Suzuki Burgman Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
04 Kasım 2009, 10:49
Arkadaslar burgman 400 lerde şanzuman yağı olmaz(vedat hala ögrenemedın)
Motor yagını değiştirdiğinde sanzuman yagınıda değiştirmiş olursun.
Yalnızca arka teker yuvasının yanında bulunan dişli yağı değişimi yapılır.
burgman 650 lerde ise sanzuman yagı değişimi yapılır.Motor yağından farklı olarak yanlış hatırlamıyorsam 900 gr yag konulur.(şanzuman için)...
Eger lastik seçiminde yagmurlu havalarda da kullanılacaksa Göksun un dedıklerini katılıyorum.Lastik deseni all weather olarak gecer ve fiyatıda pılot sport sc ıle benzerdir...
burgmanlar kolay kolay hararet yapmaz(ben hararet yaptıranı gordum gercı o kim oldugunu bılıyor )
BU konuda en onemlı husus radyatorun temızlıgıdır.Kesınlıkle tazyıklı olmamak sartıyla basıncsız su ıle temızlenmelı ve gözeneklerın açılması sağlanmalıdır.Yıkama yapıldıktan sonra kurumadan asla kullanılmamalıdır.Eger mumkunse on teker camurlugunun arkada bıtım yerıne EĞER KISIN YOGUN KULLANILIYORSA ufak bir camurluk yapmakta fayda var..
hayat üçbucuk ile dört arasındadır.Ya üç bucuk atarsın yada dört dörtlük yasarsın.
Reklamlar
-
05 Kasım 2009, 00:16
style_77 adlı üyeden alıntı
duffy selamlar gsxr dan nasıl memnunmusun biraz bahsetsene benimde bir yanıum yeni alsamda burgmanı sat racing al diyor ama ben hıonda rr falan değilde bende gsxr düşünüyorum mavi beyazıda güzel siyahıda nasıl gideri falan yakıt olayı nedir şimdiden teşekkürler cevabın için hoşçakal umut ...
Gerçi sonraki mesajında yazmışın Gsxf600 öyle ballandıra ballandıra anlatılacak bir motor değil. 4 silindir ve üstündeki motor Suzuki'nin efsanevi motorlarından kolay kolay öldüremezsin. keza soğutma sistemide Suzuki'nin efsane sistemi SACS (Suzuki Advanced Cooling System) hararet nedir bilmez anlayacağın. Yere yakınlığı dengesi gayet güzel. Gidonun SS ler gibi olması dışında başka bir sıkıntım yok yakıt tüketimi benim Burgman'ım la aynı 160 kuruş civarında. Burgman kadar teknolojik değil karbüratörlü soğuk çalıştırmada jikle olayı var. Ben 2 kişi 200km/h yi rahatça gördüm daha gider ama ne yalan söyliyeyim korkuyorum iyide oluyor.
SACS hakkında bilgi
http://en.wikipedia.org/wiki/Suzuki_...Cooling_System
2004 Gümüş BurgmAN400 - O artık yok >>> 2006 GSX600F Çirkin Kral - O da artık yok >>2007 MAJESTY 400
>> 2023 DL800 SE
Çakma Vstrom
-
05 Kasım 2009, 03:13
kolpa adlı üyeden alıntı
Ne zamandır girip bakamıyordum buralara tesadüfen girdiğim bi anda eski mesajlarımdan bi alıntı görünce duygulandım.
Herkeze selamlar...
kolpa, bu kadar uzun aralar verme lütfen sensiz olmuyor, başa çıkamıyorum bu İstanbul grubuyla. Kolpa arkadaşımız, bırakın motorun servisini kendi yapmasını, yedek parçasını dahi kendi üretiyordu(bagalarını üretmişliği vardır). Kendisini şükranla anıyoruz.
creativefx adlı üyeden alıntı
Arkadaslar burgman 400 lerde şanzuman yağı olmaz(vedat hala ögrenemedın)
Buradaki fotoda dişli yağının olduğu yer. 1 numara dişli yağ seviyesine bakılan vida. 2 numara da ise boşaltma vidası görülüyor. 12 binde değişmesi gereken bir yağ, yaklaşık 100 ml.
Fotonun ön tarafındaki varyatör pervanesinin önünde sünger bir filtre bulunur(Fotoda yok, şanzıman muhafazasının üstünde bulunur). Bu filtreyi servisler genelde temizlemez. Çıkarıp arada bir temizlenirse iyi olur. Yanlış anlaşılmasın bu filtre motorun hava filtresi değil varyatörün hava filtresi.
Duffy adlı üyeden alıntı
4 silindir ve üstündeki motor Suzuki'nin efsanevi motorlarından kolay kolay öldüremezsin. keza soğutma sistemide Suzuki'nin efsane sistemi SACS (Suzuki Advanced Cooling System) hararet nedir bilmez anlayacağın.
SACS hakkında bilgi
http://en.wikipedia.org/wiki/Suzuki_...Cooling_System
Duffy, sayenizde motorlardaki yağ soğutma olayının nasıl çalıştığını öğrenmiş oldum, verdiğiniz bilgi için teşekkürler...
2004 Suzuki Burgman AN400 @ 71500 km
"Ride as if you are invisible and everyone wants to kill you."
-
05 Kasım 2009, 14:47
creativefx adlı üyeden alıntı
Arkadaslar burgman 400 lerde şanzuman yağı olmaz(
vedat hala ögrenemedın)
burgman 650 lerde ise sanzuman yagı değişimi yapılır.Motor yağından farklı olarak yanlış hatırlamıyorsam 900 gr yag konulur.(şanzuman için)...
Eger lastik seçiminde yagmurlu havalarda da kullanılacaksa Göksun un dedıklerini katılıyorum.Lastik deseni all weather olarak gecer ve fiyatıda pılot sport sc ıle benzerdir...
burgmanlar kolay kolay hararet yapmaz(ben hararet yaptıranı gordum gercı o kim oldugunu bılıyor
)
BU konuda en onemlı husus radyatorun temızlıgıdır.Kesınlıkle
tazyıklı olmamak sartıyla basıncsız su ıle temızlenmelı ve gözeneklerın açılması sağlanmalıdır.Yıkama yapıldıktan sonra kurumadan asla kullanılmamalıdır.Eger mumkunse on teker camurlugunun arkada bıtım yerıne EĞER KISIN YOGUN KULLANILIYORSA ufak bir camurluk yapmakta fayda var..
ulan faydasız, nedir bu vedatı çekememezlik kıskanç herif... sen git eski kabloları değiştirip yol altına al. elin değmişken kanalizasyonlarıda temizle
son zeytinyağı diyecektim elim sürçmüş
lastikler konusundada atıp tutma. forumlarda okumakla kullanmak farklıdır. ben kullandımda söylüyorum. hayatında bir motorun lastiğini değiştirecek kadar kullandın mı o motoru?
-
06 Kasım 2009, 00:32
BURGMAN tutkunları. Uzun bir aradan sonra bu hafta sonu hava güzel olacak. Bunu değerlendirmek isteyen var mı?
-
06 Kasım 2009, 01:11
Goksun adlı üyeden alıntı
BURGMAN tutkunları. Uzun bir aradan sonra bu hafta sonu hava güzel olacak. Bunu değerlendirmek isteyen var mı?
Olmazmı ama kimse yanaşmıyor gelmeye bir cumartesi buluşacaktık hala milletten haber yok birileri bir program yapsın ben varım mesela
-
06 Kasım 2009, 14:37
arkadaşlar ;yan grenaj çizikleri ve sürtünmeleri için ne önerirsiniz?
-
06 Kasım 2009, 14:52
orangeblue adlı üyeden alıntı
arkadaşlar ;yan grenaj çizikleri ve sürtünmeleri için ne önerirsiniz?
Rötuş yapacaksın ufak tefekçizikler ise. 1 numara rötuş fırçası ve gerekli boya ile kolayca halledebilirsin eğer rötuş boyasını nerden temin edeceğini öğrenmek istersen standox diye boya işi yapan bir firma var sitesine grerek gerekli boya koduna ulaşabilirsin.Eğer çok ve derin ise çizikler o zaman parça (lokal)olarak boyatacaksın.
Bu arada arkadaşlar kimseden ses çıkmadı ben bir öneride bulunayım.Cumartesi veya pazar Anadolu kavağı olabilir,şile olabilir,ağva olabilir benim tercihim daha uzun olması yüzünden şile veya ağva bir gezi yapsak nasıl olur ? Başka fikri olan arkadaşlar varsa acillll paylaşalım bu haftada bu güzel hava boşa gitmesin.
