksik etmedikçe kolay kolay yolda kalacağını düşünmüyorum. Ben Hyosung ile bile yolda kalmadım 36.500 km. boyunca bendeydi tık demedi. VFR'den bahsediyoruz bir şey olmaz sert kullanmayın onu üzmeyin o da sizi üzmez.
    gama ve T R O E bunu beğendiler.

Motosikleti
    TRACER 700
    Alıntı erginturhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Amma ses duyuyorsunuz siz arkadaş yahu Genç olunca kulaklar da iyi oluyor ondan herhalde
    Debriyaj balataları kaç kilometrede değişir diye sormuştum zamanında Ali ustaya, tamamen kullanıma bağlı bazısı var 30.000'de değiştiriyoruz bazısı var 100.000'de hala idare ediyor demişti... Diyeceğim; eski kullanıcının nasıl kullandığını bilmediğinizden belki de debriyaj balatalarının değişmesi bile gerekiyor olabilir.
    Ben motoru almadan önce çok 2. el baktım, insanın aklında hep bir kuşku kalıyor daha önce nasıl kullanıldığı konusunda... Onun için gittim 0 aldım. Ha siz zaten 0 alamazdınız çünkü artık gelmiyordu ve artık aldınız bitti çok fazla ses dinlemeyin bence bir yerinde çok belirgin bir sorun olursa gidin onun çözümünü bulun elbette... VFR'nin bakımını eksik etmedikçe kolay kolay yolda kalacağını düşünmüyorum. Ben Hyosung ile bile yolda kalmadım 36.500 km. boyunca bendeydi tık demedi. VFR'den bahsediyoruz bir şey olmaz sert kullanmayın onu üzmeyin o da sizi üzmez.
    İşte bahsettiğim tecrübe+tavsiye budur arkadaş...

Motosikleti
    Estağfurullah, bildiğimizi düşündüğümüz bir şey varsa paylaşıyoruz doğru bilgiyse ve birilerine faydası oluyorsa ne mutlu bize.
    gama bunu beğendi.

akira2012 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VFR 800
    Herkese İtfaiye merkezinden Günaydın...

Uğur benim bilgim yeterli olur mu bilemem ama motor şanzımanları ıslak şanzımanlardır yanı motor yağı aynı zamanda şanzımanı da yağlıyor. Arabalar da ise, kuru şanzıma baskı balata şanzıman düşlilerini krank'tan ayırır ve şanzıman dişlileri dönmeyi bırakır sabit kalır.

Motorda ise şanzıma dişlileri dönmeye devam eder vitese taktığın zaman "takırt" diye ses gelir işte bu bundan kaynaklanır. Sese gelince de bu sebepten normaldir diye düşünüyorum ve sorun olacağını sanmıyorum.

VFR zaten Honda'nın ürün gamında sorunsuzluğu ve dayanıklılığı ile meşhur.

Bu arada forum'u okuyorsan ki turlama niyetindeyiz neden katılmayı düşünmüyorsun bize.

Motosikleti
    Ateşe biraz geç verdin galiba baskıya yetişememişsin
    Şu turlama işini de ufak ufak açıklığa kavuştursak. Öncelikle gelenler? Sonra güzergah? Sonrasında çadırlı mı? Çadırlı ise çadır beraberimizde mi taşınacak gittiğimiz yerden mi kiralanacak? Kıyıköy'de çadır kampta çadır da kiralanıyormuş...

Motosikleti
    TRACER 700
    İlgine teşekkürler Emre.. elbette sizlere katılmak isterim.. fakat öncesinde başkomutanı Edirne de ciğer yemeye motorla götüreceğime söz verdim.. ufaklığı büyüklere bırakıp hanımla bu Edirne işini hallettikten sonra inşallah kısıtlı da olsa sizlerle en azından bir kerede olsa tura çıkmayı çok isterim... inşallah yakın bir zamanda bu dileklerim gerçekleşir..

Bu arada hangi itfaiyedesin Fatihse yakın sayılırız..

Motosikleti
    VFR 800
    Valla ben gelmek istiyorum.

Yer mekan rota fark etmez benim için,hepinizle gezdim ve gezmek de isterim ki bende beraber sürüş istiyorum.

Bu başlığın orta malı oldum. Her önüme gelenle kırıştırıyorum,geziyorum,turluyorum

Kamplı kampsız konusuna bir şeyler ayarlama yapmaya çalışırım ancak işin şaka bir yana işlerim bu ara yoğun belki cumartesi olayı bana zor gelebilir ancak o güne kadar durum değişebilir belki biraz yoğunluğumuz azalabilir ama şunu da baştan söylim nereye giderseniz gidin pazar sabah kahvaltıdan önce yanınızda olacağım
    erginturhan ve T R O E bunu beğendiler.

Aynen 9 haziran pazar olarak dusunuyoruz katilimiz mahserin 3 atlisi sabit;

Hakan
    Emre
    Ben

Katilacak arkadaslar kendilerini eklesinler minimum 500km maksimim 850 km olacak bir rota olacak

Motosikleti
    VFR 800
    Mert,şahsi fikrim km'nin çokluğundan veya azlığından ziyade zevk alabileceğimiz bir rota seçebilmek.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:21 ----------

Bana kıyıköy olabilir gibi geliyor.

Ben katilmak isten kisilerin akillarinda bir fikir olusmasi icin yazdim o kmleleri ben her programa uyarim biliyorsunuz ama katilimi belirleyelim artik:d rotayi secelim:d

Motosikleti
    Katılmak istiyorum, tercihim cumartesi akşamı çadır konaklamalı Kıyıköy veya Kastro.

Motosikleti
    VFR 800
    Ben dediğim gibi çok büyük bir manim olmazsa.

Cumartesi gününden siz gidecek olsanız dahi pazar sabahı yanınızdayım kahvaltıdan önce kahvaltı olayını sabah beraber yaparız,cumartesi günü için bir şey söylemem şu anlık zor.

Pazar günü için;OK.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler