Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kymco Dink R 150

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Bozüyüksporl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2014
    Şehir
    Bozüyük
    Motosikleti
    150 Mr Vulture
    Merhabalar, motoru aldığım için değil ama şuan bu siteye bir konu açıp bir mesaj hazırladığım için daha çok heyecanlıyım. 2014-2015 yılları arasında faal olarak kullandığım, kendime özellikle motosiklet olsa da genel olarak da bir çok bakış açısı, eğitim, bilinç kattığım bu foruma 9 yıl sonra bir adet Kymco Dink R 150 satın alarak geri döndüm. Ancak çeşitli sebeplerden oldukça kısa süren araştırma sürecimin başında ilk olarak googledan forumda motosiklete dair başlıkları okumak aklıma geldi, öyle ki bunu yapmam bile yeterli olabilir diye düşündüm eski günleri yad ederek. Maalesef sonuç biraz duygusal oldu, pek fazla başlık ve konu içeriği yakalayamadım. Umarım benimle forum, forumla ben faydalanırım. Bende bir facebook grubuna girdim ve orada yazdığım mesajı sizlerle paylaşıyorum :

    ''Herkese merhabalar, yarın bayiiden Kymco Dink R 150 alıyorum inşallah, özellikle motorla ilgili, başlangıçla ilgili, kilit, koruyucu ekipman, koruyucu demir vs ile ilgili her türlü görüş ve önerilerinizi duymak isterim.
    *5 yıl önce bir yıllık Mondial Mr Vulture 150 kullanma deneyimim oldu. O zamanlar çok fazla okur izler, bilinçli bir kullanıcı olmaya çalışırdım. Altın Elbiseli Adam dönemlerinden. Ancak bu süreçte motosiklet camiasından kopmuştum.''

    sonra gönderiye gelen modeli alma sebebimi soran kişiye verdiğim cevap :

    ''Açıkçası scooter almak istememin öncelikli sebebi ev ve iş arasında ulaşımı rahat sağlamak. İstanbul içi 10km. Ve model önceliğim Xmax 250 üzerine idi. Ancak liste fiyatı ile pisası bağımsız çalışıyor bilindiği gibi. Bayide motor vermiyorlar vs. Bu yüzden Honda Yamaha dan vazgeçmek zorunda kaldım. Eş zamanlı olarak hem trafikte tehlike anında 125cc den daha rahat ivmelensin, 250cc den daha az yaksın ve büyüklüğü bir tık daha az olsun. Vb derken 150-200 tarafına yöneldim. Rks vs de güvenemedim Stoğu bulunan japon Suzuki, bir diğer scooter için adı iyi anılan Kymco ve SYM yöneldim. Vs vs derken belki cevap ilginç olabilir ama tasarımını beğenmedim. Özellikle o ara boşluğu dümdüz sevmiyorum.Baktığım zaman motosikletim gözüme güzel gelsin istiyorum.
    Diğer bazı olumsuz yönleri: Fiyatı bir tık daha aşağıda olmalı Honda Yamaha yok diye böyle oluyor olabilir bir ihtimal. Parça temininin zor olduğunu düşünenler yüksek oranda. 2.El satış piyasası pek oturmamış olabilir bilemiyorum. Siperliğin ölçüsü ve aynalar biraz problemli. Lastik klasik zaten ilginç bi şekilde üreticiler ısrarla lastik masrafını bize yaptırıyor. Galiba pek iyi değilmiş. Süspansiyona dair de bir şey duymuştum.
    Bazı olumlu özellikleri : Tasarımı beğendiğim Xmax250 ve NMax155 den sonra alma ihtimallerimden en beğendiğim oldu. ABS var, ön küçük cep, tam ara ölçü ve ara güçte benim ihtiyacımı karşılayacak gibi durması, sıvı soğutma ,düşük vade ile kredi kartına 10 taksit imkanı (normal fiyatı 150, taksitli 175 gibi düşünelim), bir takım olumlu kullanıcı yorumları, Şimdilik çıkarımlarım bu şekilde. Her türlü fikir ve yoruma açığım.''

    Herkese iyi forumlar diliyorum.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    volkanocak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Aralık 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Scarabeo 200
    koca forumda bu motoru kullanan kimse yok mu


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler