Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Suzuki Burgman Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    karabatu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BURGMAN AN 650 K11 / 1979 Jawa 250 classic
    Alıntı Duffy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Size bir hesaplama programı
    http://www.otomarket.net/Oto-Bilgi/YAKITTUKETIMI.ASP
    Bp'de Kurşunsuz 95 Oktan benzin'de 2.63ytl.
    hadi bakalım kim ne kadar yakıyor.
    Ben bu konuya zıplıyım üç aşağı beş yukarı tablo aşağıda
    zühtüpaşa nokta ile değerleri gir banada aynısı oldu baştan[IMG][/IMG]
    Asya 150 T1 - 650 Km / Suzuki Burgman AN 400 K6 - 21.000 Km / Suzuki Burgman AN 400 K8 - 38.000 Km
    Suzuki Burgman AN 650 K11 - 4.000 Km

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    stingrayx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BURGMAN 650 - BEYAZ
    Arkadaşlar ben full depo ile 190 km yapıyorum.
    Motor daha 750 km olmadı.
    Bu arada rodaj sırasında dikkat etmem gereken 5000 rpm üzerine çıkmamak ve fazla trafikte kalmamak değil mi?
    Zira işe giderken beşiktaşta trafik oluyor ve bazen debriyaj balatası kokusu geliyor.
    Rodaj dönemi ne zaman biter ve daha nelere dikkat etmek gerekir?
    Şunu bir detaylı maddelendirelim derim.
    Tolga
    GIVI V46 Topcase,Tank Bag
    Isıtmalı Elcik

Duffy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MAJESTY 400 - DL800 SE
    stingrayx, bende senin kadar yakıyorum sorun motordan kaynaklanmıyor senin motor rodajda olduğu için normal. Benimki 16.500km de senin kadar yakıyorum vedat'ın dediği gibi biraz sert kullanıyorum galiba.
    1- Rodaj bilgisi kullanma kılavuzunda var gaz ve devir ile alakalı (hatırlyamadım o yüzden yazmadım)
    2- Frenleme ile alakalı bir durum var ilk 1000 km içinde aşırı sert frenleme den kaçınılması gerek
    3-Debriyaj için çok fazla dur kalka girmemek gerekiyor. Yokuşlarda 2 kişi dur kalkta çok iyi değil. Balata alıştığında koku kalmaz (29 Ekim cadde de sonlara doğru dedim balatayı burada bırakıyorum biraz soğuyunca kendine geldi.
    bunun dışında başka da bişey yok kendinize dikkat edin yeter sonuçta mekanik araç bunlar sorun varsa da giderilir.
    2004 Gümüş BurgmAN400 - O artık yok >>> 2006 GSX600F Çirkin Kral - O da artık yok >>2007 MAJESTY 400 >> 2023 DL800 SE
    Çakma Vstrom

Forumdan Uzaklaştırıldı Thai - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Şehiriçi yakıt tüketimim benim de 140 bin TL civarı ama geçen pazar günü MT gezisinde 105 bin TL'ye düştü arada, 130-140 km sürate çıkmışlığım vardır.
    Ama yaklaşık 100 km'si 90-100km arası bir süratle seyrettik.

Şehir içinde dur-kalk ve kısa mesafe kullanımlarda (8-15 km arası) bu yakıt tüketimi gayet normal. Ben şehir içinde ve dışında motora acımam, allah ne verdiyse basarım (yolu bulunca tabi) Benden daha sert kullanana bugüne kadar pek rastlamadım. Buna rağmen tüketim miktarı yukarıdaki gibidir.

Fazla tüketimde hava filtresi, kullanım sıklığı, gibi etkenler çok önemlidir..
    Motorunu hergün kullananla, tatlısu motorcusu (güneşli havalarda binen) arasında farklılıklar olabilir. Yakıt miktarları hava-benzin karışım oranıyla alakalı olduğundan atmosfer basıncının (rakım, hava durumu vb...) bile yakıta etkisi olur.

Bence benzin ölçümü 1 depoyla değil en az 5 depo benzinle yapılmalı ve ortalaması alınmalıdır.
    Buna en güzel örnek 100 km yol yapıp benzin aldığınızda yakıt miktarınız daha fazla çıkacaktır. Halbuki 1 depoyu bitirip benzin aldığınızda yakıt miktarınız düşecektir.
    Tüm motosiklet üreticilerinin Test Rider'ları vardır, bunlar bir model piyasaya çıkmadan, o modeli her rakımda, koşulda ve hava şartında denerler. Verdikleri raporda 1000-3000 km arası harcadıkları benzin miktarı da vardır.
    Tabi bu Test Rider'lar sadece bir tane olmadığından tümünün yakıt miktarları ölçülüp genel ortalama alırlar ve eğer yakıt değeri verilecekse (ki çoğu motosiklet üreticisi yakıt miktarını vermez) bunun ortalaması alınır.

Umarım yeterli bir açıklama olmuştur.....

alinazik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    S.wing600abs
    Alıntı Duffy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    stingrayx, şimdiden güle güle kullan topkapı'ya gidince 1 numaralı gişeden başlayıp devamını gezecen teslim anındaki tecrübelerini paylaşırsan sevinirim.
    alinazik, Önce eline sağlık işte bir burgman bu kadar temiz olur (maşallah) İstanbul kazan sen kepçe gezmişin havada güzeldi. Paylaşımın için teşekkürler
    Benzin olayına gelince 13 Lt. depo var ancak ben daha dibine kadar kullanamadım yolda kalmak isteyen varsa 13Lt. ile ne kadar gider denesin bizde öğrenelim. Benzin alırken aldığım lt. Bakıyorum genelde 10-11 lt. yolda kalırım diye denemedim ama ben çok da sakin kullanmıyorum 170-180 de benzin almak durumunda kalıyorum. bir ara denedim 215km. kadar yaptı. Bence 300 km'leri şehir içinde unutun uzun yolda sakin kullanıp fazla ağırlığınız ve rüzgar yoksa 300km'yi yapar gibi geliyor. Çünkü 13 Lt ile 300 km yaptığımızda 4.3 Lt tüketim olması gerekiyor bu değer de 400cc. 185kg bir motor için uzak değil gibi. Alinazik, Burgman kitapçığında 95 oktan ve üstü kurşunsuz benzin kullanır yazmış ama 98 benzin bir kere kullandım rölantide çok sarsıntılı çalıştı yani tavsiye etmem ve de benzinde ki yüksek oktan her motorda performans artışı sağlayacak diye bir şey yok motorda sıkıştırma oranı dediğimiz şeyle çok alakalıdır yüksek oktanlı benzin daha yüksek sıkıştırma oranı olan motorlarda fayda gösterir bizim motorlarımızın performansı 95 oktana göre ayarlıdır silindirdeki 98 oktanlık benzin sıkıştırma oranında daha geç ateşleneceği için motorunuzda tekleme gibi anormallikler yaşayabilirsiniz bir ihtimal ise bujilerinizin ömrünün erken bitmesi ve yanma odasında karbon birikiminin oluşması. Benzinle performans artışı tamamen şehir efsanesidir. (Sıkıştırma oranı yüksek olan araçlar hariç Ör:Ferrari) Tavsiyem 95 oktan dır

selamlar
    duffy çok teşekkürler çok önemli bilgiler bunlar saol...

saygılar

[QUOTE=TanImsIz;559145]alinazik ; abi ilacla yıkamada sünger veya fırca kullanmıyorsun dimi? Bide nerde yıkadın ? Göstergelerin olduğu panelede ilac kullandınmı?[/QUO

selam tanımsız

hava ile birlikte sabunlu su gibi birşey püskürtüp tanzikli su ile duruloyorlar...

göstergelerin oraya da ilaç sıktırıyorum fakat tanzikli su zarar verebilir düşüncesi ile pek su tutturmuyorum.... tabiki koltuklarada devamlı tanzikli suyun su geçirimsizlik özelliğini yitirdiğini duydum...

saygılar

selam

thai abi fazlasıyla yeterli bir paylaşım olmuş teşekkürler...

benim burgmanda 0,015 ykr. yakıyor fakat benim kullanış şeklim uzun km ler olmadığı için mesela motoru ilk çalıştırdığımda takribi beş dakika ısıtıyorum sekiz on kilometre yol katetdikten sonra motoru stop ediyorum haliyle motor soğuyor daha sonra 1 saat kadar sonra tekrar bi yere gitmem gerekiyor tekrar beş dakika motoru ısıtma faslı derken 0,015 ykr yakıt tüketimine ulaşıyorum....tabiki burada thai abinin de dediği gibi 2 veya 3 depoda yakıt tüketimini değerlendirmiş olsak sonuç biraz daha farklı olur diye düşünüyorum...

saygılarımla...
    www.yapimarkt.com
    Mustafa Demir
    A rh+

Motosikleti
    BURGMAN 650 - BEYAZ
    Şu an itibariyle yolda olan aksesuarlar
    1- Suzuki Belçikadan Elcik koruma.
    2- Dijital lastik hava basınç göstergesi (Bunu inşallah bundan sonraki motorumda da kullanacağım)
    3- Isıtmalı ve ısı ayarlı elcik
    4- Crampbuster
    5- Sinyali sürekli açık unuttuğum için sinyal verdiğimde sürekli öten buzzer.
    6- Orta çanta (Gerçi bu geldi ama Topkapı'ya gidemedim)

Gelecek dönem aksesuar siparişleri ise şunlar
    1- Clearview Large Ön cam Vantilation Kit ile beraber
    2- Aynalar için ok şeklinde led sinyaller
    3- 3M gündüz görünmeyen reflektör şerit
    4- Gidon için elcik ağarlıkları. (Bu konuda tavsiyeye ihtiyacım var)
    5- Tamer abiden kısmetse Yağmurda ekstra tutuş sağlayan lastikler
    6- Bi-xenon far sistemi.

Anlaşıldığı gibi aksesuar konusunda biraz hassasiyet söz konusu
    Ne yapalım güvenlik ve rahatlık benim için çok önemli

Sizde tavsiye ettiğiniz veya kullandığınız aksesuarları yazın da ufkumuz genişlesin.

Sevgiler
    Tolga
    Isıtmalı Elcik

Forumdan Uzaklaştırıldı zuhtupasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Burgman 400 K7
    Baya bi emek vede dolar harcamıs ve harcayacak görünüorsun..Eline saglık.. Ama unutma satarken bunların degerini bulamayabilirsin..

Alıntı Foto-Moto adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selam arkadaşlar,

You-tube'daki Burgman videoları, ben biraz kıskandım bazılarını
    Kıskanılmayacak gibi değilki... İtalyanlara hasta oldum..Sözde dünyanın scooter memleketi 650 leri ben sayamadım toplantılarında..
    Ha bide özellikle 3. video da sehir içinde grup sürüşü nasıl yapılır iyi göstermişler..

Motosikleti
    S.wing600abs
    selam hayırlı hafta sonları

stingrayx anladığım kadarı ile çok masraf etmişsin ve dahada ediyorsun şimdiden hayırlı olsun demekten başka diyecek birşey yok...
    paşamın dediklerine de tamamıyla katılıyorum burgman ı satarken bu aksesuarları sökecekmiş gibi montaj yaptır derim...

saygılar...
    www.yapimarkt.com
    Mustafa Demir
    A rh+

Motosikleti
    BURGMAN 650 - BEYAZ
    Arkadaşlar aynen dediğiniz gibi sökülebilir yapıyorum.
    Şu ana kadar aksesuara para ödemedim. Çünkü çoğu hediye geldi
    Bir tek lastik ve xenon fara para ödeyeceğim o da Tamer abiye gidecek. Helal olsun derim.
    Diğer parçaları en kötü söküp ebay de satarım diye düşünüyorum.
    Sağlıcakla kalın
    Tolga
    Isıtmalı Elcik

Motosikleti
    Suzuki AN650
    Alıntı stingrayx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şu an itibariyle yolda olan aksesuarlar
    1- Suzuki Belçikadan Elcik koruma.
    2- Dijital lastik hava basınç göstergesi (Bunu inşallah bundan sonraki motorumda da kullanacağım)
    3- Isıtmalı ve ısı ayarlı elcik
    4- Crampbuster
    5- Sinyali sürekli açık unuttuğum için sinyal verdiğimde sürekli öten buzzer.
    6- Orta çanta (Gerçi bu geldi ama Topkapı'ya gidemedim)

Gelecek dönem aksesuar siparişleri ise şunlar
    1- Clearview Large Ön cam Vantilation Kit ile beraber
    2- Aynalar için ok şeklinde led sinyaller
    3- 3M gündüz görünmeyen reflektör şerit
    4- Gidon için elcik ağarlıkları. (Bu konuda tavsiyeye ihtiyacım var)
    5- Tamer abiden kısmetse Yağmurda ekstra tutuş sağlayan lastikler
    6- Bi-xenon far sistemi.

