Merhabalar aynı motordan bende de var. 2012 model beyaz olanından. Bu serilerde bu devir saati ile ilgili bir sıkıntı var herhalde. Çünkü bende de aynı durum oldu. Devir saati sürekli takılı kalıyordu. Sonra Yetkili Servise gittiğimde yardımcı oldular. Garantiden 15 gün içinde saat geldi ve montajlandı. Bu yöntem haricinde bir işlem yaptırmayın şahsi kanaatim. Çünkü devir saatinin orjinali 900TL civarı. Yanlız devir saatinin değişmesinden sonra biraz canım sıkılmadı değil. Yeni devir saati geldiği için eski saatteki km bilgisini yeni saate yazamıyorlar. Motoru elden çıkarmayı düşünürken böyle bir durumun olması gerçekten can sıkıcı. Adama devir saati değişti kilometre de sıfırlandı desen inanmayacak. Neyse hayırlısı diyorum artık. İyi sürüşler.
Arkadaslar michelin pilot road serisnden arka lastik var eski lastik yarik yamali falan degil idarertn kullanilabilir. Ucretsiz karsi odemeli gonderecgim. Ihiyaci olan ulasiversin
bu kawasaki bir başka dostummm
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...08412799/detay
arkadaslar gezınırken bogle bir ilan gordum calıntı olabılcegını dusundugum ıcın sayfanıza koymak ıstedm iyi aksamlar dilerim..
Herkese gunaydın sabah uyandım gece rüzgarlı diye motor devrilmedi umarım diye bir baktım Branda pert olmuş bildigin parca pıncık olmuş motorun heryeri donmuş yırtık branda motoru devirmesin diye soktum attım birde resim cekim dedim ama cok basarılı olmadı.
Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...
Bende Sabah branda yüzünden motor devrildimi diye baktım zaten daha önce CBF o yüzden devrilmişti allahtan direğe bağladıgım icin yan ayaktan kurtulup direğe yaslanmıştı yine aynı sey olmasın diye ciktim baktım ama motor devrilmemesine karşılık branda ömrünü tamamlamıştı.
Dün kü motorun durumu
Bu sabahki durumda buydu içim acıdı karda kalmasına ama başkada carem yoktu zamansız oldu.
Aslinda zamanım olsa o kar altında calışcak mi diye marşa basmak istiyordum ama sabah servise yetişmeye calışıyordum sonrada düşündüm iyiki yapmamışım motor ısınıp karı eritecek sonra uzerinde su seklinde donacak en ince yerlere su girip donucak genleşecek zarar verir diye düşündüm.
Yarın hava acık diyorlar bakalım nasil olcak motor süresim var durum nasil :D
Bu arada dün 17:00 civari halic üzerinde ayvan saray yönüne giden kırmızı bir comet gördüm secemedim ama burdan birimi bilemedim burdansa tebrik etmek istiyorum cok güzel bir görüntüydü cok uzaktı yakın olsa Fotosunu cekecektim :D
benim makina soğukta çalışmıyo arkadaş. deli olcam... yarın (c.tesi) sabah bi ustaya götürcem artık. burama kadar geldi. sitede tşk konusu oldum yaww.. iterek, kaptırarak motor çalıştırıyorum... bu sabah site güvenliğinden yardım istedim..
akşam iş çıkışında tek seferde çalışıyor ama
karburatör ayarı ve belki temizliği gerekiyor kanaatimce. hava fazla geliyor sanırım. bi kere nasıl yapıldığını görsem ben yaparım...
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:31 ----------
bu arada usta tavsiyelerine haalaa açığım...
