Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Hyosung Gt 250 Comet Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    Alıntı UNdocab adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tek ihtimal veriyorum.
    Lütfen aşağıdaki yorumları evde tekbaşınıza denemeyin )

Teory denemesi 1)

İvme Nedir : Birim zamandaki hız değişimine ivme denir.Sabit hızda ivme 0 dır. Yani sabit 150 ile giderseniz size uygulanan ivme =0.Çünkü 1dk önce hız 150 1dk sonra 150. değişim = 0

Cisimlerin en çok yerçekimine, giderken durmaya karşı gelmesi gibi dururken de hareketlenmeye karşı kuvvet uygular.Bizim duruyorken aniden hızlanan motosiklette yaşadığımız his ivmedir. halbuki sabit 120 ile giderken hiçbirşey hissetmeyiz. Sebebi ivme yok.

Teori geliştirme :
    Gaz kolunu sabitleyip o şekilde gitmiyorsun. Gazı açıp belirli hıza geldiğinde yavaştan kapatıyor sonra çok yavaşlayınca tekrar gazı veriyorsun.
    Bu kullanım şekli bütün motorlu araçlara çok yaktırır. Çünkü kütle olarak sürücü ve motosiklet verilen gaz tepkisine karşılık gitmeye karşı koyar motosiklet bu 2 yükü tabir yerindeyse sürükleyerek taşır.

Bu sebeplerden ötürü şehir içinde çok yakılır, şehirler arasında az yakılır(devir sabit tutulacağı varsayılır)
    Sürücü sürekli gaz kolu ile oynarsa maksimum yakıtı yakar.

Saygılarımla,
    Cevat Çokbilmiş
    Söylediğinin olabilirliği çok fazla çünkü ben sürekli gaz acma eyilimindeyim sonra bir bakiyorum cok hızlanmışım :D aslida sabit giderken debriyaj gaz oynamalarını cok yapıyorum. stabil tek viteste kullansam belki bu kadar olmiycak bu denemeyi bu sekilde bir test edimyavas hızlanmalar cok hızlanmamaladı deniyim
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    UNdocab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    Alıntı zenon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Söylediğinin olabilirliği çok fazla çünkü ben sürekli gaz acma eyilimindeyim sonra bir bakiyorum cok hızlanmışım :D aslida sabit giderken debriyaj gaz oynamalarını cok yapıyorum. stabil tek viteste kullansam belki bu kadar olmiycak bu denemeyi bu sekilde bir test edimyavas hızlanmalar cok hızlanmamaladı deniyim
    GT250R'a 105km hızla giderek 3lt/100km yaktırmış adamım olum ben :D
    Sonra diyolar ki -Hocam bu gördüğümüz fizik dersi gerçek hayatta ne işe yarayacak. Al yarıyor işte :D

Millet bu nasıl

Motosikleti
    Honda nc700xa
    Alıntı UNdocab adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    GT250R'a 105km hızla giderek 3lt/100km yaktırmış adamım olum ben :D
    Sonra diyolar ki -Hocam bu gördüğümüz fizik dersi gerçek hayatta ne işe yarayacak. Al yarıyor işte :D

Millet bu nasıl

O derslerin hepsi işimize yarıyor ama görmek gördüğünü anlamak yorumlamakla alakalı aslinda herkez neden cok yaktıgını biliyor ama işine gelmiyor ;) Mesela ben ben oyle kllanıp az yakmak istiyorum olmuyor mu? sürekli elim gazda gidince ( sabit ) olmuyor gibi geliyor sanki motor dedigin sürekli hılanarak gitmeli ve son hıza geldiginde de dip ga gitmeli :D ( cbf den kalma kötü bir alışkanlık :D )

Ne birde v,deoda k, mötür 10 numara hacı :D @RüzgarSA sana gelemk üzeredir. Sen ödevlerini yaptın mi?
    UNdocab bunu beğendi.

audioslave - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda & Yamaha
    Selam beyler,zincir dişli değiştirecekler için elimde hiç kullanılmamış Arka GT250-GT250R 46T dişli var.Motomaster,Gv için aldındı ancak Gt ye uyumlu olduğundan sıfır duruyor.60tl,ilgilenen arkadaşlar ö.m atabilirler,İstanbul elden teslim yapılabilir. 3/2 fiyata veriyorum.

hgures - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial RX3i Evo
    Değerli Arkadaşlarım,

GT250 Comet'im var. Süper mutluyum. Alırken de fikirlerinizi öğrenmek istediğimde harika bir alet berbat bir servis sistemi demiştiniz. Çok haklıymışsınız. Salihli'de çalışıyorum, Turgutlu'daki yetkili servisi 1,000 km bakımında resmen hayal kırıklığı yarattı. Şimdi 3,500 km bakımı geldi hatta az da geçti, İzmir'e gitmeyi düşünüyorum. Bu kapsamda İZMİR'li arkadaşlardan öneri alabilir miyim? Bornova'da Konak'ta ve bir de merkezde (ne demekse -motodaytona-) 3 yetkili servis gözüküyor ST Kanuni'nin internet sitesinde. Bunlarla ilgili deneyimleri olanların tavsiyelerini alabilir miyim lütfen?

