perşembe günü itibariyle makinamı servise götürdüm.
daha önceki sahibi çift tırnaklı buji kullanmış, tırnakları iyi durumda değildi, onu tek tırnaklı ile değiştirdik. psikolojik olabilir ama sanki performansı düştü. soğukların da etkisi olabilir...
bu bişi diil de daha büyük bi problem var gibi...
yağ tapasının üzerinde (biliyosunuz mıknatıslıdır) bir dişli parçası çıktı
şu şekildedir kendisi:
http://img18.imageshack.us/img18/320...2061250441.jpg
Uploaded with
ImageShack.us
bu kesinlikle bi dişli parçası... büyüklüğü kibritin siyah ucundan birazcık büyük
daha önce dişli göreniniz bileniniz var mı, hangi dişli olduğuna dair fikri olan var mı...
daha önce önemsemediğim bi problemim var: 3. viteste 5500-6000 devir arası motor sağırlaşıyo.. 5500 e kadar hızlı çıkıyo, sonra sağırlaşıyo (kompresor yapmış gibi) 6000 den itibaren tekrar uçuşa geçiyo... bunun bu dişli ile ilgisi olur mu...
servisteki usta hyosung konusunda uzman olduğunu söylemişse de bu dişli hakkında hiç yorum yapamaması beni (usta hakkında) düşündürdü.
bu arada marş dişlisi değil, orada hurda bir marş dişlisi vardı, buna göre dişlileri çok küçük..
motorun acilen açılması gerektiğini, açılmazsa kitlenebileceği söylendi ki, benim bi arkadaşım bu kitlenmeden dolayı büyük bir kaza geçirdi..
motorun sadece açılıp bakılması ve kapanmasının 750 tl tutacağı da söylenince, kitlenme korkusunu bir anda yendim..
şimdi sizden yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar:
*motora binmelimiyim ( 750 + parçalar kadar param yok )
*herhangi bir dişli kırıldığında, problem çıkarmadan, kendini belli etmeden çalışabilir mi
NOT: daha önce yapılan bir işlem neticesi karterde kalıp kalmadığı konusunda da bilgim yok....
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:22 ----------
şu dişliyi yakından gördünüz mü?
http://www.merkezyedekparca.com/deta...uble%20Dislisi
buradaki dişlerin aynısı diyebilirim. ama ilandaki dişlinin büyüklüğünü bilmediğim için kesin konuşamıyorum..
yalnız bana orada bi marj dişlisi olduğunu söyleyip gösterdikleri şeyin bununla ilgisi yok.. belki karşısıdır..