Lastiğin arkaya çok su fırlatması aslında güzel bir şey. Lastiğin su kanallarının işini iyi yaptığını gösteriyor. Çözüm olarak topcase takınız, miss
Lastiğin arkaya çok su fırlatması aslında güzel bir şey. Lastiğin su kanallarının işini iyi yaptığını gösteriyor. Çözüm olarak topcase takınız, miss
Evet lastiklerin işini yaptıgına şüphe yok ama arka çamurluk işini dogru yapmıyor
Bu arada topcase'yi naked motosiklete yakıştıramadıgımdan dolayı hiç düşünmedim ama enduro motosikletim olsa ilk alacagım aksesuar kesinlikle topcase olurdu.Ufacık bir poşedi dahi taşırken sorun yaşıyorum.
Merhaba Hyosung sahipleri. Bende sizlerin arasına katılmak istiyorum. 2. el Comet alacağım. 2. el alırken nelere dikkat etmeliyim? Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Topiği hemen hemen tamamen okudum. Kendi motorumun satışını bu hafta yapıyoruz bir aksilik çıkmaz ise. 2. el beni biraz korkutsada bütçem belli. Herkese şimdiden teşekkürler ve keyifli sürüşler dilerim.
Cygnus Rs | CBF150 | RRaptor | CBF150 | GT250 |...
slm comete tutku ile baglanan arkadaşlar...comete sahip olmak bir ayrıcalıkdır...engin arkadaşım her zaman oldugu gibi bana göre tabii diger arkadaşları bilemem ama bence gayet güzel olmuş comete ne yaparsan yap yakışmaması zaten imkansız gibi bir şey
Sonunda Hyosung 'uma kavuştum arkadaşlar. 2005 model 20 bin kmde. Ufak tefek ekmsikleri var ama zamanla gidereceğim. Mekaniğinde hiçbir sorunu yok. CBF 150 mi satıp üzerine ekleyerek aldım bugün. Gerçekten çok mutluyum. Hiç bu kadar güçlü olacağını düşünmüyordum.Üzerinde Givi çanta ve Tiger egzoz geldi. Tiger'in sesi gerçekten harika. Makinenin performansına diyecek yok. Zorlanmadan 150-160 a çıkıyor. Torku hiç kaybetmiyor. Bu makineye sahip olan ve olmak isteyen herkese selam gönderiyorum.
İşte fotoğraflar.
Yapılanlar: Yağını değiştirdim. Aküsünü değiştirdim.
Yapılacaklar : Arka sele kaplanacak. Karbüratörler temizlenecek. Senkron ayarı yapılacak. Ön lastik değişecek. Debriaj maneti kırık o değişecek. Yağ filtresi hiç değişmemiş. Bir sonraki yağ değişiminde onu değiştireceğim.Deponun rengi solmuş o boyanacak.
Daha sonra yapılacaklar : Arka lastik değişecek. Zincir değişecek. Bujiler değişecek. İyi bir far ampulü takılacak. Fren balataları gözden geçirilecek. Ön tekerleğe bir fren diski daha atabilirim. Fren merkezi değişmesi gerekecek.
Şimdilik aklımda olanlar bunlar. Herkese şimdiden teşekkürler.
@ muratcan7
Hayırlı olsun. Kırmızı comet eyidir
Ama zorlanmadan 150-160 'ı görüyorsa ya ,ibren bozuk ya da motorla oynanmıştır..Gitmeye gider ama zorlanmadan gitmez, düzde gitmez.. 140'tan sonra çok net bir şekilde kasmaya başlıyor motor..
O hızlara her marşta ulaşmaya uygun değil motorun aman zorlama diyeyim öncelikle..
Bahsettiğin değişimlerden boya işini ve fren merkezi + disk işini en sona bırak bence. Öncesinde motorun yürüyeni ile ilgili masraf çıkarsa diye elinde para tut. Gerisi hallolur bir şekilde..