Teşekkürler...

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı zenon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sabit bu jant şeritlerini kendin mi çektin markası hakkında bilgi verebilirmisn tekeri söktün mü
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

UNdocab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    Beraber çektik ben yamuk gitmemesi için biraz yönlendirmeye çalıştım. Sabitte düzgünce yapıştırdı.
    3 parça olduğu için çok zorlamadı. Tekerlek falan sökmedik. Toplam 15dk falan sürdü. Markasını bilmiyorum
    Düzgün olması için yanında bir yardımcı olması mutlaka gerekiyor

Motosikleti
    Honda nc700xa
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sabit bu jant şeritlerini kendin mi çektin markası hakkında bilgi verebilirmisn tekeri söktün mü
    Feyizoğlundan 25 tl ye aldım Fatih 3 renk falan olarıda var başka renkleride var ;)

Alta linkini veriyorum işine yarar belki ;)

http://www.feyizoglu.com/uc-Parcali-...i_47057.html#0

hgures - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial RX3i Evo
    İZMİR'Lİ ARKADAŞLARDAN BİR RİCA

Değerli Arkadaşlarım,

GT250 Comet'im var. Süper mutluyum. Alırken de fikirlerinizi öğrenmek istediğimde harika bir alet berbat bir servis sistemi demiştiniz. Çok haklıymışsınız. Salihli'de çalışıyorum, Turgutlu'daki yetkili servisi 1,000 km bakımında resmen hayal kırıklığı yarattı. Şimdi 3,500 km bakımı geldi hatta az da geçti, İzmir'e gitmeyi düşünüyorum. Bu kapsamda İZMİR'li arkadaşlardan öneri alabilir miyim? Bornova'da Konak'ta ve bir de merkezde (ne demekse -motodaytona-) 3 yetkili servis gözüküyor ST Kanuni'nin internet sitesinde. Bunlarla ilgili deneyimleri olanların tavsiyelerini alabilir miyim lütfen?

Teşekkürler...

(Mesajım sayfanın sonunda kalmış arada atlanabilir diye tekrar gönderiyorum, bilgi verenlere şimdiden çok teşekkürler...)

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    beyler tşk ederim ikinize de
    zenon bunu beğendi.
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

FBSASA ......Arkadaşım senin istediğin özelliklere uyan 2006 model hyosung gt-250 naked motorumu satıp yeni bir motor almayı düşünüyorum.Motorsiklet sarı,20000 km daha yeni doldurdum,top case mevcut,givi ön cam var,motor koruma demiri mevcut , üç yıldır kullanmaktayım ,ilgilenirsen cep no :0 506 610 08 29 İstanbul Kartal ....

Motosikleti
    Honda nc700xa
    Alıntı tulumbake adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    FBSASA ......Arkadaşım senin istediğin özelliklere uyan 2006 model hyosung gt-250 naked motorumu satıp yeni bir motor almayı düşünüyorum.Motorsiklet sarı,20000 km daha yeni doldurdum,top case mevcut,givi ön cam var,motor koruma demiri mevcut , üç yıldır kullanmaktayım ,ilgilenirsen cep no :0 506 610 08 29 İstanbul Kartal ....
    Eski sayfalarda foto varmı bilmiyorum bir kac foto ile hem konuyu senlendirip hem almak isteyeleri fikir sahibi yapsan cok guel olurmuş ;)

Burantay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    katır
    valla hiç üşenmedim 3 günde bütün yazılanları okudum. aslında cruiser tarzı motorlar gönlümde olsada gerek 250 cc japon bi crusierın Türkiyeye gelmemesi.. 2. el bir japonada güvenememem ve üst sınıfta bi cruisera benim gücümün yetmemesinden dolayı farklı tarzda bir motor arayışına giriştim. tuning tarzı motorlara bakerken nakedleri farkettim önüme en dengeli çıkan ktm duke 200 oldu onu incelerken gt 250 cometle tanıştım.. gerek fiyat gerek görünüş ve güç açısından gt 250 önde aslında gönlümde de gt250 var her iki motorunda forumlarını baştan aşağıya okudum. inşallah yakın zaman da bende bir gt250 comet almayı düşünüyorum şuan sıfır 9.400 civarında kısmet olursa yeni bir gt 2590 cometle aranızda olmaktan mutluluk duyacağım. sayfa takipcisi arkadaşlarım bana fikirlerini ve görüşleri yazarlarsa çok sevinirim. bu arada yaşım 27 ve ilk motorum olacak kısmetse ( napalım çocukluk hayallerimizi ancak yerine getirebiliyoruz :D ) hepinize kazasız belasız sürüşler diliyorum...
    zenon bunu beğendi.

Unique693 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Merhabalar ybr den sonra bende gt250 düşünüyorum fakat sahıbındende gordugum kadarı ile duzgun bır gt250 yok piyasada çogunun km si fazla.Sizin önerileriniz var mı alırken veya motor hakkında eksi yönleri ve artı yonlerı nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim iyi forumlar.
    HONDA

Motosikleti
    Honda nc700xa
    Alıntı uniqe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhabalar ybr den sonra bende gt250 düşünüyorum fakat sahıbındende gordugum kadarı ile duzgun bır gt250 yok piyasada çogunun km si fazla.Sizin önerileriniz var mı alırken veya motor hakkında eksi yönleri ve artı yonlerı nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim iyi forumlar.
    Uygun kmde comet bulmak gercekten zor bu motoru alan neden aldıgını biliyor temiz baktıysada her ihtiyacı karşıladıgı icin satmıyor ;)

biraz renk gelsin konuya ne kadar olü bir yer oldu burası :D

_oXXo_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT 250 KIZILL + NC 700 KIRMIZII
    uygun km li gt satılır :D

bu arada küçük bir sıkıntım var. gaz telim kopmuştu değiştirdim fakat tel uzun gelmekte. gaz kolunda baya bır boşluk oluşmakta boşluğu alamıyorum. benim gt enjeksiyonlu . vidaları kullandım uzattım ama hala aynı yardım acill :D
    '' NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ''
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Motosikleti
    Honda nc700xa
    Alıntı _oXXo_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    uygun km li gt satılır :D

bu arada küçük bir sıkıntım var. gaz telim kopmuştu değiştirdim fakat tel uzun gelmekte. gaz kolunda baya bır boşluk oluşmakta boşluğu alamıyorum. benim gt enjeksiyonlu . vidaları kullandım uzattım ama hala aynı yardım acill :D
    Gaz koluna ( elciğe ) en uzak kısmına mı taktın? Uzzun gelmiyor olması lazım bir şeyleri yanlış mı yapıyorsun acaba :D

_oXXo_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT 250 KIZILL + NC 700 KIRMIZII
    ııı şöyle izah etmeye çalışıyım. benim elcikde tek takma yeri var :D öbürleri bi önceki tel kopmasında kırılmıştı :D
    '' NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ''
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

heia2654 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arkadaşlar selam, yakında motoru kaldırmayı düşünüyorum. Lastikler, zincir dişli, disk balata değişimi vs. gerektiği için hem bu halde kullanmak istemiyorum hem de sezon sonunda masraf yapmak istemiyorum, bu yüzden erken kapatıcam sezonu malesef. İlk kışım olacağı için fazla bilgim yok nasıl saklamam gerektiği konusunda. Yardımcı olabilir misiniz? Sarıp sarmalamak konusunda değil teknik açıdan Teşekkür ettim

Motosikleti
    Honda nc700xa
    Alıntı cemalkd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar selam, yakında motoru kaldırmayı düşünüyorum. Lastikler, zincir dişli, disk balata değişimi vs. gerektiği için hem bu halde kullanmak istemiyorum hem de sezon sonunda masraf yapmak istemiyorum, bu yüzden erken kapatıcam sezonu malesef. İlk kışım olacağı için fazla bilgim yok nasıl saklamam gerektiği konusunda. Yardımcı olabilir misiniz? Sarıp sarmalamak konusunda değil teknik açıdan Teşekkür ettim
    MT de bununla ilgili baya detaylı konuşar var ama ben kısaca özet gecim.
    1- Depoyu fulle ( Deponun içi paslanmaması için )
    2- Motoru sehpaya al alamıyorsan lastiklerin altına tahta koy lastikler soguk zeminde özeliklerini kaybeder.
    3- Zinciri bolca yagla
    4- Aküyü sök evde sıcak bir yere koy
    5- Baslanacak aksamı bol bol WD-40 sık
    6- İmkanın varsa rolantide de olsa bir 5-10 dakika motoru çalıştır.
    7- Motoru güneşe, kara, yağmura maruz kalmayacak sekilde bir yere koy imkanın varsa nem rutubetsiz bir yere koy.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar,
    Yaz sonu yagını değişmeyi unutma bekleyen yağ bozulur.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler