Benim GT650 (karbüratörlü) nin depoda ciddi pas vardı. Temizlemek için söktüm içine vida somun zincir atıp bi kimyasal koyup salla babam salla etrafı içerden zımpara yapar gibi temizlesin diye.
Neyse temizledik vs ama pas çözülmedi ve hala pas var.
Yalnız tabi içindekiler akmasın diye altındaki benzin musluğunu çıkarmamıştım.
Burası tanıdık gelecek
Temizleme sonrasında motorla gidiyorum 90'ı geçince motor tekliyor çat stop ediyor. 2dk bekliyorum motor hiçbişey yokmuş gibi çalışıyor.
Olan şu temilerken alttaki benzin musluğunun içi komple dolmuş öyle bir dolmuş ve katılaşmış ki ben önce bu kir değil musluğun kendi durumu böyle galiba diye düşündüm sonra torna vida ile zorlayıp temizlerken buradan geçen benzinin motoru 90 a çıkarması bile mucize dedim
Biraz oyduk falan ama kıvrım var L şeklinde olacak gibi değil Zenon'un aklına Tuz ruhu almak geldi. Yandaki marketten Porçöz aldım içine damlattım deli gibi söktü bütün kiri hatta metal bile dehşet ısınmıştı. 3-5 defa tekrarladıktan sonra bildiğin sıfır gibi oldu parça
Sonra motorda o sorundan eser kalmadı.
Sonuç motorun karbüratörlüde olsa enjeksiyonluda olsa biryerde motora benzin gitmesini engelleyen ciddi bir pislik olma ihtimali çok yüksek