Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Hyosung Gt 250 Comet Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    ozgurakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 Fazer 98Hp (isviçre çakısı)
    Alıntı _oXXo_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    EWET o motora talibim satıcı ile görüştüm kısmetse cuma günü alıyorum motoru motor kırmızı imiş. makinadan ö şekilde görünüyormuş yukardada sormustum zaten bunun rengi niye pembe diye makınadan demıştı arkadaslar. plakada kaza falan yok bide gidelim sağına soluna bakalım vites geçişlerine bakalım bi yola cıkalım ne olur bılınmez.
    bu arada arkadaşlar alacağım motor 9000 cıvarında yanı 10000 bakımı gelmış. erken yaptırmak bana herhangi bir sıkıntı yaratırmı?
    birde cuma cumartesi günleri beni istanbulda gezdirecek bir arkadaş varmı bana eşlik edecek. bir iki parça giysi almam lazım (eskileri mevcut yenilerini alacağım). eşlik eden biri olursa motorla gezeceğim. yoksa kaybolmamak için standart prosedürü izleyeceğim (iett)

saygılar ..
    arkadaşım motoru incelediğim kadarıyla motorun kuyruk karenajları ve deposu boyanmış, logo ve stickerlar yok. bunu iyice bir sor derim.

şimdiden hayırlı olsun
    "DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    yesilkoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hyosung gt 250 comet
    merhaba bu yasta bende (yasımı solemıcem artık bır 2006 naked sahıbı oldum acemıyım ve ogrenmem gereken cok sey yapmam gereken cok pratık var ve tabıkı bılmedıklerımı buradakı tecrubelı arkadaslarada sorarak ogrenmek var
    bu gun motorla mınık bır tur attım acemılılıgımı daha ıyı anladım yanlız ayagımda motor ıcın aldıgım bot var ıdı vıtes atmak ıcın ayagı sokmakta zorlandım bunun bır ayarı varmı

_SpartacuS_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yok Gibi Ama Çok Gibi
    Alıntı yesilkoy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba bu yasta bende (yasımı solemıcem artık bır 2006 naked sahıbı oldum acemıyım ve ogrenmem gereken cok sey yapmam gereken cok pratık var ve tabıkı bılmedıklerımı buradakı tecrubelı arkadaslarada sorarak ogrenmek var
    bu gun motorla mınık bır tur attım acemılılıgımı daha ıyı anladım yanlız ayagımda motor ıcın aldıgım bot var ıdı vıtes atmak ıcın ayagı sokmakta zorlandım bunun bır ayarı varmı
    Hayırlı Uğurlu olsun. Kazasız belasız sürüşler.

Vites pedalını isteğinize göre aşağıya veya yukarıya alabilirsiniz. Şanzuman ile vites pedalı arasındaki çubuktan ayarlanıyor. İstediğiniz ayarı kurtarmazsa şanzumandan çıkan ucu tutan zımbırtı adı ne bilmiyorum onu sökerek 1 2 diş yukarı veya aşağıya alıp deneyerek istediğiniz kıvama getirirsiniz. Bende Racing bot ile kullanıyorum o şekilde ayarlamıştım.
    ....

fat280 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2008 xmax 250
    slm arkadaşlar gt250 nin şanzuman dişlilerini ve conta takımını nereden bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim

konak1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PULSAR 200
    Alıntı fat280 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    slm arkadaşlar gt250 nin şanzuman dişlilerini ve conta takımını nereden bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim
    istanbul zeytinburnu karizma motor muharrem dişliler var ama conta için yetkili servis yada sanayiye bakacaksın

_oXXo_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT 250 KIZILL + NC 700 KIRMIZII
    Alıntı reis007 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    oxxo senin adına sevindim ilerde satmayı düşünürsen müşterin hazır
    inş. ilandaki gibi dolu birmotordur,sıkıntısızdır.sende keyifl sürersin inş.bu arada erken bakımın hiçbir zaman zararı olmaz.sadece biraz gereksiz olduğu için keseye zarar.ama bende yeni motor alacak olsam ve bakıma az kalmışsa yaptırırdım.
    hadi kalın sağlıcakla
    saolasın umarım herkez ıstedıgı gıbı bır motora kavusur

Alıntı ozgurakman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşım motoru incelediğim kadarıyla motorun kuyruk karenajları ve deposu boyanmış, logo ve stickerlar yok. bunu iyice bir sor derim.

şimdiden hayırlı olsun

saolasın depoda rutuş boya varmış stıker iptalı için dedi . gidince görecez bakalım. belli mi olur o olmaz istanbuldan başka motor alır dönerim herşeyin hayırlısı

yeşilköy hayırlı uğurlu olsun tekerin düz bassın
    '' NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ''
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

yesilkoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hyosung gt 250 comet
    ok tesekkur ederım bakayım bı ayar yapmak lazım

Motosikleti
    fatih wolf kesmedi galiba sende benim gibi comet'e mi sardın almışsın da galiba?

yunem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni gt 250 Naket
    Alıntı yesilkoy adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin

fat280 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2008 xmax 250
    fatih wolf kesmedi galiba sende benim gibi comet'e mi sardın almışsın da galiba?
    evet özgür içimdeki ses yeter dedi büyüt artık :D ama ben wolfla takas yapacağım motoru işte şanzumanda sıkıntı varda sadece işte ondan araştırma yapıyorum yarın gidip alacağım inş. kütahyadan alacam 500 km yol beni bekliyor yarın cumarteside geri dönecem inş.

---------- Post added at 21:54 ---------- Previous post was at 21:34 ----------

arkadaşlar bir sorum daha olacak kusura bakmassanız debriyaj balatası en düşük internet de 115-120 den başlıyor bence pahalı geldi bunun yan sanayisi yada başka bir modelin debriyaj balatası uyuyor mu bu motora birde hangi markalarınki bilen varsa sevinirim

Motosikleti
    evet özgür içimdeki ses yeter dedi büyüt artık :D ama ben wolfla takas yapacağım motoru işte şanzumanda sıkıntı varda sadece işte ondan araştırma yapıyorum yarın gidip alacağım inş. kütahyadan alacam 500 km yol beni bekliyor yarın cumarteside geri dönecem inş.
    [/COLOR]arkadaşlar bir sorum daha olacak kusura bakmassanız debriyaj balatası en düşük internet de 115-120 den başlıyor bence pahalı geldi bunun yan sanayisi yada başka bir modelin debriyaj balatası uyuyor mu bu motora birde hangi markalarınki bilen varsa sevinirim
    her işe maydonoz olmak gibi olmasın ama, debriyaj balatasında ucuza kaçma bence. birde www.hyosungsource.com'dan alışveriş yapanlar vardı, güzel, ucuz ve güvenilir diyorlardı. bilgin olsun

Chronix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Monster 1200
    her işe maydonoz olmak gibi olmasın ama, debriyaj balatasında ucuza kaçma bence. birde www.hyosungsource.com'dan alışveriş yapanlar vardı, güzel, ucuz ve güvenilir diyorlardı. bilgin olsun

Özgür'ün dediği gibi ucuza kaçmıyorsun ve orjinal balata alıyorsun. orjinal balata ile 30 bin km yol yaptım 35 bin km de 2 kere debriyaj balatası değiştirdim. şu piyasa da newfren markası altında satılan hyosung debriyajlarını kesinlikle tavsiye etmiyorum.
    Two Against the World

Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200

dreamkiller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    Selam arkadaslar, Dün aksam itibari ile bir arkadasımıza comet 250 aldık 2008 model.. bazı bilgilere ihtiyacımız var, bir tanıdık bu makinalarda vitesin bosa gecmemesi yani sanszuman sorunu kroniktir demişti.. bu motorunda bosa gecmeme gibi bir durumu var ne yapmak gerekir?

ikinci olarak kontak takılıyor ve "lock" kısmında gidonu kilitlemiyor ne yapılabilir?

son olarakta bu makinanın anadolu yakasında ustası kimdir? tesekkur ederiz..

onursakin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hyosung gt 250
    boşa geçmeme sorunu en azından benim motorda yağı değiştirdiğim zaman düzeliyo. 1000 kmden sonra tekrar zorlaşıyo.
    çözümü de: dururken biraz gaz verip 3-4bin devirdeyken boşa rahatça geçirebiliyosun. hepsinde aynı mıdır bilmiyorum.

hayırlı olsun, güle güle kullan

dreamkiller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    saolasın kardeşim.. Hayırlı olsun bizim elemana ama o motor kullanmayı öğrenene kadar motor benim garajda benim karakızın yanında tadını cıkartırım ben onun

Motosikleti
    Yok Gibi Ama Çok Gibi
    Alıntı dreamkiller adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selam arkadaslar, Dün aksam itibari ile bir arkadasımıza comet 250 aldık 2008 model.. bazı bilgilere ihtiyacımız var, bir tanıdık bu makinalarda vitesin bosa gecmemesi yani sanszuman sorunu kroniktir demişti.. bu motorunda bosa gecmeme gibi bir durumu var ne yapmak gerekir?

ikinci olarak kontak takılıyor ve "lock" kısmında gidonu kilitlemiyor ne yapılabilir?

son olarakta bu makinanın anadolu yakasında ustası kimdir? tesekkur ederiz..
    kontagı Lock kısmına alırken gidonu biraz oynatmayı deneyin ve VD40 Sprey sıkın düzelicektir.

Boşa geçmeme sorunuda tamemen Debriyaj ayarından kaynaklanıyor. Debriyaj maneti ve Debriyaj ucunun halkasını 1 2 diş öne veya arkaya alarak bu sorun giderilebiliyor. Tecrubeyle sabittir..

Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız sürüşler..
    ....

_oXXo_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT 250 KIZILL + NC 700 KIRMIZII
    tekrardan selamlar. dün itibarı ile bende gt 250 kullanmaya başlamış bulunuyorum. 2008 model 2009trafik çıkışlı kırmızı (KIZILL) bir comet im oldu. bakım yaptırmak gibi bir istegim var nerde yaptıra bilirim. ümraniyedeyim ve vaktim kısıtlı. yardım için teşekkürler.

fotoraflar en kısa sürede geliyor
    '' NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ''
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

konak1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PULSAR 200
    Alıntı _oXXo_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tekrardan selamlar. dün itibarı ile bende gt 250 kullanmaya başlamış bulunuyorum. 2008 model 2009trafik çıkışlı kırmızı (KIZILL) bir comet im oldu. bakım yaptırmak gibi bir istegim var nerde yaptıra bilirim. ümraniyedeyim ve vaktim kısıtlı. yardım için teşekkürler.

fotoraflar en kısa sürede geliyor
    Hayırlı olsun güle güle kullan. Ümraniyede Mert ustayı tavsiye ederim . Daha önce yetkili servis tecrübesi olan bir insan ve hyasungun dilinden çok iyi anlıyan biri.Tavsiye ederim

---------- Post added at 12:02 ---------- Previous post was at 11:58 ----------

Carrefourun karşısında Total benzinliğin ışıklardan içeri gir düz devam et (Ümraniye devlet hast. doğru) yol bitince sağa dön 50mt. ilerde
    _oXXo_ bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Arkadaşlar motoru dün teslim aldım.Bayiden eve kadar 30 km boyunca 3-4-5 viteslerde ve hız 40-65km Arası gidip geldim.Bugün 60.km oldu.İlk kullandığımda boşa geçirme sorunum oldu ama şimdi tık diye boşa geçiyor ayak alıştı.Bir kaç defa vites değiştirirken elim gazda takılı kaldı, İlk kalkışta stop ettirdim,Frenleri kullanmada ve vites düşürmede veya yükseltme sorunum yok.Genelde her viteste kullanmaktayım,hızda en fazla 67km gördüm rodajda diye 70 i geçmek istemiyorum, sizce doğru mu ? .Vitesleride 4bin devir civarı değiştirmekteyim. Yanlız şöyle bi durum var; 2 günlük tecrübeme dayanarak motosikleti kimse görmüüyooor.
    Motora gelince iyiki naked almışım,kullanımı çok rahat
    Süspansiyonlar yumuşak takır tukur bi durum yok
    firenler çok iyi istediğim gibi durabiliyorum
    beğenmediğim egzos rengi keşke siyah olaymış,Siyaha boyamak gibi bir düşüncem var garanti yönünden sıkıntı çıkartır mı?

ayrıca motosiklete tankpad,jant şeridi ve branda almayı düşünüyorum.Başka negibi aksesuar alınabilir

Motosikleti
    Yok Gibi Ama Çok Gibi
    Alıntı merianne adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar motoru dün teslim aldım.Bayiden eve kadar 30 km boyunca 3-4-5 viteslerde ve hız 40-65km Arası gidip geldim.Bugün 60.km oldu.İlk kullandığımda boşa geçirme sorunum oldu ama şimdi tık diye boşa geçiyor ayak alıştı.Bir kaç defa vites değiştirirken elim gazda takılı kaldı, İlk kalkışta stop ettirdim,Frenleri kullanmada ve vites düşürmede veya yükseltme sorunum yok.Genelde her viteste kullanmaktayım,hızda en fazla 67km gördüm rodajda diye 70 i geçmek istemiyorum, sizce doğru mu ? .Vitesleride 4bin devir civarı değiştirmekteyim. Yanlız şöyle bi durum var; 2 günlük tecrübeme dayanarak motosikleti kimse görmüüyooor.
    Motora gelince iyiki naked almışım,kullanımı çok rahat
    Süspansiyonlar yumuşak takır tukur bi durum yok
    firenler çok iyi istediğim gibi durabiliyorum
    beğenmediğim egzos rengi keşke siyah olaymış,Siyaha boyamak gibi bir düşüncem var garanti yönünden sıkıntı çıkartır mı?

ayrıca motosiklete tankpad,jant şeridi ve branda almayı düşünüyorum.Başka negibi aksesuar alınabilir
    hayırlı ugurlu olsun kazasız belasız sürüşler..

Rodajına aynı şekilde dikkat etmenizde fayda var 4bin 5bin devir arası vites değiştirerek 80 km hızı geçmeden 1000 km boyunca sakin kullanmanızda fayda var.

Egzos konusuna gelince garantiden cıkacagını zannetmem fakat oranın boya tutacağını da düşünmüyorum. Çünkü çok ısınıyor.
    Tankpad jant şeridi branda bunlardan önce sıfır motosiklet ve sizde söylediğiniz üzere acemisiniz koruma demiri Alma, yaptırma çözümlerle motorun kısmı parçalarını korumaya alırsanız iyi olur.

Lastiklerin rodajıda vardır 500 600 km sonra lastik o üzerindeki malzemeyi atar ve esas malzemesi ortaya çıkar. Buna da dikkat ederek sürüşünüzü ona göre ayarlarsanız sizin güvenliğiniz için iyi olur.

Aksesuar Çeşidi boldur.
    Manet takımı
    Denge topuzları
    Aynalar
    Elçikler
    Sibop kapakları
    Örümcek ağ ( Çantanız olmadıgı için alırsanız iyi olur koltuk altı bagajınızda durabilir hiç olmadık zamanda gerekebilir )
    Lastik tamir kiti ( kesinlikle motosikletinizde bulunması gerekiyor 25 TL ile 50 TL arası ( Gazlı olanlarından ) piyasada bulunabiliyor )
    Aklıma gelenleri yazdım. Acele etmeden motoruna ısına ısına yavaş yavaş toparlarsınız zamanla ..

Tekrar Hayırlı olsun. Kazasız, belasız sürüşler ...

Saygılarımla..
    ....

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)

Bu Konudaki Etiketler