Suzuki Burgman Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
Oooh eline saglık cillop gibi tertemiz olmuş..
S&S
-
paşam sağolasın, bu arada sen thai'yi görmüşündür onun motor nasıldı yıkatmışmı? Yoksa asfalt rengi şeklinde mi geziyor.
2004 Gümüş BurgmAN400 - O artık yok >>> 2006 GSX600F Çirkin Kral - O da artık yok >>2007 MAJESTY 400
>> 2023 DL800 SE
Çakma Vstrom
-
erkan, biraz geç oldu ama çok çok geçmiş olsun, kasko karşılar hasarını hiç merak etme, hatta suçu sol şeritte sebepsiz duran deveye verirse polis, hasarsızlığın bile bozulmaz. ama en önemlisi sana birşey olmamış gerisini boşver....
duffy aynı yağmura ben de yakalandım, ben de şu an 4x4 şeklindeyim, ama benim koruma örtüsü yüzünden bir türlü adam gibi temizlik yapamıyorum. devamlı tak çıkart zor oluyor.
bu arada müjde bu hafta hiç yağmur yağmayacakmış...
bu arada birşey sormak isterim,
motorun plastik aksamlarını temizlerken özel bişey sürüyor musunuz???
-
erkancım büyük geçmiş olsun.. senin başına gelen olay hepimizin başına gelebilir bundan sonra e 5 te ilerlerken unutmamaya çalışacağım böyle öküzlerin yolda olabileceğini..
kaza yaptığın yeri düşününce motorun için hiz üzülmüyorum.. sana bir şey olmamış . bence hemen bir sadaka vermelisin..
tekrar geçmiş olsun..
-
selam
temizlik imandan gelir duffy güzel temizlemişsin.....
ön camın arasını temizlemek için formül buldun mu
saygılar
www.yapimarkt.com
Mustafa Demir
A rh+
-
alinazik, yok be dedikleri gibi sopaya bez sardım camı değil ama torpidoyu çizdim çok küçük gene altı kirli kaldı. tazyikli hava işi güzel
2004 Gümüş BurgmAN400 - O artık yok >>> 2006 GSX600F Çirkin Kral - O da artık yok >>2007 MAJESTY 400
>> 2023 DL800 SE
Çakma Vstrom
-
abi ben daha önce yazmıştım motoru yıkadıktan sonra camla torpido arasına nemli bez sallandırın
-
element, ben siyah plastiklere sürüyorum fısfıs şeklinde süt kıvamında onu sıkıyorum 1-2 dk. bekleyip nemli bezle tekrar üstünden geçiyorum ve ilk günkü gibi oluyor. Markasını hatırlayamadım bakarsam yazarım.
vedat, senin yazdığını hatırlamadım onuda denerim seninki zararsız görünüyor ya vapurda satılmıyormu vedat böyle şeyler
>> 2023 DL800 SE
Çakma Vstrom
-
Sizinde motorun torpidosunu sabunla yıkadıktan sonra, çok kötü bi görüntü alıyomu kuruduğu zaman? muhakkak parlatıcı sürüp parlak siyah yapmassak eski ve dandik bi plastikmis gibi duruyor benimki?
-
tanımsız, çok kötü durmuyor benimki ama mat göründüğü doğru mat fabrika çıkışı böyle üzerinde sürdüğüm madde ince bir film tabakası oluşturuyor ben o yüzden sürüyorum böylelikle daha az toz tutuyor tozu da bezle alırken çizilmiyor.
>> 2023 DL800 SE
Çakma Vstrom
-
Ben lastik parlatıcısı kullanıyorum torpidoya, hem toz almıyor hemde makul olcüde parlaklık veriyor.bitek seleyi temiz tutmayı beceremiyom ne yapsam toz icinde kalıyo
-
Sele için şunu söyleyim temiz ve nemli bir beze arap sabunu sürüp iyice yedirerek temizle sonra durula ama durularken çok zorlanıyorsun köpük köpük oluyor ama işlem bitince o kadar temiz duruyor, ya bunun gözenekleri de varmış diyebiliyorsun benim hanım biraz titiz aldı bir gün bezi iyice temizledi bende sonuca şaşırdım
>> 2023 DL800 SE
Çakma Vstrom
-
Scooter ın temizlik derdi tam bi eziyet abi temizle temizle bitmiyor, bide yağmur yağdıktan sonra açan günes ve etrafın tekrar kuruması ile olusan tozlar tek düşmanımız.
-
saol duffy, benimkine yıkamacının biri benim görmediğim bir anda bişey şürmüştü, sanki sokağın bütün tozu gelip benim motora yapışıyordu, bide gölgeli gölgeli parlıyordu, çıkartana kadar canım çıkmıştı...
-
Arkadaşlar selam zie-bart'a vermenin motoru dış etkilerden korumak adına bi faydası olur mu sizce? Böyle bişey yaptıran var mı acaba aranızda...
