Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Honda VFR 800 ABS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    muzaffer1968 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 CBF1000F
    Alıntı akira2012 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Muzaffer bey hoşbulduk.

Araba ile dahi artık mümkün olduğunca trafikten kaçmaya çalışıyorum hele ki, yeni motorsiklet kullanıcısı olarak ne kadar az trafik o kadar çok eğlence,tecrübe ve heyecan yaşamak niyetindeyim.

Dün gündüz saatlerinde eğitimden sonra hadi bakalım şöyle bir turlayabilecek miyim bakayım dedim ve dün soluğu şile'de aldım. Daha çok yeni tecrübesiz kısaca acemi olduğum halde sakin sakin (zaten motorsiklete binmedeki amacım hız değil zevk alabilmek) şile'ye gittim çay içip geri geldim. Yol boyunca tek sıkıntım sağ bileğimde ki sızlama oldu sanırım buda oturuş pozisyonumla ilgili. Motor geniş olduğu için bacaklarımla sıkmakta,tutunmakta sıkıntı yaşıyorum ama sanırım zamanla alışırım diye düşünüyorum. Oturuş pozisyonu ile ilgili sizden ve diğer arkadaşlar fikir verebilirseniz çok sevinirim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:01 ----------

Bu arada hemen aklıma gelmişken yazayım dedim. Motorsiklet üstüne ülkemizdeki diğer forumlarda bazen seviye yerlere kadar iniyor. Aslında motosiklet.net'de diğer konuları çok incelemedim ama ya motosiklet.net'in takipçileri yada VFR 800 kullanıcıları ile sophbet etmek forumları okumak ciddi bir seviye farkı var. Burasını ilk okumaya başladığımda da hissetmiştim o yüzden buradaki herkese çok teşekkür ederim.
    Site ve form için yazmış olduğun yarumlarına katılıyorum, üzücü ama gerçek.
    VFR zaten keyif alınacak bir motor uzun zaman binilecek ve bıkılmayacak bir motordur. Bilek ağrılarına geliince, ilk büyük motorum CBR600F di ilk zamanlar benimde baya bir ağrımıştı ama bindikce alışıyorsun ve ağrı kalmıyor
    Denildiği kadar okumayan bir toplum değiliz. ErkekIer bildiğini okuyor, kadınlar da canına okuyor

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    erginturhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    0-36500 Hyosung GT250R, 0-51000 Honda VFR 800
    Oturuş pozisyonunuz zamanla oturacaktır (ilginç bir cümle oldu ama anlaşılmıştır sanırım). Sağ bilek ağrısı motosiklet kullanmamın ilk aşamalarında başıma gelmişti benim de ama zamanla geçiyor, karpal tünel sendromu olmasın da, sizinki de zamanla geçecektir.
    Muzaffer Bey, motosikletle trafik tecrübesi kazanmanız açısından söyledi diye düşünüyorum, ki bence de doğru yavaş yavaş iş çıkışı saatleri dışında trafiğe karışmalısınız. Araba kullanmaktan bir deneyimi oluyor insanın ama yine de motosiklet üzerindeyken başka... Bir de sadece teori yetmiyor öğrenmeye bildiğiniz gibi, tecrübe kazanarak daha kalıcı oluyor öğrenilenler (kötü tecrübeleri kimsenin yaşamaması dileğiyle...).
    Forum seviyesi demişsiniz, burası da bazen (belki de genelde demeliydim) evlere şenlik olur ama dediğiniz gibi bu başlıkta seviye oldukça iyidir...[COLOR="Silver"]

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:21 ----------

Bu arada madem İstanbul'dasınız, bir fırsatta beraber sürelim, motorlarımıza bir kez daha hayran olalım

akira2012 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VFR 800
    Ergün bey,

Zevk duyarım tabii ki beraber kullanmayı isterim. Son cümlenizi okumadan önce hatta aklımdan acaba vfr ile ilgili toplananlar oluyor mu diye aklımdan geçirmiştim.