-
06 Kasım 2009, 21:07
Rötuş yapacaksın ufak tefekçizikler ise. 1 numara rötuş fırçası ve gerekli boya ile kolayca halledebilirsin eğer rötuş boyasını nerden temin edeceğini öğrenmek istersen standox diye boya işi yapan bir firma var sitesine grerek gerekli boya koduna ulaşabilirsin.Eğer çok ve derin ise çizikler o zaman parça (lokal)olarak boyatacaksın.
Bu arada arkadaşlar kimseden ses çıkmadı ben bir öneride bulunayım.Cumartesi veya pazar Anadolu kavağı olabilir,şile olabilir,ağva olabilir benim tercihim daha uzun olması yüzünden şile veya ağva bir gezi yapsak nasıl olur ? Başka fikri olan arkadaşlar varsa acillll paylaşalım bu haftada bu güzel hava boşa gitmesin.
Ben varim. Pazar olursa ful gun, cmt ise yarim gun. Kavak super olur mesela.
-
06 Kasım 2009, 21:29
Evet arkadaşlar ben + göksun varmı başka arttıran kişi sayısını ? anadolu kavağı şile veya ağva v.b başka düşüncesi olan varsa onlarıda gelenler arasında konuşarak kesinleştiririz. anadolu kavağı güzel güzelce balık ekmek v.b yiyip geliriz ama lütfen forumu okuyanlar ve istanbul içinde olup katılmak isteyenler vedat duffy creative v.b arkadaşlar hadi
-
07 Kasım 2009, 02:16
teşekkürler style_77,izmirden burgmancı arkadaşlar yokmu?
-
07 Kasım 2009, 13:34
Evet arkadaşlar ben + göksun varmı başka arttıran kişi sayısını ? anadolu kavağı şile veya ağva v.b başka düşüncesi olan varsa onlarıda gelenler arasında konuşarak kesinleştiririz. anadolu kavağı güzel güzelce balık ekmek v.b yiyip geliriz
ama lütfen forumu okuyanlar ve istanbul içinde olup katılmak isteyenler vedat duffy creative v.b arkadaşlar hadi
Arkadaslar, oglen oldu ses yok. Cumartesi gecti sayilir. Benim onerim pazar gunu kavak. Ne dersiniz.
-
07 Kasım 2009, 13:53
pehhhhhhhh benim burgmanım olacak ve geziye katılmıcam ha yok öyle birşey...!
Parlatırdım motorumuda kendimide gelirdim burgman kardeşlerin yanına hoş sohbet makara muhabbet gitar bile çalardım sizlere eğlenirdik yahu...
Marmariste bgün hava çok güzel mesela burgmanım yok zc var ama bizim ne topicte ne ortamımızda böyle bi sound yok ne yazık ki...
-
07 Kasım 2009, 18:16
Pazar gunu evden izin cikmiyor galiba Kimseden ses yok. Hanimlari artci yapin benim gibi gelin. Bu havalar bir daha gelecek yazdan once gelmez. Son demlerimiz.
-
07 Kasım 2009, 20:10
....NE MUTLU [U][COLOR="Red"]TÜRK[/COLOR][COLOR="White"][COLOR="Black"]'[/COLOR]ÜM[/COLOR][/U] DİYENE .... M.Kemal ATATÜRK.....
-
07 Kasım 2009, 21:44
orangeblue adlı üyeden alıntı
teşekkürler style_77,izmirden burgmancı arkadaşlar yokmu?
ben varım,izmir de de burgmanlarla soyle kalabalık bir tur icin can atıyorum,ama bugune kadar basaramadık,insallah olur..
-
07 Kasım 2009, 22:59
-
08 Kasım 2009, 02:24
Bugün gerçekten tam bir gezi havasıydı. Sizde kaçırmamışsınız gezmişsiniz, bravo. Bu arada motor maşallah o kadar temiz görünüyor ki 0 alınmış gibi. En ufak çizik yok.
2004 Suzuki Burgman AN400 @ 71500 km
"Ride as if you are invisible and everyone wants to kill you."
-
08 Kasım 2009, 03:53
byalman ben karşıyakadayım sen izmirin neresinden?
-
08 Kasım 2009, 10:53
....NE MUTLU [U][COLOR="Red"]TÜRK[/COLOR][COLOR="White"][COLOR="Black"]'[/COLOR]ÜM[/COLOR][/U] DİYENE .... M.Kemal ATATÜRK.....
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)
Bu Konudaki Etiketler