Yağ filtresinin hiç değişmemesine sadece ÇÜŞ derim ben. İllaki değişmiştir veya değişmemişse de bir dahaki yağ değişimini falan beklemeden acilen hallet o işi. Büyük risk altında motor demek oluyor bu..
Tekrardan hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanı dilerim
the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda
@Osbourne ve @overcloud
Teşekkürler öncelikle. Direk 150-160 ı görmüyor tabiki. 120 ye kadar sorunsuz çıkıyor. Sonra 140 ve dediğin kasma gerçekleşiyor. Yolun durumu ve rüzgara göre 150-160a çıkıyor diyebilirim. İstanbuldan dönüşümde köprüyü geçip otoyola girdikten sonra inanılmaz bir rüzgar vardı. 120-130 sabitleyip gidebildim. Daha hızlanmak için vites düşürmem gerekiyordu.
Hyosungsource'a girip birkaç şey almam gerekiyor. Öncelikle muayeneyi ve sigortayı halletmem gerekiyor. Boya işi acil değil zaten. Biraz önce tekrar denedim ve ikinci diske gerek olmadığını gördüm. Yüksek süratlerde bile kombine fren çok iyi durmamı sağlıyor.
Ön lastik berbat durumda. Yarın ilk iş onu değiştiriyorum. Senkron ayarına gerek varmı yok mu bakacağız. Ama karbüratörlerin temizlenmesi gerek diye düşünüyorum. Çünkü bazen gaz yememezlik yapıyor. Makinayı 300 km kadar kullandım belki 3 defa yapmıştır . Bir an gaz yemiyor hissi uyandırıyor. Ayrıca gece çıkınca fark ettim içindeki ampul kendisini bile aydınlatmıyormuş. Kısa uzun hiç fark etmiyor. Yarın osram nightbreaker bulabilirsem alacağım yoksa onda spariş edeceğim.
Yağ filtresinin hiç değişip değişmediğinden emin değilim. Usta değişmemiş gibi dedi. Balata spreyi ile temizlendi ama şöyle bir 1500-2000 km sonra değiştiririm yağını. O zaman filtreyi de değiştiririm.
Biraz masraf yaptıktan sonra benim için iyi bir geçiş makinası olacaktır. Gerçekten elinin altında güç olması, gaz açtığında uzayabilmen harika bir duygu.
Arkadaşlar bu 2011 modellerin ne vakit satışa sunulacağını biliyor musunuz? Osbourne hocam sen ara sıra mağza-dükkan felan uğruyosun diye biliyorum, hiç duyum aldın mı?
Aslın sormak istediğim şey 2011 modellerde ne farklar olacak? Kasanın biraz makyajlandığını biliyorum ben. Teknik-taktik) olarak bir değişiklik olacak mı?
#sürenadam
Hyosung yazacak olması en büyük fark olsa gerek Egzantrik zinciri sorunluymuş. Umarm yeni modellerde köklü bir değişim ile bu sorunu giderirler.
Bu arada Ön lastiği değiştirdim. Bridgestone Battlax 120 70 17 taktım. Ön gayet iyi oldu. Ön far ampülü ve park ampülünü değiştirdim. 100 'lük beyaz halojen ampul taktım. Gayet güzel. Akşama resimlerini çekip koyarım. Lastikleri de test etmedim.
Karbüratörde tortu olduğundan şdüpheliydim. Suyunu saldı usta. Gri renkli bir sıvı aktı. Şimdi gayet iyi. Yavaş yavaş topluyorum makinayı. Birazdan sigortasını yaptıracağım. Bu hafta içi de muayenesini yaptırıp ruhsatı çıkartınca tam olacak.
Hyosungsource'dan manet, yağ filtresi spariş etmem lazım. Birde iyi bir korna. Şimdilik idare etsin muayeneden geçsin diye bir korna taktım ama hoşuma gitmedi.
Tiger'in içerisine el yapımı susturucu koymuşlar. Çıkmıyor bir türlü. Tok ses vermesini de engelliyor. Muayeneden geçsin diye uydurmaya çalışmışlar sanırım. Onuda elden geçirmek lazım.
Usta 10-40 yağı beğenmedi. Çok ince dedi. 1000 km sonra 15-50 koyacağım. Gaz açarken benzine acımıyoruz ama yağı çok görüyoruz bazen. İyi bir yağ da koyacağım. Hem yağ filtresi değişir. Hemde iridyum buji alabilirsem orjinal ngk çok daha randımanlı olacaktır.
Herşey yolunda arkadaşlar. 4 farklı ustaya gösterdim hepsi çok beğendi. GT250R 'ı denemiş bir usta "denediğim R çöp gibiydi , ne gidişi var ne çekişi " şeklinde söyleyince sevindim iyi bir makina aldığım için.
ipone yada motul gibi kaliteli yağları kullanmanı öneririm. litresi 10 - 15tl olan ucuz castrol yağlardan uzak dur.
eğer imkanın varsa senkron ayarını hemen yaptırmaya bak ve bujileri değiştir.
yağ değişimiyle birlikte filtreyide değiştirirsen cillop gibi olur.
comet için bir kriter olur mu bilmiyorum ama bende 10/40 yağ kullanıyorum, gerçi ninjalar su soğutmalı, cometerde ise yağ radyatörü var. bu yüzden usta haklı olabilir.
the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda
Mobilin yağlarını beğeniyorum. Eski motorumada mobil kullanıyordum.Shell de olabilir. 1,6 litre yağ alıyor zaten. Yağ filtresi spariş edeceğim. Beraberinde buji de değişimi de yapabilirim.
Lastiğin fotoğrafı ve kaplattığım arka koltuğun resmi. Koltuğu 10 liraya kaplattım. Çok güzel oldu.
Ayrıca radyatöre baktığımda hava yapraklarının eğik ve yıpranmış olduğunu gördüm. Onları elle düzeltmemi önerdiler. Boş bir zamanda onu yapmayı düşünüyorum.
Daha bir kaç gün oldu alalı ama isteyenler oldu. İyi bir fiyat veren olursa satıp sıfırını alabilirim. Alamazsam da sorun değil Sezona motorla girdim önemli olan bu.
Ayrıca muayenede nelere dikkat ediyorlar ? Egzoza el yapımı susturucu koymuşlar. Gaz açmayınca pek ses çıkartmıyor. Acaba sorun çıkartır mı muayenede?
comet ailesine hoş geldin muratcan..yeni motorun hayırlı ugurlu olsun kazasız belasız sürüşler...comete sahip olmak bir '''AYRICALIKTIR'''
Hoşbulduk. Teşekkürler
Evet çok ilgi çeken bir makina. Tek comet sahibi de benim yaşadığım yerde. R modeli 1-2 tane var ama onlarında ne kadar düşüp kalktığı belli değil.
Bundan sonra bu topikte aktif olmaya çalışacağım. Diğer comet sahipleri de uyumasınlar Havalar gerçi bir düzelmedi gitti ama yazın gelmesi yakındır. Birşeyler organize edelim diyorum.
güzel motor
15-50 Yamalube kullanmayı düşünüyorum. Islak debriyaj için tavsiye edilen bir yağmış. Fiyatı da uygun.10-40 ince bir yağ. Devirli motor daha çok ısınır. Yağ da daha çok ısınarak incelir. Kalın yağ koymak daha mantıklıdır. 15-50 benim için ideal gibi görünüyor.
Ayrıca üzerindeki egzozu değiştireceğim. İzmirden Halil usta ile görüştüm. Yakın zamanda ondan Trioval içi güçlendirilmiş ve silencer'i olan bir egzoz sparişi vereceğim. Bu segmentteki makinalara bin liraya yakın para verip marka egzoz almanın ses açısından faydalı olmayacağını düşünüyorum. Sonuçta motorun çıkışı belli gücü belli.
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)