Malum benim durumumdan ötürü trafiğin az olduğu zamanlar yada saat dilimlerinde size eşlik etmek isterim.

Teklifiniz için teşekkür ederim.

Motosikleti
    Emre Bey, ismim Ergin, genelde yanlış yazılıp söylenir diğerleri ile karıştırılır ama ben yılmadan düzeltirim , alınmayacağınızı umarak belirtmek istedim.
    msn kullanıyorsanız adresim; erginturhan@hotmail.com iş saatlerinde sürekli açıktır bilgisayarımda, telefonum da 0542-412 05 27 haberleşiriz...

Ben Maltepe'de oturuyor, Şişli'de çalışıyorum, hafta sonları 2 arkadaş ile çok uzun olmayan geziler yapıyoruz genelde, Riva, Şile gibi... Onlara VFR aldıramadım bir türlü çift silindirden vazgeçemiyorlar çok yakıyormuş VFR Ben de hakkıdır yaksın diyorum her zaman...

VFR'liler olarak malesef grup olamadık (forum sayfamız hariç)... Belki biz başlatırız? Zamanla 3., 4. diye gider...

Motosikleti
    VFR 800
    Ergin bey,genelde hangi günler Şile,Riva taraflarına gidiyorsunuz?

Motosikleti
    Hep hafta sonları, ya cumartesi ya da pazar günü... Telefonlaşıp doğaçlama yaparız genelde... Saat konusunda da; herkese uygun bir saat bulunup o saatte buluşuluyor...

tolgada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    shadow 750 - Vfr 800
    emre ve ergin beyler selamlar.. bende 2 yıllan beri vfr ciyim hafta sonları şile benimde favori mekanım giderseniz haberleşelim. 0530 879 17 80

Motosikleti
    Tolga Bey, memnun olurum tanışmaktan ve beraber yol yapmaktan haberleşiriz, telefonunuzu kaydettim...

Motosikleti
    VFR 800
    Tolga bey ve Ergin bey, bu hafta sonu benim için zor ama önümüzdeki hafta sonu olabilir ama yine de tel ile konuşursak daha ii olucaktır.0552 674 20 25 tel. numaram bence bir araya gelmeliyiz en azından şimdilik 3 kişi ile başlarız bakarsınız ileride artabilirde.

Cevaplarınızı bekliyor olacağım..

Motosikleti
    Emre Bey kaydettim numaranızı haftaya bir manimiz çıkmazsa görüşürüz...

Motosikleti
    VFR 800
    Arkadaşlar, motorumuzu ortağım ile ortak aldığımız için bizim göz bebeğimiz durumunda. Bu yüzden de KİLİT konusunda tavsiyelerinize ihitiyacımız var. Disk kilitlerimi yoksa zincir kilitler mi tercih edilmelidir. Hangi marka daha ii olur sizce?

Motosikleti
    Kilitlerin hepsini bir şekilde açabiliyorlar hatta zaman zaman kamyonetin arkasına atarak bile çalınan motosikletler olduğunu duyuyoruz. Dolayısıyla tavsiyem kaskodur ve surekli otoparkta bırakmak.

tolgada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    shadow 750 - Vfr 800
    o zaman haftaya cumartesi veya pazar hava müsade ederse bir şile yapalım. pazar gününü tercih ederim..

Motosikleti
    2010 CBF1000F
    Bakıyorum VFR kardeşliği doğuyor, hadi hayırlısı adınıza sevinirim. Keşke bende gelebilsem
    Denildiği kadar okumayan bir toplum değiliz. ErkekIer bildiğini okuyor, kadınlar da canına okuyor

Motosikleti
    VFR 800
    Muzaffer bey,ben hem motor sürücüsü olarak yeniyim. Ama 2005-2006 yılından beri VFR'de gözüm vardı. Hafta sonu akfırat/ist'da sürüyorum. Baktım bir tane lacivert VFR yanıma geldi.