Anlaşıldığı gibi aksesuar konusunda biraz hassasiyet söz konusu
    Ne yapalım güvenlik ve rahatlık benim için çok önemli

Sizde tavsiye ettiğiniz veya kullandığınız aksesuarları yazın da ufkumuz genişlesin.

Sevgiler
    Tolga
    Aynalar icin ok seklinde led sinyalle bende ilgileniyorum , gecen bir 650 Burgman'da gordum cok yakismisti...bende edinmek isterim , yardimci olabilirmisin..
    Yahya Dai

Motosikleti
    BURGMAN 650 - BEYAZ
    yardımcı olmaya çalışırım.
    Önce getirtebileyim ondan sonra prosedürü tek tek anlatırım buradan sana.

Foto Moto
    Filmleri seyredince fikrim geldi de.
    Türkiye'de Burgman Club var mı?
    Yoksa kurmak için ne bekliyoruz? Gerçi İşlerden ne kadar vakit bulabiliriz bilemiyorum ama neden olmasın ne dersiniz?
    Tolga
    Isıtmalı Elcik

Motosikleti
    Burgman 400 K7
    Alıntı stingrayx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yardımcı olmaya çalışırım.
    Önce getirtebileyim ondan sonra prosedürü tek tek anlatırım buradan sana.

Foto Moto
    Filmleri seyredince fikrim geldi de.
    Türkiye'de Burgman Club var mı?
    Yoksa kurmak için ne bekliyoruz? Gerçi İşlerden ne kadar vakit bulabiliriz bilemiyorum ama neden olmasın ne dersiniz?
    Tolga
    İlk buluşmaya gelirsen bu konuyla ilgili gelişmelerden haberdar olabilirsin...
    S&S

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Eski burgmancı

satılık sıfır burgman 400 k6

arkadaşlar parasal bir nedenle sıfır burgman 400 k6 . 5 km de 11000 ytl faturası alan kişiye kesilecek.jelatinleri üzerinde .Bilgi için 0532 242 1742 numaraya veya altan motordan tamer abilere ulaşabilirler...

Motosikleti
    BURGMAN 650 - BEYAZ
    ilk buluşmaya elimden geldiğince gelmeye çalışırım
    zuhtupasa sen hiç merak etme
    Isıtmalı Elcik

Motosikleti
    S.wing600abs
    selamlar

stingrayx merhaba ok şeklindeki sinyal led leri nin resmini nereden görebilirim...bilgi verirmisin...

duffy gezi lafları dolaşıyor ortalıkta sen neredesin gezi dedimmi sen demek benim için .....

saygılarımla
    www.yapimarkt.com
    Mustafa Demir
    A rh+

Motosikleti
    Burgman 400 K7
    Gelir duffy gelir..meraklanmayın..Önumuzdeki hafta sonuna ayarlayın kendinizi şimdiden!!!...

Motosikleti
    Suzuki AN650
    Bunun gibi bir sey olsa gerek..Net de buldum
    Yahya Dai

Motosikleti
    Burgman 400 K7
    Walla eger buysa ki bende baska yerlerde gördüm budur..400 lüklere olmaz..

karabatu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BURGMAN AN 650 K11 / 1979 Jawa 250 classic
    Yada böyle birşey

[IMG][/IMG]

Hadi stingrayx seni bekliyoruz resim sende
    Asya 150 T1 - 650 Km / Suzuki Burgman AN 400 K6 - 21.000 Km / Suzuki Burgman AN 400 K8 - 38.000 Km
    Suzuki Burgman AN 650 K11 - 4.000 Km

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 27 kullanıcı var. (0 üye ve 27 misafir)

Bu Konudaki Etiketler