Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Hyosung Gt 250 Comet Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    FZ 6 Fazer 2006 Beyaz
    Alıntı Osbourne adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yok, sağlık sorunu değil arkadaşlar..
    2-3 ay bekleyebilsem zaten satmama gerek kalmayacak

Neyse durum budur, cometim satılıktır malesef..
    Üzüldüm Engin, o motora çok emek harcadın sen.
    Hayırlısı olsun.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    erdibasak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Henüz yok...
    Arkadaşlar, aşağıdaki ilanda bulunan comet'e ikinci egzoz nasıl takılmış acaba?bilgisi olan var mı?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...6355858/detay/
    Ömrüm, hayatım... Başak'ımmm...

muratcan7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KMT Duke 250
    V motordan çıkan iki boru karterin altında birleşiyor. Oradan tek bir egzoz olarak çıkıyor. Alttaki o sistemi iptal ederek diğer silindirden (arkadaki) gelen çıkışı tek olarak yönlendirip ara borularla diğer egzoz yapılabilirir. Yada yine alttaki sistem korunur ondan yeni bir çıkış alınır.

Aşağı yukarı bu şekildedir. Umarım anlatabildim. Orjinal halinin fotoğrafafını çekip koyabilirim resim üzerinden daha net anlaşılır.

Dün, internetten spariş ettiğim hava ve yağ filtreleri elime ulaştı. Bugün değişimini yaptım. Hazır depo çıkmışken karbüratör temizliğinide yaptık. Gerçi karbüratörler gerçekten güzel konumlandırılmış. Deponun sökülmesine gerek yokmuş. İçerisinden biraz su çıktı karbüratörün üst kapağından. Memelerin içide tıkanmış. Basınçlı hava ile onlar temizlendi. Şimdi gayet güzel oldu. Ama bir çift iridyum buji şart. Bazen gaz yememezlik yapıyor gibi hissediyorum. Gerçi karbüratörler temizlendikten sonra bunu yaşamadım ama bujilerin değişmesi biraz psikolojik olarak olumlu etki yapacaktır bana.

İşte fotoraflar.

Hava Filtresi 20 lira

Yağ Filtresi (GS500'ün filtresi de oluyormuş. 40mm filtre) 16 lira

Deponun çıkmış hali

Hava filtresi takıldı.

Karbüratörler temizlendi. Hava ayarı yapıldı.

Almış olduğum yeni far ampülüm. 10 lira. Beyaz ışık veriyor. Gece uzun yol performansını görmedim ama fena değil aydınlatması.

Buda makinamın son hali

Buji almam gerekiyor. Bir önceki yağ değişiminden artan yağın bir kısmını da yağ filtresi değiştirdiğim için ekledim. Motorum daha rahat gidiyor gibi hissediyorum. Hava filtresi çok kirli çıkmamış. sanırım son bakımında değiştirmişler. Olsun en azımdan içim rahat etti.

Buji olarak NGK CP9EK düşünüyorum. 15 lira fiyatı tekinin. Birde gerçek iridyumu olan 25 lira tanesi. Aralarında nasıl bir fark var tam bilemiyorum. Haftaya alıp değiştireceğim. bujilerin durumu fena değil kararmamışlar ama 20 binlik makine olduğundan ağır bakımını yapmak istiyorum.

Daha sonrada dişlilileri ve zinciri değiştireceğim. 160 liraya buldum seti. Ayrıca pazartesi günü motorumu folyo kaplamaya veriyorum. Biraz daha koyu bir kırmızıya folyo kaplatacağım. Boyatmaktan daha ucuza geliyor ve orjinal boyasına zarar vermiyor diye tercih ediyorum.

Buji hakkında önerisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. 20 lira fark verip üst seviyesini almalı mıyım ?

Not: Son resimler egzozumu değiştirmeden çekildi. Yeni egzozum smokehead'ın sesini en kısa sürede sizinle paylaşmaya çalışacağım
    Cygnus Rs | CBF150 | RRaptor | CBF150 | GT250 |...

Motosikleti
    FZ 6 Fazer 2006 Beyaz
    Alıntı muratcan7 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    V motordan çıkan iki boru karterin altında birleşiyor. Oradan tek bir egzoz olarak çıkıyor. Alttaki o sistemi iptal ederek diğer silindirden (arkadaki) gelen çıkışı tek olarak yönlendirip ara borularla diğer egzoz yapılabilirir. Yada yine alttaki sistem korunur ondan yeni bir çıkış alınır.