Gerçi bir yerde otorup sohbet etmedik o yolda başka bir yere sapıp ayrılmak zorunda kaldık

Oda benim gibi gayet sakin sürüyordu,sadece kaskımızın içinde aynı makine aynı yol'da sürmek bile keyfliydi.

Motosikleti
    2010 CBF1000F
    Aynı güçteki ve hatta aynı tarz motorlarla gezmek çok keyfli birşey. Tecrübeyle sabittir

Motosikleti
    VFR 800
    Alıntı erginturhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Olay; Sabah evden çıkıldı, benzinciye girildi, motor stop edildi, yan ayaklık açıldı, motordan inildi, orta sehpaya sağ ayakla basılıp motor orta sehpaya alınmak üzereydi ki sağ ayak sehpanın ayağından kaydı, motorun dengesi bozuldu, sağ tarafına doğru yatmaya çalışırken motorun solundan asılındı motor biraz daha yattı iyice asılınıp yere doğru çömelindi bir süre böyle dengede kalındı kendisiyle (sanırım en fazla 5 saniyedir) ardından daha fazla dengede kalınamadı ve VFR ağır bastı.

Sonuç; Sağ ayna kırıldı, fren pedalının ucu biraz eğildi. Kaynak yaptırmak üzere Bostancı Sanayi sitesine gidildi, kaynakçı aranırken vazgeçildi, Esengül servise gidildi, sağ ayna değiştirildi (140TL), fren pedalı düzeltildi (orjinal formuna gelmediği ve beni rahatsız ettiği için biraz daha düzeltilmeye çalışılacak olmadı değiştirilecek 230TL).

Ders; Dikkatli olduğunu düşünsen de her zaman daha fazla dikkatli olmaya çalış.
    Ergin bey sizinkine benze bir düşüş bizde bugün yaşadık.Bizimkisi yan düşmedi de yaslandı o yüzden kırıldı.

Ayna yan sanayileride var VICMA marka ve değişik Taıwan malı aynalarda var. Bizim alüminyum kolundan kırıldı acaba yapıştırma yada kaynak benzeri bir şey denesek mi diye düşünmedik değil. Esengül kardeşler'de 140 TL fiyat verildi.

Tavsiyeniz nedir.

Motosikleti
    2010 CBF1000F
    Ergin bey sizinkine benze bir düşüş bizde bugün yaşadık.Bizimkisi yan düşmedi de yaslandı o yüzden kırıldı.

Ayna yan sanayileride var VICMA marka ve değişik Taıwan malı aynalarda var. Bizim alüminyum kolundan kırıldı acaba yapıştırma yada kaynak benzeri bir şey denesek mi diye düşünmedik değil. Esengül kardeşler'de 140 TL fiyat verildi.

Tavsiyeniz nedir.
    Geçmiş olsun, iyi bir usta belirsiz bir şekilde kaynak yapabilir, sonra mat siyah boya ile boyanır. Önce dene olmadı yenisini alırsın

Motosikleti
    VFR 800
    Teşekkür ederim Muzaffer bey,

Aslında kaynak,yapıştırma yerine yan sanayii (sağ-sol) ayna seti alalım mı diye düşünüyorum. Ama bu sefer de aynaların kendisinde sorun yaşar mıyız?

Motosikleti
    2010 CBF1000F
    Teşekkür ederim Muzaffer bey,

Aslında kaynak,yapıştırma yerine yan sanayii (sağ-sol) ayna seti alalım mı diye düşünüyorum. Ama bu sefer de aynaların kendisinde sorun yaşar mıyız?
    Yan sanayi aynaları tavsiye etmem, bir arkadaşım yan sanayi ayna taktırdı, görüntü on numara ama fazla titrediğinden arkayı göremiyordu

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler