Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Suzuki Burgman Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    vedatarpacı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki burgman an400
    Alıntı Goksun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Vedat, yardımın için teşekkürler. Geçen cuma balata değişti ve motor süper oldu.
    göksuncum kazasız belasız kullan motorunu.

yapılan işlem ve ödediğin fiyat hakkındada bilgi verirsen aynı sorunu yaşayan arkadaşlara faydası olacağı kanaatindeyim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Merhaba!

8000 km civarında bir Suzuki Burgman 400 K7 sahibiyim. Son zamanlarda sanki bana daha çok benzin tüketiyor gibi geliyor.
    Bir depo benzin ile ortalama kaç km gidiyorsunuz? İstanbulda ya da başka bir şehirde şehiriçinde kullanım dikkate alınırsa...

Teşekkürler...

Motosikleti
    Suzuki Burgman AN400
    merhaba arkadaşlar kazadan sonra burgmanımı geçen ay yetkili servisten teslim aldım ,biçok parçası değişti ilk başlarda tedirgindim kazalı araç kullanılırmı diye ama eskisinden güzel oldu gerçekten cillop gibi ve rahat,ilk fırsatta istanbula yolumun düşmesini istiyorum sinan, ex burgmancı umut ve diğer arkadaşlarla tanışmak dileğiyle herkeze kazasız belasız sürüşler... izmirden kemal.

Nomarka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Burgman AN400
    Alıntı orangeblue adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar kazadan sonra burgmanımı geçen ay yetkili servisten teslim aldım ,biçok parçası değişti ilk başlarda tedirgindim kazalı araç kullanılırmı diye ama eskisinden güzel oldu gerçekten cillop gibi ve rahat,ilk fırsatta istanbula yolumun düşmesini istiyorum sinan, ex burgmancı umut ve diğer arkadaşlarla tanışmak dileğiyle herkeze kazasız belasız sürüşler... izmirden kemal.
    Tekrar hayırlı olsun Kemal. Motor yeni gibi oldu desene. Her zaman bekleriz. Sen gel yeter.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:06 ----------

Alıntı kivanck adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba!

8000 km civarında bir Suzuki Burgman 400 K7 sahibiyim. Son zamanlarda sanki bana daha çok benzin tüketiyor gibi geliyor.
    Bir depo benzin ile ortalama kaç km gidiyorsunuz? İstanbulda ya da başka bir şehirde şehiriçinde kullanım dikkate alınırsa...

Teşekkürler...
    Genelde TEM de kullanıyorum. 100-120 arası bir hızla. Ama seyrekte olsa sıkışık trafik oluyor. 300 kilometreyi görünce benzini alıyorum. Bunun sonucunda da 11.5 lt falan benzin alıyor.
    2004 Suzuki Burgman AN400 @ 71500 km

"Ride as if you are invisible and everyone wants to kill you."

Motosikleti
    Burgman AN400
    Alıntı vedatarpacı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    göksuncum kazasız belasız kullan motorunu.

yapılan işlem ve ödediğin fiyat hakkındada bilgi verirsen aynı sorunu yaşayan arkadaşlara faydası olacağı kanaatindeyim.
    277 parça + 40 işçilik

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:42 ----------

Alıntı Nomarka adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tekrar hayırlı olsun Kemal. Motor yeni gibi oldu desene. Her zaman bekleriz. Sen gel yeter.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:06 ----------

Genelde TEM de kullanıyorum. 100-120 arası bir hızla. Ama seyrekte olsa sıkışık trafik oluyor. 300 kilometreyi görünce benzini alıyorum. Bunun sonucunda da 11.5 lt falan benzin alıyor.
    Benim 2004 model motorum 100km'de 4 ila 4.3 litre arasında yakıyor.
    [B]GOKSUN[/B]

ata32 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Goksun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    277 parça + 40 işçilik

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:42 ----------

Benim 2004 model motorum 100km'de 4 ila 4.3 litre arasında yakıyor.
    debriyaj kaç günde geldi.

YAMACAYIR28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık motorsuz vede huzursuzum
    iyi sürüşler tüm burgmancılar

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    151 RS
    yha burgmancılar şöyle 5-10 burgman bir olup bir geziye çıksanız, fotolarını koysanız bizim gibi de burgmana imrenen gençler heveslense aranıza yeni isimler katılsa, olma mı ya la geziye burgmandan daha iyi çıkılacak bir motor mu war kiiiiiiii

vedatarpacı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki burgman an400
    1000km rodajdan sonra tekrar fevzi ustaya gittim. yağ filtresi ve yağ değişti. motorum eskisinden daha iyi oldu. ellerine sağlık. servis konusunda üzülmek istemeyen fevzi ustaya gitsin derim.
    2122762187

Motosikleti
    Çook yakında olacak inşallah : ))
    Arkadaşlar Merhaba Ben 1 aydır falan araştırıyorum maxiscooter alıcam ama karar veremiyorum Silverwing majesty burgman üçLüsü arasında..
    Majestyi eledim Silverwing düşünüyordum fakat en sonunda Burgmana karar kıldım..
    2. El alacağım 10 milyar kadar param var ve km'si 10000 falan olucak haliyle fakat kafamda soru işaretleri var..
    Kimisi diyor ki Burgman Kronik yağ yakıyo,tek silindir 4 sübap işe yaramaz falan.Alırsan 2008 model al 2007 modelde kalkışta 2000 devirde ses geliyor vs vs.
    Sizlerden artı ve eksilerini istiyorum şimdiden teşekkürler

Motosikleti
    Suzuki Burgman AN400
    Alıntı CrayzWolf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar Merhaba Ben 1 aydır falan araştırıyorum maxiscooter alıcam ama karar veremiyorum Silverwing majesty burgman üçLüsü arasında..
    Majestyi eledim Silverwing düşünüyordum fakat en sonunda Burgmana karar kıldım..
    2. El alacağım 10 milyar kadar param var ve km'si 10000 falan olucak haliyle fakat kafamda soru işaretleri var..
    Kimisi diyor ki Burgman Kronik yağ yakıyo,tek silindir 4 sübap işe yaramaz falan.Alırsan 2008 model al 2007 modelde kalkışta 2000 devirde ses geliyor vs vs.
    Sizlerden artı ve eksilerini istiyorum şimdiden teşekkürler
    2006 ve öncesi Burgmanlar yağ eksiltir, bu tasarımdan kaynaklı bir olay. 2007 ve sonrasında ise motor tasarımı komple yenilendi. Tek egzantrikten çift egzantriğe geçiş, motor hacminin 385cc den 400cc ye çıkarılması ve enjeksiyon sistemindeki iyileştirmeler sayesinde yakıt tüketimi de azalmış oldu ve yağ eksiltmede ortadan kalktı. Fakat bu sefer de debriyajdan kaynaklı problemler ortaya çıktı. Birçok kullanıcı Suzukiden gelen yeni parçaları taktırarak bu sorunu çözdü. 2008 ve sonrasında ise zaten Suzuki hatasız göndermeye başladı. 2007 modeli de alınabilir sorgulanarak fakat yine de 2008 ve sonrasını almak daha mantıklı olacaktır.

Ayrıca "Tek silindir 4 sübap işe yaramaz" gibi bir laf neye göre söylendiğini de merak ediyorum.

Şimdiden hayırlısı olsun.

Motosikleti
    Çook yakında olacak inşallah : ))
    Dostum çok teşekkür ederim. Diyelim ben 2007 model bir Burgman aldım debriyaj sorununun çözmek için ne kadar bi para harcamalaıyım? Maliyeti nedir ?

Motosikleti
    burgman400 2008
    slm arkadaşlar..yeni kayıt oldum burgman 400 2008 model motoru 1 ay kadar önce aldım.son derece memnunum .tek sorun debriyaj problemi onuda suziki karşılıycak

Motosikleti
    Suzuki Burgman 400 - 2004
    Herkese merhaba;

Burgman AN 400 - 2004 motorumdan ilk çalıştırıldığında gelmeyen ama motor ısındıktan sonra sürücü koltuğunun tam altından gelen bir fiyk fiyk sesi var sizce neden kaynaklanabilir 2 farklı ustaya gosterdim o sesin normal olduğunu söylüyorlar ancak ben tedirgin oldum malum bir sorun varsa da çok buyumeden çözmek lazım ciddi bir sorun çıkarsa masrafı da çok oluyor bu aletlerin...

ikinci sorum da ön arka lastik olarak veya sadece arkaya pirelli gts 23/24 taktırmayı dusunuyorum kullananlar varsa memnunlar mı acaba ?

Yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum...

Motosikleti
    Suzuki Burgman AN400
    cem77, Hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanmanız dileğimle. Merak ettim, 2008'lerde bu problem kalktı biliyordum. Sizin motor 2007 çıkışlı mı?

Alıntı nightfox adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese merhaba;
    Burgman AN 400 - 2004 motorumdan ilk çalıştırıldığında gelmeyen ama motor ısındıktan sonra sürücü koltuğunun tam altından gelen bir fiyk fiyk sesi var sizce neden kaynaklanabilir 2 farklı ustaya gosterdim o sesin normal olduğunu söylüyorlar ancak ben tedirgin oldum malum bir sorun varsa da çok buyumeden çözmek lazım ciddi bir sorun çıkarsa masrafı da çok oluyor bu aletlerin...

ikinci sorum da ön arka lastik olarak veya sadece arkaya pirelli gts 23/24 taktırmayı dusunuyorum kullananlar varsa memnunlar mı acaba ?

Yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum...
    Merhaba,

Sesi bizzat dinlemeden yorum yapmak çok zor. Motorumda böyle bir şeyle karşılaşmadım. Belki bende de vardır ama umursamıyorumdur

2. sorunuza gelirsek: GTS23/24'leri 2 senedir kullanıyorum. Artık iyice eskidiler o yüzden Michelin'in yeni çıkardığı City Grip ile değiştirmeyi düşünüyorum. Michelin biraz daha pahalı fakat Pirelli den daha yumuşak ve buna rağmen daha uzun süre dayanan bir lastik. Artı kılcal kanalları daha fazla hatta kenarlarına doğru daha da artıyor bu kanallar. (Islak yüzeyli rögar kapağı, köprü birleşim yeri gibi metal yüzeylerde bile iyi tutunduğu söyleniyor)

Pirelli diğer lastiklere göre çabuk eskiyor gördüğüm kadarıyla. Ben takdırdıktan 1 sene sonra üzerinden çatlaklar olmaya başlamıştı. Bazı forumlarda da lastiklerde kesik izi gibi izler oluştuğu belirtilmiş.

Ben Pirelli yi pek önermiyorum. Yine de tercih sizin...

Motosikleti
    burgman400 2008
    teşekkürler nomorka..yo hayır 2008 model motor ve bu sorun bu modellerdede varmış..ben sorunun oldugunu bilmeden aldım gösterdim falan bi problem yoktu ,aldıktan kısa bi süre sonra ses gelmeye başladı servisine götürdüm böyle böyle dedi..parça gelmiş garantiden degişiyo fakat ilginçtir ilk sahibi niye degiştirmemiş açıp sormadım .

KingoftHeWest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda VFR 800

< iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    Alıntı KingoftHeWest adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    açtığın konuya bir cevap yazmıştım
    Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
    Bunu size kanıtlayabilirim !

KingoftHeWest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda VFR 800
    okudum,teşekkürler

< iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    Alıntı KingoftHeWest adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    okudum,teşekkürler
    zaten yapılabilecek başka bir açıklamada yok

sesinden anlaşılabilir birazda vuruntulu çalışıyor zaten yazmışsın

e bay konusuna gelince parçaları daha ucuza getirebilirsin fakat usta işçilik parası illaki alacaktır fazla isteyebilir..
    Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
    Bunu size kanıtlayabilirim !

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)

Bu Konudaki Etiketler