Aşağı yukarı bu şekildedir. Umarım anlatabildim. Orjinal halinin fotoğrafafını çekip koyabilirim resim üzerinden daha net anlaşılır.

Dün, internetten spariş ettiğim hava ve yağ filtreleri elime ulaştı. Bugün değişimini yaptım. Hazır depo çıkmışken karbüratör temizliğinide yaptık. Gerçi karbüratörler gerçekten güzel konumlandırılmış. Deponun sökülmesine gerek yokmuş. İçerisinden biraz su çıktı karbüratörün üst kapağından. Memelerin içide tıkanmış. Basınçlı hava ile onlar temizlendi. Şimdi gayet güzel oldu. Ama bir çift iridyum buji şart. Bazen gaz yememezlik yapıyor gibi hissediyorum. Gerçi karbüratörler temizlendikten sonra bunu yaşamadım ama bujilerin değişmesi biraz psikolojik olarak olumlu etki yapacaktır bana.

İşte fotoraflar.

Hava Filtresi 20 lira

Yağ Filtresi (GS500'ün filtresi de oluyormuş. 40mm filtre) 16 lira

Deponun çıkmış hali

Hava filtresi takıldı.

Karbüratörler temizlendi. Hava ayarı yapıldı.

Almış olduğum yeni far ampülüm. 10 lira. Beyaz ışık veriyor. Gece uzun yol performansını görmedim ama fena değil aydınlatması.

Buda makinamın son hali

Buji almam gerekiyor. Bir önceki yağ değişiminden artan yağın bir kısmını da yağ filtresi değiştirdiğim için ekledim. Motorum daha rahat gidiyor gibi hissediyorum. Hava filtresi çok kirli çıkmamış. sanırım son bakımında değiştirmişler. Olsun en azımdan içim rahat etti.

Buji olarak NGK CP9EK düşünüyorum. 15 lira fiyatı tekinin. Birde gerçek iridyumu olan 25 lira tanesi. Aralarında nasıl bir fark var tam bilemiyorum. Haftaya alıp değiştireceğim. bujilerin durumu fena değil kararmamışlar ama 20 binlik makine olduğundan ağır bakımını yapmak istiyorum.

Daha sonrada dişlilileri ve zinciri değiştireceğim. 160 liraya buldum seti. Ayrıca pazartesi günü motorumu folyo kaplamaya veriyorum. Biraz daha koyu bir kırmızıya folyo kaplatacağım. Boyatmaktan daha ucuza geliyor ve orjinal boyasına zarar vermiyor diye tercih ediyorum.

Buji hakkında önerisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. 20 lira fark verip üst seviyesini almalı mıyım ?

Not: Son resimler egzozumu değiştirmeden çekildi. Yeni egzozum smokehead'ın sesini en kısa sürede sizinle paylaşmaya çalışacağım
    Ellerine sağlık güzel çalışma olmuş. zincir setini(ön,arka dişli,ve zinciri) 160 TL'ye bulduğunu yazmışsın. Nereden buldun? ben de değiştirmeyi düşünüyorum. hava filtresi Kanuni'de de vardır. Acaba ne kadardır? hiç bakmadım. oralar baktında pahalı geldiği için mi internetten almaya karar verdin?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:55 ----------

Arkadaşlar her ne kadar çok fazla aktif olmasamda(ama giderek daha fazla giriyorum) bu siteye girip siz GT 250 kullanıcılarının yazılarını elimden geldiğinde takip etmeye çalışıyorum. Çok fazla aktif olmadığım için büyük bir çoğunluğunu tanımadığımı söyleyebilirim. Tesadüfen Mecidiyeköy'deki Kanuni'de tanıştığım Engin arkadaşım hariç...
    benim uzun zamandır düşündüğüm ama yavaş yavaş havaların ısınmasıyla beraber yapmak istediğim bişey var. bu sitedeki Hyosung GT 250 naked kullanıcılarıyla bir yerde buluşup bir geziye çıkmak. Sapanca olur, Sülüklü göl olur, kıyıköy olur, ağva olur, Şile olur,Sakarya olur, sizlerle kısa yada uzun bir geziye çıkmak isterim. Hem tanışıp motorlarımız hakkındaki fikirlerimizi, sorunlarımızı birbirimize daha iyi anlatabiliriz, hem de aynı motorlarla beraber bir gezi yapmış oluruz. Keyifli de olur bence. Zaman önemli değil, Herkesin müsait olduğu bir zaman belirlenir ve günübirlik sabah gidiş akşam dönüş olmak kaydıyla güzel bir gün geçirilir diye düşünüyorum. bununla ilgili nasıl bir konu başlığı açmak lazım, yada buradan devam etmek lazım herhalde. Belki moderatör arkadaşlarımız yardımcı olur. bilemiyorum. ama benim aklımda böyle bişey var. Güzel de olur bence. Zamanı belirleyelim, kim gelecekse yazın ben geliyorum diye, ama ilk önce zamanı belirleyelim herkese uyarsa belli bir çoğunluk yakalanırsa güzel bir gezi yaparız diye düşünüyorum.Ne dersiniz? Var mısınız?

Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Alıntı Barı$ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ellerine sağlık güzel çalışma olmuş. zincir setini(ön,arka dişli,ve zinciri) 160 TL'ye bulduğunu yazmışsın. Nereden buldun? ben de değiştirmeyi düşünüyorum. hava filtresi Kanuni'de de vardır. Acaba ne kadardır? hiç bakmadım. oralar baktında pahalı geldiği için mi internetten almaya karar verdin?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:55 ----------

Arkadaşlar her ne kadar çok fazla aktif olmasamda(ama giderek daha fazla giriyorum) bu siteye girip siz GT 250 kullanıcılarının yazılarını elimden geldiğinde takip etmeye çalışıyorum. Çok fazla aktif olmadığım için büyük bir çoğunluğunu tanımadığımı söyleyebilirim. Tesadüfen Mecidiyeköy'deki Kanuni'de tanıştığım Engin arkadaşım hariç...
    benim uzun zamandır düşündüğüm ama yavaş yavaş havaların ısınmasıyla beraber yapmak istediğim bişey var. bu sitedeki Hyosung GT 250 naked kullanıcılarıyla bir yerde buluşup bir geziye çıkmak. Sapanca olur, Sülüklü göl olur, kıyıköy olur, ağva olur, Şile olur,Sakarya olur, sizlerle kısa yada uzun bir geziye çıkmak isterim. Hem tanışıp motorlarımız hakkındaki fikirlerimizi, sorunlarımızı birbirimize daha iyi anlatabiliriz, hem de aynı motorlarla beraber bir gezi yapmış oluruz. Keyifli de olur bence. Zaman önemli değil, Herkesin müsait olduğu bir zaman belirlenir ve günübirlik sabah gidiş akşam dönüş olmak kaydıyla güzel bir gün geçirilir diye düşünüyorum. bununla ilgili nasıl bir konu başlığı açmak lazım, yada buradan devam etmek lazım herhalde. Belki moderatör arkadaşlarımız yardımcı olur. bilemiyorum. ama benim aklımda böyle bişey var. Güzel de olur bence. Zamanı belirleyelim, kim gelecekse yazın ben geliyorum diye, ama ilk önce zamanı belirleyelim herkese uyarsa belli bir çoğunluk yakalanırsa güzel bir gezi yaparız diye düşünüyorum.Ne dersiniz? Var mısınız?
    Olur tabii ki olmaz mı..
    Hele şu havalar iyice bir ısınsın gezi sezonu tam açılsın, gideceğimiz çok yer var..

Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS
    Alıntı ColdhearteD adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motorun hayırlı olsun kardeşim .. Allah kaza bela vermesın ufak masraflar önemli deil . .. ben motorumu buldum galiba 1 hafta içinde herşey netleşecek . motoru aldığımda bol fotolu bi mesajla burdan paylaşırım bütün detayları
    Tolga motosikleti bugün sattım.İzmire gidiyor kendileri...

Umarım uygun fiyatlı temiz bir comet bulabilirsin.

erdibasak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Henüz yok...
    arkadaşlar, bu motosikletin sarı olan amortisör borularını (umarım söylediğim doğrudur) farklı renklere boyamamız (mesela motosikletin kendi rengine) mümkün mü?
    Ömrüm, hayatım... Başak'ımmm...

Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS
    Mümkün tabiki ama biraz zahmetli olur. Onun yerine reklamcıda kaplattırılabilir.

Motosikleti
    KMT Duke 250
    @Barı$

Bayilerden pahalı oluyor. Ben 15 liraya aldığım yağ filtresini bugün 5 liraya buldum internette. Aynısı hemde. Biraz aceleyle aldım ama olsun artık yoğurdu üfleyerek yiyeceğiz Sahibinden.com'da hemen her parça var. En ucuzunu bulmak size kalıyor. 160 liraya ön arka ve o-ring zinciri görmüştüm.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...395349/detay/?