@zenon cum akü alet çalışmadığı için bitti. motor çalışınca da düzgün çalışmıyor zaten, iyice ısınana kadar tırtırtırtırrr tekleye tekleye, bazen stop ederek çalışıyor. 10-15 dakka sonra normal haline dönüyor.
birazdan motopark a gidicem. bi de onlara elletiyim. servis hakkında yorumlarımı paylaşırım
Selam motosiklet camiası bi süredir bunlar üzerinde ugraşıyordum ve ensonunda bitirdim ve az önce montajını yaparak sizlerinde begenisine sunmaya karar verdim yorumlarınızı bekliyorum tamamen el yapımıdır :D Elcikler pek hoş olmadı ama motor koruması fena degil gibi biraz yamuk montaj oldu ama daha sonra onları düzeltirim die düşünüyorum
Gaz kolundan yada telinden değil salıp bırakıyorum toparlayamıyor video da da görürsün belki bu arada motopark ka daha once durumu anlattım beyinden olabilir falan dediler belgeleri bıraktım beyinin değişmi için garantiye başvurmuşlar o gelen kadar Chronix in beyini ile test ederim motoru bakalım beyinden mi sensor den mi?
bakım için servise gittiğim bir ara, tamir sırası bekleyen gt250'lerin birinde şu tip bir beyin arızasına şahit olmuştum. rölanti sendeki gibi 5000 devir civarlarında başlıyordu ve sürekli olarak yaklaşık +3000, -3000 hızlı bir ritmle artıp azalıp dalgalanıyordu. gönderdiğin videodan gördüğüm kadarıyla dalgalanma yok.
bu arada ne olur ne olmaz diye beyinleri değiştirirken, sağlam motosiklete arızalı olduğundan şüphelendiğiniz beyini takıp denemekte fayda var. voltajla ilgili ciddi bir sıkıntı varsa diğer sağlam olan beyinde de probleme neden olabilir. düşük bir ihtimal ama tedbirli olmakta fayda var bence. bu arada gt250'liler deki beyin arızalarının çoğu yazılım tabanlı. genellikle yeniden programlandıklarında düzeliyorlar.
sabit, sen de tam havalar düzelmişken gittin bozdun motoru geçmiş olsun
Valla sorma :D benim motora yaptmak yaramıyor :D
Bu arada bendeki motorun voltaj ayarı gayet iyi ölctüm bir sıkıntı yok ayrıca uzerinde sıfır akü var yine Chronix sağolsun aküsüne el koydum benimkin de ( senin dedigin olaydan olabilir diye ) voltaj kalynaklı akü sarj olayından kaynaklı birsey olmasın boşuna motora b.. atmiyim diye :D serviste başka bir motorun beynini takmışlardı ama o zaman benim motor devir yükseltme falan yapmıyordu dogal olarak motorun cok iyi calışıyor falan dediler :D hatta biri geldi şimdiye kadar sesi en düz calışan gt250 dedi şırıltı zırıltı hic birsey yok dedi :D
karburatorun birinden su çıktı. O fırtınalı-karlı havanın eseri olduğunu sanıyorum. tam iyi önemli bişi değilmiş derken, diğer karburatorden çıkan simsiyah benzinle dumur oldum. meğer benim gözüm gibi baktığım motorumun, üstüne keyifle yattığım deposunun içi paslanmış...
karburatorden o pası çıkarınca keyfi bi yerine geldi ki sorma gitsin...
motoparktaki arkadaşları gözüm tuttu. erdal usta iyi bir ustaya benziyor. zaten c.tesi serviste 3 tane 250R vardı. demekki hyo konusunda gerekli bilgi ve beceriye sahipler... bi de esnaf adamlar, öpmeye çalışmaktan çok müşterinin memnun olmasını gözetiyorlar... servis fiyatları benim daha önce gittiğim ve ismini şu an zikretme gereği duymadığım arkadaşlardan %50 kadar daha ucuz.
sonuç: depoyu değiştirme olayı biraz yan geleceği için, şu an ara ara karburatorden pası tahliye ederek idare edicem. bir de araya bir benzin filtresi takmayı düşünyorum. müsait olduğum zaman oto parçacılarını yerinde ziyaret edip, kibar bir filtre bulmayı ümid ediyorum..
@zenon senin motor için ben de @puser le aynı görüşteyim. kesin o ismini hatırlayamadığım ne işe yaradığını bilmediğim ve ismini ilk kez duyduğum şey bozulmuştur
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)