-
Foto-Moto adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar selam zie-bart'a vermenin motoru dış etkilerden korumak adına bi faydası olur mu sizce? Böyle bişey yaptıran var mı acaba aranızda...
selam
ben yaptırmadım gerekeceğini de sanmıyorum..
ben duffy gibi güzelce yıkıyor veya yıkatıyorum kuruladıktan sonra duffy ninde bahsettiği sprey şeklinde süt var (imalatını bizim arkadaş yapıyor.) onunla bir güzel sünger yardımı ile siliyorum hem pilastik aksamı daha koyu ve temiz gösteriyor. Hemde üstünde toz dursa bile sürüş esnasında tozlar uçuyor...
saygılar
www.yapimarkt.com
Mustafa Demir
A rh+
-
Ziebart motosiklet için bence gereksiz ama mesela uzun zaman kullanmayacağın motoru yaptırıp saklayabilirim diye düşünüyorum. Ben Ziebart'ın arabaların kaputlarında kullanılan taş ve böceklerden koruyan filmlerden uygulatmak istedim ama ne yazık ki plastik grenajlara uygulanmıyor muş. Yazın uzun yolda sineklerden çok çektim de
>> 2023 DL800 SE
Çakma Vstrom
-
Merhaba arkadaşlar, elcik korumamı sonunda yaptım ve test ettim ve bana göre bu iş tamam ama şimdi rutuşları ve boyası kaldı onuda her halde yakında hallederim. Resimlerini sizinle paylaşmak istedim.
Selamlar
Bora
Resim kalabalığı olmasın 27. sayfaya taşıdım
Asya 150 T1 - 650 Km / Suzuki Burgman AN 400 K6 - 21.000 Km / Suzuki Burgman AN 400 K8 - 38.000 Km
Suzuki Burgman AN 650 K11 - 4.000 Km
-
Bir suredir yazamiyordum , biraz gec de olsa kaza gecirenlere cok gecmis olsun diyorum....Bende 2 Ocak'da kayinbabami yitirdim..lakin hayata devam elbette...Hemde daha da SIKI sarilarak....Bu arada 400 Burgman'imi 650 ile degistirdim...
Bekledigimden de iyi bir makina cikdi..simdilik rodajda haliyle ilk 800km'de 4000rpm'i gecmemek lazim..ben 550km'deyim su ara..Hemen 400 ile karsilastirabilecegim bir iki seyi sizlerle paylasmak isterim..
Oncelikle daha sessiz+titresimsiz kavramasi sehir ici dusuk hiz seyirlerine cok daha elverisli...Aynalari elektrikli olmakla beraber habire acip kapamak cok akillica bir seye benzemiyor...Buna karsilik Jeep ,minibus , Combo tarzi yuksek aynali araclarin arasindan gecerken 400'e gore daha avantajli .
Her halikarda agirligi , suspansiyonu (ki biraz sert aslinsa) , bagimsiz arka salincagi...lastik kalinligi vs...vs...kendinizi daha oturakli bir makinanin ustunde hissettiriyor hic kuskusuz...400'de yasadigim gibi yol uzerindeki minimal egimlerden (Kamyon izleri ile ezilmis..yada bicimsiz yamanmis...vs) etkilenmemesinden cok mutluyum.. :)
Orjinal ruzgarligi yukari yukseltildiginde bir hayli sessizlik sagliyor keza yagmurda da indirilerek kask ile yol arasindan cikarak yine rahat bir gorus sagliyor....agirligina daha alismam lazim , egimli yerlerde ve geri gidilmesi gereken durumlarda hic de 400 gibi degil dile kolay 245kg .
Gunluk kullanimda kivraklik konusunda 400'den cok farkli sayilmaz malum bu motorlarin agirlik merkezi bir hayli yere yakin.Ayrica 400'e gore kesinlikle daha cabuk isiniyor...yani bekletmiyor..ve daha gec soguyor..Radyator fanlari ise daha sessiz...
Son olarak ecvt vites kutusundanda bahsedeyim iki satir .Manuel kullanimda 5+OD soz konusu (od=Over Drive) Uzunyol vitesi yani..aslinda onceki tasarimdan farkli bir aktarim orani vermemekle beraber vites araliklari toplamda 5'e degilde 6'ya bolunmus..kullanimi oldukca rahat ama rodaj icin tavsiye etmem , vites oranlarinin bilya agirliklarına degilde bir mikro islemciye teslim edilmis olmasi hali hakikaten surusu bir baska keyifli hale getiriyor , Km saati ve Devir saatine rahat bakabildiginiz yerlerde anliyorsunuz ki mikro islemci kucuk egimlerden tutun , gaz keserek yavaslamaya kadar her asamada ince ince calisiyor...Tabii her sey cok yeni iken , motor iyi demek pek anlamli degilsede , motor hasmetli demek icin erken degil sanirim....Umarim kerkes hayalindeki motoruna kavusur diyorum..Ben bu makina icin toplamda 9 yillik bir birikimimi harcadim...Pisman degilim.. Oylesye varim..
Sevgi Saygi ve Salim suruslerle
Yahya Dai
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)
Bu Konudaki Etiketler