Bu kişi ile sorunsuz alışveriş yaptım. Biraz elime para geçsin bu takımdan alabilirim. Yada sadece dişlileri alıp did zincir de alabilirim. Sonra scotoil (otomatik yağlama sistemi)de düşünmüyor değilim. Gerçekten dişli ve zincirin ömrünü uzatıyor.
    http://www.feyizoglu.com/Scottoiler-...i_46549.html#0

Bujileri değiştirdim. CPR9EA-9 taktım. Performansında biraz artış gördüm.

Gezi konusunda bende istiyorum bir araya gelelim. Kıyıköy güzel bir fikir gibi. Havalar biraz düzelsin güzel bir gezi yapalım diyorum.

Motosikleti
    ST KANUNİ 250 COMET
    nete bu aralar pek giremiyorum haberim yeni olduüüzldüm engin arkadaşım.motorunu satmak zorunda kaldııgın için...saglık olsun...motoru satıyorsun diyee bizleri bırakıp gitmek yok ama burda senin gibi arkadaşlara ihtiyac çok duyuyoruz ve duyacagızda..hoşçakal...

Motosikleti
    KMT Duke 250
    Comet sahipleri uyuyor mu ? Ahali canlanın biraz

fatih545 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '16Pulsar200-16'MT07
    Vallahi, sabahtan beri inceliyorum konuyu comet sahibi olmadığım halde ama tık yok Demek ki alsak konuşçak 1-2 kişi olacak
    *İyi gelişmiş refleksler şanstan daha hızlıdır.

*Ön sezilerini dikkate almayı öğren.Bir gün hayatını kurtarabilir.

Motosikleti
    gt 250 naket
    arkadaslar topcase icin demir almak istiyorum bildiğiniz yer varmı ve de fiyat lütfen

Motosikleti
    FZ 6 Fazer 2006 Beyaz
    @Barı$

Bayilerden pahalı oluyor. Ben 15 liraya aldığım yağ filtresini bugün 5 liraya buldum internette. Aynısı hemde. Biraz aceleyle aldım ama olsun artık yoğurdu üfleyerek yiyeceğiz Sahibinden.com'da hemen her parça var. En ucuzunu bulmak size kalıyor. 160 liraya ön arka ve o-ring zinciri görmüştüm.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...395349/detay/?

Bu kişi ile sorunsuz alışveriş yaptım. Biraz elime para geçsin bu takımdan alabilirim. Yada sadece dişlileri alıp did zincir de alabilirim. Sonra scotoil (otomatik yağlama sistemi)de düşünmüyor değilim. Gerçekten dişli ve zincirin ömrünü uzatıyor.
    http://www.feyizoglu.com/Scottoiler-...i_46549.html#0

Bujileri değiştirdim. CPR9EA-9 taktım. Performansında biraz artış gördüm.

Gezi konusunda bende istiyorum bir araya gelelim. Kıyıköy güzel bir fikir gibi. Havalar biraz düzelsin güzel bir gezi yapalım diyorum.
    baktığın zincir kiti ucuz olabilir ama ne kadar kaliteli bilmiyorum. Aynısı kanuni'de mi satılıyor bunun?yoğurdu üfleyerek ye de aman ucuz maldan sonra yolda kalmak da var. Ben ucuza aldığın bu parçaların kalitesi ve dayanıklılığı hakkında çok fazla bir fikrim olmadığı için bir parça alacağım zaman güvenilir ve tecrübeli ustaların önerilerini dinlerim herzaman.
    iki hafta önce Bakırköy'den Zeytinburnu'na giderken zincirden ses gelmeye başladı.Zeytinburnu'nda daha önce amortisör aldığım yere uğrayıp bir bakalım dedim ustaya, ön dişli kapağını açtı batmış durumda, çok pisti, içinde vida,conta vb.. şeyler de vardı bir temizlik yaptık orada. Aslında bir sorun daha vardı, ön dişliden yağ sızdırıyor.Ön dişlli keçesi değişti.Yağ kesildi. Ayrılırken ses geliyor, tekrar baktılar ön dişlinin dişlileri yamulmuş durumda, değiştirelim dedi, değiştirdik, zinciri gerdik. sorun ön dişlideymiş. Sonrasında ses kesildi. tabi alınca ön dişliyle arka dişlinin bir takımda olması gerekiyor aslında,o yüzden şimdi bir zincir kiti arıyorum.Daha uygun bir fiyata bulursam kaçırmayacağım.Teşekkürler Muratcan..

Motosikleti
    gt 250 naket
    ben yeniden soruyorum
    arkadaslar topcase icin demir almak istiyorum bildiğiniz yer varmı ve de fiyat lütfen

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:52 ----------

sahibindene baktım ama yok birsey
    çanta bağlantı aparatı hakkında yardım arıyorum

Motosikleti
    KMT Duke 250
    Birisi daha sormuştu çanta aparatı ile ilgili. Sahibinden'e baktım ama net birşey bulamadım. Fiyatları aşağı yukarı taktığın çanta kadar.

@Barı$ Ucuz etin yahnisi diyorsun. Doğru ama birebir aynı ürüne neden 10 lira fazla vereyim ki ? Kutuları bile aynı. Biri 5 diğeri 16 lira. Makinalarımızı fiyat performans dengesini göz önüne alarak aldık. Yedek parçalarıda aynı şekilde değerlendirmeliyiz. Optimum kaliteyi düşük fiyata almalı.

Bugün motorumu kaplatmak için bir usta ile anlaştık. Makinayı teslim ettim. Orjinalinden biraz koyu bir kırmızı olacak. Bir iki gün motorsuzum. Ama sonucun beni tatmin edeceğini düşünüyorum. Kaplatma sebebim aldığım motor en az 1 sene yatmış. Bu süre zarfında güneşin altında deposunun rengi açılmış. Çamurluk ve arka kuyrukta da ufak tefek çizikler vardı. Sonucu sabırsızlıkla bekliyorum.

Smokehead Egzozum alev çıkartıyormuş. Ben görmedim. Dün ExTReMa ile birlikte turlarken fark etmiş. Artık alev kitine ihtiyacım kalmadı

Yeni bujilerden çok memnunum. Ancak zincirim giderek bollaşıyor. En kısa zamanda dişlilerle birlikte zinciri değiştirmem lazım.20 binde makine alınca ağır bakımlar size kalıyor...

Bu hafta sonu gezi yapabiliriz. Kıyıköy , güzergahlar arasında. Katılmak isteyenlere son kararlaştırılan planı aktarırım.

Motosikleti
    FZ 6 Fazer 2006 Beyaz
    Bu hafta sonu gezi yapabiliriz. Kıyıköy , güzergahlar arasında. Katılmak isteyenlere son kararlaştırılan planı aktarırım.
    Bu haftasonu yağmur olacakmış. Bir ay önce Kıyıköy'e gitmiştim. Çok güzel bir manzarası var.Fakat biraz pahalı bir rest. var orada. Manzaraya yukarıdan bakan(adını unuttum)... bir daha orada yemek yiyeceğimi sanmıyorum
    eğer katılamazsam aman diyim size, yemek yemeye karar verirseniz oraya girmeyin derim

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Bugün motorumu kaplatmak için bir usta ile anlaştık. Makinayı teslim ettim. Orjinalinden biraz koyu bir kırmızı olacak. Bir iki gün motorsuzum. Ama sonucun beni tatmin edeceğini düşünüyorum. Kaplatma sebebim aldığım motor en az 1 sene yatmış. Bu süre zarfında güneşin altında deposunun rengi açılmış. Çamurluk ve arka kuyrukta da ufak tefek çizikler vardı. Sonucu sabırsızlıkla bekliyorum.
    Motoru kaplatmak için nekadara anlaştınız??
    #sürenadam

Motosikleti
    Hyosung 250 Comet
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...7539529/detay/

GSF Bandit 600S aldığım için Cometi satılığa çıkarttım
    0505 730 50 55 Bu benim numaram

Motorun hiç bir sıkıntısı yok.

Motosikleti
    FZ 6 Fazer 2006 Beyaz
    Alıntı sorun__ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...7539529/detay/

GSF Bandit 600S aldığım için Cometi satılığa çıkarttım
    0505 730 50 55 Bu benim numaram

Motorun hiç bir sıkıntısı yok.
    Merhaba,
    Bandit'i kaça aldınız? Ben de bir sonraki sezon için Bandit bakıyorum.
    Çok benzin yakar mı Bandit? Adaylarım arasında kendileri...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler